בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  הוואי הפורום, שמירת הים ודיני דיג
| |-+  על החוף (אחראים: rafi, Kobiarava)
| | |-+  דיג מסירה עם פישפיינדר וג'יפיאס - ספורטיבי או לא ספורטיבי
עמודים: 1 [2] 3 למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: דיג מסירה עם פישפיינדר וג'יפיאס - ספורטיבי או לא ספורטיבי  (נקרא 6267 פעמים) הדפסה
צח ברק

חבר פורום

מנותק מנותק

בפעם הראשונה שניסיתי לקרוא פישפייינדר אחרי שעתיים כבר היו לי קוביות בבטן מתפקע  מתפקע
ספורטיבי פלוס חחחח
 IP: [ מחובר ]
הלל-ירושלים
חבר פורום
*

מנותק מנותק

צח אתה האחרון שיכול לדבר על פישפיינדר  מתפקע מתפקע
אצלך זה פשוט אתה יוצא לים , נותן שריקה והם מתייצבים כמו חיילים
andreypa

אנדרי פרלוב
חבר_ISF
חבר פורום
*

מנותק מנותק

תמיד זמין 053-6064261

צח אתה האחרון שיכול לדבר על פישפיינדר  מתפקע מתפקע
אצלך זה פשוט אתה יוצא לים , נותן שריקה והם מתייצבים כמו חיילים

גיחוך גיחוך
-------------------------------
dekel
חבר פורום

מנותק מנותק

חברים קודם כל שמי דקל אני מה שמכונה דייג מיסחרי  ואני מרגיש ממש חייב לענות
אז ככה לתפיסתי דייג בכל צורה שלא יהיה הוא לא ספורטיבי  בדיוק כמו שצייד הוא לא ספורטיבי  ומי שחושב שלהרוג בעליי חיים זה ספורטיבי יש לא בעיה חמורה 
לתפיסתי גם דייג וגם צייד נועדו לסיבה אחת לספק חלבונים אשר דרושים לנו לקיום להרוג חיים לשם ספורט הוא כייף
זה מזעזע
אני לא אומר שצריך להפסיק  אבל אסור למלות את הצלחת יותר ממה שאפשר לאכול פשוט חבל להרוג ואז ליזרוק 
אכשיו כן אני נהנה מנפלאות הטכנולוגיה אבל מצד שני היא גומרת  לנו את הים
אתם כבר יודעים מה קורה לנקודה שחוזרים עליה שוב ושוב ושוב נכון בסוף ניגמרים שם הדגים והם גם לא חוזרים
בימים עברו המצב לא היה יכול לקרות כל פעם הייתה דג באזור אחר והיה יום אסל יום באסל
לסיכום פייר זה לא מציאות זה כן תישמרו על הים תדוגו תהנו אל תיסחפו
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

אני לא אומר שצריך להפסיק  אבל אסור למלות את הצלחת יותר ממה שאפשר לאכול פשוט חבל להרוג ואז ליזרוק 
אכשיו כן אני נהנה מנפלאות הטכנולוגיה אבל מצד שני היא גומרת  לנו את הים
אתם כבר יודעים מה קורה לנקודה שחוזרים עליה שוב ושוב ושוב נכון בסוף ניגמרים שם הדגים והם גם לא חוזרים
בימים עברו המצב לא היה יכול לקרות כל פעם הייתה דג באזור אחר והיה יום אסל יום באסל
לסיכום פייר זה לא מציאות זה כן תישמרו על הים תדוגו תהנו אל תיסחפו

דקל, מסכים ולא מסכים...

לא מסכים עם מה שכתבת לגבי הטכנולוגיה שגומרת את הים - ולגבי שאר הדברים שציטטתי מסכים....
רק אתמול שמעתי שיח דייגים ספורטיביים מדברים על מקומות מלפני 5-10 ששקקו דגים, בקרבת החוף -
על פתיונות ובז'רז'ור מהחוף נתפסו שם דגים בערימות...
איך הרשתות מכיוון אחד ומאות דייגי החוף עם חכות מצד שני, לא עזבו את הנקודה ועוד נקודה, עד ש...
כל מה שכתבת,  נכון לגבי דיג חופי - למרות שהטכנולוגיה היחידה בה השתמשו היא העיניים...
כפי שציינתי קודם, המכשור נותן בסירה רק את מה שהעיניים נותנות בחוף, ובעצם קצת פחות...

