אני לא דייג עם ניסיון, זו הפעם הראשונה שאני נוגע בתחום הזה.
שבוע שעבר קניתי ציוד לג'ירג'ור קל, להלן מפרט טכני:
רולר: Shimano Hyperloop 2500FB

חכה (שני חלקים): DAM SPEZI COMPOSITE TROUT SPIN 5-25 G 2,40M

חוט: ניילון פשוט.
תפריט הדמויים כולל: שני ניקל, אחד וולקר, שלושה שאלו (אחד ז"ל)

עלות:
קנייה ראשונה: רולר, חכה, חוט, חב' קרסים שתי סוגים, בולמים, משקולות קטנות, ניקל אחד ודמוי שאלו אחד, 450 ש"ח.
השבוע רכשתי את הניקל הקטן, שני שאלו ואחד וולקר, 200 ש"ח.
-מחירים סבירים לחנויות בארצנו?
הג'ירג'ור הראשון, יום שישי 05/09/14 יצאתי בשעה 05:30 לג'רג'ר מהחוף בנתניה, ראיתי שיש קצת סלעים באזור, אמרתי ננסה את מזלי. התחלתי עם שאלו שבטנו לבנה גופו כסוף וגבו טורקיז. זורק-מחזיר, זורק-מחזיר, היתה רוח דרומית, היה די בעייתי להגיע רחוק. בקצרה, אחרי איזה עשרים זריקות ננעל דג, תמונה:

אחרי כמה זריקות, דמוי השאלו נפרד ממני והלך לבקר קרובים בים הגדול. החלפתי לניקל (עם הכתום שבתמונה), זורק-מחזיר, זורק-מחזיר, שוב נעילה, שוב עולה אותו סוג של דג, בגודל זהה פחות או יותר. לאחר מכן סרגוס קטן, ובזריקה שאחרי שוב עוד סרגוס טיפה יותר גדול. עוד כמה זריקות ועלה דג מאורך בצבע חול-צהבהב-שקוף, משהו כמו שמונה-עשרה סנטימטרים (בננה, טלוויזיה? לא יודע שמות). מפה לשם ממשיך בזריקות שבמהלכן ניתקע הניקל שלוש פעמים בסלעים, באחת מהן כמעט ולקחתי מספריים ונפרדתי ממנו לשלום, אבל אחרי משחק רב עם החוט, הניקל החליט לשוב אלי.
בכללי היה מאוד נחמד. ביליתי שם 4 שעות, תפסתי 5 דגים (3 סוגים), את כולם החזרתי למים כיוון שהם היו קטנים מדי למאכל. מקווה שבעתיד יבואו גם הגדולים, זה היה הניסיון הראשון שלי בג'ירג'ור ובדייג בכלל. החלטתי להשתמש בחוט ניילון נבעה מכך שלא רציתי להסתבך עם קשרים בחוט בד שעולה הרבה כסף, ובתור מתחיל אשתמש בחוט ניילון חודש-חודשיים ואשתדרג עם הזמן לחוט בד. נראה לאן אגיע. נרשמתי לפורום ועד כה הכל סבבה. יש כאן מידע חיוני, קראתי את המאמרים שקשורים לדייג בג'רג'ור ואני מודה לכולם על העבודה הרבה בפרט לנצרתי מס 1. אנסה ליישם הכל.
להלן שאלות והתייעצות:
1. האם תוכלו לתת לי תדרוך קצר איזה דמוי מתאים למה, על-פי הדמויים שאתם רואים בתמונה שפרסמתי?
2. בתור מג'רג'ר מתחיל, איזו דרך תהיה לי הכי נוחה ונכונה לבחון ולבחור בעזרתה מיקום מתאים לג'ירג'ור מהחוף? יש קוים מנחים וברורים לעניין זה? ראיתי המון שכותבים "ראיתי את הלהקה/ראיתי תקיפות והתמקמתי שם", איך רואים להקה מהחוף?
3. האם יש מאמר, אתר מסודר דרכו אוכל לדעת איך נראים דגי המאכל אותם אנו דגים, מאיזה גודל אפשר להוציא אותם מהמים מבלי לפגוע בדגה?
4. יש אתר, מאמר, או נושא כלשהו בפורום המדבר על עניין סוגי הדגים ובאיזה עונה הם מגיעים קרוב לחופים?
5. איזה חוף במרכז לא יאכזב את המג'רג'ר המתחיל?

אם אזכר במשהו נוסף אעדכן!
תודה מראש לכל העוזרים.