בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  הוואי הפורום, שמירת הים ודיני דיג
| |-+  על החוף (אחראים: rafi, Kobiarava)
| | |-+  מה הקטע שלכם עם האבו-נפחא?
עמודים: [1] 2 3 ... 5 למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: מה הקטע שלכם עם האבו-נפחא?  (נקרא 12229 פעמים) הדפסה
Zarafa

התחיל לג'רג'ר ב-05/09/14
חבר פורום

מנותק מנותק

ג'ירג'ר: 20 דגים

מה הקטע שלכם עם האבו-נפחא?
« ב- : אוקטובר 10, 2014, 22:59:24 PM »
תשמעו, לא יודע מה הקטע והעידוד מצד חברי הפורום ודייגים באופן כללי "לנקות את הים מדגי אבו-נפחא, שפמית-ארסית וכדומה." מה שלא אוכלים אפשר להחזיר למים. לא לשכוח שאנחנו רק אורחים בים... ומי שאומר "זה דג פולש" זו עדיין לא סיבה מספיק טובה לעודד את אי-החזרתו למים. למי שלא יודע האבו-נפחא התאקלם בחופי ישראל בשנות הארבעים לערך. בחלוף השנים הגיעו יחד איתו, אחריו ולפניו עוד הרבה דגים פולשים אחרים, כגון: מליטה, ברבוניה, ברקן אדום, פלמידה ועוד דגים ויצורי-ים אחרים. צר לי לדעת שאנשים חושבים שצריך להמית את דג האבו-נפחא על לא עוול בכפו. אם כך, כל דג שלא מניב לכם תועלת הן בכשרותו והן בתפקידו בים סופו למות לשווא? באמת לא מובן לי מאיפה זה מגיע וזה ממש לא לעניין.

קחו כמה צעדים אחורה ותראו שניתן לשייך את זה על כל חיה פולשת אחרת בטבע. עדיין לא ראיתי מישהו מסתובב עם רובה אוויר ברחובות ישראל ויורה בציפורים פולשות, כגון: מיינה מצויה או תוכי דררות. אז עלה לכם אבו-נפחא בחכה, נו באמת.

מה הסיבה? כי מדי פעם הוא קורע לכם את החוט, או שבכך שתעשו זאת תמגרו את התופעה ולא יהיו יותר דגי אבו-נפחא בחופי ישראל? הרי זה לא בר ביצוע. אז מה אתם אומרים?

חג שמח!!!
-------------------------------
 IP: [ מחובר ]
צור.

חבר פורום
*

מנותק מנותק

052-3770519

בעניין: מה הקטע שלכם עם האבו-נפחא?
« הגיב #1 ב- : אוקטובר 10, 2014, 23:52:20 PM »
זרפה ידידי
העניין פה הוא לא קטע של תועלת או כשרות
העניין הוא שחלק מהמינים הפולשים גורמים לנזק בלתי הפיך למערכת האקולוגית הטבעית מקומית
וחלק משתלבים בה יפה בלי שום בעיה
האבו נפחא משתיך לקבוצה הראשונה
לדג אין פה כמעת אויבים טבעיים והוא התפשט בצורה מטורפת בחופי הארץ תוך כדי שהוא דוחק מינים מקומיים ופוגע בהם ובבתי הגידול שלהם
לגבי טיפול במינים פולשים אולי אתה לא יודע אבל אני יכול לספר לך שיש אזורים בארץ שרשויות מקומיות מקבלות אישורים לדילול עופות פולשים
באילת מסתובב צייד ומשמיד את העורב ההודי שפולש לעיר ומטיל אימה על התושבים
http://www.mako.co.il/news-israel/local/Article-a59ed94b7b05641004.htm
באזור הצפון יש אישור לדילול אוכלוסית הדררות שפוגעות קשה  בעצי הפקאן השקדים שדות החמניות ועוד מגוון רחב של גידולים
לגבי המינות ידוע לי שהיה ניסיון לדלל אותם באזור גוש דן אבל ללא הצלחה גדולה והתוצאה היא נזק עצום לציפורים המקומיות כמו דרורים וציפורים נוספות שבייצהם וגוזליהם נאכלת על ידי המינות ציפורים אילו כמעת נעלמו כליל מאזור גוש דן והשרון
Zarafa

