בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  פורומי דיג מקצועיים
| |-+  דיג פתיונות מהחוף - מים מלוחים (אחראים: rafi, אבי חכם)
| | |-+  שפולות חדשות rs לדייג חופי .
עמודים: 1 [2] 3 4 למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: שפולות חדשות rs לדייג חופי .  (נקרא 8874 פעמים) הדפסה
MOTI-M

איש השנה 2012-2013-2014 מקום שני תחרות דייג חופי - מקום שלישי תחרות הטלה לרחוק לכל שאלה: surf casting 0549259774
חבר פורום
*

מנותק מנותק

בעניין: שפולות חדשות rs לדייג חופי .
« הגיב #15 ב- : ספטמבר 13, 2014, 10:21:01 AM »
  גיא  עד לאחרונה עם שלוש רולרים שהם :

1  :רולר פן עם שפולה רדודה וחוט  0.16  

2  רולר עם שפולה טפלון רדודה וחוט 0.16

3 ריובי אואזיס שפולה רגילה עמוקה וחוט 0.16 הוכנס בהתחלה חוט 0.25 בשביל לא לבזבז סתם חוט 0.16

יציאות החוט בשפולות הרדודות היה הרבה יותר חלק ,יותר טוב ויותר רחוק  

מאשר עם הרולר ריובי אואזיס שקיים אצלו שפולה עמוקה

אני גם חושב כמו יואל הרבה יותר טוב ,או כמו עוד רולרים שיש לי ..........

-------------------------------
 IP: [ מחובר ]
gaichuk

יעד מצומצם
חבר פורום
*

מנותק מנותק

יש אכילות ???

« הגיב #16 ב- : ספטמבר 13, 2014, 13:18:22 PM »

3 ריובי אואזיס שפולה רגילה עמוקה וחוט 0.16 הוכנס בהתחלה חוט 0.25 בשביל לא לבזבז סתם חוט 0.16

הכול טוב אבל השאלה היא איזה רולרים אלו?
איזה ספולות יש על כול רולר?
האם כול השוק לידרים זהים?
ואולי הכי חשוב, לאיזה חכות הם משודכים??
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
MOTI-M

איש השנה 2012-2013-2014 מקום שני תחרות דייג חופי - מקום שלישי תחרות הטלה לרחוק לכל שאלה: surf casting 0549259774
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #17 ב- : ספטמבר 13, 2014, 13:45:22 PM »
השאלה היא איזה רולרים אלו?

רולרים שלי הם : emcast sw - emcast evo -hiroko surf 70 long cast spool

okuma beachcaster pro

ציטוט

על כול הרולרים הם Big Pit

ש - hiroko יש גם שפולה טפלון

ציטוט

כולם אותו דבר .

ציטוט

לחכות 3 חלקים 4.25 .

וואלה לא יודע

yoelsh

חבר פורום
*

מנותק מנותק

החיים הם כמו גלידה, עם לא מנצלים אותם הם נמסים

« הגיב #18 ב- : ספטמבר 13, 2014, 14:58:42 PM »

3 ריובי אואזיס שפולה רגילה עמוקה וחוט 0.16 הוכנס בהתחלה חוט 0.25 בשביל לא לבזבז סתם חוט 0.16

גיא  אני עובד עם 3 חכות קרפיון

שלושת הרולרים עם אותו חוט ראשי ואותו שוק לידר

לפן יש שפולה קונית רדודה מאלומיניום אורגינלית

הרולש עם השפולה טפלון כמו שמוטי העלה יש לנו את אותו רולר

והרולר שלריובי האוזיס יש שפולה עמוקה

גם כאשר החלפתי בין החכות יציאת החוט תמיד היתה טובה יותר בשפולות הרדודות לאומת הריובי

גיא לא משנה מה תעשה , כל רולר עם שפולה רדודה יהיה יציאת חוט טובה יותר ,מרולר עם שפולה עמוקה      
עריכה אחרונה: ספטמבר 13, 2014, 14:59:46 PM על ידי yoelsh
MOTI-M

חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #19 ב- : ספטמבר 13, 2014, 15:09:34 PM »
עוד דבר נוסף ואני חושב שזה חשוב

אני לא שם חוט מאחורה לחוטים הדקים הוא מלא עד הסוף .

