פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג פתיונות מהחוף - מים מלוחים (אחראים: rafi, אבי חכם)
   ייעוץ למקל |
עמודים: 1 [2] 3
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: ייעוץ למקל (נקרא 6101 פעמים) |
הדפסה |
|
צור.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
052-3770519
|
|
אני משתמש כבר שנים עם מקל של מיטשל באורך 3.9 משקלים 80-120 מחומר קומפוזיט (אם אינני טועה פיבר מעורב עם קרבון) המקל זורק יפה ואני מגיע איתו ל מרחקים של 70-80 מ' עם משקולת 80-90 ג'ר חוט 0.40 משתמש בו גם כשהים גלי בלי שום בעיה שורה תחתונה המקל יתאים לעבודה בים וישמש אותך מעולה לתפיסה של דגים קטנים עד בינוניים בלי שום בעיה בים ובכינרת ובירדן גם לדגים במשקלים של מספר ק''ג אישית הוצאתי עם המקל שלי קרפיון של 5 ק''ג
|
|
|
|
MOTI-M
|
איש השנה 2012-2013-2014 מקום שני תחרות דייג חופי - מקום שלישי תחרות הטלה לרחוק לכל שאלה: surf casting 0549259774 חבר פורום
מנותקגיל:
52
|
|
אני משתמש כבר שנים עם מקל של מיטשל באורך 3.9 משקלים 80-120 מחומר קומפוזיט (אם אינני טועה פיבר מעורב עם קרבון) המקל זורק יפה ואני מגיע איתו ל מרחקים של 70-80 מ' עם משקולת 80-90 ג'ר חוט 0.40 משתמש בו גם כשהים גלי בלי שום בעיה שורה תחתונה המקל יתאים לעבודה בים וישמש אותך מעולה לתפיסה של דגים קטנים עד בינוניים בלי שום בעיה בים ובכינרת ובירדן גם לדגים במשקלים של מספר ק''ג אישית הוצאתי עם המקל שלי קרפיון של 5 ק''ג
צור אבל הוא מדבר על מקל של 50 גר עד 100 גר ,יש ימים בים שאתה צריך לעלות במשקל המשקולות ,עדיף לים חכה עד 200 גר ,180 גם הולך .
|
-------------------------------
|
|
|
צור.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
052-3770519
|
|
אני משתמש כבר שנים עם מקל של מיטשל באורך 3.9 משקלים 80-120 מחומר קומפוזיט (אם אינני טועה פיבר מעורב עם קרבון) המקל זורק יפה ואני מגיע איתו ל מרחקים של 70-80 מ' עם משקולת 80-90 ג'ר חוט 0.40 משתמש בו גם כשהים גלי בלי שום בעיה שורה תחתונה המקל יתאים לעבודה בים וישמש אותך מעולה לתפיסה של דגים קטנים עד בינוניים בלי שום בעיה בים ובכינרת ובירדן גם לדגים במשקלים של מספר ק''ג אישית הוצאת י עם המקל שלי קרפיון של 5 ק''ג
צור אבל הוא מדבר על מקל של 50 גר עד 100 גר ,יש ימים בים שאתה צריך לעלות במשקל המשקולות ,עדיף לים חכה עד 200 גר ,180 גם הולך . אני לא רואה סיבה אישית בים עובד או עם סחף אני משתמש במשקולת עוגן 90 ג'ר בלי שום בעיה
|
|
|
|
MOTI-M
|
איש השנה 2012-2013-2014 מקום שני תחרות דייג חופי - מקום שלישי תחרות הטלה לרחוק לכל שאלה: surf casting 0549259774 חבר פורום
מנותקגיל:
52
|
|
 |
|
|
אני משתמש כבר שנים עם מקל של מיטשל באורך 3.9 משקלים 80-120 מחומר קומפוזיט (אם אינני טועה פיבר מעורב עם קרבון) המקל זורק יפה ואני מגיע איתו ל מרחקים של 70-80 מ' עם משקולת 80-90 ג'ר חוט 0.40 משתמש בו גם כשהים גלי בלי שום בעיה שורה תחתונה המקל יתאים לעבודה בים וישמש אותך מעולה לתפיסה של דגים קטנים עד בינוניים בלי שום בעיה בים ובכינרת ובירדן גם לדגים במשקלים של מספר ק''ג אישית הוצאת י עם המקל שלי קרפיון של 5 ק''ג
