פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג בז'ירז'ור - מים מלוחים (אחראי: Kobiarava)
   מזרזר מתחיל - עזרה |
עמודים: [1] 2
|
|
|
| 0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
|
נושא: מזרזר מתחיל - עזרה (נקרא 3375 פעמים) |
הדפסה |
|
|
amos
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
שלום , שמי עמוס ובכונתי להתחיל לזרזר בים . גר ברמת פולג מכיר את הים ויש לי נסיון בדייג בצלילה וחכות . קראתי חומר בפורם ,ברשת ובקרתי וורטואלית בחנויות דייג . גבשתי מושג מסויים לגבי הציוד .אני רוצה להגיע לחנות כשאני יודע מה אני צריך ולא להיות תלוי בידע המקצועי של המוכר . התקציב שלי ,עד הדג הראשון ,כ1500 שח אשמח לקבל א חוות דעתכם והמלצותכם ... 1 מקל : אורך 2.7 מ משקלי זריקה של 10 עד 30 גרם ! איזה חברה מומלצת ???Major Craft  2 רולר : סידרה 3000 ! Ryobi Zauber ZR  דאיווה פרוקאסטר ???שימנו?? 3. חוט נילון עובי  ? איזה חברה מומלצת  4 . הבנתי ? שנסה וטעה זו השיטה המועדפת לבחירה . אשמח להמלצה ממוקדת של דמויים ש"חובה" לרכוש 5. האם יש מקומות מומלצים לדייג באזור רמת פולג , 3 קמ לכל כיוון (צפון ,דרום ) אודה לתגובתכם ואשמח לקבל גם תגובות בנושאים רחבים יותר הקשורים! האם זה חוקי  בריצות שלי על שפת הים אני רואה דיגים שדגים ברשתות עמידה , 50 מטר רוחב כ 1 מטר גובה .הם נכנסים למים מהחוף עד גובה הכתפיים ,מקיפים וסוגרים לחוף . לדעתי הם פוגעם בבית הגידול של דור העתיד .
|
|
|
|
|
|
|
Major craft זו אחלה חברה אם כי יש כאלה שיגידו שלא אוהבים אותה. אני אישית הייתי הולך על שימנו מכיוון שזו חברה אמינה והיה לי ניסיון לא טוב עם דיוואה. אם יש לך ניסיון עם רולרים אז מן הסתם אצה יודע לזרוק ולכן הייתי ממליץ לך לקנות חוט בד 16-20 ליברות וככה תשפר את מרחק בזריקה, יותר חוט בשפולה והחוט יותר חזק. של לך הרבה חברות טובות כמו sunline ygk varivas. לגבי דמויים, יש לך מבחר אין סופי וכל אחד יגיד לך משהו אחר. יש כמה חברות מובילות כמו duo, zip baits, yo zuri, duel, ima... ויש לך סוגים שונים של דמויים כמו מינו, כלב, פופר, פאנסיל, דארטר. ובגלל ריבוי החברות וסוגי הדמויים תגיד איזה דגים אתה מטרגט (מנסה לתפוס) וככה נוכל לכוון אותך טוב יותר. רוב הדייגים לא יגידו לך איפה הם דגים כי הדבר יגרום לכך שיום לאחר התפיסה יהיו שם 40 דייגים. חפש ריפים, מקומות סלעיים משולבים חול
What was was, was was
|
|
|
|
|
|
צור.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
052-3770519
|
|
לא חזק בתחום הז'ירז'ור בים לכן לא אמליץ על דמויים אוכל להמליץ לך על חכה ורולר שנמצאים ברשותי ואני מרוצה מהם החכה - מיג'ור קרפט דגם - סולפרה 10-30 רולר - שימנו דגם נקסייו 2500 חוט - אני עובד אם שני סוגים 1. סופיקס XL STRONG 2. טרבוקו לא זוכר דגם על האריזה מצויר סרגוס והחוט בצבע כחול שניהם חוטי נילון קוטר 0.25
לגבי מקומות הדייג כל רצועת החוף מימין ומשמאל לחוף הרחצה של פולג מצוינות לדייג שטח משולב ריפים וחול והמון נקודות עם בורות וזרם חוזר
כל דייג עם רשת עמידה שנזרקת מהחוף אינו חוקי אם בא לך להתעסק עם העניין יש לך אפשרות להתקשר למוקד הפיצו''ח טל שלהם הוא 03-9559911 מאויש 24/7 ציין מה אתה רואה ואיפה
|
|
|
|
|
|
liron89
|
חבר פורום
מנותקגיל:
36
...
