פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג בז'ירז'ור - מים מלוחים (אחראי: Kobiarava)
   מתחיל בזירזור --- מספר שאלות |
עמודים: [1]
|
|
|
| 0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
|
נושא: מתחיל בזירזור --- מספר שאלות (נקרא 782 פעמים) |
הדפסה |
|
|
|
 |
|
|
שלום לכולם.
קראתי כל כתבה ופוסט אפשרי , גם פה וגם בכללי ברשת,ולמדתי "תאורטית" כמה שאפשר, אני מגיע מדייג פתיונות וצלילה הרבה שנים , ועסקתי בשייט ומכיר את הים אך בזירזור אני טירון ולכן כמה שאלות:
ברשותי ציוד- חכה 5-25 טובה אקשן מהיר 2.70 ,דימויים, בומבט, גיגים, סיליקונים וכו.
הלכתי כבר מספר פעמים לתל ברוך למזח ולא דגתי כלום, ניסיתי לאורך הריפים מהחוץ עד חוף הצוק גם ללא הצלחה. ניסיתי במרינה בהרצליה אחרי 50 מטר על המזח לכיוון חוץ( לפני התחלת הדולוסים) גם ללא הצלחה. כמובן שהחלפתי בין כל הדימויים , כמו כן בדקתי את שחייתם במים שקטים, לבדוק איך לעבוד איתם.
ברור לי שיש המון מה ללמוד וזה לא נגמר לעולם, השאלות הםL:
1. איפה ספציפית אפשר להוציא דגים באיזור שבין תל אביב להרצליה,( ספציפית לענות לדוג': תעלה על המזח במרינה ולך 70 מטר ותדוג לכיוון מזרח ....)
2.איזה עומק מספיק (לדוג' בל ברוך היא נראה לי רדוד מדי)
3.חופים ונקודות אחרות בחריגה מאיפה שאמרתי( אל תדאגו לא יגנוב לכם את הדגים אני בשביל הספורט בלבד- ואם מישהו לידי ירצה יקבל)
4.איפה אני יכול לראות ומתי מישהו שכבר יודע מה הוא עושה מזרזר?
5.האם זה קריטי ללכת בבוקר או ערב.
אני מודע לזה שלא מוציאים דגים כל פעם -- אבל נראה לי אני עושה משהו לא בסדר
תודה מראש
|
|
|
|
|
|
|
אין הבדל גדול בין בוקר לערב בעיקרון התפיסות מתרכזות בזריחה ובשקיעה
|
|
-------------------------------
"תן לאדם דג והוא יאכל כל היום, למד אדם לדוג והוא יאכל כל החיים" שפמנון 3.5 ק"ג,אמור לבן 2.8 ק"ג, טורפן ירבועי: 0.8 ק"ג, קרפיון 0.5 ק"ג, מושט 130 גרם, אבו נפחא בערך 3 ק"ג(חתיכת מפלצת אילתית...)
|
|
|
|
|
|
דור שגב
|
חבר פורום
מנותקגיל:
27
|
|
 |
|
|
זרזור זה לא מדע מדיוק אבל על מנת למקסם את סיכויי התפיסה ממולץ לדוג בזריחה או בשקיעה,להכיר את עיקר הטורפים שמסתובבים באזור שבו אתה דג,להגדיר דג מטרה וללמוד עליו כמה שיותר.בנוסף,ממליץ גם לעשות עליו "חיפוש" בממשק הדוחות. אבל,לדעתי הדבר הכי חשוב זה "לקרוא את הים".לדעת היכן יש זרמים,בורות,שינוי בעומק/בקרקעית. ברגע "שקוראים את הים" נכון הסיכוי להיתעקל בטורף או לפחות להבחין שיש טורף באזור(עפ"י רדיפות,קפיצות ועוד..) גדל. לגביי השאלות:
1) אני לא חושב שמישהו ירצה לגלות לך ממש ספציפית מיקום שבו תדוג(מנסיון העבר המר).בנוסף , נקודות שהניבו דגים יכולים להשתנות.יום אחד תתפוס,יום לאחר מכן יבש. לכן,ממליץ לחרוש את הריפים(בזהירות) עד שאתה תגלה לבד איפה לרוב הם נמצאים.אני יכול להגיד לך שמניסיון אין יותר כיף מלתפוס דג בנקודה שאתה בעצמך מצאת,ולא שימישהו אמר לך.אני יכול לעזור לך בכך שלפחות להגיד לך שבין מזח תל ברוך לחוף הצוק נתפסו לרוב לברקים,גומברים ואולי מוסרים(לא הכי בטוח).
2)לברקים כבר נתפסו בעומק של 30 ס"מ. אז אני מאמין שכל עומק מעל 1-1.2 מ' יספיק עבור כל הטורפים(אולי מלבד ברקודה ופלמידה).
3)שוב פעם. ממליץ לחפש ולחרוש כמה שיותר מקומות/חופים.
4)יש מזרזרים כמעט בכל מקום(אולי לא הרבה אבל עדיין יש)אם זה במרינות,מזחים,חופים. ממליץ לך להתייעץ איתם ולדבר איתם.כמובן שלא "לשבת"להם על הראש.אז תשאל בסבלנות ובעדינות.לרוב ישמחו לענות לך.
5)כמו שכתבתי בהתחלה,על מנת למקסם את סיכויי התפיסה אז מומלץ ללכת בבוקר או בערב אבל זה עדיין לא אומר שלא תתפוס בהצריים,פשוט בהצהריים הסיכויים יותר נמוכים.
לסיכום,תחום רחב מאוד שמצריך סבלנות רבה וגם אהבה לתחום. בהצלחה
|
|
|
|
עריכה אחרונה: אוגוסט 21, 2014, 17:49:55 PM על ידי דור שגב
|
|
|
|
|
| 0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |