פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג בז'ירז'ור - מים מלוחים (אחראי: Kobiarava)
   צפון |
עמודים: [1]
|
|
|
| 0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
|
נושא: צפון (נקרא 1246 פעמים) |
הדפסה |
|
|
דור שגב
|
חבר פורום
מנותקגיל:
27
|
|
 |
צפון
« ב- : אוגוסט 12, 2014, 22:00:39 PM » |
|
שלום לכולם  כנראה בראש השנה אני והמשפחה ישנים בקיבוץ/מושב הנקרא "גשר הזיו".(אזור נהריה) על הדרך מקווה לצאת כמה פעמים לדוג בבוקר. שאלות: 1)איזה דגים בדר"כ נמצאים באזור?לוקוסים?גומברים? 2)איך מבנה החופים?פלטה ואז נפילה של כמה מטרים?או ריפים רדודים משופעים שבהדרגה העומק גדל? 3)אם אני לא טועה באזור אכזיב(נהריה)יש שמורת טבע.איפה אסור לדוג?(הדייג יתבצע אך ורק בזרזור) 4)לשמחתי פה בפורום יש רשימה של החופי בכל הארץ : http://www.israelsportfishing.co.il/index.php?option=com_smf&Itemid=41&topic=3279.0האם יש מקומות ברשימה (בעיקר באזור נהריה) שכיום אסור לדוג? 5)לפי מה שאני יודע באזור נהריה יש לוקוסים יחסית גדולים,האם לבוא עם ציוד כבד או שעדיף כבר להתמקד בדג אחר? 6)לפי הרשימה אין בכלל מזחים באזור,איך יכול להתבצע דייג בשקיעה?(שלרוב יש רוחות מערביות מעצבנות) תודה
|
|
|
|
עריכה אחרונה: אוגוסט 12, 2014, 22:01:45 PM על ידי דור שגב
|
|
|
|
|
|
רון דדון
|
Gone fishin... חבר. ISF. חבר פורום
מנותקגיל:
40
|
|
 |
|
|
1) באיזור נמצאים כל הזנים, בתקופה הזו - בעיקר עניין של מזל יותר מאשר הכל. יכול להיות שיש ניצנים של בייבי אינטיאסים (זו התקופה שהם אמורים להתחיל להופיע), אז שווה לנסות עם ג'יגים קטנים או ניקלים במהירות גבוהה (ואם יש לך דמוי "נוצה" אז כמובן שמומלץ בחום). 2) מבנה החופים באופן כללי הוא ריף סלע שעליו ניתן לעמוד (גובה מים 0 בזמן שפל, עד 10-15 ס"מ בזמן גאות), ומיד ליד הרגלים נפילה לעומק, תלוי באיזור, בין 2-3 מטרים ובחלק מהמקומות גם נפילות של 4-5 מטרים. חוץ מזה, יש רצועת חוף חולית בין אכזיב לבין ראש הנקרה, פחות רלוונטית לז'ירז'ור, אם כי יש הפתעות, בעיקר בחלק הצפוני שלה, מיד לאחר חוף "בצת" (חוף מסודר לשחייה וכו', מייד לאחריו, יש עירבוב של סלעים וחול). 3) יש שמורת טבע. מבחינת דיג בחכה מותר בכל האיזור. 4) אין נקודות שאסורות בדיג חכה. 5) באזור נהריה לא, באיזור ראש הנקרה כן (ממש בסוף, ליד הסלעים הלבנים). יחד עם זאת, זה לא העונה שלהם, אבל תמיד יכולות להיות הפתעות. בגדול, לא הייתי מכוון לציוד כבד, כי הסיכוי בתקופה הזו נמוך. 6) ברוך הבא לאיזור הצפון  מזחים כמעט לא רלוונטים, חוץ מהמזח שמול החנות של "פוצקר" בנהריה, והמזח של הנמל בעכו. הדיג באיזור הצפון מתבצע מהריפים. נרטבים, חוטפים גלים ורוח לפנים, אבל זה מה יש  בגדול, בגלים של מעל חצי מטר לא מומלץ להתקרב, וגם בגלים של 30-40 ס"מ כבר מומלץ לשלוט היטב בעמידה בגלים (עמידת "חסידה", שמרימים רגל אחת בזמן שהגל מגיע).
