בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  פורומי דיג מקצועיים
| |-+  דיג מסירה (אחראים: rafi, אבי חכם, shragam)
| | |-+  אשמח לעזרה מהחברים המנוסים בעניין בטיחות בים עם סירת זודיאק
עמודים: [1] למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: אשמח לעזרה מהחברים המנוסים בעניין בטיחות בים עם סירת זודיאק  (נקרא 1783 פעמים) הדפסה
ירון ס

חבר פורום
**

מנותק מנותק

לשמור על הים שלנו חברים!

שלום וגמר חתימה טובה לכל החברים.

לאחרונה התחדשתי בסירת ZEBEC באורך 5.20 מטר רוחב 2.10 מטר.
בעיקרון אני נכנסתי וגם מתכונן יותר ללכת לכינרת עם הסירה וממה שהתרשמתי היא ברמה מאוד גבוהה ועם יציבות גבוהה ורצפת אלומיניום.
חומר הסירה הוא חזק מאוד זוהי סירה שגם משמשת צבאות בעולם.
אבל כל זה חברים לא נותן לי כאדם אחראי לקחת סיכונים מיותרים בים מחוסר ידע..
לכן, למרות שיש לי ציוד מלא לכושר שייט וביטוח כנדרש אני עדיין מאוד אשמח לטיפים בנושא הכניסה וכמובן עוד פרטים לגבי בטיחות בסירה ואביזרים שלדעתכם דרושים לנו כדי להישמר.

הסירה הנ"ל בנויה לים ולא לאגמים אבל עדיין אני חסר ניסיון ואשמח לעזרה.
אני מתכנן לעשות איתה טרולינג בעיקר כשאני שט איתה.
אני יודע שצריך להיזהר מקרסים אבל אני די מאמין שאצליח בכך כמו בכינרת וגם יש לי 8 תאי אויר אז ניתן להסתדר.

תודה רבה לכל העוזרים עזרתכם מאוד חשובה לי!!! אתה בסדר
 IP: [ מחובר ]
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

גישה נכונה ובריאה ירון - בים אין גיבורים והזהירות חובה!!!
אשתדל לסייע...
אם תהיינה שאלות תוכל לשאול....

רצוי בכל סירה, ככל שהיא פחות גדולה/יציבה ואתה פחות מנוסה בים...
חלק ממילא חובה במסגרת כושר שייט...
הדברים הקטנים שאם חלילה יש תקלה או מצוקה אז לעיתים עושים את ההבדל...

ציוד לסירה:

*פירוטכני ומצפן- מניח שיש לך... (מצפן טוב לערפל)
*ג'ריקן מים ופנס חזק-תאורה נגד מים עם סוללות תקינות (חיוני חלילה למקרה של תקלת מנוע והיסחפות)
*עוגן שיכול להחזיק את הסירה בכל ים ורוח - מבלי ששיני העוגן יתעקמו מהלחץ,
  עם חבל עוגן מתאים באורך של 120 מטר לפחות..
*ג'יפיאס עם מעילת נקודת היציאה ונקודת גישה בטוחה (רצוי מאוג, וגם להפעיל זכירת מסלול).
*סלולארי (רצוי שניים) עם מארז אטום למים (לא מעמיס עליך מכשיר קשר, לא מזיק אך לא זול).
 לצאת איתו טעון ולא לבזבז סוללה על ווטסאפ כשאתה בים...
*מספרי טלפון של שיטור ימי ושאר טלפונים לחירום שפורסמו בפורום (מודפס מנוילן וגם בסלולארי).
*משוטים
*חגורות הצלה וגלגלי הצלה...
*משקפת ושנורקל וסנפירים - למקרה של חבל שהסתבך במנוע...
*סכין טובה וחותכת חובה - רק במארס זכור שלא תחתוך בטעות באופן לא מתוכנן

כללי זהירות והתנהגות

כלל ברזל בים - כשיש ספק אין ספק!!! יש ספק בבטיחות - לא נכנסים או בורחים.

