בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  דוחות דיג
| |-+  יומן דו"חות הדיג (אחראים: rafi, shragam)
| | |-+  דו"ח הדיג של זרפה - 006 (כוכב אורח: מישה)
עמודים: [1] 2 3 למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
דו"ח דיג: דו"ח הדיג של זרפה - 006 (כוכב אורח: מישה)  (נקרא 5232 פעמים) הדפסה
Zarafa

התחיל לג'רג'ר ב-05/09/14
חבר פורום
****

מנותק מנותק

גיל: 11

הודעות: 408

ג'ירג'ר: 20 דגים

דו"ח הדיג של זרפה - 006 (כוכב אורח: מישה)
« ב- : אוקטובר 13, 2014, 19:13:58 PM »
תאריך הדו"חמיקום סוג מצב היםעומק משוערסגנון הדייג:
9/10/2014שרון: מכמורת- נתניה מים מלוחיםרגוע ונמוך0 - 10 מטרדיג בז'רז'ור מהחוף (מלוחים)


תפיסות דגים
שעת תפיסהפיתיוןסוג הדגכמותמשקל כולל בק"ג
22:50דמוי דג בינוני - דמוי לקלמר וסבידהקלמארי (דיונון)4 כ-800 גרם


הדו"ח:

קלמרי, מי חשב שאפגוש ואגע ביצור שעד לא מזמן ראיתי רק בתוכניות-טבע?
אבל כשיוצאים לדוג עם בנאדם כמו מישה, קורים דברים שלא חשבתם עליהם...

מישה: אתה פנוי לקלמרי?
זרפה: יש מצב.
מישה: אני מארגן ציוד. מכמורת?
זרפה: אתה יודע. אבל אין לי דמויים לזה.
מישה: יש מספיק דמויים, אל תדאג.
זרפה: על השובר הצפוני או הדרומי? פשוט מניסיון אין מצב שאטפס על הדרומי בלילה.
מישה: נלך לצפוני.
זרפה: טוב, פשוט אין לי כוח ליפול מהשובר.
מישה: אני מתארגן ויוצא.


השעה 20:21, מישה מגיע אלי, מביא לי שקית הפתעה של ציוד דיג ויחד עם זאת שני דמויים מעשה ידיו (ראו בתמונות). יוצאים מביתי לכיוון מכמורת, מגיעים לחניון מבואות-ים בערך ב-20:45, מארגנים את הציוד, מישה נושא עמו רשת-הרמה ודלי, בחור רציני. שאלתי אם יש לו דמוי שיתאים לחכה שלי, לא עוברת שנייה והוא פותח באסטה ואומר "כן, יש קצת." טוב, הבחור צריך להחזיק רישיון משווק מורשה לדמויים, אפילו בחנות אין מבחר כזה. "צריך להיות פה חור בגדר, משם ניכנס." הוא אומר. אבל הגדר נראית תקינה וכשלקחנו כמה צעדים ימינה התברר שיש יציאה מסודרת מהחניה לכיוון הים. בעודנו נכנסים אני מבין שאנחנו בכיוון השובר הדרומי וכדי לשחרר לחץ וידאתי איתו שאכן הולכים לצפוני, וכמו שאומרים "אבן נגולה מליבי."

נכנסים למעגן מבואות-ים, כל שתי צעדים סרטן רץ למים, וכשמגיעים לאגף הצפוני מתחילים לראות קפיצות במים, אפשר לומר שהיו קפיצות ללא הפסקה, מישה כינה אותם בוריקים, ובאותה נשימה זיהה חסילונים במגוון גדלים על כל הסלעים שבמים הרדודים. מתברר שהעיניים שלהם מנצנצות תחת אור הפנס וככה ניתן לזהות אותם בקלות. אבל לא לכל אחד יש עיני-מישה. ממשיכים הלאה ומפלסים את דרכנו על הסלעים לכיוון השובר הצפוני, זו הפעם הראשונה שאני מפלס דרכי בין סלעים עם רשת-הרמה גדולה שלפעמים נתקעת בסלע וכמעט גורמת לי למעוד. אז שימו לב כשאתם הולכים בין סלעים ונושאים עמכם רשת-הרמה.

