איך הכל התחיל אצלי ?! האהבה שלי לים התחילה בבטן של אימי . הוריי היו גרים במכמורת על שפת הים ואת רוב זמנם היו מעבירים בדייג על החוף ובים עצמו.
אימי היתה זורקת על הבוקר חכת חוף ודגה עימה דגים רבים . כמו לוקוס, סרגוסים , מרמירים , בורים ועוד.
אבי היה זורק רשתות וחכות לילה. רשתות כמו שבאקה , אמבטאן ( רשת שלוש שכבות).
אני לימים גדלתי והתבגרתי תוך כדי ביקורים תכופים בים אם זה בדייג , בעיקר בזריקת/פריסת רשתות עם החסקה הכתומה ששטה לה ומפזרת את הרשת וככה בבוקר אוספת את אוצרות הים.
עם השנים התבגרתי והאמת הזנחתי את נושא הדייג אבל הים תמיד היה קרוב לליבי , בתחומים אחרים כמובן.
לפני שלושה חודשים פוטרתי ממקום עבודתי וחיפשתי תעסוקה בכדי להעביר את זמני עד שאמצא עבודה ראויה ואז חברי הטוב זרפה הרים אליי טלפון וביקש ממני להצטרף אליו לדיג ג'ירג'ור . אמרתי לו שבחיים לא עשיתי את זה אבל למה שלא ננסה , כל עוד שיש לי זמן .
רכשתי לי
חכה מדגם : Okuma Celilo 3m 14-112g
רולר : Shimano solstace 4000 Fi
חוט : Power Pro 30lb .
וכמובן דמויים ושאר " צעצועים" .
יש לומר , היום הציוד מאוד ידידותי למשתמש וישנם הרבה אופציות. לעומת שנים קודמות שאת הקרסים ( שנקראו חכות בזמנו)היית מלפף את החוט וקושר על הקרס ללא לולאה עליונה ועוד ועוד ציוד ששמור לי בארון מימים ימימה.
הוריי כמובן שמחו לשמוע שהתחלתי לדוג בחכת ג'ירג'ור וכבר קיבלתי טיפים פה ושם איך ועם מה לתפוס סוגי דגים למינהם.
מקווה ליישם את זה בקרוב ולחזור לסובלנות הזו ולשתף אתכם בתוצאות.
בסופו של דבר " דייג אוהב דגים" לא משנה היכן הם נמצאים , בים או בצלחת .
תהנו מהדייג בחכמה ותדאגו לשמור על הדגה בארץ