אגב, נפלאות הטכנולוגיה משרתות לצערנו את הדייגים המסחריים, שתופסים אלפי דגים על כל דג שלנו..
עם הסונאר הם מאתרים ומשמידים את להקות הענק...

דבר נוסף, טובי הדייגים המסחריים הותיקים למדו איך לקחת נקודות חוף ולהגיע במדויק לנקודות בים,
וכך עוד לפני עידן הטכנולוגיה הם ידעו לחזור אל נקודות בעומק הים ולנקות אותן...
ראיתי פעם יומן של דייג מסחרי כזה - כל נקודה מצוינת עם 3 נקודות ציון מהחוף...
הטכנולוגיה חוסכת לנו את הלימוד הזה או מקלה על מי שאין לו היכולת הזו...
dekel
חבר פורום

מנותק מנותק

רפי אז בסוף אתה מסכים אם הכל לפי תגובתך
"אגב, נפלאות הטכנולוגיה משרתות לצערנו את הדייגים המסחריים, שתופסים אלפי דגים על כל דג שלנו..
עם הסונאר הם מאתרים ומשמידים את להקות הענק..."
לדעתי הסונאר הוא הבעיה הקטנה  הבעיה האמיתית היא הגי פי אס  שנים עבדנו על פיקסים  3-4 נקודות מהחוף  ואני מכיר טוב את החסרונות .עומק מרחק מהחוף ערפל ועוד אכשיו על כל יןם פיספוס שלנו היה יום רווח של הים  
היום אנחנו מנצלים את כל סוגי הטכנולוגיה לטובתנו ואפילו מלמדים ומשטפים בפורומים אך לא לתת לים צאנס איפה יש דגים סוגי חוטים ודמויים נקודות גי פי אס  ועוד
קצב החיים מהיר מאוד היום והים פשוט לא עומד בקצב
misha____1985

חבר פורום
*

מנותק מנותק

לפי הידוע לי...
דייג ספורטיבי מוגדר(ניתן לחפש ברשת למי שמתחשק לבדוק אותי) כדייג ללא מטרות רווח, כלומר בניגוד לדייג מסחרי. כמו כן מוגדר שדייג ספורטיבי נעשה שימוש בחכה ומכונה.
שימוש באביזרים טכנולוגיים, לקיחת הדגים או לא- לא נכנס ב"הגדרה" היבשה.

"קיימות" היא סיפור אחר, בשביל זה יש לנו C&R(מבחינת חובבים), וגדלי מינימום ושיטות לא הרסניות(בשביל מסחריים)...
מבחינת חובבים(C&R): על מנת שנשוב להנות ממה שתפסנו בעתיד- ממה שאני רואה בשטח, גם במתוקים וגם במלוחים מצב בטטה. אני לא אומר שC&R ישפיע הרבה, אבל זה גם משהו.
מבחינת מסחריים, אני יודע רק מה שראיתי בשוק(גדלי מינימום שנמכרים), ומבחינת שיטות(ממה שראיתי בנמל ומהחוף) אני  לא אגיב בוכה
צח ברק

חבר פורום

מנותק מנותק

מטבע הדברים יהיו כאלה שיקחו דגים הביתה ויהיו כאלה שישחררו...
אם יצא לך פעם להשתתף בתחרות של הפורום
היית רואה שהספורטיביות חיה ונושמת
חלק מהדגים חוזרים לשחות וחלקם עובר למחבת
אף אחד לא הגיע למפגש כדי לצוד ולהתקיים:)
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

