| תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
| 16/10/2014 | צפון: ראש הנקרה-נהריה | מים מלוחים | שקט עד גלי | 0 - 10 מטר | דיג חופי בים - פתיונות (סרף) |
| תפיסות דגים | ||||
|---|---|---|---|---|
| שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
| 19:30 | תולעים - של קומפוסט | סרגוס (סרגוס משורטט) | 1 | לתפירה... |
| 21:00 | תולעים - של קומפוסט | לבט / קורבינה/קורבל (יבלן האדווה) | 1 | 600 גרם בערך... |
| 22:15 | קלמארי - רצועה נדיבה | גומבר (גומבר טורפני) | 1 | 3.600 ק"ג |
| 23:30 | קלמארי - רצועה נדיבה | גומבר (גומבר טורפני) | 1 | 2.200 ק"ג |
הדו"ח:
בזמן האחרון אני משקיע את כול המרץ בריפים בניסיון להביא אינטיאס והשבועיים-שלושה האחרונים היו פשוט מטורפים עם גיחות קלמארים עד השעות הקטנות וגיחות לפנות בוקר, גם באמצע השבוע, וכול המיקוד על אינטיאסים.
אבל מה לעשות? הוא לא בא...

במקביל חבר מהעבודה שמנסה את מזלו בים כבר תקופה ארוכה ללא תפיסה אחת ראויה מעל סרגוס בגודל לתפירה מתחקר אותי תדיר על ריגים, דגים, אזורים ושיטות אבל עם כול ההסברים, אין תחליף למראה עיניים ולכן אנחנו קובעים להיפגש סוף סוף בים .
צירוף הזדמנויות מביא אותנו לאנדרטה בחמישי בבוקר בתקווה לפתיחת עונה עם אינטיאס חביב אבל חוץ מאבונפחות וצב בינוני שנתפס למזלו ולשמחתי בסנפיר ושוחרר ללא קושי ובמהירות, לא ראינו קשקש...

יציאה כזו שבה אתה עומד ליד החכות וכולך בריכוז מלא, זו לא יציאה שמתאימה להסברים והדרכות ולימוד מעבר לאיך תופרים קלמארים ואולי מילה או שתיים על ציוד רלוונטי ואני מודיע לו שאני חוזר בערב עם הילד לדיג חופי ושהוא מוזמן לסמינר מלא...

בסוף הדיג אנחנו מדברים קצת על הציוד חופי שלו ואני מגלה שהוא עובד עם חוט ננופיל 0.28 שזורק משקולת לקיבינימט אבל במשיכה לא חזקה במיוחד, הוא נקרע.
בחיבור לשוק לידר הוא נקרע. בקשירה לסוויבל הוא נקרע. במתיחה בליפוף בשתי הקצוות, הוא גם נקרע...
בקיצור, הוא נשלח להחליף חוט ברולר...

וכך מגיע הערב ואנחנו נפגשים שוב באכזיב

את שעת המפגש קבענו ל-5 באזור ראש הנקרה על מנת שנוכל לגלוש דרומה תוך כדי הסברים על הרצועה ומה נמצא במים, מבחינת סלעים וגם מבחינת הדגים ולבסוף לקראת השקיעה אנחנו מגיעים לאזור החול צפונית לעמוד 37 שהיה מאוכלס כבר ומתפרסים.
על חכות החוף רצועות קלמארי וראשים ובינתיים הילד עם חכה קטנה ותולעי קומפוסט מנסה לשלוף לנו פיתיון חי.
הרוח צפונית מעצבנת והחוטים בקשת רחבה דרומה אבל אין סחף ואין לכלוך ובסה"כ סביר...
ראשון להוציא דג זה הילד. סרגוס לתפירה שאני מעביר כלאחר כבוד לזיו שהצטרף בינתיים ואנחנו ממשיכים...
האישה מתקשרת לבדוק מה קורה ומבקשת תמונה ולכן יש גם תמונה של הילד עם סרגוס נוסף שנלקח לתפירה, הפעם אצלי...
הזמן עובר והחכה של הילד יורדת חזק ונשארת למטה

מגלגלים החוצה ומגלים להפתעתנו לבט יפיפה בגודל סביר ללקיחה
בשנה שעברה תפסנו כמה כאלו אבל בגדלים שלא עברו את ה-20-25 ס"מ בלחץ...
כולם על תולעים

הקפצה של הגזרה בחכה של החבר ויש דג גדול בצד השני!
הוא מגלגל מספר סיבובים , מכה או שתיים והחוט נקרע...