*לבדוק היטב תחזית - אך גם לא לסמוך באופן עיוור.
 באזור בו אתה יוצא - תשווה תמיד בין התחזית לבין המצב בפועל.
 בצפון, תחזיות הרוחות לגבי מזרחית חזקה - תמיד מפספסות בגדול ולעיתים בפועל העוצמה כפולה.
תחזית למזרחיות של 10 קשרים ומעלה או צפי לדרום-מערבית ועליית ים, בהחלט לשקול לוותר...
כנ"ל צפוניות חזקות שמתעצמות ל:10 קשר ומעלה- נוטות לברבר את הים ומעל 12 רצוי לצאת לחוף..
*עם הזמן תלמד לזהות את הסירה והתנהגותה מול גלים, תתאמן ותבחן תוך כדי נסיעה, לא עד הקצה...
*כשיש גלים תקפיד לא "להתחרטם" כשאתה עם הגלים בגב או מול הפנים -
 נסה להתאים את מהירות הסירה למהירות ותדירות הגלים, לא מהר מידי - ולעיתים לא לאט מידי...
הרעיון עם סירה פתוחה הוא "לגלוש על הגלים ובין הגלים" - כולל תמרונים כשצריך...
כעקרון האופטימלי זה נסיעה בזוית מול הגלים, לא בניצב 45 מעלות פלוס מינוס -
להשתדל בים גבוה לא לתת דופן לגלים ובטח לא בים גבוה ומבורבר...
*נתקעת עם תקלה במנוע - מהר עוגן לים ושיהיה מספיק כבד לצלול מהר במקרה של רוח חזקה...

=============================================================

לבינתיים....
חוצמזה ירון - תתחדש ותהנה, ממתינים לדוח ראשון אתה בסדר
-------------------------------
ירון ס

חבר פורום
**

מנותק מנותק

לשמור על הים שלנו חברים!

היי רפי!
קודם כל באמת תודה רבה על התגובה המושקעת אתה בסדר
כמו שאמרת בים אין משחקים ואני האחרון שאסתכן ואסכן אחרים שלא לצורך...
בעיניין המצפן אני מצויד אחי.
לגבי העוגן ברשותי עוגן של 4 קילו רציתי לדעת האם זה מספיק?
חבל יש לי 70 מטר ככה שצריך להוסיף..
לגבי גי פי אס אני מאמין שהשבוע אקנה מכשיר משולב עם גלאי של חברת Lawrence דגם elite4 שלהם נראה לי טוב וכנראה אלך עליו אלא אם כן יש למישהו המלצה טובה יותר. ראיתי אותו באתר של פישלס..
אקנה גם שנורקל ומשקפת זה נראה לי מצוין וגם שני מגיני סלולאריים שיהיו על האפוד שלי יחד עם סכין טובה שכבר יש..
בעיקרון אני לאט לאט אתקדם בעזרת השם לסירה קשיחה לים עם הזמן ואני מאמין שבקרוב גם אתחיל קורס משיט 30 שזה דבר שכבר מזמן מעניין אותי.. לבינתיים נתחיל בקטן.. סמיילי
אודה לך על תשובות לשאלות שנותרו פתוחות וכמובן לכל מי שעוד יכול להוסיף מניסיונו הרי שזה מבורך! אתה בסדר
עריכה אחרונה: אוקטובר 05, 2014, 22:56:01 PM על ידי ירון ס
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

היי רפי!
קודם כל באמת תודה רבה על התגובה המושקעת אתה בסדר
כמו שאמרת בים אין משחקים ואני האחרון שאסתכן ואסכן אחרים שלא לצורך...
בעיניין המצפן אני מצויד אחי.
לגבי העוגן ברשותי עוגן של 4 קילו רציתי לדעת האם זה מספיק?
חבל יש לי 70 מטר ככה שצריך להוסיף..
לגבי גי פי אס אני מאמין שהשבוע אקנה מכשיר משולב עם גלאי של חברת Lawrence דגם elite4 שלהם נראה לי טוב וכנראה אלך עליו אלא אם כן יש למישהו המלצה טובה יותר. ראיתי אותו באתר של פישלס..
אקנה גם שנורקל ומשקפת זה נראה לי מצוין וגם שני מגיני סלולאריים שיהיו על האפוד שלי יחד עם סכין טובה שכבר יש..
בעיקרון אני לאט לאט אתקדם בעזרת השם לסירה קשיחה לים עם הזמן ואני מאמין שבקרוב גם אתחיל קורס משיט 30 שזה דבר שכבר מזמן מעניין אותי.. לבינתיים נתחיל בקטן.. סמיילי
אודה לך על תשובות לשאלות שנותרו פתוחות וכמובן לכל מי שעוד יכול להוסיף מניסיונו הרי שזה מבורך! אתה בסדר

אין בעד מה ירון ובכייפ, הרי זו המהות של פורום שהינו קהילת חברים משתפת...

