לפי הידוע לי...
דייג ספורטיבי מוגדר(ניתן לחפש ברשת למי שמתחשק לבדוק אותי) כדייג ללא מטרות רווח, כלומר בניגוד לדייג מסחרי. כמו כן מוגדר שדייג ספורטיבי נעשה שימוש בחכה ומכונה.
שימוש באביזרים טכנולוגיים, לקיחת הדגים או לא- לא נכנס ב"הגדרה" היבשה.
"קיימות" היא סיפור אחר, בשביל זה יש לנו C&R(מבחינת חובבים), וגדלי מינימום ושיטות לא הרסניות(בשביל מסחריים)...
מבחינת חובבים(C&R): על מנת שנשוב להנות ממה שתפסנו בעתיד- ממה שאני רואה בשטח, גם במתוקים וגם במלוחים מצב בטטה. אני לא אומר שC&R ישפיע הרבה, אבל זה גם משהו.
מבחינת מסחריים, אני יודע רק מה שראיתי בשוק(גדלי מינימום שנמכרים), ומבחינת שיטות(ממה שראיתי בנמל ומהחוף) אני לא אגיב

מסכים עם כל מילה מישה

אגב, בסופו של דבר הכל סמנטיקה - בחירה של ציבור מסוים להגדיר פעילות מסוימת בצורה מסוימת.
גם עניין של זמן ומקום....
*חרקירי נחשב ביפן אקט של כבוד - ביהדות נחשב אקט אסור ובמערב נחשב אקט מטופש...
*השאת בנות 13-14 נחשב במקומות מסוימים "לדאוג לילדה" - במקומות אחרים התעללות ועבירה פלילית..
*ריבוי נשים ראוי בחברות מסוימות (מורמונים, חלק מהמוסלמים, ביהדות בעבר) - במקומות אחרים זו עבירה
ואפילו ביהדות חל שינוי מאז ימי יעקב אבינו שהרי היום גם בדת חל איסור להנשא לשתי נשים בו זמנית..
לענייננו, יש גם הבדל בין דיג ספורטיבי לבין דיג בשיטה ספורטיבית...
*למשל דיג בצלילה ללא מיכלים נחשב דיג ספורטיבית -
אך היה מי שצלל כך בשמורת אכזיב ותפס עשרות מידי יצירה שאותם מכר
מאידך, אם מישהו צולל עם מיכלים כדי לחפש ולירות בפלמידה אחת בלבד ולעצור - זו גישה יותר ספורטיבית..
*דיג פתיונות מהחוף עם חכה/חוט נחשב שיטה ספורטיבית לחלוטין- במרוקו מתפרנסים מהדיג הזה:
משמע זהו דיג מסחרי בשיטה ספורטיבית....
*וכו'...
יש קונצנזוס כי דיג עם חכה, בכל סגנון, מהסירה ומהחוף, נחשב
דיג בשיטה ספורטיבית -
אך משום נוחות מילולית מוגדר בקיצור "דיג ספורטיבי"....
אני מכיר מישהו ממעגן הקישון שהוא דייג מסחרי שמתפרנס מדיג - בעיקר טרולינג ובעיקר על חי,
במקביל הוא גם צולל מיכלים עם רשיון (מתי כבר ייקחו להם את הרשיונות ויעצרו את הקטע ההזוי הזה?!!!
יש לו תיק במס הכנסה והתמקצע בתחום. הטרולינג אצלו זהואכן דיג מסחרי בשיטה ספורטיבית, או אם תרצה -
"דיג (בסגנון) ספורטיבי למטרות מסחריות".
מצד שני, אם מחר אלך לים עם רשת שבקה "בשביל הכייפ", אתפוס 20-50 דגים בכל הטלת רשת -
ואחזיר מיד את כל הדגים לשחות בים?! זהו למעשה דיג ספורטיבי בשיטה מסחרית, ועדיין -
בסלנג ושימוש המילולי ותבונה שלנו אז דיג ברשת יתפס בתור "דיג מסחרי"...
לסיכום,
בתודעה שלנו ו
בשימוש המילולי שלנו - הציבור הרחב של הדייגים וגם של מי שאינם דייגים,
הדברים והמושגים התקבעו בצורה מילולית מסוימת והיא:
*"דיג ספורטיבי" משמעו דיג בשיטות שנחשבות ספורטיביות (חכה, חוט, צלילה ללא מיכלים)
*"דיג מסחרי" משמעו דיג בשיטות שנחשבות לא ספורטיביו (רשתות, שאראק, צלילת מיכלים)
מסכים אתך לגמרי מישה כי מבחינה מהותית, ברגע שמישהו עוסק בדיג לפרנסתו או לשם רווח-
זהו דיג מסחרי ולא משנה כלל באיזו שיטה והיכן, גם אם זה לצאת כל יום לכנרת ומאגרים עם חוט וקרס
כדי לתפוס מושטים ולמכור אותם למאכל או אפילו לחנויות דגי נוי....