פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג פתיונות מהחוף - מים מלוחים (אחראים: rafi, אבי חכם)
   רוצה להתחיל לדוג |
עמודים: [1]
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: רוצה להתחיל לדוג (נקרא 2035 פעמים) |
הדפסה |
|
GoldEagle
|
מתעניין
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
 |
|
|
דגתי כבר כמה פעמים בודדות עם חברים, בעיקר בבוס, פעם אחת עם רולר. היה לי כיף ואני רוצה להתחיל לקחת את הדיג קצת יותר רציני. לא בא לי להשקיע יותר מדי מבחינת כסף ובגלל זה אני רוצה משהו פשוט, עדיף חכה עם רולר. יש לי בבית רולר של אוקומה שקיבלתי לפני כמה שנים טובות ( השתמשתי בו שהלכתי לדוג עם החברים שלי ) ולפי מה שהבנתי הוא טוב ואפילו מאוד ושבטיפול פשוט של שימון וגריז אפשר לסדר אותו שיעבוד טוב וכמו שצריך, יש עליו חוט שגם הוא במצב יחסית טוב.
עכשיו לפי מה שחבר שלי אמר שלי עדיף לי כבר לזרוק את הרולר לפח ולקנות סט פשוט שמגיע עם הכל בסביבות ה 200 ש״ח, עכשיו רציתי להתייעץ מה עדיף לי, לקנות הכל חדש או להשאיר את הרולר ? כי אני לא רוצה לשלם יותר מדי על הציוד כי אני באמת עושה את זה רק כתחביב ולא יותר מזה ואני צריך גם משהו טוב שיהיה אפשר להשתמש בו ולתפוס גם דגים גדולים יחסית.
אני יערוך בהמשך ויעלה תמונה של הרולר כדי שתוכלו לתת עליו חוות דעת יותר טובה.
הסיבה שאני שואל פה היא כי אני ראיתי שחבר שלי קנה עכשיו 2 חכות עם הציוד והכל ב 1400 ש״ח כל אחת, וזה קצת לא הגיוני לי שחבר שלי אומר שב 200 ש״ח אני יכול להביא ציוד טוב כי אחרת למה חבר שלי קנה ציוד בכזה מחיר.
תודה לעוזרים
|
|
|
|
|
ברוך הבא  אתה יכול לתת יותר פרטים על הרולר? אתה לא צריך ציוד באלפי שקלים כדי להוציא דגים סט של 500 ש" שזה כולל חכה ורולר אתה תוציא את כל דגי החוף למיניהם :לברקים ,טרכונים,גומברים,סרגוסים,וכו
|
|
|
|
MOTI-M
|
איש השנה 2012-2013-2014 מקום שני תחרות דייג חופי - מקום שלישי תחרות הטלה לרחוק לכל שאלה: surf casting 0549259774 חבר פורום
מנותקגיל:
52
|
|
ברוך הבא לפורום  כמו שהלל אמר לך זה גם התשובה שלי ,בקשר לתחביב כולנו כאן במטרה שזה תחביב או דרך חיים  ,אבל גם תחביב יכול לעלות זול או יקר ,הכל עניין של תקציב בקשר לרולר שיש לך תמונה היה מאוד עוזר לנו או דגם של הרולר ? יכול להיות שחבר שלך לקח את זה למקום יותר מקצועי לכן המחיר כזה , אבל בתור התחלה סט סביר 500 שקל ,סט של 200 שקל לא יודע אם תהנה ממנו כמו שאמרתה אתה לא רוצה להשקיע יותר מידי לכן גם יד שניה יכול להיות שיהיה לך טוב . אבל המלצה חמה מאוד אנחנו כאן כדי לעזור אז לפני קניה , אתה יכול לשואל ואני בטוח שכולם יעזרו לך . 