התחיל לג'רג'ר ב-05/09/14
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #2 ב- : אוקטובר 11, 2014, 00:40:07 AM »
הנזקים ידועים לי, אני איש חובב טבע. אך ידוע לי שגם אין לנו יד בדבר, שכן אין טעם להמית דג אבו-נפחא בודד שעלה בחכתך או להמית עורב הודי אחד שהתישב על עץ גינתך. כל עוד אינך האיש שמונה לעשות עבודה זו, אין צורך שתתיימר להציל אוכלוסיה כזו או אחרת. לכן אני לא רואה את העניין ברוח טובה. ומי אמר שמליטה, פלמידה וברקן לא שינו את המערכת האקולוגית המקומית במשך השנים הללו שלאחר חדירתם?
אגב, באמת צר לי על הדרורים, בילדותי הם היו כאן כמו זבובים.
Itamar_Zallman

חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #3 ב- : אוקטובר 11, 2014, 07:57:53 AM »
אני גם במחשבה של שיחרור של האבו נפחא, מה שלא אוכלים- משחררים,
יש בחו״ל הרבה דגים ממינים פולשים כמו קרפיון אסיאתי, שפמנון משורין, זהרון, דג ראש הנחש הצפוני ועוד המון כאלו ש״היגרו״ על ידי האדם או על ידי עצמם, במדינות שבהם פלשו המינים הללו (במיוחד בארצות הברית) יש הנחיה להרוג אותם מפני שהם גורמים נזק לאוכלוסיית הדגים המקומית באיזור,
יש כאלו שגם גורמים נזק לצמחייה הטבעית, אין להם טורפים טבעיים ולכן הם פוגעים בשרשרת המזון וחלקם גם מסוכנים לאדם,
אותו דבר לגבי האבו נפחא.
!..The Light Way Is The Right Way
gaichuk

יעד מצומצם
חבר פורום
*

מנותק מנותק

יש אכילות ???

« הגיב #4 ב- : אוקטובר 11, 2014, 08:30:48 AM »
זרפה, תעשה חיפוש על דיונים נוספים בנושא.
כשתמצא, תעדכן קישור ונאחד את הדיון הזה עם זה שתבחר...

"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
Zarafa

התחיל לג'רג'ר ב-05/09/14
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #5 ב- : אוקטובר 11, 2014, 12:16:48 PM »
אני גם במחשבה של שיחרור של האבו נפחא, מה שלא אוכלים- משחררים. יש בחו״ל הרבה דגים ממינים פולשים כמו קרפיון אסיאתי, שפמנון משורין, זהרון, דג ראש הנחש הצפוני ועוד המון כאלו ש״היגרו״ על ידי האדם או על ידי עצמם, במדינות שבהם פלשו המינים הללו (במיוחד בארצות הברית) יש הנחיה להרוג אותם מפני שהם גורמים נזק לאוכלוסיית הדגים המקומית באיזור, יש כאלו שגם גורמים נזק לצמחייה הטבעית, אין להם טורפים טבעיים ולכן הם פוגעים בשרשרת המזון וחלקם גם מסוכנים לאדם, אותו דבר לגבי האבו נפחא.

אמת, אבל לא נראה לי שיש בארץ הנחיה כזאת. ותאמינו לי, האבו-נפחא הוא לא הגורם העיקרי להדלדלות הדגה בחופי ישראל, יש עוד אלפי סיבות טובות יותר.

זרפה, תעשה חיפוש על דיונים נוספים בנושא.
כשתמצא, תעדכן קישור ונאחד את הדיון הזה עם זה שתבחר...

כשאני כותב "אבו נפחא" בשורת החיפוש, מגיעים לי אינספור דיונים שלאו דווקא מתייחסים לנקודה שצינתי כאן, אבל אם ידוע לך על נושא מתאים ונגיש, אתה מוזמן לעשות זאת.
רון דדון

Gone fishin...
חבר. ISF.
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #6 ב- : אוקטובר 11, 2014, 12:54:30 PM »
נכון, יש סיבות אחרות לדילול הדגה.
אבל גם נכון, שכנראה אינך מכיר את שהולך באיזור הצפון.