הגענו לקצה השובר הצפוני והרוח צפון-מערבית, אז התחלנו לג'רג'ר לכיוון המעגן. מישה מלמד אותי איך מג'רג'רים את הדמוי כדי לפתות קלמרים וסבידות; הטלה לרחוק, המתנה לשקיעת הדמוי, איסוף חוט-עודף, הטיית החכה כלפי מטה, תנועה אופקית איטית שגוררת את הדמוי על הקרקע וסיום במשיכה שגורמת להקפצת הדמוי במים. לאחר מכן אוספים חוט-עודף וחוזר חלילה. בין הייתר עובדים גם עם הקפצות וטוויצ'ים קטנים, איטיים או מהירים בהתאם למצב הנתון. אך בינתיים הכל שקט, אין תפיסות והים רגוע. הזמן חולף ואין סימן חיים. לפתע הרוח משנה כיוונה לצפון-מזרחית עד מאה אחוז מזרחית, אני מסב את תשומת ליבו של מישה שמדליק מצית ומאשר. התחלנו להטיל לכיוון מערב. נתפס לי הדמוי בסלע, לא נעים ממישה, אבל הוא מעודד אותי לקרוע את החוט ולקשור דמוי חדש. בשעה 22:50 מישה מרגיש משהו בחכה ושנינו מחכים לראות מה מתקרב מכיוון השובר הדרומי. שקית? סבידה? לא, הגיע קלמר! או איך שמישה אומר "שבלול!". מצלמים אותו וממשיכים לג'רג'ר מחויכים. הזמן חולף ואין סימן חיים נוסף. מישה אומר שאולי זו רק תחילת העונה והם כאן בבודדים. אבל אמרתי "אין מצב, בטוח יש עוד." ועם כל זה שממש לא היה בא לי לעשות את זה, הצעתי שנעבור לשובר הדרומי, כיוון ששם תקף הקלמר הבודד וייתכן שישנם עוד אחרים.

הולכים לשובר הדרומי, מגיעים, השובר פרוס מולנו ומבחינתי אני לא רואה את הסוף שלו. מתחילים לצעוד עליו ומישה (שפן הסלעים) מתחיל לקפץ לקצה השובר, אני לא מספיק למצמץ והוא כבר בסופו. לא רק שהוא מגיע לנקודה הוא כבר מתחיל לג'רג'ר. אני עוד בתחילת השובר איפה שתקועה הסירה הראשונה, שם התחלתי לחתוך משמאל כי אין אפשרות לחצות בקו ישר על גובה השובר. צעד אחר צעד, מנסה להיות מחושב אבל בלי שום התראה אני דופק את הטרחה של הלייף ומוצא את עצמי מעוך על הסלעים, רגל פה רגל שם, יד כאן ואחת אי-שם. למזלי ולצערי החזקתי ביד ימין את הרשת של מישה ואת החכה שלי, לרשת היה מוט קשיח אשר מנע ממני ליפול לשקע בין שני סלעים. לוקח לי זמן לקלוט מה קרה, ואחרי כמה רגעים שאני מבין איפה האיברים שלי מונחים אני מתרומם לאט ובזהירות, מצליח לעמוד וחושב פעמיים אם להמשיך לצעוד לכיוון מישה או לוותר ולחזור לאחור. לוקח שתי נשימות ואומר לעצמי, "זרפה? -מה? -יהיה בסדר." ממשיך לצעוד. די, נו! שוב נפלתי אחרי שני צעדים, איזה כאבים, אין לתאר! שוב יד שמאל מצליחה להשען על סלע ויד ימין לא, אבל המקל של הרשת והחכה בולמים את הנפילה אל בין הסלעים. הפעם היה הרבה יותר קשה לקום, וחטפתי קריזה, צעקתי למישה "מישה! סעמק! דפקתי שתי נפילות!" תוך שתי שניות הוא הגיע אלי וצעד איתי באיטיות לקצה השובר. שם ראיתי איך הרגליים התנפחו מהמכות, שטפתי את הפצעים במים נקיים ואמרתי למישה, "תגיד, מה לא ראית שאני נופל?" הוא עונה, "לא, כל פעם שהסתכלתי ראיתי שאתה מתקדם קצת." (אירוני) אמרתי, "רק שלא קרה משהו לציוד." מישה, "הזמן יגיד." אני בלב, "הזמן יגיד מה עם הרגליים שלי, עכשיו אדע מה עם הציוד." אחרי בדיקה קצרה; שבר בטבעת הקצה ושריטה על הקשת, ממש על קצה אזור איסוף החוט. באסה טוטאלית.

