| תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
| 7/7/2014 | שרון: מכמורת- נתניה | מים מלוחים | גלי | 0 - 10 מטר | דיג חופי בים - פתיונות (סרף) |
| תפיסות דגים | ||||
|---|---|---|---|---|
| שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
| 0700 | תולעים - | חדאד / פיגמה / זברה (סרגוס הפסים) | 1 | יפה מאד |
| 0700-1100 | תולעים - | סרגוס (סרגוס משורטט) | 15 | |
| תולעים - | בורי (קיפון גדול-ראש) | 1 | ||
הדו"ח:
חופש גדול והפעם הבן הגדול מחליט לבוא איתי לבדוק מה מצב הים.
מתארגנים ליציאה בשעה סבירה ( 5:30 בבוקר בים), אבל אני מתעורר רק ב 05:30 ולכן אנחנו בים רק בשעה 06:00.
ים טוב גלים יפים הרבה קצף ואני דלוק על איזה לברק יפה, מתחילים בזירזור , אני עם דמוי לבן צהוב ובר עם בומבט 15 גר' וסיליקון לבן, עובדים כשעה בנקודות שונות בחוף אבל ללא מענה.

השמיים מעט מעוננים והשמש מסתתרת למרות שכבר 7 בבוקר, בכל מקרה עובר לג'יג קטן (20 גר') בצבע אדום וזהב וממשיך לחרוש את הזרמים ומשטחי הקצף, בר מחליט לשנות שיטת משחק ועובר למשקולת של 5 גרם עם קרס מספר 9 כאשר עליה תולעת מתה בת 10 ימים
(משהו שמצאנו מתחבא בסוף המקרר).בעוד אני זורק ועובד קשה בהקפצות הג'יג , אני רואה בזווית העין שמקל האולטרא לייט של בר מרקד , הוקסט קטן והוא מגלגל החוצה סרגוס יפה. שנינו מחייכים ואני ממשיך ללחוש ללברקים להתקרב, בנתיים העסק חוזר על עצמו אצל בר ועוד סרגוס נשלף ועולה על השחילר שלו.
"אבא עזוב אותך מברזלים ובו לתולעים הוא צועק לי..." "סבלנות " אני אומר לו וממשיך להתפלל ללברק יפה
, אבל במקומו מגיח לוקוס בין שעתיים לפי הגודל(שכמובן חוזר לשחות). אחרי 1/2 שעה של כלום אצלי ועוד סרגוס (שלישי) אצל בר אני משתכנע ועובר למשקולת ותולעת, אבל חברים היום זה היום של בר , הילד מגנט דגים וממשיך לשלוף חתיכות יפות וקטנים שכמובן חוזרים למים , פתאום פייט מוזר על האולטרא והילד שולף בורי על התולעת
( כן כן בורי רעב כנראה), אני לתומי חשבתי שזה השיא להיום אבל 1/2 שעה לאחר מכן מגיע הפיצוץ על מקל האולטרא שלו שמתקפל כאילו משהו במים רוצה את החכה.... לאט אני צועק לו תן לו למשוך חוט .... הרולר מזמר ואני בטוח שיש לו טרכון עצבני....אבל לאט לאט מתגלה ההפתעה היפה..... חדד גדול ובריא מגיח לחוף ואני נדהם כי כבר הרבה זמן לא ראיתי את הדג הזה ובגודל יפה שכזה
. אז לסיכום היום התולעים נתנו בראש לברזלים והמלפפון הכה את הגנן
, אבל אני הכי שמח כי הרי בשביל מה גידלנו את המלפפון ולימדנו אותו את הדברים אם לא בשביל לראות תוצאות כאלה?

תודה על השיתוף