לגבי העוגן - אישית בעד עוגן "חתול", צריך גם חיבור שרשרת שת כ:1 מטר..
ודיברתי על עוגן למקרה חירום ולא לשימוש שוטף לדיג כמו בולוס (ניתן להחליף עוגנים על אותו חבל).
אם חלילה נתקעת בלי מנוע עם מזרחית מטורפת - עד ש:4 מ' יגיע לקרקעית הוא בעצם לא יגיע...
4ק"ג מצוין לשוטף, לחירום משקל כפול או שתהיה בסירה משקולת 5ק"ג עם אפשרות לחבר...

כל מסע מתחיל בצעד קטן, בהצלחה... אתה בסדר

אם יש שאלות ספציפיות - תשאל...
ירון ס

חבר פורום
**

מנותק מנותק

לשמור על הים שלנו חברים!

לגבי העוגן אכן אקח משקולת עגולה 5 ק"ג עם חור כך שאוכל להוסיף..

לגבי הכיסויים לטלפון נגד מים אם יש לך מה להמליץ אשמח כי אני לא כל כך יודע איפה לחפש ומה בדיוק טוב..

האם הג'י פי אס משולב שאני מתכנן לקנות הוא טוב עבורי? אני מתכנן לקנות אותו כי אני מאמין שהוא קצת מעל הצרכים שלי(אולי אני טועה.. וואלה לא יודע)אבל אני רוצה משהו שגם יתאים לי לסירה יותר רצינית בעתיד ושלא אצטרך להחליף כך שזה מה שבחרתי, אם לדעתך לסירה אחרת אצטרך משהו אחר אשמח אם תמליץ כדי שלא אקנה סתם לתקופה של הסירה הזאת בלבד..

וכן גבר אתה צודק אני רק בתחילת המסע שלי מדיג מסירה.. עד היום זה היה סרף זירזור וקרפ ומעט מאוד בולוס עם סירה.. למרות שזה מאוד עניין אותי..
סאמח הצפר

חבר פורום
*

מנותק מנותק

לגבי העוגן אכן אקח משקולת עגולה 5 ק"ג עם חור כך שאוכל להוסיף..

לגבי הכיסויים לטלפון נגד מים אם יש לך מה להמליץ אשמח כי אני לא כל כך יודע איפה לחפש ומה בדיוק טוב..

האם הג'י פי אס משולב שאני מתכנן לקנות הוא טוב עבורי? אני מתכנן לקנות אותו כי אני מאמין שהוא קצת מעל הצרכים שלי(אולי אני טועה.. וואלה לא יודע)אבל אני רוצה משהו שגם יתאים לי לסירה יותר רצינית בעתיד ושלא אצטרך להחליף כך שזה מה שבחרתי, אם לדעתך לסירה אחרת אצטרך משהו אחר אשמח אם תמליץ כדי שלא אקנה סתם לתקופה של הסירה הזאת בלבד..

וכן גבר אתה צודק אני רק בתחילת המסע שלי מדיג מסירה.. עד היום זה היה סרף זירזור וקרפ ומעט מאוד בולוס עם סירה.. למרות שזה מאוד עניין אותי..

zebek זה סירות טובות. אתה מתכון לסירה מתנפחת ומתקפלת כולה ולא חצי קשיחה (עם תחתית קשיחה וההיקף מתנפח) אם הבנתי נכון.
נרתיק לטלפון מתצא בחנויות טיולים וגם בחנויות דיג.
פיש פיינדר לא תלוי בסירה אלא בייעוד הדיג ובעומקים. אם תקנה את הכי טוב יתאים גם לסירה זו וגם לסירה הבאה. ייתכן והקיבוע של העינית יהיה שונה לפי הדרישות ומתאר הסירה אבל זה אתה מתקין בכל סירה בלי קשר להתקנה הקודמת ויהיה לך חלקים שונים להתאמה לצורות קיבוע שונות. למתנפחת אתה חייב עינית מורכבת על מוט טלסקופי שעולה מעל קן המים כאשר אתה ניגש לחוף (אחרת זה יידפק) ולהורדה כאשר אתה נכנס למים וכבר בתוך המים.
אם כבר אתה קונה  גם לעתיד תקנה משהו טוב ושיתאים גם לעמוקים. אתה לא יכול לדעת אם תצטרך עכשיו או בעתיד.
מכשיר משולב(פיש פיינדר, צ'רט פלוטטר וג'י פי אס) זה אופציה טובה וחוסכת ג'י פי אס נפרד. את הדגם שציינת הוא יחסית מוגבל אם כי של חברה מעולה. הדגם הזה יותר לעומקים רדודים יחסית (עד 50-100 מטר הערכה בלי לראות מפרט של המכשיר). לסירה כדאי לא לקנות מכשיר זה אלא לעלות מספר למשל לוראנס 7 שהוא מעולה  ומקצועי הרבה יותר ומתאים יותר לעמוקים ובכלל רזולוציה טובה יותר.

