פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 דוחות דיג
  יומן דו"חות הדיג (אחראים: rafi, shragam)
   חדש(ים) בפורום |
עמודים: [1] 2 3
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
דו"ח דיג: חדש(ים) בפורום (נקרא 5808 פעמים) |
הדפסה |
|
manus
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
38
|
|
 |
|
|
תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: | 22/11/2013 | שרון: חדרה (קיסריה/גבעת אולגה) | מים מלוחים | שקט עד גלי | 30 - 40 מטר | דיג מסירה- ג'יגינג |
הדו"ח:אהלן חברים, שמי עמנואל, אני רשום בפורום כבר כמה חודשים אך עד עכשיו בעיקר התרשמתי קראתי ולמדתי מדוחות של אחרים. בכל אופן, עכשיו בתקופה יחסית יבשה מדגים החלטתי לא להתעצל ולהעלות סוף סוף דוח לכאן. (פסקה ראשונה זה הקדמה קצת לתאר איך נכנסנו לתחום, למי שאין סבלנות שידלג לפסקה הבאה) לפני שנה וחצי בערך אבא שלי ( יוחאי) ואח שלי (מתיא) קנו סירה ומהר מאוד הגיעו למסקנה שלהפליג בה ככה זה נחמד אבל אולי כדאי למצוא תעסוקה נוספת כמו דייג. הם ביקרו אצל סאלח מקפטן ג'ק קנו ציוד בסיסי והתחלנו, כמובן שההתחלה בקושי הניבה דגים, בילינו שעות ארוכות בטרולינג וכשעלתה איזו טונית או פלמידה קטנה היינו באקסטזה, מפה לשם התחלנו לנסות לדוג בג'יג, בהתחלה ללא תוצאות אבל טוב שאחי התעקש להמשיך כי ברגע שהוא שם גי'ג באטרפליי ועבד איתו הוא התחיל להעלות לוקוסים, אני התלהבתי והודעתי לו רשמית שפעם הבאה אני עובד עם הג'יג הזה, וכמובן שהתוצאות לא איחרו להגיע. בשלב הזה אפשר להגיד שהתמכרנו, התחלנו להשקיע יותר בציוד לצאת יותר לים ולצבור כמה שיותר ידע ונסיון...ועכשיו לדוח מתארגנים כהרגלנו ובסביבות 6:00 נפגשים בחוף עם חבר של אבא (יאיר) והבן שלו. הים עובד אבל לא גבוה מידי, זריחה מדהימה מקדמת את פנינו...אני שבאחת היציאות הקודמות נגזרתי ונותרתי ללא ג'יג התחמשתי בכבל עצבני שלא נתן לפלמידות שום צ'אנס ואבא שלי משום מה החליט לעבוד ללא כבל "האינטיאסים חשדנים ולא תוקפים כשעובדים עם כבל הוא סינן לעברי". להקה ראשונה אני ננעל על פלמידה נחמדה וגם יאיר, ואבא כמובן נפרד לשלום מג'יג נוסף ומבין שאין ברירה אלא לעבוד עם כבל, הוא שם ערכה ישנה עם כבל עבה ויאללה ממשיכים לעבוד, כלום.. מנסים עוד נקודה ועוד דריפט אבל ללא תוצאות. השעה כבר סביבות 11:00 ויאיר מודיע שהם צריכים לחזור, אנחנו מחליטים להישאר לגרור עוד, מקפיצים לחוף ויוצאים חזרה ל 15 מטר לגרירה. תורנות על ההגה וכל אחד משלים קצת שינה, לקראת 14:30 בערך מחליטים לחזור לג'יג ואבא מודיע שנעבוד עד 16:00 כי יש לו ארוחת ערב לסוע אליה מאוחר יותר והוא צריך גם לבשל. עובדים ועובדים, והופה אני ננעל על פלמידה נוספת, אבא מתעורר קצת וממשיכים לעבוד בסביבות 15:50 אני מודיע לאבא שאני מתחיל לקפל כי אני רוצה לצלם את הדגים "אבל תמשיך לעבוד עד 16:00" אמרתי לו. ב 16:0000 בום! החכה שלו מכופפת בטירוף,יציאת חוט שנמשכת מה שמרגיש כמו נצח, עד שבסוף הדג נעצר לרגע, הוקסט ומשם אבא עושה הכל נכון, ברוגע ובמקצועיות, תוך 10-15 דקות הדג כבר מגיע, אני לא לוקח צ'אנסים וגאנץ' ל "מרכז מסה" והדג על הסירה, התרגשות עצומה, אבא גמור מעייפות אבל אין לו ברירה, הוא חייב להרים את הדג עד שאני משיג לפחות תמונה אחת סבירה בסטנדרטים שלי (לא לחינם אני סוחב איתי מצלמה חצי מקצועית לים). יש תמונות, מפה לשם כבר מאוחר ובדרך חזרה קיבלנו גם שקיעה מרהיבה, אנחנו חוזרים הביתה אחרי יום שלם מדהים בים, עם שלל של 25 קילו וחוויה שלא תשכח. מגיעים הביתה שוטפים ומקפלים את הציוד, שוקלים את הדג, אבא נאלץ לאחר קצת לארוחת ערב מכיוון שיש לו דג ענק לנקות ולפלט, המארחים לא הצטערו כי הם זכו לסביצ'ה טרי וטעים.. ולמי שתהה, האינטיאס לא בדיוק חשש מהכבל, המסקנה שלי - כשדג רעב הוא יאכל כמעט כל דבר
|
|
עריכה אחרונה: יולי 25, 2014, 17:07:52 PM על ידי manus
|
|
|
|
|
manus
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
38
|
|
מתנצל, התרחשה איזו שהיא שגיאה בדוח. בנוסף לפלמידות בשעה 16:00 נתפס האינטיאס 21.35 ק"ג
|
|
|
|
manus
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
38
|
|
והנה שאר התמונות
|
|
|
|
|
וואוווווווו!!!!!!!!!!!!!!!! 
|
|
|
|
yoelsh
|
חבר פורום
מנותקגיל:
53
החיים הם כמו גלידה, עם לא מנצלים אותם הם נמסים
|
|
תענוג שלדוח וסחטין על התפיסות  תודה על השיתוף ובהצלחה בבאות
|
|
|
|
סאמח הצפר
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
יופי של תפיסה ושל דוח
אגב, המפרשית בתמונה זה הסירה שלכם? אתם לא עם בוסטון?