אני דג באיזור עכו צפונה כבר כ15 שנים באופן אינטנסיבי.
הדג המדובר, אולי היגר לפה בשנות ה40 (אגב, מאיפה הנתון?), אבל משך שנים דגתי חופי בז'ירז'ור ובפיתיונות ולא נתקלתי בו.
הוא הופיע לראשונה לפני כ7 שנים מבחינתי...עד אז, לא הכרתי את הדג.
מאז, זה הפך מדג בודד ביציאה, לפעמים רבות שאין זריקה שהדג הזה לא נתפס או חותך את החוט.

דגים פולשים זה תמיד רע.
ההבדל, שלזה גם אין טורפים טבעיים, וגם לא לא טבעיים!
למשל, הפלמידה הלבנה גם מין פולש, אבל הוא דג מסחרי, ובהתאם לכך לא מצליח להתרבות לכדי רמה של פגיעה אנושה במערכת.

מה שלא עושים פה הרשויות בטיפול במכה הזו, עושים הדייגים.....
avihow
חבר פורום
**

מנותק מנותק

« הגיב #7 ב- : אוקטובר 11, 2014, 13:46:33 PM »
אבו נפחא = דעאש

חסלו אותם לפני שיחסלו  אותנו
Zarafa

התחיל לג'רג'ר ב-05/09/14
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #8 ב- : אוקטובר 11, 2014, 14:11:38 PM »
נכון, יש סיבות אחרות לדילול הדגה.
אבל גם נכון, שכנראה אינך מכיר את שהולך באיזור הצפון.

אני דג באיזור עכו צפונה כבר כ15 שנים באופן אינטנסיבי.
הדג המדובר, אולי היגר לפה בשנות ה40 (אגב, מאיפה הנתון?), אבל משך שנים דגתי חופי בז'ירז'ור ובפיתיונות ולא נתקלתי בו.
הוא הופיע לראשונה לפני כ7 שנים מבחינתי...עד אז, לא הכרתי את הדג.
מאז, זה הפך מדג בודד ביציאה, לפעמים רבות שאין זריקה שהדג הזה לא נתפס או חותך את החוט.

דגים פולשים זה תמיד רע.
ההבדל, שלזה גם אין טורפים טבעיים, וגם לא לא טבעיים!
למשל, הפלמידה הלבנה גם מין פולש, אבל הוא דג מסחרי, ובהתאם לכך לא מצליח להתרבות לכדי רמה של פגיעה אנושה במערכת.

מה שלא עושים פה הרשויות בטיפול במכה הזו, עושים הדייגים.....

הדעה הרווחת ע"פ המומחים למינים פולשים אומרת שדג האבו-נפחא נצפה כאן בשנות השלושים אך החל לשגשג בין שנות החמישים לשבעים שכן פתיחת תעלת סואץ גרמה לעליית רמת מליחות המים, וסכר אסואן עזר לשמר ואף להחמיר השלכות אלה. ככל שחולף הזמן הים התיכון (עם דגש על צדו המזרחי) ימשיך להשתנות, זה ממש לא קשור לדג האבו-נפחא, לא כל בעלי החיים סתגלתנים ולכן זנים נכחדים עם השנים, כמו שאומרים "החזק מנצח". אתה לא יכול להגיד שדגים פולשים זה תמיד רע ובאותה הנימה לשבח את הפלמידה, ביודעין או לא, גם דג זה הינו גורם לשינוי. לא סתם רשויות אינן מרימות את הכפפה, פשוט אין להן יד בדבר, בדיוק כפי שלך אין כדייג. תגיד למצרים שיחזירו את מצב התעלה לקדמותה ושיפרקו את הסכר, אז אולי יהיה שינוי מזערי במצב הדגה בצדו המזרחי של הים התיכון. וזה מבלי להזכיר את זיהום הים ע"י האדם ושינוי האקלים.