ובכל זאות בשפולה רדודה יוצא חוט יותר טוב ,לא רק אני חושב כך זו החשיבה

בכל העולם אז מה זה אומר אנחנו יותר חכמים  קריצה

יש שאלה באתר ספרדי - "מה יותר טוב שפולה טפלון או שפולה אורגינלית "

כמובן שאתה יכול לתרגם לך ואז תוכל להבין  

http://surfcasting.es/equipo-material-y-accesorios/bobinas-de-teflon-u-originales/

רוב הדייגים  95%  יגידו שהטפלון הרבה יותר טוב
עריכה אחרונה: ספטמבר 13, 2014, 15:23:06 PM על ידי MOTI-M
greendude
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #20 ב- : ספטמבר 14, 2014, 12:11:59 PM »

באיזה חוטים אתה משתמש? כי חוטי 0.16 סטנדרטיים לא יחזיקו מעמד יותר מדי, ברמה כזו שהטלה חזקה בהחלט תקרע אותם. אלא אם כן אתה מתכוון לחוטי בד?
gaichuk

יעד מצומצם
חבר פורום
*

מנותק מנותק

יש אכילות ???

« הגיב #21 ב- : ספטמבר 14, 2014, 12:17:48 PM »

באיזה חוטים אתה משתמש? כי חוטי 0.16 סטנדרטיים לא יחזיקו מעמד יותר מדי, ברמה כזו שהטלה חזקה בהחלט תקרע אותם. אלא אם כן אתה מתכוון לחוטי בד?

חוטי מונו רגילים.
יש גם שוק לידר אז אין בעיה של קריעה בהטלות...
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
yoelsh

חבר פורום
*

מנותק מנותק

החיים הם כמו גלידה, עם לא מנצלים אותם הם נמסים

« הגיב #22 ב- : ספטמבר 14, 2014, 12:32:30 PM »

3 ריובי אואזיס שפולה רגילה עמוקה וחוט 0.16 הוכנס בהתחלה חוט 0.25 בשביל לא לבזבז סתם חוט 0.16

כמו שגיא כתב חוט 0.16 מונו עם שוק לידר כך שאין בעיה עם ההטלות

עד א
עריכה אחרונה: ספטמבר 14, 2014, 12:34:03 PM על ידי yoelsh
gaichuk

יעד מצומצם
חבר פורום
*

מנותק מנותק

יש אכילות ???

« הגיב #23 ב- : ספטמבר 14, 2014, 13:14:00 PM »

אני חייב להודות שאני מתלבט אם להמשיך ולנסות להסביר או להרים ידיים ולתת לכם להמשיך עם הקו הזה... וואלה לא יודע

מה שניסיתי לכוון אליו עם השאלות קודם הוא שאם לא כול הנתונים זהים למעט פרמטר אחד בודד שהוא עומק הספולה, אי אפשר להסתמך על ההשוואות שאתם עושים.
הדרך היחידה שתוכלו לדעת בודאות (יחסית) היא כשהספולה הרדודה תוחלף על אותו הרולר על אותה החכה עם אותו החוט ומשקולת עם ספולה רגילה.
להשוות בין ספולה רדודה על רולר X לבין ספולה עמוקה ברולר Y זה כמו להשוות תפוחים לאגסים...
אגב, מה שנראה לכם בעין כאותה כמות של חוט בספולות שונות יכול להיות הבדל של עשרות מטרים בקטרים שאתם עובדים איתם וכמו שידוע לכולנו כמות של חוט ברולר משפיעה גם היא על ההטלה.
מחסור בחוט יפגע במרחקי ההטלה אבל גם עודף חוט פוגע ולכן הבדל של כמה עשרות מטרים שלא נראה לעין עשוי לגרום להבדלים משמעותיים במרחקי ההטלה.
בתשובתך מוטי, המשותף היחיד אלו החכות (אם זכור לי נכון הן זהות) ואולי גם החוט אבל רק בקוטר ...
איך אתה מצפה להשוות בצורה עניינית בין מרחקי ההטלה ??
בהודעה האחרונה שלך אתה מציין שאתה לא משתמש בבאקינג והחוט הראשי זה אותו החוט עד הליבה של הספולה.
זה רק בספולות הרדודות שנכנס שם 250-300 מטר חוט או גם ברולר עם ספולה רגילה שייכנסו בו 600-700 מטר של חוט באותו הקוטר??
תכלס, יש לך רולר עם ספולה רגילה ושיש לו גם ספולה רדודה שהשפה שלה זהה לספולה הרגילה?
ודבר נוסף שנוגע לספולות טפלון, ברוב המקומות, כולל באתר שקישרת אליו, ספולות הטפלון מוזכרות/מוכרות/ממותגות כספולות לתחרויות בשביל עוד כמה מטרים עם חוט דק מהרגיל וכמעט באופן גורף החברים באתר הזה לפחות מעדיפים את הספולות האורגינאליות שמכילות יותר חוט, יותר חזקות ועמידות לאורך זמן ולא דורשות הוצאה נוספת!!
בהקשר לדיון הזה, אין קשר בין ספולת טפלון (עם דגש על החומר גלם) וספולות רדודות. זה שספולות טפלון מיוצרות עם עומק רדוד, זה רק בגלל שהן מיועדות לחוטים דקים ונדרש חסכון של מאות מטרים ואולי אפילו 1000+ במקרה של ביג-פיט בגדלים של 10000-12000... לימוד