מגלגל החוצה והחוט מעוך ומסולסל.
כנראה שהריג מהכבל התלפף על הראשי ובמתיחה הוא לא נפרם אלא התהדק על הראשי עד שחתך אותו...
מעודד את החבר להמשיך והוא מיישם בחריצות ובנחרצות וכול כולו על העניין

קצת פיצוחים ושתיה וסיגריות ברצף והחכה שלו יורדת שוב!
הפעם אני עומד לידו ומדריך אותו לאורך הקרב עד שאנחנו קולטים את הפס הבהיר ששוחה בתוך הגל ומבינים שזה גומבר גדול ושצריך לעבוד בזהירות כי אם הוא הולך לו, איזה וריד יתפוצץ לו...

קח ותן, קח ותן ולבסוף הדג נמצא מתחת לרגליים ומקבל גנג' באלגנטיות והוא עולה לחוף...
איזה אושר...

פעם ראשונה שהוא תופס דג גדול יותר מסרגוס ואיזה דג ?!!
גומבר יפיפה במשקל של לא פחות מ-3.600 ק"ג והתמונות רצות כמו אש בשדה קוצים עם הרוח הצפונית והחיוך של דלי שאומר הכול...

את הריג כמובן שאי אפשר להציל והוא מחבר כבל חדש עם רצועה גדולה אבל הפעם כנראה שניסה לעשות משהו שלא הצליח והרצועה התקפלה על הקצה של הקרס והקרס נבלע בתוך הבשר.
במכה הבאה החכה יורדת חזק אבל אין נעילה...

השעה 23:00 ואני מבין שחבל על הזמן עם הסרגוס והראש של הקלמארי שסתם מתבשל לו במים ואני מחליף בשתי החכות לרצועות קלמארי.
חצי שעה עוברת ואני רואה נשנושים רציניים בחכה הקיצונית שלי.
לוקח בים ומחכה למשיכה.
כשהיא מגיעה אני נותן הוק סט ואין כלום מעבר לעצירה הראשונית.
אוסף חוט ומחכה למכה שמגיעה תוך שניות ועוד הוק סט.
גם הפעם אין כלום.
מגלגל חוט רפוי עד שאני מרגיש את המשקולת וכשהאכילה הבאה מגיעה אני נותן הוק סט ממצב שכיבה לעמידה מלאה וצעד אחורה.
הפעם אני מרגיש התנגדות מסוימת אבל לא דג גדול במיוחד.
WTF ??

ואז נופל האסימון! המניוק שוחה אלי !!
ככה?
אין בעיה...
האקליפז 90 מסתובב במהירות וכ-15-20 מטר מהחוף מגיעה המתיחה האמיתית ועוד הוק סט ליתר בטחון...
בסוף הוא מתחת לרגליים וגם הוא מתחבר לגנג' ויוצא לחוף
גם הפעם הכבל היה מלופף על החוט הראשי ואם הייתי מגזים בלחץ הוא היה נקרע גם אצלי.
מזל גם שהוא שחה אלי ולא השתולל עם חוט מתוח כבר במרחק הזריקה ...

בינתיים הרוח ירדה והים גם כן מראה את סימני השפל סוף סוף אבל גם מצב העירנות כבר לא כשהיה והילד נרדם בכסא אז הגיע הזמן להתקפל...
לסיכום הערב, הגומברים כאן ונותנים מופע רציני בשעות הערב המאוחרות
אצל החבר הגיע סיפתח מדוגם ביותר עם גומבר שלא רואים כול יום באזורנו
התולעים של הקומפוסט הוכיחו שוב שהן יעילות כמעט לכול סוגי הדגים שבחופי הארץ
הילד נהנה ורוצה שוב
ואני? אני תפסתי גומבר ראשון לעונה שהמתיק קצת את האכזבה של השבועיים-שלושה האחרונים בגזרת הריפים...
סה"כ, אחלה יציאה

וסרטון שחרור הצב

https://vimeo.com/109312026

איש גדול דגים גדולים כל הכבוד עם השיתוף של הילדים דור ההמשך אין על הדברים האלה