מיקום ישראל הוא "בגב הים התיכון" במזרח, לא סתם המים שלנו עכורים וככל שמתקדמים לחופים המערביים המים צלולים יותר. עם השנים שינוי האקלים ניחן מאוד באזור ישראל, שכן הוא גורם משפיע על שגשוג ו/או דילול יצורי-ים, וכמו כן, הוא זה שיגרום ליצורי-ים נוספים להגיע או לנדוד - הזמן יגיד. דג האבו-נפחא הוא מטרד מזערי, מה שצריך להדאיג את הדייג הוא זיהום הים ע"י בני-אדם, בפרט בים התיכון שכן הוא "ים סגור" והזרמים בו לא מהווים תחלופת מים כמו באוקיינוסים, ואם נעמיק בנושא, נבין שאין אשם הדג בהגיעו ושגשוגו, אלא מי שעזר לו לשגשג, הלא הוא האדם שפתח את תעלת סואץ, בנה את סכר אסואן ושינה את מאזן מליחות הים התיכון המזרחי והן את זרמי הים והמשעקים הנשאים איתם.
עריכה אחרונה: אוקטובר 11, 2014, 14:21:38 PM על ידי Zarafa
AviramLevi

צוות המורים!
חבר פורום
*

מנותק מנותק

צוות המורים

« הגיב #9 ב- : אוקטובר 11, 2014, 14:43:25 PM »
מבחינתי - מה שפוגע במערכת האקולוגית + פוגע במצב הדגה + פוגע בחוטים ובקרסים שלי ( מוציא לשון) סופו לא להיות פה

ברגע שמשהו הורס ולו במעט את מה שאני אוהב כ"כ שנקרא "ים", אז אני אפילו בעזרה הכי קטנה שיוכל לעשות וזה לדלל - אפילו במעט, זה מה שאני יעשה.

ושוב,

למרות הדיון שפתחת על "שמירת החי" וכו' וכו' - ממליץ ומבקש מכל אחד שנתקל בדג הזה פשוט להרוג.

אם זה עוזר במשהו זרפה אז תשתדלו שיהיה כמה שפחות כואב

בשביל שנוכל ליהנות מהדבר הזה שנקרא ים עוד כמה שנים טובות... בירה

צוות המורים! צוות המורים!
Zarafa

התחיל לג'רג'ר ב-05/09/14
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #10 ב- : אוקטובר 11, 2014, 15:21:45 PM »
מבחינתי - מה שפוגע במערכת האקולוגית + פוגע במצב הדגה + פוגע בחוטים ובקרסים שלי ( מוציא לשון) סופו לא להיות פה. ברגע שמשהו הורס ולו במעט את מה שאני אוהב כ"כ שנקרא "ים", אז אני אפילו בעזרה הכי קטנה שיוכל לעשות וזה לדלל - אפילו במעט, זה מה שאני יעשה. ושוב, למרות הדיון שפתחת על "שמירת החי" וכו' וכו' - ממליץ ומבקש מכל אחד שנתקל בדג הזה פשוט להרוג. אם זה עוזר במשהו זרפה אז תשתדלו שיהיה כמה שפחות כואב, בשביל שנוכל ליהנות מהדבר הזה שנקרא ים עוד כמה שנים טובות... בירה

רוצח אבו-נפחא שכמותך. אם אתה רוצה להגן על הים אז תדוג שקיות במקום דגים ותעשה אין ספור פעולות אחרות לשימור הים. פשוט צריך להגיד תודה על מה שיש כרגע - אחרי מה שעולל האדם, לא האבו-נפחא.

zinger

חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #11 ב- : אוקטובר 11, 2014, 16:55:00 PM »

זרפה בשבילך  מגניב

מסכים איתך בכל מילה

<a href="https://www.youtube.com/embed/f-jCkNokCBQ" target="_blank">https://www.youtube.com/embed/f-jCkNokCBQ</a>
עריכה אחרונה: אוקטובר 11, 2014, 17:10:27 PM על ידי zinger
מנכ"ל צוות יורדי הים
Zarafa

התחיל לג'רג'ר ב-05/09/14
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #12 ב- : אוקטובר 11, 2014, 19:04:50 PM »

זרפה בשבילך  מגניב
מסכים איתך בכל מילה

<a href="https://www.youtube.com/embed/f-jCkNokCBQ" target="_blank">https://www.youtube.com/embed/f-jCkNokCBQ</a>

שלומי, הסרטון שלך מדכא ביותר. בשנייה השלושים ושש חשבתי שאתה מתכוון לעשות ג'אגלינג עם החכות.
מה שיש לי להגיד זה: שחבל שלא העלת בחכתך את מה שרצית. אין גאווה גדולה בפרסום סרטון מהסוג הזה.