|
|
|
|
|
|
דור שגב
|
חבר פורום
מנותקגיל:
27
|
|
 |
|
|
1) באיזור נמצאים כל הזנים, בתקופה הזו - בעיקר עניין של מזל יותר מאשר הכל. יכול להיות שיש ניצנים של בייבי אינטיאסים (זו התקופה שהם אמורים להתחיל להופיע), אז שווה לנסות עם ג'יגים קטנים או ניקלים במהירות גבוהה (ואם יש לך דמוי "נוצה" אז כמובן שמומלץ בחום). 2) מבנה החופים באופן כללי הוא ריף סלע שעליו ניתן לעמוד (גובה מים 0 בזמן שפל, עד 10-15 ס"מ בזמן גאות), ומיד ליד הרגלים נפילה לעומק, תלוי באיזור, בין 2-3 מטרים ובחלק מהמקומות גם נפילות של 4-5 מטרים. חוץ מזה, יש רצועת חוף חולית בין אכזיב לבין ראש הנקרה, פחות רלוונטית לז'ירז'ור, אם כי יש הפתעות, בעיקר בחלק הצפוני שלה, מיד לאחר חוף "בצת" (חוף מסודר לשחייה וכו', מייד לאחריו, יש עירבוב של סלעים וחול). 3) יש שמורת טבע. מבחינת דיג בחכה מותר בכל האיזור. 4) אין נקודות שאסורות בדיג חכה. 5) באזור נהריה לא, באיזור ראש הנקרה כן (ממש בסוף, ליד הסלעים הלבנים). יחד עם זאת, זה לא העונה שלהם, אבל תמיד יכולות להיות הפתעות. בגדול, לא הייתי מכוון לציוד כבד, כי הסיכוי בתקופה הזו נמוך. 6) ברוך הבא לאיזור הצפון  מזחים כמעט לא רלוונטים, חוץ מהמזח שמול החנות של "פוצקר" בנהריה, והמזח של הנמל בעכו. הדיג באיזור הצפון מתבצע מהריפים. נרטבים, חוטפים גלים ורוח לפנים, אבל זה מה יש  בגדול, בגלים של מעל חצי מטר לא מומלץ להתקרב, וגם בגלים של 30-40 ס"מ כבר מומלץ לשלוט היטב בעמידה בגלים (עמידת "חסידה", שמרימים רגל אחת בזמן שהגל מגיע). תודה רבה לבייבי אינטיאס אפשר גם ניקלים וגיגים?איזה אורך?איזה מהירות גילגול? ועוד שאלה,ברוב הריפים העומק הוא מינימום 2 מ' האם גם דימויים ששוחים בעומק של עד 80 ס"מ יעשו את העבודה?
|
|
|
|
|
|
gaichuk
|
יעד מצומצם חבר פורום
מנותקגיל:
50
יש אכילות ???
|
|
 |
|
|
לבייבי ניתן בהחלט לעבוד גם עם ניקלים וג'יגים כול עוד אתה עובד על מהירות גבוהה ומוודא שהם יקפצו על פני המים, לפחות בשלב הראשון בכדי למשוך את הדגים לאזור שאתה עובד בו. הריפים שרון דיבר עליהם אלו הבננה ביץ', אלי אביבי, האנדרטה, בי"ס שדה וראש הנקרה. בין לבין ישנם אזורים עם פחות עומק מתחת לרגליים אבל ברובם זה חול אז אין בעיה. האזור שבין בצת לראש הנקרה מאופיין בריפים רדודים יחסית וסלעים מתחת לרגליים שהעומק נע בין חצי מטר ל-2 מטר. דמויים צוללים של 80 ס"מ לא צריכים להסתבך כול כך אבל זה לא בלתי אפשרי. בעבודה זהירה ועם דמויים צפים אתה תוכל להיחלץ כמעט מכול תקיעה בסלע  אני חוזר על ההזהרה של רון לגבי מצב ים גלי והעליים על הריפים. לפני שאתה עולה על הריף, חכה כמה דקות ובחן את מצב הים ואם הגלים הגבוהים שמגיעים מדי פעם לא שוטפים את הריף בכוח. אזור האנדרטה וגם הבננה ביץ' יכולים להיות מאד מטעים ולפעמים נראה שהים לא עולה עליהם בצורה רצינית אבל כשהוא כן שוטף את הריף עם סוול של חצי מטר או יותר, כול הריף מכוסה במים בגובה הזה ולא רק גל רוחב קטן שחולף וזהו. במקרים כאלו אנשים נטרקים ונזרקים על הריף והסיכוי לצאת בלי פציעות כאלו או אחרות, קלוש. שים לב איפה אתה דורך כי יש המון בורות בריפים ועכשיו עם הירוקת זה גם חלק וקשה לראות את כול הבורות. אם אתה הולך לקראת השקיעה, כדאי להצטייד בפנס ראש קטן לכול מקרה בשביל היציאה מהריף בדקה ה-90... בכול מקום שאתה יכול להיכנס, אתה יכול לדוג עם חכה. לוקוסים גדולים בנהריה? אני לא מכיר...  לגבי דיג בשקיעה והרוח המעצבנת, הגלים שהתחזקו כול היום וכו', אני מעדיף לעבוד עם ציוד כבד ולשגר דמויים גדולים יחסית (פופרים וג'יגים/ניקלים) לקיבינימט. מעבר לגלים, מעבר לעכירות, מעבר לשוחים ומעבר לדימיון. שם לדעתי הדגים נמצאים... בבוקר נחמד לשחק עם הציוד הקל... אתה נייד עם רכב או בהליכה?