צור אבל הוא מדבר על מקל של 50 גר עד 100 גר ,יש ימים בים שאתה צריך לעלות במשקל המשקולות ,עדיף לים חכה עד 200 גר ,180 גם הולך . אני לא רואה סיבה אישית בים עובד או עם סחף אני משתמש במשקולת עוגן 90 ג'ר בלי שום בעיה בגלל שאני לא מכיר את החכה של הבחור ,ויש חכות במשקלים כאלה לא בטוח שזה יעבוד טוב ......... כמו שמוטי אמר גם במקל מטאטא אפשר לדוג , השאלה מה הוא חושב על דייג ,יש הבדל גדול בין סוגי חכות ,וכך גם רולרים חכה בוסטון היא 4.20 שיש לך אתה מרגיש יותר טוב בדייג מאשר חכה שהיא 3.90 ? מה קורה במצב שאתה לא רוצה לעבוד במשקולות עוגן מה אז ? אני יכול לתת לך דוגמאות : בדייג האחרון החכות של כל החברים לא עבדו טוב בסחף חזק , החכות שלי לא זז מ"מ משקולות רגילות אבל 170 גר ולא עוגן ישב יפה בחול ,החברים גם עבדו עם משקולות עוגן בכל זאות זז השאלה מה מצב הים באותו יציאה לדייג ,ים פלטה עדיף משקולות קלות ,בים עובד אנחנו צריכים לחשוב אחרת , בגלל זה אני אומר צריך להבין באיזה מצב ים אנחנו עובדים ויש עוד הרבה דברים אבל זה לפעם אחרת . 
|
|
עריכה אחרונה: ספטמבר 22, 2014, 17:15:34 PM על ידי MOTI-M
|
|
|
|
|
gaichuk
|
יעד מצומצם חבר פורום
מנותקגיל:
49
יש אכילות ???
|
|
אתם בטוחים שהמקל שלו הוא מקל 50-100 גרם? הוא רשם 10-50 גרם ולדעתי מדובר על חכה טלסקופית פשוטה עם משקלי הטלה נמוכים...
|
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
|
|
|
|
 |
|
|
צור אבל הוא מדבר על מקל של 50 גר עד 100 גר ,יש ימים בים שאתה צריך לעלות במשקל המשקולות ,עדיף לים חכה עד 200 גר ,180 גם הולך . אני לא רואה סיבה אישית בים עובד או עם סחף אני משתמש במשקולת עוגן 90 ג'ר בלי שום בעיה בגלל שאני לא מכיר את החכה של הבחור ,ויש חכות במשקלים כאלה לא בטוח שזה יעבוד טוב ......... כמו שמוטי אמר גם במקל מטאטא אפשר לדוג , השאלה מה הוא חושב על דייג ,יש הבדל גדול בין סוגי חכות ,וכך גם רולרים חכה בוסטון היא 4.20 שיש לך אתה מרגיש יותר טוב בדייג מאשר חכה שהיא 3.90 ? מה קורה במצב שאתה לא רוצה לעבוד במשקולות עוגן מה אז ? אני יכול לתת לך דוגמאות : בדייג האחרון החכות של כל החברים לא עבדו טוב בסחף חזק , החכות שלי לא זז מ"מ משקולות רגילות אבל 170 גר ולא עוגן ישב יפה בחול ,החברים גם עבדו עם משקולות עוגן בכל זאות זז השאלה מה מצב הים באותו יציאה לדייג ,ים פלטה עדיף משקולות קלות ,בים עובד אנחנו צריכים לחשוב אחרת , בגלל זה אני אומר צריך להבין באיזה מצב ים אנחנו עובדים ויש עוד הרבה דברים אבל זה לפעם אחרת .  שום דבר לא עזר לנו...גם לא משקולת לחול 360 גרם  ואתה ישבת באמצע הבור 
|
|
|
|
MOTI-M
|
מנותקגיל:
52
|
|
אתם בטוחים שהמקל שלו הוא מקל 50-100 גרם? הוא רשם 10-50 גרם ולדעתי מדובר על חכה טלסקופית פשוטה עם משקלי הטלה נמוכים...
