פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג פתיונות מהחוף - מים מלוחים (אחראים: rafi, אבי חכם)
   רולר לסרף DAIWA EMCAST PLUS |
עמודים: 1 [2] 3
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: רולר לסרף DAIWA EMCAST PLUS (נקרא 8129 פעמים) |
הדפסה |
|
MOTI-M
|
איש השנה 2012-2013-2014 מקום שני תחרות דייג חופי - מקום שלישי תחרות הטלה לרחוק לכל שאלה: surf casting 0549259774 חבר פורום
מנותקגיל:
52
|
|
אתה יכול להגיד איזה חלק אתה לא מבין ?
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
את החלק מהתגובות ששכח את: קיומן של שפולות ביג ביט שנמכרות בנפרד מהרולר זה שהתצורה של השפולה בתמונה הספציפית לא קובעת כלום שהמונח "ביג פיט" מתייחס לשפולה ולא לרולר, ומסיבה טובה, כי כמו שאמרתי כבר 20 פעם - על רולר אפשר להחליף שפולות ולהרכיב שפולה ביג פיט, או שפולה רגילה. אפשר אולי להגיד שרולר "ביג פיט" הוא רולר שקיימות עבורו שפולות ביג פיט, אבל אם זה המקרה, אז בכלל אני לא מבין את כל הדיון הזה, כי ידוע שיש שפולות ביג ביט לאמקאסט. כאחד שיש לו 5 רולרים אמקאסט , נכון שמודבר על השפולה ולא על הרולר זה מובן לכולם , אבל כמו שנאמר האמקסט הוא ביג פיט . אפשר גם להביא לרולרים האלה גם שפולה טפלון נמכר בחול כאן בארץ אין . אז בכלל אני לא מבין את כל הדיון הזה, כי ידוע שיש שפולות ביג ביט לאמקאסט. אבל יש כאלה שלא יודעים לכן יש את הדיון הזה 
|
-------------------------------
|
|
|
yoelsh
|
חבר פורום
מנותקגיל:
53
החיים הם כמו גלידה, עם לא מנצלים אותם הם נמסים
|
|
השפולות של הדיווה אמאקסט הם ביג פיט , טעות שלי שכתבתי שהם לו
עדיין יש הבדל גדול בין השפולות שלו לשפולות קונייות במרחק זריקה לתובת שפולות קונייות
בישראל ו באיביי לא ניתן לרכוש שפולות טפלון לשום רולר , מלבד רולר מסויים שנמכר באוקיינוס
להסיג שפולת טפלון ניתן דרך חנוייות מאיטליה או ספרד , עם הם מוכנים לשלוח
לישראל זה נס , ואז המחיר יוצא גבוהה
לדעתי כבר עדיף לרכוש רולר שמגיע עם שפולה קונית , לרוב מגיע עם שתי שפולות
יתרון נוסף הוא שעם אתה רוצה שפולה נוספת לרוב אפשרי להזמין מאיביי או דרך היבואן בארץ
ועדיין יוצא מחיר יותר טוב מלרכוש שפולה טפלון מאיטליה או ספרד
|
|
|
|
yoelsh
|
חבר פורום
מנותקגיל:
53
|
|
עדיין יש הבדל גדול בין השפולות שלו לשפולות קונייות במרחק זריקה לתובת שפולות קונייות
בישראל ו באיביי לא ניתן לרכוש שפולות טפלון לשום רולר , מלבד רולר מסויים שנמכר באוקיינוס
יתרון נוסף הוא שעם אתה רוצה שפולה נוספת לרוב אפשרי להזמין מאיביי או דרך היבואן בארץ
למרות כל מה שכתבתי חושב שהאמאקסט אחלה רולר רק שקיום לדייג חופי ארכוש רולרים שמגיעים בבסיס שלהם עם שפולות קונייות
|
|
|
|
שחר
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
רולר טוב ואמין שנותן תמורה מצויינת למחיר. ברשותי הדגם Daiwa Emcast Plus ECP6000 ומשמש לסרף יחד עם Shimano Vengeance 14ft 3 Piece Surf Rod. סט שהוכיח את עצמו בזריקות למרחק ועמד מצויין בתפיסות של דגים מהחוף בעיקר על חי.