|
|
-------------------------------
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
|
|
|
|
דור שגב
|
חבר פורום
מנותקגיל:
27
|
|
 |
|
|
לבייבי ניתן בהחלט לעבוד גם עם ניקלים וג'יגים כול עוד אתה עובד על מהירות גבוהה ומוודא שהם יקפצו על פני המים, לפחות בשלב הראשון בכדי למשוך את הדגים לאזור שאתה עובד בו. הריפים שרון דיבר עליהם אלו הבננה ביץ', אלי אביבי, האנדרטה, בי"ס שדה וראש הנקרה. בין לבין ישנם אזורים עם פחות עומק מתחת לרגליים אבל ברובם זה חול אז אין בעיה. האזור שבין בצת לראש הנקרה מאופיין בריפים רדודים יחסית וסלעים מתחת לרגליים שהעומק נע בין חצי מטר ל-2 מטר. דמויים צוללים של 80 ס"מ לא צריכים להסתבך כול כך אבל זה לא בלתי אפשרי. בעבודה זהירה ועם דמויים צפים אתה תוכל להיחלץ כמעט מכול תקיעה בסלע  אני חוזר על ההזהרה של רון לגבי מצב ים גלי והעליים על הריפים. לפני שאתה עולה על הריף, חכה כמה דקות ובחן את מצב הים ואם הגלים הגבוהים שמגיעים מדי פעם לא שוטפים את הריף בכוח. אזור האנדרטה וגם הבננה ביץ' יכולים להיות מאד מטעים ולפעמים נראה שהים לא עולה עליהם בצורה רצינית אבל כשהוא כן שוטף את הריף עם סוול של חצי מטר או יותר, כול הריף מכוסה במים בגובה הזה ולא רק גל רוחב קטן שחולף וזהו. במקרים כאלו אנשים נטרקים ונזרקים על הריף והסיכוי לצאת בלי פציעות כאלו או אחרות, קלוש. שים לב איפה אתה דורך כי יש המון בורות בריפים ועכשיו עם הירוקת זה גם חלק וקשה לראות את כול הבורות. אם אתה הולך לקראת השקיעה, כדאי להצטייד בפנס ראש קטן לכול מקרה בשביל היציאה מהריף בדקה ה-90... בכול מקום שאתה יכול להיכנס, אתה יכול לדוג עם חכה. לוקוסים גדולים בנהריה? אני לא מכיר...  לגבי דיג בשקיעה והרוח המעצבנת, הגלים שהתחזקו כול היום וכו', אני מעדיף לעבוד עם ציוד כבד ולשגר דמויים גדולים יחסית (פופרים וג'יגים/ניקלים) לקיבינימט. מעבר לגלים, מעבר לעכירות, מעבר לשוחים ומעבר לדימיון. שם לדעתי הדגים נמצאים... בבוקר נחמד לשחק עם הציוד הקל... אתה נייד עם רכב או בהליכה? תודה גיא על כל הפירוט  ותודה גם על ההזהרות. מאמין שאני נייד,אבל אני תלוי באבא שלי.
|
|
|
|
|
|
|
לא שמתי לב לדיון, מאמין שרון וגיא כבר ענו לך על רוב השאלות, אמרתי לך כבר, החלק שלך הוא להגיע לצפון, מה שקורה אחרי- בשליטתי 
|
|
-------------------------------
!..The Light Way Is The Right Way
|
|
|
|
|
לא ממליץ למישהו שלא מכיר את הריפים בצפון לטייל עליהם בלילה לפני זריחה ולכן ממליץ לך דווקא להגיע לשקיעה, אין לי מה להוסיף לגבי ההמלצות של גיא חוץ משהצפי לבייבי דווקא מאמצע-סוף חודש הבא
Sent from my GT-S5830 using Tapatalk 2
|
|
|
|
|
|
דור שגב
|
חבר פורום
מנותקגיל:
27
|
|
לא ממליץ למישהו שלא מכיר את הריפים בצפון לטייל עליהם בלילה לפני זריחה ולכן ממליץ לך דווקא להגיע לשקיעה, אין לי מה להוסיף לגבי ההמלצות של גיא חוץ משהצפי לבייבי דווקא מאמצע-סוף חודש הבא
Sent from my GT-S5830 using Tapatalk 2
אוקי.סומך על איתמר שישמור עלי 
|
|
|
|
|
| 0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
| « הקודם הבא »
|
| הדפסה
|