תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
21/7/2011 | צפון: ראש הנקרה-נהריה | מים מלוחים | רגוע ונמוך | 0 - 10 מטר | דיג חופי בים - פתיונות (סרף) |
תפיסות דגים | ||||
---|---|---|---|---|
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
23:45 | דג - חתיכות/פילה - פילה בורי | גומבר (גומבר טורפני) | 1 | 2.5-3 ק"ג |
עד 2 בבוקר | פתיון בשרי אחר - תולעים קנויות | סרגוס (סרגוס משורטט) | 6 | |
עד 2 בבוקר | פתיון בשרי אחר - תולעים קנויות | מרמיר (שישן מסורטט) | 2 | 0.5 קילו |
הדו"ח:
חמישי בערב,דרומית לחוף בצת נפגשים כמה חברים להעביר את הלילה בתקווה למשהו. לא משנה מה רק שיבוא...

בהרכב,חברי "צוות בלוקל" שאני מקווה שעוד נשמע מהם בעתיד,חבר נוסף ועבדכם הנאמן.
רוח מזרחית קלילה וגם קצת קרירה עם ים נמוך וגלי חוף נמוכים בהפרשים גדולים משאריות מהסוול בעומק וללא ירח.
בתפריט פילה בורי,קלאמרי ותולעים קנויות.
הגעה לנקודה בסביבות 22:30 ופריסה ארוכה של חכות על רצועה של כמה עשרות מטרים. רוב החכות עם תולעים,כמה חכות עם פילה בורי וכמה חכות עם קלאמרי.
מכינים קפה על האש,מעשנים סיגריה ומחכים

חצי ירח כתום וגדול עולה והים עולה טיפה לקראתו.
פה ושם ניקור על התולעים וזהו

"ב-12 נעשה סיבוב בדיקת פיתיונות?" אני שואל את החברה ובתגובה נעמן קופץ ממקומו וצועק "בני!! החכה!!!"

מסתובבים כולנו לראות את החכה מיושרת עם המים ואני מתפלל בכול ליבי שזו לא אבו-נפחא כי לבני זו פעם ראשונה שיש נעילה של משהו גדול אחרי כמה שנים שהוא מנסה לדוג על חי ועם פיתיונות גדולים וראה כבר גומברים יוצאים אצל החברים. לקח לו גם קצת זמן להגיב מרוב הפתעה שזה באמת קורה לו ולא בגלל שהוא שכח שקוראים לו בני...

לאט לאט הוא מביא את הדג לקרבת החוף וכבר ברור שזה גומבר לפי הקפיצות בגלים.
הוא מתקן עמדה עם שאר החכות ולבסוף הגומבר שוכב בקו המים.
אני נכנס עם המגפיים ותופס אותו בשורש הזנב ומביא אותו לבני שלא ממש יודע מה לעשות עם עצמו

"בוא הנה יא אחלה גבר" אני קורא לו ומביא לו חיבוק של אושר. "מזל טוב! זה בן...

צילומים וברכות וכולם הולכים לבדוק פיתיונות. את חצי מהחכות עם התולעים מחליפים לפילה בורי וממשיכים לחכות.
פה ושם ניקורים קלים בבורי,על התולעים יוצאים סרגוסים של 15-20 ס"מ ומרמיר של 20 ס"מ ובקלאמרי לא נוגעים.
הזמן עובר ואצלי יוצא על תולעת גדולה מרמירפלצת של 25 ס"מ שבלע קרס סירקל גודל 1 עד התחת.
אצל ניב עולה כחילה קטנה שאני מחרים לדיג על חי וזורק בחכה הרחוקה ביותר אבל המיקום לא מוצלח לטעמי בגלל המים הרדודים ומשטחי הסלע והחול שמעלים גלים. בשלב מסוים ניב מחליט להעביר את אחת החכות שלו עם התולעים ליד החכות של אביב שמוציא יותר מכולם כי "משנה מקום משנה מזל" ואני ממהר להעביר את החכה עם הכחילה למקומה של החכה המפנה מקום.
תוקע את הסטנד,ניגש לקו המים ומטיל בכול הכוח כהרגלי.
"טרראק!!"

החלק התחתון של הבלאק ווידו נשאר לי ביד ושאר החלקים עפים כ-10 מטר למים. החוט 0.60 נשאר שלם והחלקים שבמים לא ילכו לאף מקום...
מגלגל חוט והחלקים מגיעים לחוף. מוציא מהמים ובודק את נקודת הכשל.
הטבעת חיזוק בקצה החלק התחתון שעליו מחוברת תושבת הרולר,החלידה כנראה עם השנים (קרוב ל-10 שנים) ובסוף ויתרה. היא נעלמה לגמרי,כנראה בחתיכות וקצה הצינור מפיבר התבקע לאורך עמוק עמוק מתחת לתושבת הרולר.
זו הפעם הראשונה שאני רואה בלאק-ווידו נשברת בזריקה או בים בכלל.
הפעם היחידה שראיתי חכה כזו נשברת הייתה כשחבר החליק על סלע רטוב ונחת עליה עם כול המשקל...
אין מה לעשות אבל הכחילה חשובה מדי.
מפרק רולר זריקה מחכה אחרת ומעביר את הרולר הכבד עם הכחילה לחכה השנייה.
הכחילה הזו תישאר כבר עד הבוקר ללא נגיעה...
הזמן עובר ולקראת 2 האכילות מפסיקות. החברה מתחילים לצלול בכסאות אחד אחד

קפה וסיגריות וחידוש החכות עם התולעים בתולעים שלמות חדשות ואור ראשון עולה.
כולם מתעוררים ומחדשים פיתיונות ואני מחליף את כול הריגים לחוט ניילון עם קרסים גודל 1 עד 0/3 עם רצועות קלאמרי בתקווה לאיזה טרולוס מזדמן

השעה כבר 6 ואין תגובה.
מחליט לקחת חכת ז'ירז'ור קטנה עם פאוץ' וכמה דמויים ולצאת להליכה.
10 דקות אחר כך אני מקבל טלפון מבני שמדווח על צב ענק שנתפס אצל נעמן על חכה עם פילה בורי

מדריך אותו איך לשחרר ומוודא שלא ייגרם לצב שום נזק ושתי דקות אחר כך מקבל SMS עם תמונה של הצב חוזר למים. לצב שלום !

6.25 מוציאים חכות ומגלים שכול החכות עם הקלאמרי שלא היו עם כבל,חזרו ללא קרסים...

6 וחצי קיפול ועצירה בסברי למאפים טריים ושתיה קרה ומתחילים בנסיעה הארוכה הביתה.
לצערי אני מגלה כשאני מגיע הביתה שלא רק שאשתי לא יצאה לרכיבה על אופניים כפי שסיכמנו,היא גם הפכה את הסלון כי היא רוצה לתקן את החורים בקירות שנתגלו אחרי שהיא הזיזה ארונית בכדי לפנות מקום לאקווריום חדש וכמובן גם לצבוע את הקירות...