כבר אחרי חצות, ממשיכים לג'רג'ר, מבחינתי המצב נראה אבוד והעצבים של הנפילה מוציאים אותי מריכוז. אני אומר למישה, "נראה לי שמשהו נתפס." אני מושך וזה משתחרר. ככה זה קורה שלוש פעמים, "סעמק, הסלעים האלה." אני אומר וממשיך לג'רג'ר. שוב זה קורה, "מישה, נראה לי תפסתי, לא משנה, נראה לי אותו סלע." ואז אני שואל את מישה, איך אדע שתפסתי קלמרי? נראה לי שמשהו לא תקין באזור שלי, כל שנייה זה כאילו נתפס בסלעים, אבל זה מרגיש קצת חשוד. בוא תאיר עם הפרוז'קטור שלך באזור הזה. (למישה יש פנס ראש שמאיר כמו מגדלור). הוא מאיר ואני אומר לו "הנה, פה, נראה לי שמשהו נתפס." פתאום אנחנו רואים ארבעה קלמרים שוחים להם ואחד תוקף את הדמוי שלי, אבל כל רקע הוא משחרר. אני אומר למישה, "חבל עליהם, יאללה תתפוס אותם אתה." מישה מתחיל לג'רג'ר אותם אחד אחרי השני עד שנשאר האחד המעצבן שלא ננעל אצלי שלוש פעמים, כנראה שעשיתי לו טראומה. הוא המשיך לשחות באזור שלנו אבל במקום לתקוף את הדמויים הוא ברח מהם. אחרי כמה דקות נוספות אנחנו רואים עוד שניים שוחים ומנסים לתפוס גם אותם, אבל אני כבר לא זוכר אם אחד מהם עלה ובאיזו נגלה הבאנו מה, פשוט מישה לפעמים מתנהג כמו צ'אק נוריס. העניין הסתכם בארבעה קלמרים בדלי ובשעה 14:30 הוחלט להתקפל.

יורדים מהשובר הדרומי. כשאני רואה את הדרך חזרה הלב שלי עושה "ווואאההה! כל-כך הרבה סירות סביבנו, למה לא תבוא אחת לאסוף אותנו ואצא מכאן בשלום?!" עוד מחשבה שעברה לי בראש, "למה אין עלי קסדה ומגנים?" רוצים לדעת איך עברתי את השובר בחזור? להלן: בחלק מן המקרים על ארבע, ובחלקם על התחת, בישיבה, כמו זקנה. ומישה? מישה מקפץ, קדימה-אחורה בין הסלעים עם כל הציוד עליו כולל החכה שלי, ומתריע היכן חלק יותר והיכן חלק פחות. ועל הדרך, איך לא? צוחק עלי ומתחיל לכנות אותי "קמיקזי" (קמיקזה), מאוד בוגר! כשקיפלנו את הציוד מישה התעקש לתת לי את הטבעת של החכה שלו, כי יש לו עוד המון בבית (משווק מורשה, אה?), אבל העדפתי לחכות ליום ראשון וללכת לחנות, כי החכה חדשה וחבל שאתעסק בה בצורה לא מקצועית. מישה תרם לי קלמר אחד שהיה אמור לשמש אותי ליציאה באותו הבוקר, אבל הגעתי הביתה בשלוש ומי יתעורר אחרי לילה כזה?