ממליץ בחום למי שלא רוצה להוציא אלפי שקלים על רולר סרף.
לגבי השפולה זאת שפולה גבוהה שמתאימה לסרף אבל כמו שכבר נאמר פה זה ביג פיט אבל לא מסוג הקוני שאפשר למצוא ברולרים לסרף מסדרות גבוהות ויקרות יותר.
|
|
|
|
greendude
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
קודם כל, הוא מראש אמר שהוא מביא מחו"ל. דבר שני - ממש לא חייב שפולה עם ציפוי טפלון, אנחנו לא נמצאים פה באליפות העולם בהטלות למרחק (יש כזה דבר). שפולה רגילה מאלומיניום מספקת משטח מספיק חלק, והיא הרבה יותר זולה וזמינה. שפולות מטפלון זה קטע מוגזם ברמות, בעיקר אם משתמשים בחוט ניילון ושפולות מתכת שם החיכוך הוא גם ככה זניח יחסית, ככה שהפחתה שלו תייצר שיפור זניח. זה יותר הבדל בין 70 ל-75 מטר (ואפילו לא זה), לא בין 70 ל-110 מטר.
|
|
|
|
yoelsh
|
חבר פורום
מנותקגיל:
53
|
|
 |
|
|
קודם כל, הוא מראש אמר שהוא מביא מחו"ל. דבר שני - ממש לא חייב שפולה עם ציפוי טפלון, אנחנו לא נמצאים פה באליפות העולם בהטלות למרחק (יש כזה דבר). שפולה רגילה מאלומיניום מספקת משטח מספיק חלק, והיא הרבה יותר זולה וזמינה. שפולות מטפלון זה קטע מוגזם ברמות, בעיקר אם משתמשים בחוט ניילון ושפולות מתכת שם החיכוך הוא גם ככה זניח יחסית, ככה שהפחתה שלו תייצר שיפור זניח. זה יותר הבדל בין 70 ל-75 מטר (ואפילו לא זה), לא בין 70 ל-110 מטר. יש הבדלים בזריקה של סביב ה50 מטר ולפעמים זה ההבדל בין דג ביד לדג בים
|
|
|
|
greendude
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
אגב, את הרולר הזה כדאי לך רק במחיר של הסייל שהם עושים שם. במחיר הרגיל אתה גם משלם 75 שקל יותר וגם מסתכן בזה שתשלם מע"מ. (בד"כ לא מבקשים, אבל בחבילות גדולות יש יותר סיכוי) ואז אתה בכיף יכול להגיע צפונית ל-600 שקלים לרולר הזה ספציפית. אם אני זוכר נכון ב-800 שקלים אתה קונה בארץ רולר דומה של שימנו רק מאיכות יותר טובה. ככה שאם אתה קונה, אז רק במחיר של המבצע.
|
|
|
|
greendude
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
 |
|
|
קודם כל, הוא מראש אמר שהוא מביא מחו"ל. דבר שני - ממש לא חייב שפולה עם ציפוי טפלון, אנחנו לא נמצאים פה באליפות העולם בהטלות למרחק (יש כזה דבר). שפולה רגילה מאלומיניום מספקת משטח מספיק חלק, והיא הרבה יותר זולה וזמינה. שפולות מטפלון זה קטע מוגזם ברמות, בעיקר אם משתמשים בחוט ניילון ושפולות מתכת שם החיכוך הוא גם ככה זניח יחסית, ככה שהפחתה שלו תייצר שיפור זניח. זה יותר הבדל בין 70 ל-75 מטר (ואפילו לא זה), לא בין 70 ל-110 מטר. יש הבדלים בזריקה של סביב ה50 מטר ולפעמים זה ההבדל בין דג ביד לדג בים זה פשוט לא נכון. לא בטווחים של הטלה של סביבות ה-100.