רפי אז בסוף אתה מסכים אם הכל לפי תגובתך
"אגב, נפלאות הטכנולוגיה משרתות לצערנו את הדייגים המסחריים, שתופסים אלפי דגים על כל דג שלנו..
עם הסונאר הם מאתרים ומשמידים את להקות הענק..."
לדעתי הסונאר הוא הבעיה הקטנה  הבעיה האמיתית היא הגי פי אס  שנים עבדנו על פיקסים  3-4 נקודות מהחוף  ואני מכיר טוב את החסרונות .עומק מרחק מהחוף ערפל ועוד אכשיו על כל יןם פיספוס שלנו היה יום רווח של הים  
היום אנחנו מנצלים את כל סוגי הטכנולוגיה לטובתנו ואפילו מלמדים ומשטפים בפורומים אך לא לתת לים צאנס איפה יש דגים סוגי חוטים ודמויים נקודות גי פי אס  ועוד
קצב החיים מהיר מאוד היום והים פשוט לא עומד בקצב

דקל, כמו שכתבתי - מסכים ולא מסכים...
מסכים שהטכנולוגיה האלקטרונית עוזרת לדיג ספורטיבי מסירה -
נותנת את ה"עיניים" שיש לדייגי חוף ואין לדייגי סירה...

מאידך, לחיסול נקודות בחוף אין רלוונטיות לטכנולוגיה - כפי שהסברתי בתגובתי הקודמת:
נקודות חוף חוסלו ללא שום טכנולוגיה, גם ספורטיביים תרמו אך בעיקר דייגי הרשתות המסחריים...

הכורח הוא אבי ההמצאה, אם למדנו את כל סוגי הקשרים ואיך להעמיד סירה בדריפט ואיך לג'גג'ג -
ללא אלקטרוניקה היינו לומדים לקחת נקודות חוף....

דעתי ידועה וברורה: הדגה מחוסלת בגלל הדיג המסחרי, נקודה.
בהעיה בטכנולוגיה היא שיש אותה למסחריים...
אם לא היה דיג ספורטיבי עדיין הים היה במצב עגום ודומה -
ממילא רוב הדגים שלא נתפסו בדיג ספורטיבי היו נתפסים ע"י המסחריים...
יש בחיפה ספינה בשם "חיפה" ובשנות החגיגה בג'יג הם חזרו כל יציאה עם טונות של אינטיאסים-
היו סוגרים תקלות בשיטת ה"תחוויק" ובהמשך שמו ב"ראש" קילומטרים רשתות עמידה בגובה מטורף..
בשיחת חולין הם קיטרו על שדייגי הגי'ג פוגעים להם בפרנסה...
אם לא היינו מוציאים בג'יג - הם היו תופסים יותר - זה הכל...
אם בשנה שעברה ולפני שנתיים וכו' - כל מכמורתן פרק 40-50 ארגז של אינטיאסים 100-150גרם,
4000-5000 אינטיאסים כל יום למשך כמה שבועות ותכפיל בכמה מכמורתנים, תבין מה קורה..

לשמור על הים אפשר רק עם מדיניות אכיפה קפדנית ואגרסיבית עם חקיקה מתאימה,
שאז יהיה גם טעם למגבלות סבירות על הדיג הספורטיבי כהשתתפות במאמץ הכולל...
מזכיר לי שיש מעת לעת קמפיין להצלת הכנרת -
מבקשים לחסוך במים בזמן שהממטרות של הרשויות הציבוריות פתוחות כל הקיץ ומשקות מדשאות ענק...
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

לפי הידוע לי...
דייג ספורטיבי מוגדר(ניתן לחפש ברשת למי שמתחשק לבדוק אותי) כדייג ללא מטרות רווח, כלומר בניגוד לדייג מסחרי. כמו כן מוגדר שדייג ספורטיבי נעשה שימוש בחכה ומכונה.
שימוש באביזרים טכנולוגיים, לקיחת הדגים או לא- לא נכנס ב"הגדרה" היבשה.