|
|
 |
|
|
שלום , שמי עמוס ובכונתי להתחיל לזרזר בים . גר ברמת פולג מכיר את הים ויש לי נסיון בדייג בצלילה וחכות . קראתי חומר בפורם ,ברשת ובקרתי וורטואלית בחנויות דייג . גבשתי מושג מסויים לגבי הציוד .אני רוצה להגיע לחנות כשאני יודע מה אני צריך ולא להיות תלוי בידע המקצועי של המוכר . התקציב שלי ,עד הדג הראשון ,כ1500 שח אשמח לקבל א חוות דעתכם והמלצותכם ... 1 מקל : אורך 2.7 מ משקלי זריקה של 10 עד 30 גרם ! איזה חברה מומלצת ???Major Craft  2 רולר : סידרה 3000 ! Ryobi Zauber ZR  דאיווה פרוקאסטר ???שימנו?? 3. חוט נילון עובי  ? איזה חברה מומלצת  4 . הבנתי ? שנסה וטעה זו השיטה המועדפת לבחירה . אשמח להמלצה ממוקדת של דמויים ש"חובה" לרכוש 5. האם יש מקומות מומלצים לדייג באזור רמת פולג , 3 קמ לכל כיוון (צפון ,דרום ) אודה לתגובתכם ואשמח לקבל גם תגובות בנושאים רחבים יותר הקשורים! האם זה חוקי  בריצות שלי על שפת הים אני רואה דיגים שדגים ברשתות עמידה , 50 מטר רוחב כ 1 מטר גובה .הם נכנסים למים מהחוף עד גובה הכתפיים ,מקיפים וסוגרים לחוף . לדעתי הם פוגעם בבית הגידול של דור העתיד . קודם כל ברוך הבא לפורום! נשמח אם תציג את עצמך, תספר קצת יותר רקע על ניסיונך בדיג, סגנון מועדף וכו'... לגבי שאלותך, אשמח לענות לך מהנסיון שלי, ותצפה לעוד המון תגובות מחבר'ה אחרים, ומניסיונם הרב.. 1.מקל = אורך האורך המתאים הוא בין 2.65-2.90 אפילו 3M מקסימום. על מנת שיהיה לך נוח לעבוד.. מקל שהוא מתחת ל 2.70 יהיה יותר נוח לעבוד ממזחים וכו', מעל, לעבודה בריפים פתוחים ומהחוף. זה בגדול. לגבי חברה. עם החברה הספציפית הזאת אין לי ניסיון, יש שיגידו שהיא מעולה ולא יחליפו אותה , ויש שיעדיפו אחרות. כן אוכל להמליץ לך על חברה אחרת, על Trabucco Rapture Black Ika 4-28 , אורך 2.65M מקיסמום חוט 16LB. טבעות טטניום, וציפוי סיליקיון, מקל קל מאוד!!! נוח לעבוד איתו בכל מקום, מתפעל את כל הדמויים בצורה טובה ביותר! אם אתה רוצה את המשקלים האלה ספציפית , 10-30 , ממליץ על אותה סדרה, דגם אחר, Black knight טיפה יותר זול. הינה קישור לפרוספקט שלהם: (הבלאק נייט בעמוד 24) Trabucco Rods2. רולר = למשקלים האלה, 3000 מעולה. ניסיון יש לי עם רולרים של שימנו. sienna ו sedona fd . והרולר הבא שלי יהיה shimano symetre 3000 FL. להמליץ לא אוכל, כי אין לי ניסיון איתו, אבל אישית, מעדיף שימנו על פני דיוואה. הסיבה העקרית, לא אוהב את העיצובים שלהם, הם כבדים לטעמי.. (לדעתי אם דיוואה אז רק הדגמים היקרים. 1000 + ש"ח ) 3. חוט ניילון לא אוכל להמליץ. על בד כן. - עצתי היא: תזמין חוט זול מאיביי, עובי 16 לדעתי יעשה את העבודה. תראה איך אתה מסתדר איתו, מבחינת פלונטרים בעיקר, תלמד לעבוד עם חוט בד דק בזרזור, אחרי שאני מאמין עבדת עם ניילון 0.45 בדייג חופי, אחרי שתסתדר איתו תחליף לחוט טוב יותר. ככה אני עשיתי.. לגבי חברה, אשאיר לאחרים להמליץ אם כי חוות דעת שלי על פאוור פרו הרגיל, לא ממליץ, צבע יורד, ומוציא סיבים יחסית מהר. 4. דמויים ש "חובה" זה עולם שלם ופה נכנס טעם וריח, אם כי יש עובדות בשטח גם . אין באמת משהו חד וחלק, כל אחד ימליץ לך על משהו אחר. חלק מהמלאי "ברזל" שלי: א.125 Ima nabarone כסף גב סגול ב.125 ima komomo סרדין, בטן "גאווה" ג. duo tie minow sldf 125 גף צהוב, בטן הולגרמה ד. duo tide minnow 110 ראש אדום ה. 100 xorus pachinko לבן גב זהב + שקוף גב ירוק ו. ניקלים ז. סיליקונים .. ג'יג האד ובובמט. והרשימה עוד ארוכה. עם הזמן אתה תבין שאין לזה סוף. 5. אשאיר את זה לאלה שמכירים את השטח. בהצלחה!!
|
|
|
|
עריכה אחרונה: יולי 04, 2014, 18:18:02 PM על ידי liron89
|
|
-------------------------------
"...Teach a man to fish, and he will fish forever"
|
|
|
|
yoelsh
|
חבר פורום
מנותקגיל:
53
החיים הם כמו גלידה, עם לא מנצלים אותם הם נמסים
|
|
 |
|
|
שלום , שמי עמוס ובכונתי להתחיל לזרזר בים . גר ברמת פולג מכיר את הים ויש לי נסיון בדייג בצלילה וחכות . קראתי חומר בפורם ,ברשת ובקרתי וורטואלית בחנויות דייג . גבשתי מושג מסויים לגבי הציוד .אני רוצה להגיע לחנות כשאני יודע מה אני צריך ולא להיות תלוי בידע המקצועי של המוכר . התקציב שלי ,עד הדג הראשון ,כ1500 שח אשמח לקבל א חוות דעתכם והמלצותכם ... 1 מקל : אורך 2.7 מ משקלי זריקה של 10 עד 30 גרם ! איזה חברה מומלצת ???Major Craft  2 רולר : סידרה 3000 ! Ryobi Zauber ZR  דאיווה פרוקאסטר ???שימנו?? 3. חוט נילון עובי  ? איזה חברה מומלצת  4 . הבנתי ? שנסה וטעה זו השיטה המועדפת לבחירה . אשמח להמלצה ממוקדת של דמויים ש"חובה" לרכוש 5. האם יש מקומות מומלצים לדייג באזור רמת פולג , 3 קמ לכל כיוון (צפון ,דרום ) אודה לתגובתכם ואשמח לקבל גם תגובות בנושאים רחבים יותר הקשורים! האם זה חוקי  בריצות שלי על שפת הים אני רואה דיגים שדגים ברשתות עמידה , 50 מטר רוחב כ 1 מטר גובה .הם נכנסים למים מהחוף עד גובה הכתפיים ,מקיפים וסוגרים לחוף . לדעתי הם פוגעם בבית הגידול של דור העתיד . קודם כל ברוך הבא לפורום! נשמח אם תציג את עצמך, תספר קצת יותר רקע על ניסיונך בדיג, סגנון מועדף וכו'... לגבי שאלותך, אשמח לענות לך מהנסיון שלי, ותצפה לעוד המון תגובות מחבר'ה אחרים, ומניסיונם הרב.. 1.מקל = אורך האורך המתאים הוא בין 1.65-1.80 על מנת שיהיה לך נוח לעבוד.. מקל שהוא מתחת ל 1.70 יהיה יותר נוח לעבוד ממזחים וכו', מעל, לעבודה בריפים פתוחים ומהחוף. זה בגדול. לגבי חברה. עם החברה הספציפית הזאת אין לי ניסיון, יש שיגידו שהיא מעולה ולא יחליפו אותה , ויש שיעדיפו אחרות. כן אוכל להמליץ לך על חברה אחרת, על Trabucco Rapture Black Ika 4-28 , אורך 1.65M מקיסמום חוט 16LB. טבעות טטניום, וציפוי סיליקיון, מקל קל מאוד!!! נוח לעבוד איתו בכל מקום, מתפעל את כל הדמויים בצורה טובה ביותר! אם אתה רוצה את המשקלים האלה ספציפית , 10-30 , ממליץ על אותה סדרה, דגם אחר, Black knight טיפה יותר זול. הינה קישור לפרוספקט שלהם: (הבלאק נייט בעמוד 24) Trabucco Rods2. רולר = למשקלים האלה, 3000 מעולה. ניסיון יש לי עם רולרים של שימנו. sienna ו sedona fd . והרולר הבא שלי יהיה shimano symetre 3000 FL. להמליץ לא אוכל, כי אין לי ניסיון איתו, אבל אישית, מעדיף שימנו על פני דיוואה. הסיבה העקרית, לא אוהב את העיצובים שלהם, הם כבדים לטעמי.. (לדעתי אם דיוואה אז רק הדגמים היקרים. 1000 + ש"ח ) 3. חוט ניילון לא אוכל להמליץ. על בד כן. - עצתי היא: תזמין חוט זול מאיביי, עובי 16 לדעתי יעשה את העבודה. תראה איך אתה מסתדר איתו, מבחינת פלונטרים בעיקר, תלמד לעבוד עם חוט בד דק בזרזור, אחרי שאני מאמין עבדת עם ניילון 0.45 בדייג חופי, אחרי שתסתדר איתו תחליף לחוט טוב יותר. ככה אני עשיתי.. לגבי חברה, אשאיר לאחרים להמליץ אם כי חוות דעת שלי על פאוור פרו הרגיל, לא ממליץ, צבע יורד, ומוציא סיבים יחסית מהר. 4. דמויים ש "חובה" זה עולם שלם ופה נכנס טעם וריח, אם כי יש עובדות בשטח גם . אין באמת משהו חד וחלק, כל אחד ימליץ לך על משהו אחר. חלק מהמלאי "ברזל" שלי: א.125 Ima nabarone כסף גב סגול ב.125 ima komomo סרדין, בטן "גאווה" ג. duo tie minow sldf 125 גף צהוב, בטן הולגרמה ד. duo tide minnow 110 ראש אדום ה. 100 xorus pachinko לבן גב זהב + שקוף גב ירוק ו. ניקלים ז. סיליקונים .. ג'יג האד ובובמט. והרשימה עוד ארוכה. עם הזמן אתה תבין שאין לזה סוף. 5. אשאיר את זה לאלה שמכירים את השטח. בהצלחה!! סבירות גבוהה שלירון התכוון שאורך החכה המומלצים נעים בין 2.65 - 2.80 כנ"ל לחכה שיש ברשותו ,האורך שלה הוא 2.65 יש ברשותי את אותו מקל ואכן מקל פצצה 
|
|
|
|
|
|
|
אני גם יכול להעיד מניסיון של השותף הקבוע שלי שזה אחלה של מקל!!! הוציא עליו לוקוס לבן ואינטיאס שכל אחד מהם שקל בסביבות ה1.5 ק״ג. גם אני בחיפושים אחר מקל לייט אז אם אמצא משהו מעניין אדווח לך.
What was was, was was
|
|
|
|
|
|
liron89
|
חבר פורום
מנותקגיל:
36
...
|
|
טעות שלי. תיקנתי.
|
"...Teach a man to fish, and he will fish forever"
|
|
|
|
yoelsh
|
חבר פורום
מנותקגיל:
53
החיים הם כמו גלידה, עם לא מנצלים אותם הם נמסים
|
|
טעות שלי. תיקנתי.
 אתה בסדר 
|
|
|
|
|
|
1310Yossim
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
לגבי מקלות אני יכול לענות לך מנסיון שלי אני משתמש בשני מקלות אחד דייוה קרוס פייר ורון תומפסון שניהם לא יקרים אני משתמש בדייוה פרוקסטאר רולר טוב מאוד שימנו טוב אני אישית מעדיף דייוה הרולרים שלהם לא פחות טובים משימנו דייוה פשוט יותר גדולים לגבי דמויים שיהיה לך אחד מכל אחד פופר מינו דארטר ווק דה דוג יהיה דמוי מתאים לכל סוג של ים אני אישית אוהב את חברת mega bass
|
|
|
|
|
|
YossiFish
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
אני משתמש בסט major craft crostage 10-30 וryobi zauber 3000 ואני מרוצה ממנו. אבל גש לחנות ותרגיש כמה מקלות ביד ותתאים את הרולר... בהצלחה
|
|
|
|
עריכה אחרונה: יולי 04, 2014, 19:29:00 PM על ידי YossiFish
|
|
|
|
|
|
amos
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
תודה , תודה לכל המשיבים !!!
