פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג פתיונות מהחוף - מים מלוחים (אחראים: rafi, אבי חכם)
   הריגים שבאים איתנו לדייג |
עמודים: [1]
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: הריגים שבאים איתנו לדייג (נקרא 2317 פעמים) |
הדפסה |
|
|
לכול אזור(סלעי/חולי) ריגים מתאימים יותר... לכול דג ריגים מתאימים(גודל/סוג קרס או קשירתה בחוט מתכת)... תנאי הים משפיעים על בחירת הריג... אז שתפו, כמה ריגים אתם לוקחים? איזה ריגים, ואיך אתם בוחרים אותם?  שיהיה מסודר...  : (לפי ספר ריגים-PDF או זה...) tola: - Ledger / Paternoster Rig - ריג/שימוש Pennel Rig (Fixed) gaichuk: - Ledger / Paternoster Rig - Livebait Rig (Deep Water) - ריג/שימוש Pennel Rig (Fixed/Sliding), וריאציה- ריג המשלב את שניהם. יש דיון בנושא בפורום (של ינון לשם כמדומני). - ריג/שימוש Anti Crab Trace / Snood...לעיתים. yossid: - wessex rig - Ledger / Paternoster Rig misha____1985: ריג Running ריג Pully ריג wishbone ריג Big Snapper ריג/שימוש ROTTEN BOTUM ריג/שימוש Anti Crab Trace / Snood ריג Ledger / Paternoster ריג bomber ריג spreader boom ריג/שימוש בPennel רכבל
|
|
עריכה אחרונה: ספטמבר 21, 2014, 01:50:47 AM על ידי misha____1985
|
|
|
|
|
תומר קנטי
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
לוקח לים את ״ספר הריגים״ שם יש כבל פלדה שמוכן לשימוש,צד אחד סיכה צד שני סביבל מונו 0.5 שתי קרסים מעל המשולת(לולאות פשוטות שעלהם באה קרס) ועוד ריג קרס אחת מעל משקולת (בנוי גם הוא מ 0.5 ולולאה פשוטה ) ים של קרסים קשורות מכל הסוגים והגדלים שיש לי , קשורות עם חוט ארוך ככה זה ניראה    
|
|
|
|
Zarafa
|
התחיל לג'רג'ר ב-05/09/14 חבר פורום   
מנותקגיל:
11
ג'ירג'ר: 20 דגים
|
|
רעיון אדיר האלבום הזה. אימצתי.
|
-------------------------------
|
|
|
gaichuk
|
יעד מצומצם חבר פורום
מנותקגיל:
49
יש אכילות ???
|
|
מגוון ריגים מוכנים עם קרסים בגדלים שונים מגודל 6 ועד 2/0 על חוטי 0.30 עד 0.60 ריגים עם כבל בעוביים שונים עם קרסים גודל 1 עד 7/0.
מאוחר יותר בעונה כשאני יוצא לאינטיאסים אז החוט עולה ל-1 מ"מ והקרסים מגודל 7/0 עד 10/0 וגם כמה ריגים מכבל כמו של ברקס אופניים עם קרסים באותו הגודל...
עד כמה שניתן אני עובד עם משקולת רצה ולולאה תחתונה שאליה אני מחבר את הריג בלולאה ללולאה. בלית ברירה אני עובד עם משקולות סחף עם קוצים שאליהן קשור ריג של מטר עם סוויבלים T מחוט 0.60.
בדר"כ מטרגט טורפים עם ריגים גדולים והקטנים לתפיסת דגי פיתיון או להפיג שיעמום...
|
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
|
|
|
|
מגוון ריגים מוכנים עם קרסים בגדלים שונים מגודל 6 ועד 2/0 על חוטי 0.30 עד 0.60 ריגים עם כבל בעוביים שונים עם קרסים גודל 1 עד 7/0.
מאוחר יותר בעונה כשאני יוצא לאינטיאסים אז החוט עולה ל-1 מ"מ והקרסים מגודל 7/0 עד 10/0 וגם כמה ריגים מכבל כמו של ברקס אופניים עם קרסים באותו הגודל...
עד כמה שניתן אני עובד עם משקולת רצה ולולאה תחתונה שאליה אני מחבר את הריג בלולאה ללולאה. בלית ברירה אני עובד עם משקולות סחף עם קוצים שאליהן קשור ריג של מטר עם סוויבלים T מחוט 0.60.
מציף פתיונות? 2/1 קרסים לאינטי/גומבר(אחת קבועה ואחת גולשת או 2 קבועות, או תלוי בפתיון)?
|
|
|
|
gaichuk
|
יעד מצומצם חבר פורום
מנותקגיל:
49
יש אכילות ???
|
|
מציף פתיונות? 2/1 קרסים לאינטי/גומבר(אחת קבועה ואחת גולשת או 2 קבועות, או תלוי בפתיון)? נעזר לפעמים בחתיכות מצופי שעם או קלקר להצפת פיתיונות אבל לא על בסיס קבוע... בריגים בדר"כ קרס בודד. אם יש שני קרסים אז כול אחד על תלאי נפרד והארוך עובר דרך העין של הקרס בריג הקצר. לפעמים על כבל עם קרס צף כי הגומבר חותך חוטים עם השיניים אבל לא חזק בצורה מיוחדת...