לסיכום, ביציאה הזאת הכרתי אישיות שאין לתאר, בנאדם זהב עם לב ענק, ממוקד מטרה, שיודע מה הוא עושה ושיש הרבה מה ללמוד ממנו. ואחרי הכל גם הציע לי טבעת בפגישה הראשונה. מישה, מאוד שמחתי בשבילך על התפיסות, הרי בשביל זה יצאנו. תודה ענקית, זו באמת היתה חוויה לימודית ועם זאת גם כואבת, אבל היום אני כבר לא מרגיש את הקרסול שהתעקם ואת הרגליים החבולות כי כרתו לי אותם אחרי הנמק שהתפתח ביומיים האחרונים, סתם. עכשיו הכל טוב וכבר לא כואב. אני שמח לעמוד על קרקע יציבה ולכל היותר, על חול הים, אם כי אין לי בעיה עם ריפים קטנים בקרבת החוף. זו כנראה הפעם האחרונה שלי על שובר גלים מהסוג הזה, ואם תשמעו אותי מציע ללכת לשובר כזה - תורידו לי אחת לפנים! ולכל מי שעולה על מזחים, שוברים, ריפים וכדומה, תעשו טובה, תשמרו על עצמכם, המקומות האלה באמת מסוכנים, היו זהירים ושימו את הבטיחות במקום הראשון. אממה, כל הזמן הזה לא הייתי עם נעליים מתאימות, אבל זה סתם כי אני שובב.

עדכונים נוספים מאז היציאה, טבעת החכה תוקנה, המוכר החליף לטבעת קרמית בחינם.
בנוסף, התחדשתי בדמויים לקלמרי וסבידה. מה אתם אומרים, להחזיר אחד למישה?


להלן תמונות:

דמוי סגנון ציקדה, מעשה ידיו של מישה, צביעה שלי




דמוי סגנון Gotcha, מעשה ידיו של מישה




השבלול הראשון




השלל והדמויים, אחרי מקלחת




יפים גם בשחור לבן




הטבעת השבורה, בחלקה העליון




הטבעת אחרי תיקון




תודה על זמנכם, מקווה שנעמתי.
המשך חג שמח,
נתראה בדו"ח הבא.
זרפה.



לקריאת דו"ח הדיג הקודם שלי - לחץ כאן!
עריכה אחרונה: אוקטובר 13, 2014, 23:10:36 PM על ידי Zarafa
-------------------------------
 IP: [ מחובר ]
misha____1985

חבר פורום
*

מנותק מנותק

גיל: 40

הודעות: 1634

בעניין: דו"ח הדיג של זרפה - 006 (כוכב אורח: מישה)
« הגיב #1 ב- : אוקטובר 13, 2014, 19:31:53 PM »
דוח מאלף.
היה נחמד לפגוש אותך אישית
 IP: [ מחובר ]
רותם.ב
חבר פורום
*

מנותק מנותק

גיל: לא זמין

הודעות: 1277

בעניין: דו"ח הדיג של זרפה - 006 (כוכב אורח: מישה)
« הגיב #2 ב- : אוקטובר 13, 2014, 19:36:22 PM »
קצת נפילות אבל סופו של דבר מהנה באמת השוברים במכמורת קצת מעצבנים (אני ממש אוהב את הריפים) הים היה גלי?
נ.ב אם אתה באזור אשמח ליציאה משותפת
 IP: [ מחובר ]
צור.

חבר פורום
*

מנותק מנותק

גיל: 55

הודעות: 12523

052-3770519

בעניין: דו"ח הדיג של זרפה - 006 (כוכב אורח: מישה)
« הגיב #3 ב- : אוקטובר 13, 2014, 20:01:16 PM »
בפעם הבאה תן אזהרה בתחילת הדוח על אורכו שנדע להכין  לפני
כרגיל דוח יפה שמעביר את החוויה גם אם לא תמיד נעימה בצורה יפה
בינתיים עד לדוח הבא מציע לך לנוח כי לקראת סופ''ש שחר אתה ואני כנראה נפגשים וכולי תקווה שיהיה לך מה על מה לכתוב
 IP: [ מחובר ]
דוראדו על החוף