קיבלת פה פידבאק, אתה עכשיו חייב לתת עדכונים בפורום הזה לגבי הסירה ולגבי המכשיר כשתקנה קריצה

בהצלחה
בלי להתחיל מדגים קטנים קשה להעריך באמת דגים גדולים
ירון ס

חבר פורום
**

מנותק מנותק

לשמור על הים שלנו חברים!

אהלן סאמח,

תודה על התגובה והעזרה, אכן סירה ZEBEC 5.2 מטר רוחב 2.1 מטר עם בידונים מוגדלים.. הסירה לא חצי קשיחה אבל עם רצפת אלומיניום ויציבה מאוד.
לגבי הפישפיינדר קניתי כבר מכשיר גם לעתיד של LAWRENCE מדגם מתקדם שנקרא HDS GEN 2 TOUCH שיש להם במבצע, החלטתי להשקיע פעם אחת במוצר טוב ואמין עם מסך ברור שמתאים לעומקים אחרים וגם אפשרות לעינית נוספת שתתן לי מבט תלת מימד וגם אפשרות להתחבר בעתיד בסירה גדולה יותר למכ"ם. עלה הרבה יותר אבל זה עדיף מאשר לקנות משהו חדש כל פעם..
לגבי התושבת אני מכין קופסא מיוחדת מאלומיניום שתתקבע על הספסל ושהכל יהיה מרופד בפנים עם הסוללות של המכשיר עם קונקטורים ובחוץ על הקופסא מעמד לתושבת המכשיר כך שתהיה לי אופציה שהמכשיר יתקבע לי בכל זווית שנוחה וטובה לי והקונקטורים והקופסא אטומים לגמרי.. ואת הזרוע גם אכין זה שטויות יש לי בעבודה את האופציות להכין הכל משודרג

ראיתי אופציות באינטרנט ומהם לקחתי את הרעיונות, נעשה זרוע טלסקופית טובה..

לגבי הסירה כבר היתה בשימוש והיא כמו טנק על המים מאוד יציבה וטובה ואין בעיה איתה בים אם הוא לא סוער.. הסירה מיוחדת ומחוזקת הרצפה כפולה בידונים מוגדלים ומחוזקים ועם הרבה תוספות אתה בסדר
עריכה אחרונה: אוקטובר 12, 2014, 12:39:37 PM על ידי ירון ס
סאמח הצפר

חבר פורום
*

מנותק מנותק

אהלן סאמח,

תודה על התגובה והעזרה, אכן סירה ZEBEC 5.2 מטר רוחב 2.1 מטר עם בידונים מוגדלים.. הסירה לא חצי קשיחה אבל עם רצפת אלומיניום ויציבה מאוד.
לגבי הפישפיינדר קניתי כבר מכשיר גם לעתיד של LAWRENCE מדגם מתקדם שנקרא HDS GEN 2 TOUCH שיש להם במבצע, החלטתי להשקיע פעם אחת במוצר טוב ואמין עם מסך ברור שמתאים לעומקים אחרים וגם אפשרות לעינית נוספת שתתן לי מבט תלת מימד וגם אפשרות להתחבר בעתיד בסירה גדולה יותר למכ"ם. עלה הרבה יותר אבל זה עדיף מאשר לקנות משהו חדש כל פעם..
לגבי התושבת אני מכין קופסא מיוחדת מאלומיניום שתתקבע על הספסל ושהכל יהיה מרופד בפנים עם הסוללות של המכשיר עם קונקטורים ובחוץ על הקופסא מעמד לתושבת המכשיר כך שתהיה לי אופציה שהמכשיר יתקבע לי בכל זווית שנוחה וטובה לי והקונקטורים והקופסא אטומים לגמרי.. ואת הזרוע גם אכין זה שטויות יש לי בעבודה את האופציות להכין הכל משודרג

ראיתי אופציות באינטרנט ומהם לקחתי את הרעיונות, נעשה זרוע טלסקופית טובה..