אם אתה מכיר את המושג "טיהור אתני", זה לא עובד בים. רק ביבשה ורק על בני אדם.
עריכה אחרונה: אוקטובר 11, 2014, 19:06:52 PM על ידי Zarafa
jacob72

חבר פורום
*

מנותק מנותק

בעניין: Re: מה הקטע שלכם עם האבו-נפחא?
« הגיב #13 ב- : אוקטובר 11, 2014, 22:01:51 PM »
איש איש באמונתו יחייה. אני לא מאמין שצריך להרוג אותם, ובטח לא אנו הדייגים הספורטיביים.

אם זו הייתה בעיה מהותית הממשלה היתה עושה עם זה משהו.

בכל אופן אותי מטריד משהו אחר :
זה דג מאוד מאוד רעיל!

ברגע שאתם הורגים אותו , ומנקבים לו את החלקים הפנימיים.

האם הרעל שיוצא מגופו לא יכול לפגוע במישהו הנמצא במים בקרבת מקום (הקיאקיסט לדוגמה)?
או רק אם הרעל נכנס למערכת האיכול שלנו?

send from my Mobile
zinger

חבר פורום
*

מנותק מנותק

בעניין: Re: מה הקטע שלכם עם האבו-נפחא?
« הגיב #14 ב- : אוקטובר 11, 2014, 22:40:39 PM »
איש איש באמונתו יחייה. אני לא מאמין שצריך להרוג אותם, ובטח לא אנו הדייגים הספורטיביים.

אם זו הייתה בעיה מהותית הממשלה היתה עושה עם זה משהו.

בכל אופן אותי מטריד משהו אחר :
זה דג מאוד מאוד רעיל!

ברגע שאתם הורגים אותו , ומנקבים לו את החלקים הפנימיים.

האם הרעל שיוצא מגופו לא יכול לפגוע במישהו הנמצא במים בקרבת מקום (הקיאקיסט לדוגמה)?
או רק אם הרעל נכנס למערכת האיכול שלנו?

send from my Mobile

גקי איפה בכלל אתה רואה את הממשלה בענף הדייג מלבד לדרוש רשיונות דייג מהדיגים הספורטיבים וללא פיקוח על גוררות על כל השחיטה של לוקוסים בגודל קופסת גפרורים ?
או שמנהל הספנות והשיטור רודף אחרי קיאקים שממונעים חשמלי שהמנועים הספקם פחות מרבע כוח סוס מוטורי
, או שסוגרים לך את הרדיינג ושוברי גלים לדייג , גביית כסף לחניית רכבים בחופים חוץ מלהציק ולחפש מאיפה לבטל את ענף הדייג הספורטיבי ולהרוס אותו אני לא מוצא פה בכלל איזה גוף ממשלתי או גורם כזה או אחר שמבין בכלל את המצב הדגה בארץ ומעניין אותו בכלל מה קורה פה בים התיכון!!!
אבוקקה עדיין לא מוכח כגורם משחיט לדגה ופולש הוא כן ולא דרך תעלת סואץ אלא דרך אוניות משא ששופכים פה את משקל האוניה בנמלים  עצבן
אני מנסיון ומעקב עם זכוכית מגדלת על כל המשתמע לים לא רואה בכלל התענינות של מישהו לתקן ולנסות לשפר את המצב 
הנזק נעשה ומאני מקווה שיחלוף ומה שאני בטוח אם זה כבר יחלוף הנינים שלי יהיו מעל גיל 50  ויכוח נכון נושא הדגים והכחדת בעלי חיים אני חי טבע נושם מהטבע , אבל מה שקורה בים התיכון שלנו הוא לא טבעי הוא יד האדם  מקיאים
מנכ"ל צוות יורדי הים
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: [1] 2 3 ... 5 למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for
XHTML 1.0 תקין! CSS תקין!