אם זה הסירה מפרשית אז אשמח לשמוע על איך אתם עובדים איתה. מתי מפרש? מתי מנוע? מפרט מנוע וסירה? האם משלבים בין מפרש למנוע?
בנוגע לפלמודים, איך אתם מאתרים את הפלמודים? בנקדות ספציפיות או בדריפט ארוך?
אגב, אני לאחרונה גם עם מפרשית ומתכונן לצאת בקרוב מאותו אזור, באותו אזור שבו יצאתי בזמנו עם סירה מנועית.
בהצלחה
|
-------------------------------
בלי להתחיל מדגים קטנים קשה להעריך באמת דגים גדולים
|
|
|
jacob72
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
כל הכבוד כלם ,משקיעים ומתמקצעים , התוצאות מראות שאתם מאוד מנוסים , בהצלחה
|
|
|
|
manus
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
38
|
|
יופי של תפיסה ושל דוח
אם זה הסירה מפרשית אז אשמח לשמוע על איך אתם עובדים איתה. מתי מפרש? מתי מנוע? מפרט מנוע וסירה? האם משלבים בין מפרש למנוע?
אגב, אני לאחרונה גם עם מפרשית ומתכונן לצאת בקרוב מאותו אזור, באותו אזור שבו יצאתי בזמנו עם סירה מנועית.
בהצלחה
אהלן סאמח, אנחנו עם wahoo ( דומה מאוד לבוסטון) ככה שבנושא הזה אני לא יכול לעזור לך. בנוגע לפלמידות, לדעתי לפחות, זה עניין של עונה, בתקופה הזו של נובמבר דצמבר תפסנו באיזור ה 15 חתיכות בג'יג, נראה לי שדריפט ארוך עושה את העבודה, פשוט עניין של ליפול על הלהקה, מה שכן, חובה כבל. ד"א כמעט ולא תפסנו דגים אחרים באותם חודשיים, לוקוס פה טונית שם אבל בעיקר פלמידות. תודה על הפרגון, ויאללה נתראה בים =]
|
|
|
|
רון דדון
|
Gone fishin... חבר. ISF. חבר פורום
מנותקגיל:
39
|
|
חתיכת כניסה ליומן הדוחות  יופי של תמונות 
|
|
|
|
סאמח הצפר
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
 |
|
|
יופי של תפיסה ושל דוח
בהצלחה
אהלן סאמח, אנחנו עם wahoo ( דומה מאוד לבוסטון) ככה שבנושא הזה אני לא יכול לעזור לך. בנוגע לפלמידות, לדעתי לפחות, זה עניין של עונה, בתקופה הזו של נובמבר דצמבר תפסנו באיזור ה 15 חתיכות בג'יג, נראה לי שדריפט ארוך עושה את העבודה, פשוט עניין של ליפול על הלהקה, מה שכן, חובה כבל. ד"א כמעט ולא תפסנו דגים אחרים באותם חודשיים, לוקוס פה טונית שם אבל בעיקר פלמידות. תודה על הפרגון, ויאללה נתראה בים =] wahoo! ייתכן ונפגשנו בזמנו כאשר הייתי בסירה של איציק עץ  בעניין הוויר, זה מעניין. יש דעות לפה ולפה לגבי אחוז התפיסות לרעת הוויר. כמובן במקביל ליתרון של חוסר חיתוך קאבל. בתקופה זו שהזכרת, מעניין שלא נפלתם על זרזירי אנטיאסים, דוראדו או אפילו אנטיאסים גדולים! אגב, באופן מקרי, העליתי בפורום דיג מסירה לגבי ווירים. בהצלחה וניפגש בים.....
|
|
עריכה אחרונה: יולי 23, 2014, 14:49:41 PM על ידי סאמח הצפר
|
|
בלי להתחיל מדגים קטנים קשה להעריך באמת דגים גדולים
|
|
|
צור.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
052-3770519
|
|
ראשית ברוך הבא דוח כניסה מרשים שמעביר את החוויה ותהליך הלמידה וההתמכרות לתחביב על התמונות אין יותר מידי מילים חוץ מואווו
|
|
|
|
|
gaichuk
|
יעד מצומצם חבר פורום
מנותקגיל:
49
יש אכילות ???
|
|
ככה דופקים כניסה  סחתיין על הדגים היפים והאינטיאס העצבני הזה  על התמונות אני יכול רק להגיד שני דברים . פפששששש  אפשר תמונות עם אדום בגודל מלא ?  פשוט מדהימות 
|
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
|
|
|
omrios
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
35
|
|
האינטיאס הכי גדול שיצא ליראות תפיסה נדירב במיוחד בתקופות כאלה כל הכבוד סחטיין בהצלחה בבאות אני הלכתי לישון עם חיוך
|
|
|
|
M-Z
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
שאפו על הדו"ס בחור שמנמן  תמונות יפיפיות!
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|
עמודים: [1] 2 3
|