|
|
עריכה אחרונה: אוקטובר 08, 2014, 15:00:00 PM על ידי MOTI-M
|
|
-------------------------------
|
|
|
GoldEagle
|
מתעניין
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
ברוך הבא  אתה יכול לתת יותר פרטים על הרולר? אתה לא צריך ציוד באלפי שקלים כדי להוציא דגים סט של 500 ש" שזה כולל חכה ורולר אתה תוציא את כל דגי החוף למיניהם :לברקים ,טרכונים,גומברים,סרגוסים,וכו ברוך הבא לפורום  כמו שהלל אמר לך זה גם התשובה שלי ,בקשר לתחביב כולנו כאן במטרה שזה תחביב או דרך חיים  ,אבל גם תחביב יכול לעלות זול או יקר ,הכל עניין של תקציב בקשר לרולר שיש לך תמונה היה מאוד עוזר לנו או דגם של הרולר ? יכול להיות שחבר שלך לקח את זה למקום יותר מקצועי לכן המחיר כזה , אבל בתור התחלה סט סביר 500 שקל ,סט של 200 שקל לא יודע אם תהנה ממנו כמו שאמרתה אתה לא רוצה להשקיע יותר מידי לכן גם יד שניה יכול להיות שיהיה לך טוב . אבל המלצה חמה מאוד אנחנו כאן כדי לעזור אז לפני קניה , אתה יכול לשואל ואני בטוח שכולם יעזרו לך .  אוקיי אז ככה, הרולר הוא כמו של הבנתם כבר של אוקומה והדגם הוא Exide exf 60. תמונות:
|
|
|
|
shay 38
|
חבר פורום
מנותקגיל:
51
|
|
היי בוקר טוב וחג שמח חבר יקר...  אני הייתי ממליץ לך להישאר אם הרולר הזה שצילמת רולר נחמד מאוד !! כמובן שכדאי רק להעביר טיפול של שימון וגירוז והרולר מספיק טוב בשביל להוציא את מרבית הדגים שבאזורנו....  והוא כמובן מספיק טוב ...  הייתי ממליץ לך לשדך לו חכת בוסטון אולימפיק 4.5 מטר שבעיניי מספיק טובה ועדיין במחיר שווה לכל כיס (200-250 שח) והרי לך סט סרף טוב לדיג חופי .....לגבי החוט אני ממליץ לך להחליף ולשים חוט חדש (0.45 או 0.40) עניין של כמה שקלים (בין 30-50 שח) ואתה מסודר להוציא דגים מספיק יפים ....  כל מה שנישאר לך זה ללכת לים ולהנות וכמובן לדווח ....  נ.ב ניכנסת יפה והעלית את שאלתך ....רק שכחת לציין שם ואזור מגורים (סתם שנדע מי ומה ומאיפה  ) ואחרי שתסדר לך את הסט אתה תמיד מוזמן עם חבריך להיצטרף לדיג חופי בכיף  שי 38 
|
|
|
|
|
היי בוקר טוב וחג שמח חבר יקר...  אני הייתי ממליץ לך להישאר אם הרולר הזה שצילמת רולר נחמד מאוד !! כמובן שכדאי רק להעביר טיפול של שימון וגירוז והרולר מספיק טוב בשביל להוציא את מרבית הדגים שבאזורנו....  והוא כמובן מספיק טוב ...  הייתי ממליץ לך לשדך לו חכת בוסטון אולימפיק 4.5 מטר שבעיניי מספיק טובה ועדיין במחיר שווה לכל כיס (200-250 שח) והרי לך סט סרף טוב לדיג חופי .....לגבי החוט אני ממליץ לך להחליף ולשים חוט חדש (0.45 או 0.40) עניין של כמה שקלים (בין 30-50 שח) ואתה מסודר להוציא דגים מספיק יפים ....  כל מה שנישאר לך זה ללכת לים ולהנות וכמובן לדווח ....  נ.ב ניכנסת יפה והעלית את שאלתך ....רק שכחת לציין שם ואזור מגורים (סתם שנדע מי ומה ומאיפה  ) ואחרי שתסדר לך את הסט אתה תמיד מוזמן עם חבריך להיצטרף לדיג חופי בכיף  שי 38  
|
|
|
|
GoldEagle
|
מתעניין
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
 |
|
|
היי בוקר טוב וחג שמח חבר יקר...  אני הייתי ממליץ לך להישאר אם הרולר הזה שצילמת רולר נחמד מאוד !! כמובן שכדאי רק להעביר טיפול של שימון וגירוז והרולר מספיק טוב בשביל להוציא את מרבית הדגים שבאזורנו....  והוא כמובן מספיק טוב ...  הייתי ממליץ לך לשדך לו חכת בוסטון אולימפיק 4.5 מטר שבעיניי מספיק טובה ועדיין במחיר שווה לכל כיס (200-250 שח) והרי לך סט סרף טוב לדיג חופי .....לגבי החוט אני ממליץ לך להחליף ולשים חוט חדש (0.45 או 0.40) עניין של כמה שקלים (בין 30-50 שח) ואתה מסודר להוציא דגים מספיק יפים ....  כל מה שנישאר לך זה ללכת לים ולהנות וכמובן לדווח ....  נ.ב ניכנסת יפה והעלית את שאלתך ....רק שכחת לציין שם ואזור מגורים (סתם שנדע מי ומה ומאיפה  ) ואחרי שתסדר לך את הסט אתה תמיד מוזמן עם חבריך להיצטרף לדיג חופי בכיף  שי 38  חג שמח. אני חושב שאני ישאיר אצלי את הרולר, אני רק ילך איתו לחנות לבדיקה שיגידו לי אם כדאי להשאיר ואם אפשר לשמן ולגרז ושהוא יהיה בסדר. על הדרך אני גם יתייעץ על חכה שהכי תתאים לרולר. חוט בכל מקרה אני יחליף. וכמובן איך שכחתי... שם: דרור ביטון  מקום מגורים: פתח תקווה  חוץ מחכה וחוט יש עוד משהו שאני צריך לקנות כדי שיהיה לי ? ( חוץ ממשקולות וקרסים כמובן ) אה ושאלה אחרונה, לדיג חוף כדאי להשתמש בסביבלים או שזה לא כזה משנה וזה סתם עוד אפשרות לתפוס דג ? ודבר אחרון, לפי מה שהבנתי הכי מומלץ לדיג חוף להשתמש בשרימפסים וקלמרי, כמה זה עולה בערך ? כי אם זה יקר אז אני יצטרך תחלופה כלשהי כי לא בא לי שישארו לי שרימפסים וקלמרי במקפיא כל הזמן...