"קיימות" היא סיפור אחר, בשביל זה יש לנו C&R(מבחינת חובבים), וגדלי מינימום ושיטות לא הרסניות(בשביל מסחריים)...
מבחינת חובבים(C&R): על מנת שנשוב להנות ממה שתפסנו בעתיד- ממה שאני רואה בשטח, גם במתוקים וגם במלוחים מצב בטטה. אני לא אומר שC&R ישפיע הרבה, אבל זה גם משהו.
מבחינת מסחריים, אני יודע רק מה שראיתי בשוק(גדלי מינימום שנמכרים), ומבחינת שיטות(ממה שראיתי בנמל ומהחוף) אני  לא אגיב בוכה

מסכים עם כל מילה מישה

אגב, בסופו של דבר הכל סמנטיקה - בחירה של ציבור מסוים להגדיר פעילות מסוימת בצורה מסוימת.
גם עניין של זמן ומקום....
*חרקירי נחשב ביפן אקט של כבוד - ביהדות נחשב אקט אסור ובמערב נחשב אקט מטופש...
*השאת בנות 13-14 נחשב במקומות מסוימים "לדאוג לילדה" - במקומות אחרים התעללות ועבירה פלילית..
*ריבוי נשים ראוי בחברות מסוימות (מורמונים, חלק מהמוסלמים, ביהדות בעבר) - במקומות אחרים זו עבירה
ואפילו ביהדות חל שינוי מאז ימי יעקב אבינו שהרי היום גם בדת חל איסור להנשא לשתי נשים בו זמנית..

לענייננו, יש גם הבדל בין דיג ספורטיבי לבין דיג בשיטה ספורטיבית...
*למשל דיג בצלילה ללא מיכלים נחשב דיג ספורטיבית -
אך היה מי שצלל כך בשמורת אכזיב ותפס עשרות מידי יצירה שאותם מכר
מאידך, אם מישהו צולל עם מיכלים כדי לחפש ולירות בפלמידה אחת בלבד ולעצור - זו גישה יותר ספורטיבית..
*דיג פתיונות מהחוף עם חכה/חוט נחשב שיטה ספורטיבית לחלוטין- במרוקו מתפרנסים מהדיג הזה:
משמע זהו דיג מסחרי בשיטה ספורטיבית....
*וכו'...

יש קונצנזוס כי דיג עם חכה, בכל סגנון, מהסירה ומהחוף, נחשב דיג בשיטה ספורטיבית -
אך משום נוחות מילולית מוגדר בקיצור "דיג ספורטיבי"....
אני מכיר מישהו ממעגן הקישון שהוא דייג מסחרי שמתפרנס מדיג - בעיקר טרולינג ובעיקר על חי,
במקביל הוא גם צולל מיכלים עם רשיון (מתי כבר ייקחו להם את הרשיונות ויעצרו את הקטע ההזוי הזה?!!!
יש לו תיק במס הכנסה והתמקצע בתחום. הטרולינג אצלו זהואכן דיג מסחרי בשיטה ספורטיבית, או אם תרצה -
"דיג (בסגנון) ספורטיבי למטרות מסחריות".
מצד שני, אם מחר אלך לים עם רשת שבקה "בשביל הכייפ", אתפוס 20-50 דגים בכל הטלת רשת -
ואחזיר מיד את כל הדגים לשחות בים?! זהו למעשה דיג ספורטיבי בשיטה מסחרית, ועדיין -
בסלנג ושימוש המילולי ותבונה שלנו אז דיג ברשת יתפס בתור "דיג מסחרי"...