גיא בבקשה ידידי : תודה חברים קניתי היום בבוקר מקל של spro 3.6 m משקלי זריקה 50-100 עשוי קרבון
|
|
|
|
momi
|
חבר פורום
מנותקגיל:
54
הים של כולם
|
|
 |
|
|
צור אבל הוא מדבר על מקל של 50 גר עד 100 גר ,יש ימים בים שאתה צריך לעלות במשקל המשקולות ,עדיף לים חכה עד 200 גר ,180 גם הולך . אני לא רואה סיבה אישית בים עובד או עם סחף אני משתמש במשקולת עוגן 90 ג'ר בלי שום בעיה בגלל שאני לא מכיר את החכה של הבחור ,ויש חכות במשקלים כאלה לא בטוח שזה יעבוד טוב ......... כמו שמוטי אמר גם במקל מטאטא אפשר לדוג , השאלה מה הוא חושב על דייג ,יש הבדל גדול בין סוגי חכות ,וכך גם רולרים חכה בוסטון היא 4.20 שיש לך אתה מרגיש יותר טוב בדייג מאשר חכה שהיא 3.90 ? מה קורה במצב שאתה לא רוצה לעבוד במשקולות עוגן מה אז ? אני יכול לתת לך דוגמאות : בדייג האחרון החכות של כל החברים לא עבדו טוב בסחף חזק , החכות שלי לא זז מ"מ משקולות רגילות אבל 170 גר ולא עוגן ישב יפה בחול ,החברים גם עבדו עם משקולות עוגן בכל זאות זז השאלה מה מצב הים באותו יציאה לדייג ,ים פלטה עדיף משקולות קלות ,בים עובד אנחנו צריכים לחשוב אחרת , בגלל זה אני אומר צריך להבין באיזה מצב ים אנחנו עובדים ויש עוד הרבה דברים אבל זה לפעם אחרת .  שום דבר לא עזר לנו...גם לא משקולת לחול 360 גרם  ואתה ישבת באמצע הבור  לפחות החתול שלו נשאר סיאמי  Sent from my iPhone using Tapatalk
|
"לפעמים אתה מוצא את עצמך באמצע שום מקום ולפעמים באמצע שום מקום אתה מוצא את עצמך."
|
|
|
MOTI-M
|
מנותקגיל:
52
|
|
 לפי מישה הדג הזה הוא שטוחים
|
|
|
|
|
צור.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
052-3770519
|
|
 |
|
|
צור אבל הוא מדבר על מקל של 50 גר עד 100 גר ,יש ימים בים שאתה צריך לעלות במשקל המשקולות ,עדיף לים חכה עד 200 גר ,180 גם הולך . אני לא רואה סיבה אישית בים עובד או עם סחף אני משתמש במשקולת עוגן 90 ג'ר בלי שום בעיה בגלל שאני לא מכיר את החכה של הבחור ,ויש חכות במשקלים כאלה לא בטוח שזה יעבוד טוב ......... כמו שמוטי אמר גם במקל מטאטא אפשר לדוג , השאלה מה הוא חושב על דייג ,יש הבדל גדול בין סוגי חכות ,וכך גם רולרים חכה בוסטון היא 4.20 שיש לך אתה מרגיש יותר טוב בדייג מאשר חכה שהיא 3.90 ? מה קורה במצב שאתה לא רוצה לעבוד במשקולות עוגן מה אז ? אני יכול לתת לך דוגמאות : בדייג האחרון החכות של כל החברים לא עבדו טוב בסחף חזק , החכות שלי לא זז מ"מ משקולות רגילות אבל 170 גר ולא עוגן ישב יפה בחול ,החברים גם עבדו עם משקולות עוגן בכל זאות זז השאלה מה מצב הים באותו יציאה לדייג ,ים פלטה עדיף משקולות קלות ,בים עובד אנחנו צריכים לחשוב אחרת , בגלל זה אני אומר צריך להבין באיזה מצב ים אנחנו עובדים ויש עוד הרבה דברים אבל זה לפעם אחרת .  