|
|
|
|
shay 38
|
חבר פורום
מנותקגיל:
51
|
|
 |
|
|
היי בוקר טוב וחג שמח חבר יקר...  אני הייתי ממליץ לך להישאר אם הרולר הזה שצילמת רולר נחמד מאוד !! כמובן שכדאי רק להעביר טיפול של שימון וגירוז והרולר מספיק טוב בשביל להוציא את מרבית הדגים שבאזורנו....  והוא כמובן מספיק טוב ...  הייתי ממליץ לך לשדך לו חכת בוסטון אולימפיק 4.5 מטר שבעיניי מספיק טובה ועדיין במחיר שווה לכל כיס (200-250 שח) והרי לך סט סרף טוב לדיג חופי .....לגבי החוט אני ממליץ לך להחליף ולשים חוט חדש (0.45 או 0.40) עניין של כמה שקלים (בין 30-50 שח) ואתה מסודר להוציא דגים מספיק יפים ....  כל מה שנישאר לך זה ללכת לים ולהנות וכמובן לדווח ....  נ.ב ניכנסת יפה והעלית את שאלתך ....רק שכחת לציין שם ואזור מגורים (סתם שנדע מי ומה ומאיפה  ) ואחרי שתסדר לך את הסט אתה תמיד מוזמן עם חבריך להיצטרף לדיג חופי בכיף  שי 38  חג שמח. אני חושב שאני ישאיר אצלי את הרולר, אני רק ילך איתו לחנות לבדיקה שיגידו לי אם כדאי להשאיר ואם אפשר לשמן ולגרז ושהוא יהיה בסדר. על הדרך אני גם יתייעץ על חכה שהכי תתאים לרולר. חוט בכל מקרה אני יחליף. וכמובן איך שכחתי... שם: דרור ביטון  מקום מגורים: פתח תקווה  חוץ מחכה וחוט יש עוד משהו שאני צריך לקנות כדי שיהיה לי ? ( חוץ ממשקולות וקרסים כמובן ) אה ושאלה אחרונה, לדיג חוף כדאי להשתמש בסביבלים או שזה לא כזה משנה וזה סתם עוד אפשרות לתפוס דג ? ודבר אחרון, לפי מה שהבנתי הכי מומלץ לדיג חוף להשתמש בשרימפסים וקלמרי, כמה זה עולה בערך ? כי אם זה יקר אז אני יצטרך תחלופה כלשהי כי לא בא לי שישארו לי שרימפסים וקלמרי במקפיא כל הזמן... היי דרור וברוך הבא למישפחת ה...  כדאי גם סביבלים כמובן ...ואני בטוח שאם תיכנס לדני מהחנות כוכב הים אז תקבל הסברים גם על כל דבר ואני בטוח שתצא הרבה יותר משכיל בציוד דיג בכלל ...  החנות נימצאת גם בקירבתך בפתח תיקווה  לגבי שרימסים וקלאמרי יש חנות חנות שאני בדרך כלל קונה שם היא נימצאת ברחוב בני ברק 11 בתחנה המרכזית הישנה בת"א.... היא החנות עם הפיונות הכי טריים בכל אזור המרכז לדעתי האישית כמובן !!! ולגבי מחיר זה תמיד תלוי בעונה ובטיב השכנה....  עד כמה שאני יודע 65 לקילו קלאמרי .... ו.....70-80 שח לקילו גמברי....  אתה תמיד יכול לשים בקופסא ולהקפיא או לקנות כל פעם שאתה יוצא לדוג לשיקולך..... מקווה שעזרתי
|
|
|
|
GoldEagle
|
מתעניין
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
 |
|
|
היי בוקר טוב וחג שמח חבר יקר...  אני הייתי ממליץ לך להישאר אם הרולר הזה שצילמת רולר נחמד מאוד !! כמובן שכדאי רק להעביר טיפול של שימון וגירוז והרולר מספיק טוב בשביל להוציא את מרבית הדגים שבאזורנו....  והוא כמובן מספיק טוב ...  הייתי ממליץ לך לשדך לו חכת בוסטון אולימפיק 4.5 מטר שבעיניי מספיק טובה ועדיין במחיר שווה לכל כיס (200-250 שח) והרי לך סט סרף טוב לדיג חופי .....לגבי החוט אני ממליץ לך להחליף ולשים חוט חדש (0.45 או 0.40) עניין של כמה שקלים (בין 30-50 שח) ואתה מסודר להוציא דגים מספיק יפים ....  כל מה שנישאר לך זה ללכת לים ולהנות וכמובן לדווח ....  נ.ב ניכנסת יפה והעלית את שאלתך ....רק שכחת לציין שם ואזור מגורים (סתם שנדע מי ומה ומאיפה  ) ואחרי שתסדר לך את הסט אתה תמיד מוזמן עם חבריך להיצטרף לדיג חופי בכיף  שי 38  חג שמח. אני חושב שאני ישאיר אצלי את הרולר, אני רק ילך איתו לחנות לבדיקה שיגידו לי אם כדאי להשאיר ואם אפשר לשמן ולגרז ושהוא יהיה בסדר. על הדרך אני גם יתייעץ על חכה שהכי תתאים לרולר. חוט בכל מקרה אני יחליף. וכמובן איך שכחתי... שם: דרור ביטון  מקום מגורים: פתח תקווה  חוץ מחכה וחוט יש עוד משהו שאני צריך לקנות כדי שיהיה לי ? ( חוץ ממשקולות וקרסים כמובן ) אה ושאלה אחרונה, לדיג חוף כדאי להשתמש בסביבלים או שזה לא כזה משנה וזה סתם עוד אפשרות לתפוס דג ? ודבר אחרון, לפי מה שהבנתי הכי מומלץ לדיג חוף להשתמש בשרימפסים וקלמרי, כמה זה עולה בערך ? כי אם זה יקר אז אני יצטרך תחלופה כלשהי כי לא בא לי שישארו לי שרימפסים וקלמרי במקפיא כל הזמן... היי דרור וברוך הבא למישפחת ה...  כדאי גם סביבלים כמובן ...ואני בטוח שאם תיכנס לדני מהחנות כוכב הים אז תקבל הסברים גם על כל דבר ואני בטוח שתצא הרבה יותר משכיל בציוד דיג בכלל ...  החנות נימצאת גם בקירבתך בפתח תיקווה  לגבי שרימסים וקלאמרי יש חנות חנות שאני בדרך כלל קונה שם היא נימצאת ברחוב בני ברק 11 בתחנה המרכזית הישנה בת"א.... היא החנות עם הפיונות הכי טריים בכל אזור המרכז לדעתי האישית כמובן !!! ולגבי מחיר זה תמיד תלוי בעונה ובטיב השכנה....  עד כמה שאני יודע 65 לקילו קלאמרי .... ו.....70-80 שח לקילו גמברי....  אתה תמיד יכול לשים בקופסא ולהקפיא או לקנות כל פעם שאתה יוצא לדוג לשיקולך..... מקווה שעזרתי כבר הייתי אצל דני פעם אחת שקניתי משקולות שהלכתי לדוג עם חברים, אחלה גבר. גם חבר שלי שנים קונה אצלו אז אני יגיד לו שמתישהו יבוא איתי אליו שיתייעץ עם דני ואיתי מה הכי כדאי לי לעשות. יכול להיות שבהמשך אני יקנה סביבלים אבל בינתיים אני יעקוץ כמה לחבר שלי  ובנוגע לפתיונות אני יקנה ברגע שאני יעשה את זה כבר יותר רציני וישקיע יותר, בינתיים ניקח פתיונות מחברים ונדוג איתם. מקסימום יום אחד אני יקנה פתיונות וישים בשקית במקפיא מאחורה ליד הוודקה. 
|
|
|
|
shay 38
|
חבר פורום
מנותקגיל:
51
|
|
יפה יאלה שיהיה בהצלחה חבר יקר ואם יש לך עוד שאלות לא פתורות תמיד תוכל לעשות טלפון ולהיתייעץ 0504212657 שי 
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
נכנסתי לדיון כדי לראות מה אפשר לסייע... אחרי "טיפול" של שייקה או מוטי-מ אפשר להיות רגוע... טופלת דרור בידי שני אנשים יקרים, מאושיות הפורום הזה ודייגי חוף ותיקים... חבר'ה שלנגד עיניהם ולפני הכל זה העזרה והסיוע לחברים... אחרי טיפול האקסטרא של שייקה, נותר רק לומר לך ברוך הבא לפורום, תרגיש בבית ובהצלחה...  נ.ב. לא לשכוח להעלות דו"ח על התפיסה הראשונה... 
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|
עמודים: [1]