חבר פורום
*

מנותק מנותק

גיל: 52

הודעות: 3379

בעניין: דו"ח הדיג של זרפה - 006 (כוכב אורח: מישה)
« הגיב #4 ב- : אוקטובר 13, 2014, 20:18:56 PM »
דוח מצויין ומשעשע כהרגלך, אבל זרפה אחי
אתה חייב נעליים שאוחזות את המשטח
בלי נעליים זה סכנת מוות במלוא מובן המונח.
פעם הבאה לא יוצא למקומות כאלה בלי נעל מתאימה
הבנת? זקן
 IP: [ מחובר ]
Zarafa

התחיל לג'רג'ר ב-05/09/14
חבר פורום
****

מנותק מנותק

גיל: 11

הודעות: 408

ג'ירג'ר: 20 דגים

בעניין: דו"ח הדיג של זרפה - 006 (כוכב אורח: מישה)
« הגיב #5 ב- : אוקטובר 13, 2014, 20:21:46 PM »
דוח מאלף.
היה נחמד לפגוש אותך אישית





קצת נפילות אבל סופו של דבר מהנה באמת השוברים במכמורת קצת מעצבנים (אני ממש אוהב את הריפים) הים היה גלי?  נ.ב אם אתה באזור אשמח ליציאה משותפת

הים היה רגוע-נמוך.
נתעדכן בפרטי.



בפעם הבאה תן אזהרה בתחילת הדוח על אורכו שנדע להכין  לפני
כרגיל דוח יפה שמעביר את החוויה גם אם לא תמיד נעימה בצורה יפה
בינתיים עד לדוח הבא מציע לך לנוח כי לקראת סופ''ש שחר אתה ואני כנראה נפגשים וכולי תקווה שיהיה לך מה על מה לכתוב

אל דאגה, אם נצא לקראת הסופ"ש ויהיה על מה לכתוב - אעשה זאת בארבע שורות.
רק, יאללה בוא נצא לפני שאני מתייבש.




דוח מצויין ומשעשע כהרגלך, אבל זרפה אחי
אתה חייב נעליים שאוחזות את המשטח
בלי נעליים זה סכנת מוות במלוא מובן המונח.
פעם הבאה לא יוצא למקומות כאלה בלי נעל מתאימה
הבנת?
זקן

תודה, דוראדו.
אני אשתדל.
-------------------------------
 IP: [ מחובר ]
Shahar Cohen

מנהל אתר
חבר פורום
*****

מנותק מנותק

גיל: 55

הודעות: 7873

בעניין: דו"ח הדיג של זרפה - 006 (כוכב אורח: מישה)
« הגיב #6 ב- : אוקטובר 13, 2014, 21:06:31 PM »
זרפה ידידי
כהרגלך דוח מושקע ומהנה והפעם גם צחקתי בטירוף( דמיינתי אותך משתטח על השובר  - אלף סליחות)
אבל בסופו של דבר העשרת את ניסיונך ולמדת גם לז'רז'ר קלאמרי כי העונה מתחילה וזה כיף גדול.
לגבי סופשבוע נהיה בקשר שהתימני יגיע גיחוך
-------------------------------
דייג זה קודם כל בשביל הנשמה
 IP: [ מחובר ]
Zarafa

התחיל לג'רג'ר ב-05/09/14
חבר פורום
****

מנותק מנותק

גיל: 11

הודעות: 408

ג'ירג'ר: 20 דגים

בעניין: דו"ח הדיג של זרפה - 006 (כוכב אורח: מישה)
« הגיב #7 ב- : אוקטובר 13, 2014, 21:17:53 PM »
זרפה ידידי
כהרגלך דוח מושקע ומהנה והפעם גם צחקתי בטירוף( דמיינתי אותך משתטח על השובר  - אלף סליחות)
אבל בסופו של דבר העשרת את ניסיונך ולמדת גם לז'רז'ר קלאמרי כי העונה מתחילה וזה כיף גדול.
לגבי סופשבוע נהיה בקשר שהתימני יגיע גיחוך

תודה, שחר, ידידי... מכיר את הממרה "צוחק מי שצוחק אחרון"?
אני לא מאחל לך ליפול כי אם אתה תיפול זה יהיה יותר מצחיק.
ורק על זה, ביציאה הבאה יילך לך דמוי לאיבוד.
 