לסיכום,
בתודעה שלנו ובשימוש המילולי שלנו - הציבור הרחב של הדייגים וגם של מי שאינם דייגים,
הדברים והמושגים התקבעו בצורה מילולית מסוימת והיא:
*"דיג ספורטיבי" משמעו דיג בשיטות שנחשבות ספורטיביות (חכה, חוט, צלילה ללא מיכלים)
*"דיג מסחרי" משמעו דיג בשיטות שנחשבות לא ספורטיביו (רשתות, שאראק, צלילת מיכלים)

מסכים אתך לגמרי מישה כי מבחינה מהותית, ברגע שמישהו עוסק בדיג לפרנסתו או לשם רווח-
זהו דיג מסחרי ולא משנה כלל באיזו שיטה והיכן, גם אם זה לצאת כל יום לכנרת ומאגרים עם חוט וקרס
כדי לתפוס מושטים ולמכור אותם למאכל או אפילו לחנויות דגי נוי....

dekel
חבר פורום

מנותק מנותק

רפי אנחנו מסכימים על רוב הדברים  ועדיין יש לי שאלה אך זה שיש דייגים ספורטיבים  שמוציאים יותר דגים ממסחריים  ויותר חשוב למה מה?

ועוד דבר אתם בטוחים שהנזק של דייגי מיכלים הוא עצום  הנה תגובתי אני עבדתי שנים בצלילת מיכלים  עבודה קשה
אם הרבה הוצאות היו ימים טובים והיו פחות  מאז שחקלאות התחילו לאכוף (והם אוכפים ) עברתי לצלילה חופשית  מאז עבר לי כל החשק למיכלים  כמות הדגים שיוצאים היא פי 2 ואפילו 3  ולדעתי האישית הנזק בצלילה חופשית גדול ובהרבה
ולדגים אין שום צאנס  (אם מדברים על פייר פייט תאמין לי לדגים היה עדיף צוללי מיכלים  על צוללי חופשי)  חומר למחשבה  
סאמח הצפר

חבר פורום
*

מנותק מנותק

רפי אנחנו מסכימים על רוב הדברים  ועדיין יש לי שאלה אך זה שיש דייגים ספורטיבים  שמוציאים יותר דגים ממסחריים  ויותר חשוב למה מה?

ועוד דבר אתם בטוחים שהנזק של דייגי מיכלים הוא עצום  הנה תגובתי אני עבדתי שנים בצלילת מיכלים  עבודה קשה
אם הרבה הוצאות היו ימים טובים והיו פחות  מאז שחקלאות התחילו לאכוף (והם אוכפים ) עברתי לצלילה חופשית  מאז עבר לי כל החשק למיכלים  כמות הדגים שיוצאים היא פי 2 ואפילו 3  ולדעתי האישית הנזק בצלילה חופשית גדול ובהרבה
ולדגים אין שום צאנס  (אם מדברים על פייר פייט תאמין לי לדגים היה עדיף צוללי מיכלים  על צוללי חופשי)  חומר למחשבה  
לא הבנתי את המשוואה? איך עדיף דיג עם מיכלים מאשר צלילה ספורטיבית? איפה היתרון בצלילה ספורטיבית ללא מיכלים?
זה נשמע לי הפוך מההגיון והפוך מהרעיון אחרי החוק לאיסור דיג במיכלים.
בלי להתחיל מדגים קטנים קשה להעריך באמת דגים גדולים
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

דקל....
מסכים אתך שאנחנו מסכימים על הרוב....
וזה בסדר גמור אם אין הסכמות על חלק או אפילו רוב הדברים...

לגופם שך דבריך....

אכן העלית של הספורטיביים יתפסו לעיתים -
יותר מאשר הבלתי מוצלחים בקרב המסחריים...
כפי שטובי המנגליסטים החובבים -
יוציאו לעיתים בשר יותר מוצלח מאשר שף מדופלם מתחתית הרשימה..

שום דייג או קבוצת דייגים ספורטיביים -
לא ידגדגו את השלל של מכמורתן...
גם לא את השלל של מסחריים מקצועיים שיודעים היכן ואיך....
מה שהספינה חיפה ממעגן הקישון מוציאה בשבועיים  מוצלחים -
כמו עוד ספינות שמיישמות במרכז את שיטת התחוויק ההרסנית..
כלל הספורטיביים בארץ לא מוציאים בחצי שנה...