|
|
|
|
yoelsh
|
חבר פורום
מנותקגיל:
53
|
|
שוב האמאקסט הוא רולר , אך לדעתי עדיף כבר לרכוש רולר שמגיע עם שפולה קונית
בכדי שיהיה את ההפשרות של זריקה רחוקה יותר , ההבדלים הם יותר מ 5 - 10 מטר
בקנייה של מוצר מעל 75 דולר , מבקשים מהמוכר שירשום 70 דולר בחשבונית
מה שפותר אותך ממיסים , כך הרבה עושים וכך גם אני ברכישה של הרולר פן
|
|
|
|
greendude
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
חביבי, אתה עושה סלט. אתה אותה השפולה עם המבנה הגבוה, הרדוד והקוני אפשר להשיג גם בשפולה מאלומיניום וללא ציפוי הטפלון. וזה בדיוק מה שאני אומר. התוספת של ציפוי הטפלון לשפולה מהמבנה הנכון יתרום שיפור זניח, ויעשה בעיקר חור בכיס.
|
|
עריכה אחרונה: אוקטובר 05, 2014, 13:28:40 PM על ידי greendude
|
|
|
|
|
yoelsh
|
חבר פורום
מנותקגיל:
53
|
|
 |
|
|
קודם כל, הוא מראש אמר שהוא מביא מחו"ל. דבר שני - ממש לא חייב שפולה עם ציפוי טפלון, אנחנו לא נמצאים פה באליפות העולם בהטלות למרחק (יש כזה דבר). שפולה רגילה מאלומיניום מספקת משטח מספיק חלק, והיא הרבה יותר זולה וזמינה. שפולות מטפלון זה קטע מוגזם ברמות, בעיקר אם משתמשים בחוט ניילון ושפולות מתכת שם החיכוך הוא גם ככה זניח יחסית, ככה שהפחתה שלו תייצר שיפור זניח. זה יותר הבדל בין 70 ל-75 מטר (ואפילו לא זה), לא בין 70 ל-110 מטר. יש הבדלים בזריקה של סביב ה50 מטר ולפעמים זה ההבדל בין דג ביד לדג בים זה פשוט לא נכון. לא בטווחים של הטלה של סביבות ה-100. נעשה בדיקת הטלה עם שפולת טפלון על ידי מוטי כאשר אני צילמתי את הזריקה והועלה בתור סרטון לפורום , וזה היה ההפרשים , זריקה של 200 מטר ועוד מוטי עצר את היציאה של החוט בגלל שהשפולה היתרוקנה , נשאר בשפולה אולי מטר או שנים עם ההמאקסט הוא מגיע לרוב לעד 150 מטר
|
|
|
|
MOTI-M
|
איש השנה 2012-2013-2014 מקום שני תחרות דייג חופי - מקום שלישי תחרות הטלה לרחוק לכל שאלה: surf casting 0549259774 חבר פורום
מנותקגיל:
52
|
|
 |
|
|
ממש לא חייב שפולה עם ציפוי טפלון קודם כל שפולה טפלון זה לא ציפוי טפלון ,זה טפלון מלא שנית כמו שיואל אמר  אנחנו לא נמצאים פה באליפות העולם בהטלות למרחק (יש כזה דבר). שפולה רגילה מאלומיניום מספקת משטח מספיק חלק, והיא הרבה יותר זולה וזמינה. אני לא חושב שכדי להגיע רחוק אנחנו צריכים אליפות עולם בהטלות זה עניין אישי לכל אחד , אתה יודע אולי  חלק מהדייג הוא לנסות דברים חדשים , וכך אתה לוקח מסקנות מה טוב או לא טוב, אני מה שאני פוסל לרוב זה דייגים שלא עבדו במיוחד בשפולה טפלון ומגיעים למסקנות בלי לנסות , מה שכן לא ברור לי מה מוגזם בשפולה טפלון ? חביבי, אתה עושה סלט. אתה אותה השפולה עם המבנה הגבוה, הרדוד והקוני אפשר להשיג גם בשפולה מאלומיניום וללא ציפוי