במקרה שלך יואל, רק החוט זהה וגם זה מבחינת קוטר בלבד כך שהשוואה בין הסטים אפילו פחות עניינית מאשר אצל מוטי (בהנחה ושלושת החכות שלו זהות...)
החלפה בין החכות לא נותנת תשובה מהימנה כי לכול חכה יש אקשן שונה, אורך שונה, אורך קת שונה, משקל עצמי שונה, מפרט חומרי גלם שונה, כמות טבעות שונה, גודל טבעות שונה, פריסת טבעות שונה, חומר טבעות שונה, גובה הטבעת (מרחק מהבלאנק) שונה ועוד כמה וכמה פרמטרים שמשפיעים על המכלול וכך גם על התוצאה.

אני מכבד את דעתכם ואת הרצון ללמוד, להשתפר, להתמקצע ולהצליח אבל נראה לי שאתם מפספסים קצת על הדרך אם מה שיש לכם לטעון זה "גיא לא משנה מה תעשה , כל רולר עם שפולה רדודה יהיה יציאת חוט טובה יותר ,מרולר עם שפולה עמוקה" שזה משפט סתמי ולא מבוסס...
אם אתם רוצים אני מוכן לפנות למי שתרצו בשאלה לגבי מה שעומד מאחורי הספולה הרדודה. האם הצורה הזו נועדה לשפר משהו במרחקי ההטלה או שזה סתם בשביל חסכון בכמות חוט שנדרשת למילוי?
זה שהם מציינים בסרטונים ובאתרים כול הזמן שזו ספולה רדודה, לא אומר שזה מה שתורם למרחקי ההטלה...   
MOTI-M

חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #24 ב- : ספטמבר 14, 2014, 13:16:16 PM »
ציטוט

greendude  שלום לך וברוך הבא לפורום  האתר מספר 1

כאחד שזוכר אותך מהפורום i.f.f במיוחד בדייג החופי ,עברנו שדרוג רציני בדייג פיתיונות מהחוף ,

כמוני עוד הרבה חברים שאני מכיר אנחנו עובדים בחוטים דקים ,כמו שיואל רשם מ- 0.16 עד 0.25

כמובן שאנחנו משתמשים בשוק לידר קוני מ - 0.16 עד 0.47 שכך אין מצב שיהיה קריעה בהטלות

אני מטיל מעל הראש או o.t.g ללא בעיות בכלל , עובד שפולות טפלון במיוחד לחוטים דקים מאוד ,

בקרוב מתחיל לעבוד גם עם חוט 0.14 מה לעשות משוגעים אנחנו  

נכון בקשר לחוטים הם לא מהארץ הם מספרד של חברה yuki

כמו כן אצלי החכות של אותה חברה וגם הרולרים ,עובד עם חכות 3 חלקים 4.25 .

אתה בסדר

MOTI-M

חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #25 ב- : ספטמבר 14, 2014, 13:38:26 PM »
ציטוט
אני חייב להודות שאני מתלבט אם להמשיך ולנסות להסביר או להרים ידיים ולתת לכם להמשיך עם הקו הזה... וואלה לא יודע

