| תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
| 6/6/2014 | כנרת - מערב | מים מתוקים | גלי | 0 - 10 מטר | דיג במתוקים - ז'רז'ור |
| תפיסות דגים | ||||
|---|---|---|---|---|
| שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
| 05:00-08:3 | ניקל קטן - קאסטמאסטר | אמנון מצוי (עדדי) | 30 | 2.5-3 |
| 05:00-08:3 | ניקל קטן - קאסטמאסטר | אמנון מצוי (עדדי) | 33 | בערך 2.5 |
| 05:00-07:3 | ניקל קטן - קאסטמאסטר | אמנון מצוי (עדדי) | 12 | הלוואי ויותר מקילו |
הדו"ח:
סיכום של 3 יציאות אחרונות שמטרתן העיקרית היא הכנות לתחרות ביום שישי הבא.
יום א' (ראה דג ראשון) יוצא מהבית בשעה 02:30 עם ברכתה של האשה ומגיע לחוף מוקדם טרם הזריחה.
מתארגן ומתחמש, רץ לחוף ומגלה שכצפוי אין קרפיונרים רק אלוהים הכחול הקטן ואני.
מעיף את הניקל לקיביני*$%#@ הפקצה ראשונה, גלגול איטי, הקפצה שנייה ונעילה, משיכה איטית אליי, נהנה מהנגיחות שמסגירות כי מדובר בבינית ומגיעה אליי קטנה וחמודה שחוזרת מיידית לשחות.
ממשיך ברצף מושט פה ושם בקצב של אחד כל דקה עד שלוש, עד שהגיעה עצירה! ואז בזז..... בזזזזזזז.......בזזזזזז, אני מחייך ובטוח שמדובר בשפמנון. סוגר מעט את הקלאצ' ומתחיל לקרב אליי את האורח.
כשהוא עולה לפני המים ואני רואה את הבטן הלבנה אני מבין שמדובר במושט. אבל איזה מושט כשיצא הבנתי שזה מושט ענקי הראש בגודל כף היד שלי והוא מילא את רשת ההרמה במלואה הערכה שלי בין 400-500 גר'.
ממשיך עד לשעה שצריך להתקפל לעבודה ומתקפל בעצב, ספירת ראשים זריזה מגלה שמדובר ב30 עדדיים צהבהבים שחוזרים לשחות למעט 12 יפים שהולכים לחברה בעבודה ל"על האש" של החברה.
יום ג' לפני החג אשתי אומרת לי "אל תפריע לי עם ההכנות לחג לך לדוג" אני לא שואל שאלות מעמיס ציוד לאוטו ונוסע לאגם.
מגיע מתארגן ונכנס למים הגלים חזקים מעט יותר, ורוח מערבית עושה לי רטוב.
אני מבין שיהיה קשה היום עם כל העננים ומתחיל עם הצבעים הבהירים (כסופים ומבריקים למינהים) מפה לשם 33 חתיכים בגדלים שבין כף יד (15) ל20 סנטימטרים מגיחים להם בקצהו של החוט (הפעם החלטתי באופן שרירותי לא להשתמש בפלורוקרבון- דני רק כדי להראות לך שאפשר גם בלי) .
מקפל ועושה טלפון להשלמות של ציוד הקצה שאבד.
יום ו' מתארגן ואוסף את הכוכב עם נספח נוסף ליציאה לאגם.
מגיעים מתארגנים ומגלים שמארגנים שם פסטיבל כלשהו שמגדר את החוף לא משקיע בזה מחשבה מיותרת כי אני כבר מריח את המים.
עולה על ציוד ורץ למים (נכנס לפני כולם) זורק מגלגל, וכלום. המים גועשים רוחות וטפטוף מקבלים את פנינו.
ממשיך בעקשנות ומוציא ראשון מבין השלישיה בינית קטנה שנכנסת לסל (הפעם רוצה להראות לכוכב שלא רק הראשון, גם הכי הרבה ועם קצת מזל גם הכי גדול).
ממשיכים לעבוד, והכוכב מוציא מושט קטן, זריקה אחריו אני מוציא מושט יפה וככה ממשיכים.
לקראת 06:50 אני מקבל משיכה נורמאלית סוף סוף, בינית חביבה כ400 גר' (הכי גדול להיום).
בספירת הראשים הגעתי למקום שני אחרי הנספח, כמעט 3/3 הראשון והכי גדול, עוד שלושה והיה גם הכי הרבה.
יציאה יפה, בלי איבוד ציוד.
קיצור של עניין אני מוכן (לפחות מקווה ככה) לתחרות.
העיקר הספורט, הלמידה ההדדית והשיתוף בין האנשים.