בכל שנה מתקימת בעיר לאס ווגס תצוגת ציוד הדייג הגדולה ביותר בארצות הברית!!
בתצוגה זאת מופיעים כל היצרנים המוכרים ו(המוכרים פחות) ומציגים את מרכולתם לשנת 2011 ויש הרבה.
רוב הציוד מתאים יותר לדייג מים מתוקים ,לרוב דייג באס אבל יש הרבה דברים שיגיעו לארץ.
אני אציג כאן כמה מוצרים רלוונטים שיענינו את המז'רז'רים בארץ.
רולרים:
שימנו ארה"ב מחדשת שניים מהרולרים היותר פופלאריים בארה"ב (הרבה ישראלים גם אוהבים אותם) -הסוסטיין והסטרדיק.
החידושים הם לרוב בארוגנומיקה של הרולרים (הסטרדיק סוף כל סוף קיבל בחזרה את הצבע הלבן שלו) וכן יותר כוח ועידון בעזת טכנולוגיית ה- X-SHIFT קונספט שנלקח מסדרת העל של היצרן הסטלה:
דיווה הציגה רולר חדש ומעניין בקטגוריית המחיר של 200 דולר ה- Ballistic
רולר קל משקל מיוצר מחומר ZION עם ציפוי מיוחד נגד קורוזיה מוגדר כרולר למים מתוקים וכן לשימוש במים מלוחים לדייג INSHORE (ז'ירז'ור חופי אצלנו) הוא מגיע בארבע גדלים :2000 ,2500 ,3000 ו-4000 ,יספיק לכל הדרישות של מז'רז'ר חופי.
עריכה אחרונה: יולי 22, 2011, 14:49:42 PM על ידי טרולוס
מבחינת מגמות בדיג, האם ראית כיוונים חדשים, או רק חידוש ציוד מוכר?
האם יש מהפכות חדשות בתחום?
חידושים מהפכנים אני לא יודע אבל יש מגמה ליצור ציוד דייג מחומרים מורכבים וקלים יותר כל הזמן (רולרים וחכות).
בשוק הדמויים האמריקאי יש דברים מענינים אבל הם יותר לדייג הבאס במים המתוקים ולא ידבר אלינו כל כך.
אם מסתכלים על ה CI4 של שימאנו כדוגמא לחומר חזק וקל (גם לדאיווה יש חומרים כאלה) נשאלת השאלה המעניינת: א. אם החומר כל כך טוב למה לא משתמשים בו בסטלה? למה כן נעשה בו שימוש בדגמי העל של החברה למעט דגם הדגל שלה? לו החומר לא טוב לא היו משתמשים בו בכ"כ הרבה דגמים רציניים. האם כדי להגן על המותג סטלה שימאנו מתגלחת על הזקן של הדגמים האחרים? ב. יש שמועות וטענות בפורומים בחו"ל על בעיות התחממות תחת פייט ארוך ועיוות מיבני (רגישות החומרים הפלסטיים לחום). מוכר לך?
חידושים מהפכנים אני לא יודע אבל יש מגמה ליצור ציוד דייג מחומרים מורכבים וקלים יותר כל הזמן (רולרים וחכות).
בשוק הדמויים האמריקאי יש דברים מענינים אבל הם יותר לדייג הבאס במים המתוקים ולא ידבר אלינו כל כך.
אם מסתכלים על ה CI4 של שימאנו כדוגמא לחומר חזק וקל (גם לדאיווה יש חומרים כאלה) נשאלת השאלה המעניינת: א. אם החומר כל כך טוב למה לא משתמשים בו בסטלה? למה כן נעשה בו שימוש בדגמי העל של החברה למעט דגם הדגל שלה? לו החומר לא טוב לא היו משתמשים בו בכ"כ הרבה דגמים רציניים. האם כדי להגן על המותג סטלה שימאנו מתגלחת על הזקן של הדגמים האחרים? ב. יש שמועות וטענות בפורומים בחו"ל על בעיות התחממות תחת פייט ארוך ועיוות מיבני (רגישות החומרים הפלסטיים לחום). מוכר לך?
שימנו משתמשים בו בכמה גרסאות אבל ברולרים ברמה בינונית יחסית של מחיר -סטרדיק ,אולטגרה לחוף , Thunnus,זה בכדי להוריד מהמשקל. ברולרים היותר יקרים משתמשים במגנזיום שעובר ציפוי מיוחד , מן הסתם החומר הרבה יותר יקר , נחשב איכותי יותר וחזק יותר.
בקשר לעיניין החום אני לא מעודכן ולא קראתי על הבעיה.
עריכה אחרונה: אוגוסט 06, 2011, 13:51:13 PM על ידי טרולוס
כמו בכול מפעל שמייצר מגוון של מוצרים,גם אצל שימנו יש קווים מנחים. אחד הקווים הוא שקלול העלות מול התועלת. שינוי בחומרים עשוי להוריד מהמשקל,להוזיל במחירים בחלק מהמקרים ואפילו להאריך חיים במוצרים מסויימים. מצד שני,הורדה במשקל גם קשורה בירידה בחוזק בסיס,ייקור מוצרים אם השינוי הוא בהרכב חומרים ופחות בשינוי במידות בניגוד לדוגמה הקודמת גם עלול לקצר את תוחלת החיים. רוב הדגמים שציינתם (שמוגדרים כבינוניים לחלקכם אבל יקרים רצח לחלקנו ) משמשים גם לדגים ""בינוניים"" ולכן ה"ניסיונות" האלו יכולים לעבור עליהם אבל ספינת דגל צריכה להיות חזקה ביותר עם עמידות , גם אם זה בא על חשבון נוחות או מראה חיצוני...
-------------------------------
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
למה לשנות? "אם זה עובד אל תגע בזה "
כי היום הינו ממשיכים לנסוע על סובארו ליאונה GL
עולם הדייג מתקדם הלאה.............
מה שעובד, תמיד יכול לעבוד טוב יותר...
בכמה הזדמנויות שאני מכיר, נסיונות לשפר ולשנות משהו שעבד- סוג דמוי, מכונה, מקל, שיטה.... - הביאו תוצאות טובות יותר. אם הנסיון לא צלח- ניתן לחזור לישן...
תודה אמיר על המידע המענין והמשכיל, עם התוספות עשירות הידע שנידבת