מה שניסיתי לכוון אליו עם השאלות קודם הוא שאם לא כול הנתונים זהים למעט פרמטר אחד בודד שהוא עומק הספולה, אי אפשר להסתמך על ההשוואות שאתם עושים.
הדרך היחידה שתוכלו לדעת בודאות (יחסית) היא כשהספולה הרדודה תוחלף על אותו הרולר על אותה החכה עם אותו החוט ומשקולת עם ספולה רגילה.
להשוות בין ספולה רדודה על רולר X לבין ספולה עמוקה ברולר Y זה כמו להשוות תפוחים לאגסים...
אגב, מה שנראה לכם בעין כאותה כמות של חוט בספולות שונות יכול להיות הבדל של עשרות מטרים בקטרים שאתם עובדים איתם וכמו שידוע לכולנו כמות של חוט ברולר משפיעה גם היא על ההטלה.
מחסור בחוט יפגע במרחקי ההטלה אבל גם עודף חוט פוגע ולכן הבדל של כמה עשרות מטרים שלא נראה לעין עשוי לגרום להבדלים משמעותיים במרחקי ההטלה.
בתשובתך מוטי, המשותף היחיד אלו החכות (אם זכור לי נכון הן זהות) ואולי גם החוט אבל רק בקוטר ...
איך אתה מצפה להשוות בצורה עניינית בין מרחקי ההטלה ??
בהודעה האחרונה שלך אתה מציין שאתה לא משתמש בבאקינג והחוט הראשי זה אותו החוט עד הליבה של הספולה.
זה רק בספולות הרדודות שנכנס שם 250-300 מטר חוט או גם ברולר עם ספולה רגילה שייכנסו בו 600-700 מטר של חוט באותו הקוטר??
תכלס, יש לך רולר עם ספולה רגילה ושיש לו גם ספולה רדודה שהשפה שלה זהה לספולה הרגילה?
ודבר נוסף שנוגע לספולות טפלון, ברוב המקומות, כולל באתר שקישרת אליו, ספולות הטפלון מוזכרות/מוכרות/ממותגות כספולות לתחרויות בשביל עוד כמה מטרים עם חוט דק מהרגיל וכמעט באופן גורף החברים באתר הזה לפחות מעדיפים את הספולות האורגינאליות שמכילות יותר חוט, יותר חזקות ועמידות לאורך זמן ולא דורשות הוצאה נוספת!!
בהקשר לדיון הזה, אין קשר בין ספולת טפלון (עם דגש על החומר גלם) וספולות רדודות. זה שספולות טפלון מיוצרות עם עומק רדוד, זה רק בגלל שהן מיועדות לחוטים דקים ונדרש חסכון של מאות מטרים ואולי אפילו 1000+ במקרה של ביג-פיט בגדלים של 10000-12000... לימוד

במקרה שלך יואל, רק החוט זהה וגם זה מבחינת קוטר בלבד כך שהשוואה בין הסטים אפילו פחות עניינית מאשר אצל מוטי (בהנחה ושלושת החכות שלו זהות...)
החלפה בין החכות לא נותנת תשובה מהימנה כי לכול חכה יש אקשן שונה, אורך שונה, אורך קת שונה, משקל עצמי שונה, מפרט חומרי גלם שונה, כמות טבעות שונה, גודל טבעות שונה, פריסת טבעות שונה, חומר טבעות שונה, גובה הטבעת (מרחק מהבלאנק) שונה ועוד כמה וכמה פרמטרים שמשפיעים על המכלול וכך גם על התוצאה.

אני מכבד את דעתכם ואת הרצון ללמוד, להשתפר, להתמקצע ולהצליח אבל נראה לי שאתם מפספסים קצת על הדרך אם מה שיש לכם לטעון זה "גיא לא משנה מה תעשה , כל רולר עם שפולה רדודה יהיה יציאת חוט טובה יותר ,מרולר עם שפולה עמוקה" שזה משפט סתמי ולא מבוסס...
אם אתם רוצים אני מוכן לפנות למי שתרצו בשאלה לגבי מה שעומד מאחורי הספולה הרדודה. האם הצורה הזו נועדה לשפר משהו במרחקי ההטלה או שזה סתם בשביל חסכון בכמות חוט שנדרשת למילוי?
זה שהם מציינים בסרטונים ובאתרים כול הזמן שזו ספולה רדודה, לא אומר שזה מה שתורם למרחקי ההטלה...

גיא תודה על התשובה  

אבל בכל מקרה הוצאת החוט משפולה רדודה הרבה יותר מהירה מי שפולה עמוקה .

נכון מאוד כמה דברים שאתה כותב :

א . חסכון בחוט

ב. לחוטים דקים

ג. בקשר לתרגום של האתר כנראה לא תרגם לך נכון , כי הרוב מעדיפים טפלון או rs

נכון שזה יותר זול משפולה רגילה .

עוד דבר קטן שחרור חוט מהיר הוצאה למרחק גדול יותר ולא משנה איזה רולר זה .

חשוב איזה שפולה אנחנו שמים .

בקשר להחלפה שפולות מ -רדוד לעמוק גם ניסיתי והשפולה טפלון משחרר יותר טוב .