מוטי ידידי אני יענה לך על כמה שאלות 1.תתפלא אבל אישית יותר נוח לי להטיל עם ה 3.90 מאשר עם ה4.20 וזה בגלל הגובה שלי שהוא 1.76 ה 4.20 נותנת לי תחושה של סירבול קל כך שלאורך המקל יש משמאות ביחס לגובה הדייג 2.לגבי משקולת עוגן אם אין צורך להשתמש בכזו אני משתמש במשקולת חרוט רצה או משקולת קצה 3.שים לב שסיגתי בדברי את גודל הדגים שחכה זו תתאים להם בגלל משקלי הזריקה הנמוכים גודל הפיתיון יהיה קטן ובהתאם יהיה גודל הדגים שיתפסו זה לא אומר שהיא לא תוכל להתמודד עם דג גדול במידה ויתפס כמו שצינתי עם מקל של עד 120 ג'ר הוצאתי קרפיון של 5 ק'ג בלי שום בעיה
|
|
|
|
MOTI-M
|
מנותקגיל:
52
|
|
 |
בעניין:
« הגיב #26 ב- : ספטמבר 22, 2014, 20:47:18 PM » |
|
צור אני בגובה 1.69 אתה יותר גבוהה ממני ,ויש לי חכות שהם 3.90 ולי אישית לא נוח מעדיף חכות 4.25 כך שהבעיה זה לא אורך החכה ,יש בעיה אחרת מה אורך הידית אחיזה אולי זה מה שמפריעה ,כך לדוגמה את יואל הוא בחור נמוך בגחל זה הוא עובד חכות קצרות אבל עם היה חכות 4.20 שהם ידית קצרה יותר לא היה לא בעיה גם לעבוד בחכות 4.20 כאן כן יכולה להיות בעיה ,בסופו של דבר זה מה נוח לכל אחד.
|
|
|
|
צור.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
052-3770519
|
|
 |
בעניין:
« הגיב #27 ב- : ספטמבר 22, 2014, 20:52:58 PM » |
|
צור אני בגובה 1.69 אתה יותר גבוהה ממני ,ויש לי חכות שהם 3.90 ולי אישית לא נוח מעדיף חכות 4.25 כך שהבעיה זה לא אורך החכה ,יש בעיה אחרת מה אורך הידית אחיזה אולי זה מה שמפריעה ,כך לדוגמה את יואל הוא בחור נמוך בגחל זה הוא עובד חכות קצרות אבל עם היה חכות 4.20 שהם ידית קצרה יותר לא היה לא בעיה גם לעבוד בחכות 4.20 כאן כן יכולה להיות בעיה ,בסופו של דבר זה מה נוח לכל אחד.
מוטי אורך הידיים מותאם לגובה האדם כך שלאדם גבוה יהיו ידיים ארוכות יותר משל אדם נמוך
|
|
|
|
MOTI-M
|
מנותקגיל:
52
|
|
 |
בעניין:
« הגיב #28 ב- : ספטמבר 22, 2014, 21:04:37 PM » |
|
מוטי אורך הידיים מותאם לגובה האדם כך שלאדם גבוה יהיו ידיים ארוכות יותר משל אדם נמוך בסדר גמור אז מה זה אומר על אורך החכה ?
|
|
|
|
צור.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
052-3770519
|
|
 |
בעניין:
« הגיב #29 ב- : ספטמבר 22, 2014, 21:28:11 PM » |
|
מוטי אורך הידיים מותאם לגובה האדם כך שלאדם גבוה יהיו ידיים ארוכות יותר משל אדם נמוך בסדר גמור אז מה זה אומר על אורך החכה ? שיש סבירות גבוהה שלאנשים נמוכים יהיה יותר קל להסתדר עם חקה קצרה יותר גם בגלל האחיזה וגם בגלל שלחכה קצרה יהיה פחות מומנט על הגוף
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|
עמודים: 1 [2] 3
|