|
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
|
|
|
yossid
|
הים הוא המרגוע האמתי שלי חבר פורום
מנותקגיל:
64
דייג חוף ומז'רז'ר
|
|
כמות הריגים היא פיקצייה של עונה, מצב הים וייעוד אני בדרך כלל עם כ 10 ריגים כאשר 2 מכול סוג, כלומר 5 סוגים המתחלקים ל 3 סוגי ריגים לדגים בינוניים ומטה עם קרסים שנעים בין 4 עד 8 בכול אחד פרזנטציה שונה וכך גם סוגי הקרסים שחלקם ארוכים לתולעים וחלקם קצרים לקלאמרי וכן קרסי סירקל. חלקם עם 3 קרסים וחלקם 4 קרסים, תלוי במבנה הריג. כלומר בריג עם משקולת קבועה אני שם שלושה קרסים, ובריג עם משקולת נעה אני שם שלושה קרסים מעל ואחד מתחת למשקולת.
בנוסף אני לוקח שני סוגי ריגים מתוכם סוג אחד עם כבל וסוג אחד עם פלורו 30LB. בריגים אלה אני בדך כלל ממקם סיכות חיבור קטנות של Breakaway ומלביש עליהם קרסים לפי בחירה בהתאם לייעוד, החל מ גודל 1 ועד 04
|
תמיד תזכרו... שהדג שיושב אצלכם בצלחת, נמצא שם רק כי הוא פתח את פיו לאכול!!!
|
|
|
|
כמות הריגים היא פיקצייה של עונה, מצב הים וייעוד אני בדרך כלל עם כ 10 ריגים כאשר 2 מכול סוג, כלומר 5 סוגים המתחלקים ל 3 סוגי ריגים לדגים בינוניים ומטה עם קרסים שנעים בין 4 עד 8 בכול אחד פרזנטציה שונה וכך גם סוגי הקרסים שחלקם ארוכים לתולעים וחלקם קצרים לקלאמרי וכן קרסי סירקל. חלקם עם 3 קרסים וחלקם 4 קרסים, תלוי במבנה הריג. כלומר בריג עם משקולת קבועה אני שם שלושה קרסים, ובריג עם משקולת נעה אני שם שלושה קרסים מעל ואחד מתחת למשקולת.
בנוסף אני לוקח שני סוגי ריגים מתוכם סוג אחד עם כבל וסוג אחד עם פלורו 30LB. בריגים אלה אני בדך כלל ממקם סיכות חיבור קטנות של Breakaway ומלביש עליהם קרסים לפי בחירה בהתאם לייעוד, החל מ גודל 1 ועד 04
2 מודולריים. 2 wessex 2 Ledger חסר 4  Ledger2 נוספים, אחד עם כבל אחד עם פלורו? Ledger עם 4 קרסים זה ריג "סוג" נוסף?  לא הבנתי
|
|
|
|
yossid
|
הים הוא המרגוע האמתי שלי חבר פורום
מנותקגיל:
64
דייג חוף ומז'רז'ר
|
|
מישה כתבתי 2 מכול סוג 3X2 לבנוני קטן = 6 2X2 לגדולים = 4 סה"כ 10 
|
תמיד תזכרו... שהדג שיושב אצלכם בצלחת, נמצא שם רק כי הוא פתח את פיו לאכול!!!
|
|
|
|
מישה כתבתי 2 מכול סוג 3X2 לבנוני קטן = 6 2X2 לגדולים = 4 סה"כ 10  חשבון 
|
|
|
|
|
לוקח איתי 20 ריגים. ממזחים במרכז:(ללא BAIT CLIP, כולם ROTTEN BOTUM) Ledger / Paternoster Rig 8 בעלי קרסים קטנות(קרסי אוקטפוס או BAITHOLDER)(נדיר שחופר תולעות) 8 ריגים(2 סוגים, 4 מכול סוג) מסוג בעל ביניות ארוכות(2 מהם בעלי כבל 40LB בקרס). (קרסי סירקל או אוקטפוס גדולה 1/0-5/0 עבור כול הריגים) Running, Pully , wishbone הם המעודפים שלי(הכי פשוטים). תמיד מציף פתיון. 4 Big Snapper Rig קרס 5/0 אוקטפוס. חופים המרכז: 5 ריגים(4 מכול אחד)- שימושם תלוי בחוף/אזור, מזג אוויר:(כולם מציף, BAIT CLIP, ROTTEN BOTUM) 1 ריג Ledger בעלי קרסים קטנות(קרסי אוקטפוס או BAITHOLDER) 1 ריג bomber 1 ריג spreader boom Running Rig 1 1 Pully 3 אביזרי רכבל(כבל, קרסי 1/0) אני מחזיק ריגים בחבילותשל 4 יח, ואחת מהן תהיה עם בניות מכבל, שאר קשורות לרוב בפלורו 30LB...קרסים- בגודל 1/0-5/0 .
איפה שרק אפשר משתמש בPennel.
|
|
|
|
תומר קנטי
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
מצטער מישה , לא מכיר את השמות ״המקצועיים״/בלעז 
|
|
|
|
|
מצטער מישה , לא מכיר את השמות ״המקצועיים״/בלעז  צירפתי לינקים בהודעה הפותחת  (לתאר ריג בודד זה דיון שלם  ) תמונות של חבילות ריגים:
|
|
עריכה אחרונה: ספטמבר 23, 2014, 21:12:43 PM על ידי misha____1985
|
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה