| תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
| 12/7/2014 | כנרת - דרום | מים מתוקים | רגוע ונמוך | 0 - 10 מטר | דיג במתוקים מקיאק וסירה |
| תפיסות דגים | ||||
|---|---|---|---|---|
| שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
| כל היום | ניקל בינוני - ניקל 7 גרם | אמנון מצוי (עדדי) | 100 | ארוחה לכל המשפחה |
הדו"ח:
מקבל טלפון מצור ביום חמישי שמודיע שנדרשת נוכחות קיאקים בכנרת
אני כמובן לא אומרלא לאופציה לצאת לדוג, צריך לנצל את האופציות הללו כל עוד חברה שלי בחול

קובעים לשבת 5:30 בבוקר בנקודת אם הקיאקים על מנת להכנס למים בזריחה.
יום שבת הגיע והשעון המעורר מצלצל ב 3 בבוקר אני מתחיל לארגן את הקיאק והציוד ואיכשהו במהלך
הוצאת הקיאק מהסלון הצלחתי להפיל מהבר שני בקבוקי יין, ולהעיר את כל הבית בכך, שותפה שלי יוצאת
מהחדר אם פרצוף סימפטי של 3 בבוקר אני אומר לה "שזה בסדר זה הבקוקי יין שאני קניתי" איכשהו
נראה שזה לא עזר
, טוב נו לך תבין
אני לא מתלוננן שהיא שואבת שטיחים ב8 בבוקרביום שבת

מעמיס את כל הציוד על האוטו ונותן גז לכיוון הכנרת, אני חולה על השעות האלה בכבישים רייק אין אף אחד
רק פנסי התאורה והערפל בחלק מהמקומות הנמוכים בדרך

מגיע לנקודה בשעה 05:15 וצור גם בדיוק הגיע למקום ומתחילים במלאכת הרכבת הקיאקים

6:00 ואנחנו כבר מורידים כלים למים ומתחילה החתירה הארוכה לכיוון הנקודה.
לאחר כ20 דקות חתירה קשה מגיעים לנקודה, שלרגע חשבתי שטעיתי בניווט והגענו למעגן הרצליה

כי כמות הקיאקים והסירות שמה לא הייתה מביישת תצוגת קיאקים בינלאומית
, מה לא נמצא שמה סירות מתנפחות אם מנוע, סירות מתנפחות בלי מנוע, קיאקי HOBBIE-OUTBACK, קיאקים ממנועים ועוד.
מסתל על צור "נו מה עושים עכשיו" טוב נו כבר חתרנו עד פה יאלה נשארים.
מתחילים בדייג אך כמו שחחשנו הנקודה פשוט שחטו לה את הצורה
רק מושטים קטנים שעולים להםעל הניקלים ומדי פעם מושט פלטה יפה מוצא את דרכו לסל.
לאחר שצור עבר לידי החברה אם הקיאקים של HOOBIE כדי להבין למה לעזעזל הם צורחים כל שניה
כאילו הם תופסים שמה ביניות של 5 קילו, אבל מתברר שהסל שלהם מלא במושטים קטנים, כמו שאנחנו
תופסים כל הבוקר ומשחררים.

ככה המצב ממשיך עד שעה 11:00 ניסנו את הנקודה מכל הצדדים התרחקנו התקרבנו וכלום לא עוזר
מושטים בגודלי "מחזיק מפתחות" ומדי פעם מושט יפה, עד רגע זה אנחנו אם כ 10 פלטות כל אחד בסל.
לפני שאנחנו מחליטים להתייאש ולחתוך מהנקודה מנסים עוד פעם במים הטיפה יותר עמוקים, והפלא ופלא
זריקה ראשונה ופלטה יפה נכנסת לסל, גם צור מצטרף לחגיגה וכל זריקה יוצאת פלטה של כף יד פלוס

באחד הזריקות צור מצליח להעלות סלע של כחצי קילו מהמים
אלוהים יודע רק איך.בקיצור מפה והלאה חגיגה של פלאטות כל זריקה שניים עולה מושט יפה, מפה לשם יש איזה הפוגות קלות
בתפיסות אבל לא שום דבר שאנחנו לא יכולים לחיות איתו

לקראת 14:30 שנינו כבר מסכימים שהגיע הזמן לחתוך לפני שתחיל רוחות אחרה"צ הידועות בכנרת, עוד לא הספקנו להרים עוגן ומשום מקום משב רוח חזק מופיע שרק מראה לנו מה הולך לבוא בדקות
הקרובות
מתחילים את החתירה לכייון היציאה הרוח עולה בטרוף ואי אפשר לעצור למנוחה אפילולא לדקה אחרת כל מה שחתרתה אתה חוזר ברוורס תוך שניה

החתירה שלקחה לשמה כ 20-25 דקות הפכה ל45-50 דקות ארוכה ומתישה מול רוח חזקה

מזמן לא הייתה לי חתירה כל כך ארוכה ומתישה (ניתן לראות בסוף הסרטון עד כמה עייף הגעתי למעגן)
ולסיכום יציאה חמודה שסיפקה אחלה אקשן
מספיק מושטים פלאטות יפות לכולם שעה 16:00 אני וצור מעמיסים את הקיאקים ועפים מהמקום, מרוצים ומבושלים מהחום ועייפים מהחתירה
דרך אגב בסרטון ניתן לראות משקפיים "מקטבות" שנמצאים אצלי על הכובע, את אותו כובע שהורדתי
בלי לזכור שהמשקפיים שמה, ככה שאם מישהו תופס משקפיים כאלו בכנרת בזמן הקרוב נא לפנות אלי

אין תמונות כי פשוט שכחנו לצלם מרוב עייפות
תסתפקו בסרטון