עזרתם לי , במיוחד שמחתי לדעת שאיכפת לכם ואתם "מאמצים " חדשים בחום . מספר הבהרות לגבי ... מכיר את הים מילדות ,דיג עם חוטים ,רולרים ועד רובה בצלילה חופשית . הפעם האחרונה שצללתי היתה לפני 20 שנה . היום שזמני (כמעט ) בידי ( עוסק בשוק ההון ) החלטתי לחזור לאהבות הראשונות ,לדברים שעושים לי טוב .
מעונין לדוג באזור רמת פולג ,מהחוף (לא ממזחים הומים ) דייג שכרוך בתנועה ומגע עם הים . הדיג חשוב לי ,לא פחות חשוב הוא המפגש עם הטבע והפעילות הגופנית . דגי המטרה שלי ... לברק , לוקוס , ברקודה , דניס , פרידה ...
אשמח לתגובות נוספות בנוגע לציוד מומלץ , איזור ובכלל
|
|
|
|
|
|
amos
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
תודה , תודה לכל המשיבים !!!
עזרתם לי , במיוחד שמחתי לדעת שאיכפת לכם ואתם "מאמצים " חדשים בחום . מספר הבהרות לגבי ... מכיר את הים מילדות ,דיג עם חוטים ,רולרים ועד רובה בצלילה חופשית . הפעם האחרונה שצללתי היתה לפני 20 שנה . היום שזמני (כמעט ) בידי ( עוסק בשוק ההון ) החלטתי לחזור לאהבות הראשונות ,לדברים שעושים לי טוב .
מעונין לדוג באזור רמת פולג ,מהחוף (לא ממזחים הומים ) דייג שכרוך בתנועה ומגע עם הים . הדיג חשוב לי ,לא פחות חשוב הוא המפגש עם הטבע והפעילות הגופנית . דגי המטרה שלי ... לברק , לוקוס , ברקודה , דניס , פרידה ...
אשמח לתגובות נוספות בנוגע לציוד מומלץ , איזור ובכלל
|
|
|
|
|
|
עמרי.
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
38
|
|
אהלן גבר,
אני לא מזרזר, אבל אני גר בנתניה. האזור של רמת פולג צפונה עד האירוסים זה אחד האזורים. רק מי שגר בנתניה יודע על מה אני מדבר. כל הרצועת חוף הזאתי אני מעריך אותה ב - 2 קילומטר של ריפים. העומק שם נע ממטר ואפילו שתיים. מרמת פולג דרומה לוינגייט אני לא מכיר, אבל אמור להיות מעולה. אני מקווה שהסופש הזה בים פתח שם את כל הריפים וניקה את החול. כל הדגים שאתה רוצה יש שם.
מבחינת כמות האנשים באזור הזה, היא שואפת לאפס מוחלט. האנשים היחידים שמגיעים לשם זה אנשים שרצים או עושים הליכה. מבחינת דייגים אולי 1 גג 2 יהיו שם. לא יודע את הסיבה למה, אבל זה המצב וטוב שכך.
|
|
אנשים מצליחים עושים מה שאנשים לא מצליחים לא אוהבים לעשות, אבל הם שונאים לעשות את זה באותה המידה!
|
|
|
|
amos
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
תודה , 1. אני מכיר את האזור היטב , אנשיים לא מגיעים לאזור בגלל שהוא מתחת למזבלה (לשעבר ) ויש שם ריח לא נעים . בהחלט בתוכניות שלי .בגדול כל רצועת החוף האזור פולג ריקה מאנשים החל מספטמבר , וטוב שכך ! 2. לזה שהציע לי להצטרף . תודה רבה . אני לא מורשה לשלוח הודעות אישיות !!! עדיין לא קניתי ציוד שאתארגן אמצא דרך ליצור אתך קשר .
|
|
|
|
|
|
|
תודה , 1. אני מכיר את האזור היטב , אנשיים לא מגיעים לאזור בגלל שהוא מתחת למזבלה (לשעבר ) ויש שם ריח לא נעים . בהחלט בתוכניות שלי .בגדול כל רצועת החוף האזור פולג ריקה מאנשים החל מספטמבר , וטוב שכך ! 2. לזה שהציע לי להצטרף . תודה רבה . אני לא מורשה לשלוח הודעות אישיות !!! עדיין לא קניתי ציוד שאתארגן אמצא דרך ליצור אתך קשר .
תעלה עוד הודעה , ותוכל לשלוח גם הודעות אישיות 
|
|
|
|
|
| 0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
| « הקודם הבא »
|
| הדפסה
|
|