לגבי הסירה כבר היתה בשימוש והיא כמו טנק על המים מאוד יציבה וטובה ואין בעיה איתה בים אם הוא לא סוער.. הסירה מיוחדת ומחוזקת הרצפה כפולה בידונים מוגדלים ומחוזקים ועם הרבה תוספות אתה בסדר

בהצלחה
תראה תמונות של המתקן כשיהיה לך, נשמח לראות ולקבל רעיונות. אני גם רוצה איזשהיא הגנה למסך שיהיה נשלף על המפרשית הקטנה שיש לי, אז אשמח לפירוט...

הזיביק שאתה מדבר עליה היא הכתומה? בידונים 56 ס"מ? הדגם הרחב במיוחד? אני חושב שאני מכיר.

איזה מנוע שמת עליה? ברך קצרה או ארוכה?

ואשמח ליציאת מבחן עליה אם יהיה לך מקום מתישהו callme
ירון ס

חבר פורום
**

מנותק מנותק

לשמור על הים שלנו חברים!

לגבי הסירה כן אחי היא אדומה עם בידונים מוגדלים ורחבה יותר מהסטנדרט..
המתקן בבנייה אנחנו חושבים בדיוק איך ומה לעשות שיהיה חזק טוב ונוח ונעשה בקרוב מה שנבחר.. בכיף אעלה תמונות..
כאשר הכל יהיה מוכן אזמין אותך בכיף מקום לא חסר בה.. בגלל זה העדפתי אותה על 3.80 לדוגמא שלדעתי צפופה מדי..

תמונות בהקדם! אתה בסדר
סאמח הצפר

חבר פורום
*

מנותק מנותק

לגבי הסירה כן אחי היא אדומה עם בידונים מוגדלים ורחבה יותר מהסטנדרט..
המתקן בבנייה אנחנו חושבים בדיוק איך ומה לעשות שיהיה חזק טוב ונוח ונעשה בקרוב מה שנבחר.. בכיף אעלה תמונות..
כאשר הכל יהיה מוכן אזמין אותך בכיף מקום לא חסר בה.. בגלל זה העדפתי אותה על 3.80 לדוגמא שלדעתי צפופה מדי..

תמונות בהקדם! אתה בסדר

בכיף

איזה מנוע? ברך קצרה או ארוכה? ראיתי אנשים שמים על מתנפחות ברך ארוכה וזה טעות, לא יעיל ומסוכן.

הבעיה שהרבה לא מכירים את ההבדלים והמשמעויות וגם היצע המנועים מצומצם והמוכרים לא תמיד מסבירים. מכיר דוגמאות אישיות ולכן זה עצוב לראות את זה ומקווה שתהיה יותר מודעות לעניין.
אגב, יש לי חבר נחמד מאוד שמיבא את הזיביק (גלעד מחיפה) וגם פישליס (גם חברים) מייבאים.
ירון ס

חבר פורום
**

מנותק מנותק

לשמור על הים שלנו חברים!

המנוע ברך קצרה סאמח.
ברך ארוכה כמובן לא טוב..
שבוע הבא בונה את המתקן עבור הפיש פיינדר..
אצלם על הסירה ואשתף..
סאמח הצפר

חבר פורום
*

מנותק מנותק

המנוע ברך קצרה סאמח.
ברך ארוכה כמובן לא טוב..
שבוע הבא בונה את המתקן עבור הפיש פיינדר..
אצלם על הסירה ואשתף..
אתה בסדר
לא אמרת איזה גודל מנוע paddle
מהמר על 25?
דון קישוט
חבר פורום
**

מנותק מנותק

יש ברשותי סירת זבק 3.80 עם פיש מותקן על הספסל אם תירצה יכול לשלוח לך אופציה שאני התקנתי עינית החיצונית של הפיש המינברד 587 קומבו מתפקד מצויין ללא קידוחים בסירה 0505487970
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: [1] למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for
XHTML 1.0 תקין! CSS תקין!