הטפלון. וזה בדיוק מה שאני אומר. התוספת של ציפוי הטפלון לשפולה מהמבנה הנכון יתרום שיפור זניח, ויעשה בעיקר חור בכיס. זניח איך אתה מגיע למסקנות ללא בדיקה , קודם כל כאן כבר יש לי בעיה איך אתה אומר שזה ציפוי טפלון זה לא ציפוי  וחור בכיס אני חושב שזה כל אחד ומה שיש לו , אבל לקנות חכה ב 3000 שקל לדייג חופי זה לא חור בכיס ? גם לקנות מרצדס זה חור בכיס ? ובקשר למרחק הטלה תאמין לי שהוא גדול בהרבה ממה שאתה חושב
|
|
|
|
yoelsh
|
חבר פורום
מנותקגיל:
53
|
|
חביבי, אתה עושה סלט. אתה אותה השפולה עם המבנה הגבוה, הרדוד והקוני אפשר להשיג גם בשפולה מאלומיניום וללא ציפוי הטפלון. וזה בדיוק מה שאני אומר. התוספת של ציפוי הטפלון לשפולה מהמבנה הנכון יתרום שיפור זניח, ויעשה בעיקר חור בכיס. חמוד אתה עושה סלט, שפולת טפלון זו שפולת טפלון שעשוייה מטפלון ולע ציפוי של כלום שפולה קונית זו שפולה קונית עשוייה מאלומינייום ולא קונים אותה בנפרד מהרולר , הרולר מגיע עם השפולה הזאת
|
|
|
|
|
הדיון גלש למקומות לא מקצועיים הבן אדם שאל שאלה על רולר ,
בחיים יש דבר כזה שנקרא התקדמות ,היא אפשר לקפוץ לפרטים קטנים מאוד כשאת העיקר אתה לא עושה .
אתם כל הזמן חוזרים לעניין הציוד ואני מחזיר אותכם לעניין הטכניקה, הציוד הוא זניח לעומת הטכניקה שצריך כדי לזרוק לרחוק . אתם מדברים על רולר.
בוא נסכם את זה ככה : מי שמגיע למרחקים של בין 140 ל 160 מטר כולל פתיון בזריקה עם ציוד פשוט, יכול להתחיל לעבור לחוטים או חכות מיוחדות או רולרים מיוחדים
את זה אני לא ממציא כל אחד שיפתח פורום או שישתתף בסדנה בחול לזריקה לרחוק יגידו לכם אותו דבר. הטכניקה של הזריקה זה דבר ראשון , ציוד זה זניח
הלל
|
|
עריכה אחרונה: אוקטובר 05, 2014, 14:07:29 PM על ידי הלל-ירושלים
|
|
|
|
|
MOTI-M
|
מנותקגיל:
52
|
|
הדיון גלש למקומות לא מקצועיים הבן אדם שאל שאלה על רולר ,
בחיים יש דבר כזה שנקרא התקדמות היא אפשר לקפוץ לפרטים קטנים מאוד כשאת העיקר אתה לא עושה
אתם כל הזמן חוזרים לעניין הציוד ואני מחזיר אותכם לעניין הטכניקה הציוד הוא זניח לעומת הטכניקה שצריך כדי לזרוק לרחוק אתם מדברים על רולר
בוא נסכם את זה ככה : מי שמגיע למרחקים של בין 140 ל 160 מטר בזריקה עם ציוד פשוט יכול להתחיל לעבור לחוטים או חכות מיוחדות או רולרים מיוחדים
הלל
אחי זה מקצועי ביותר ,אני אומר הלל יש דברים שאני לא מבין יותר טוב לשתוק אבל סתם לזרוק דברים באויר ללא בדיקה זה לא מקצועי . בקשר לרולר שהבחור רוצה פותח השרשור רולר סביר + לא סתם יש לי כמה רולרים  כמו שנאמר טכניקה לפני הכל , הלל חלק מ-  הוא מה שאנחנו כותבים כך כל אחד לוקח את זה לאיפה שמתאים לו ,ולא חייבים להסכים זה ברור 
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|
עמודים: 1 [2] 3