גיא תודה על המאמץ לשכנע אותי אבל הפעם זה לא עובד  האשם תמיד

היום אני מגיע בהטלה ל 200 מטר משהו שלא הייתי מצליח לעשות בלי השפולה טפלון

הכי הרבה היה 124 מטר והמרחקים האלה נמדדו במכשיר אז יותר מזה לא יודע מה להגיד .
gaichuk

יעד מצומצם
חבר פורום
*

מנותק מנותק

יש אכילות ???

« הגיב #26 ב- : ספטמבר 14, 2014, 16:14:00 PM »
מוטי, אתה שוב מערבב בין ספולת טפלון לספולה רדודה.
תפריד בין השתיים.
ספולת טפלון זהה לחלוטין לספולה רגילה תשחרר חוט יותר טוב. לזה יש ביסוס ואין על זה ויכוח.
ספולה רדודה, אם היא זהה למעט הקוטר הפנימי שלה לספולה רגילה , כולל השפה שלה, תשחרר חוט בדיוק אותו הדבר...

הספולות האלו אולי יותר זולות (אולי, לא תמיד) אבל הן אף פעם לא מגיעות מורכבות על הרולר ונדרש לקנות אותן בנפרד ובנוסף לספולת הקיט המקורית.
אז זול או לא, זה עדיין תוספת עלות למכלול השלם...

בלהט הויכוח אתה כבר נסחף להשוואה בין רדודה לעמוקה ואז לטפלון וזה כבר להשוות בין תפוחים לאגסים לאפרסקים...  דופק את הראש

לגבי התרגום, אני מאמין שאנחנו מקבלים את אותו התרגום רק שאני קורא גם את הדעה של הכותב ולא רק את הנתונים שהוא מציג או במלים אחרות, הם מציינים את היתרונות אבל אומרים שהם עדיין מעדיפים את הרגילות לשוטף...
אם אתה לא משתכנע, אתה מוזמן לכתוב את שם הכותב שמעדיף את הטפלון...
MOTI-M

חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #27 ב- : ספטמבר 14, 2014, 16:23:21 PM »
ציטוט
תפריד בין השתיים.
ספולת טפלון זהה לחלוטין לספולה רגילה תשחרר חוט יותר טוב. לזה יש ביסוס ואין על זה ויכוח.
ספולה רדודה, אם היא זהה למעט הקוטר הפנימי שלה לספולה רגילה , כולל השפה שלה, תשחרר חוט בדיוק אותו הדבר...

על זה אני  מסכים , הבעיה שאין שפולות רגילות שהם על בסיס טפלון או אותו דבר נכון או לא ?

בקשר לזול הם הרבה יותר זולות משפולה של shimano  אורגינלית זה כן .

בקשר לקניה נכון מאוד הם מגעים בנפרד בגלל שיש רק 2 יצרנים בעולם ,ועכשיו נכנס עוד אחד

שזה השפולות rs .

יש לי שאלה יצא לך לעבוד אם שפולה טפלון וחוט 0.16 בדייג חופי ?
עריכה אחרונה: ספטמבר 14, 2014, 16:24:08 PM על ידי MOTI-M
gaichuk

יעד מצומצם
חבר פורום
*

מנותק מנותק

יש אכילות ???

« הגיב #28 ב- : ספטמבר 14, 2014, 16:28:29 PM »
ציטוט
תפריד בין השתיים.

על זה אני  מסכים , הבעיה שאין שפולות רגילות שהם על בסיס טפלון או אותו דבר נכון או לא ?

בקשר לקניה נכון מאוד הם מגעים בנפרד בגלל שיש רק 2 יצרנים בעולם ,ועכשיו נכנס עוד אחד

שזה השפולות rs .

שמח שאתה מסכים  אתה בסדר
הייתה לי הרגשה שקצת עירבבת בין נושאים וככה נוצר הבילבול 

לא.
לא יצא לי לעבוד עם ספולות טפלון בכלל.
לא עם חוט 0.16 ולא עם חוט אחר...
אבל יצא לי ללפף המון טפלון בחיים 
צור.

חבר פורום
*

מנותק מנותק

052-3770519

« הגיב #29 ב- : ספטמבר 14, 2014, 16:31:18 PM »
ציטוט
תפריד בין השתיים.

שזה השפולות rs .

שמח שאתה מסכים  אתה בסדר
הייתה לי הרגשה שקצת עירבבת בין נושאים וככה נוצר הבילבול 

לא.
לא יצא לי לעבוד עם ספולות טפלון בכלל.
לא עם חוט 0.16 ולא עם חוט אחר...
אבל יצא לי ללפף המון טפלון בחיים 
אז איך נכון ללפף עם כוון ההברגה או נגד
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: 1 [2] 3 4 למעלה