לגבי צלילה מסכים אתך ושוב חלקית...
כמו לגבי הגיפיאס והאלקטרוניקה אז מה שכתבתי קודם...
הכטרח הוא אבי ההמצאה והיעדר אמצעי טכני מאלץ לשדרג יכולות טבעיות.
צלילת מיכלים מקלה על מי שלא פיתח מיומנות לצלילה ממושכת..
זה אפשר לכל אחד שעשה קורס לטייל מתחת למים...
מצד שני ידוע כי הבועות מהמיכלים מרתיעות ומבריחות דגים -
לכן מי שמתמקצע בצלילה חופשית מבחינת עומק ומשך צלילה -
יתפוס יותר מאשר בצלילת מיכלים.
תוסיף פחות סרבול ויתר קלות בכניסה למערות צרות -
מחזק את היתרון...
ובכל זאת מיכלים נתפס שיטה בלתי ספורטיבית -
בשל מה שנתפס כיתרון בלתי הוגן מבחינת זמן בלתי מוגבל מתחת למים...
תכל'ס יש הרבה בדבריך לגבי דיג בצלילה עם ובלי מיכלים..
dekel
חבר פורום

מנותק מנותק

סאמח אין שום היגיון אבל כך הדבר דברים רבים  אישתנו  ב20-30 שנה האחרונים הטכנולוגיה  נוספה לכל תחומי הדייג
כמה דוגמאת  חוץ מי גי פי אס וסונאר
בצלילה  יש חליפות אופן סייל שמקלות על התזוזה יש סנפירים מיוחדים (פי 2 באורך) יש מסכה אם נפח קטן (שמאפשר לרדת יותר עמוק) ויש כמובן רובי גומיות ארוכים במיוחד ושקטים בירי ועוד ועוד  עולם במלואו
בדייג חכות יש חכות חזקות מהונדסות שמסוגלות להרים דגים גדולים יש חוטים מבד בחוזקים שמעולם לא חשבנו שאפשרי בכלל יש רולרים בקידמת הטכנולוגיה  אם דראג משופר ואמיד יש סוגי דמויים מפה ואד אוסטרליה  בקיצור עולם ומלאו אפשר להמשיך עד מחר
על בסיס כל אלה ועוד ניפתחו בעשור האחרון עשרות חנויות דייג והוסיפו לתחום  מעל 100000 דייגים חובבים

ניפלאות הטכנולגיה  

רפי אצלנו אין טרולים אבל מסכים אם כל מילה שלך נזק של טרול 1  שווה לכל 564 דייגים מקצועיים שיש בארץ
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

סאמח אין שום היגיון אבל כך הדבר דברים רבים  אישתנו  ב20-30 שנה האחרונים הטכנולוגיה  נוספה לכל תחומי הדייג
כמה דוגמאת  חוץ מי גי פי אס וסונאר
בצלילה  יש חליפות אופן סייל שמקלות על התזוזה יש סנפירים מיוחדים (פי 2 באורך) יש מסכה אם נפח קטן (שמאפשר לרדת יותר עמוק) ויש כמובן רובי גומיות ארוכים במיוחד ושקטים בירי ועוד ועוד  עולם במלואו
בדייג חכות יש חכות חזקות מהונדסות שמסוגלות להרים דגים גדולים יש חוטים מבד בחוזקים שמעולם לא חשבנו שאפשרי בכלל יש רולרים בקידמת הטכנולוגיה  אם דראג משופר ואמיד יש סוגי דמויים מפה ואד אוסטרליה  בקיצור עולם ומלאו אפשר להמשיך עד מחר
על בסיס כל אלה ועוד ניפתחו בעשור האחרון עשרות חנויות דייג והוסיפו לתחום  מעל 100000 דייגים חובבים

ניפלאות הטכנולגיה  

רפי אצלנו אין טרולים אבל מסכים אם כל מילה שלך נזק של טרול 1  שווה לכל 564 דייגים מקצועיים שיש בארץ

הפעם דקל, מסכים עם כל מילה שכתבת בירה

רק לא הבנתי את המשפט "אצלנו אין טרולים" - איפה זה "אצלנו"?!
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: 1 [2] 3 למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for
XHTML 1.0 תקין! CSS תקין!