מקווה שנתראה בתימניאדה.
-------------------------------
 IP: [ מחובר ]
רון דדון

Gone fishin...
חבר. ISF.
חבר פורום
*

מנותק מנותק

גיל: 40

הודעות: 4366

בעניין: דו"ח הדיג של זרפה - 006 (כוכב אורח: מישה)
« הגיב #8 ב- : אוקטובר 13, 2014, 21:28:48 PM »
I LIKE YOU MAN 

אחלה כתיבה  אתה בסדר

וכמו שאמרו - אתה חייב נעלים / חליפה עם אחיזה נורמלית  time out דופק את הראש
 IP: [ מחובר ]
Zarafa

התחיל לג'רג'ר ב-05/09/14
חבר פורום
****

מנותק מנותק

גיל: 11

הודעות: 408

ג'ירג'ר: 20 דגים

בעניין: דו"ח הדיג של זרפה - 006 (כוכב אורח: מישה)
« הגיב #9 ב- : אוקטובר 13, 2014, 23:15:02 PM »
I LIKE YOU MAN 
אחלה כתיבה  אתה בסדר
וכמו שאמרו - אתה חייב נעלים / חליפה עם אחיזה נורמלית  time out דופק את הראש

תודה, דדון!
אני מטר 96 וזה לא פשוט למצוא נעלי דייגים איכותייות ונוחות במידה 14.
-------------------------------
 IP: [ מחובר ]
VADIM

חבר פורום
***

מנותק מנותק

גיל: 29

הודעות: 154

בעניין: דו"ח הדיג של זרפה - 006 (כוכב אורח: מישה)
« הגיב #10 ב- : אוקטובר 14, 2014, 02:16:18 AM »
פששש איזה דו''ח כול הכבוד
 IP: [ מחובר ]
UZIK
חבר פורום
*

מנותק מנותק

גיל: לא זמין

הודעות: 1415

בעניין: דו"ח הדיג של זרפה - 006 (כוכב אורח: מישה)
« הגיב #11 ב- : אוקטובר 14, 2014, 07:12:39 AM »
ל הכבוד לדוח המאלף
ממש לכתוב ספר
זה שמישה הציע טבעת!!!!!?מה?
אולי אתה צריך להענות
צודק בקשר לסלעים
באים לים להנות לא לשבור רגל
עוזי
 IP: [ מחובר ]
Zarafa

התחיל לג'רג'ר ב-05/09/14
חבר פורום
****

מנותק מנותק

גיל: 11

הודעות: 408

ג'ירג'ר: 20 דגים

בעניין: דו"ח הדיג של זרפה - 006 (כוכב אורח: מישה)
« הגיב #12 ב- : אוקטובר 14, 2014, 10:31:04 AM »
פששש איזה דו''ח כול הכבוד

תודה!


ל הכבוד לדוח המאלף
ממש לכתוב ספר
זה שמישה הציע טבעת!!!!!?מה?
אולי אתה צריך להענות
צודק בקשר לסלעים
באים לים להנות לא לשבור רגל
עוזי

תודה, עוזי.
אני אכן כותב אחד.
-------------------------------
 IP: [ מחובר ]
kfirlan
חבר פורום
**

מנותק מנותק

גיל: 34

הודעות: 20

בעניין:
« הגיב #13 ב- : אוקטובר 14, 2014, 11:15:06 AM »
אחלה דוח ולגבי הטבעת מבין את הרגשתך. לפני יומיים החלקתי על השובר בנתניה והתנפצו לי 4 טבעות בחכה
 IP: [ מחובר ]
edygalantzan

חבר פורום
***

מנותק מנותק

גיל: לא זמין

הודעות: 195

בעניין: דו"ח הדיג של זרפה - 006 (כוכב אורח: מישה)
« הגיב #14 ב- : אוקטובר 14, 2014, 11:42:59 AM »
זה דווח
יש יכולות גם בדייג וגם בכתיבה
 IP: [ מחובר ] WWW
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: [1] 2 3 למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for
XHTML 1.0 תקין! CSS תקין!