בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  פורומים כלליים ושרותים לחברים
| |-+  פינת המטבח והמתכונים (אחראי: shragam)
| | |-+  מתכונים לטונות שחורות
עמודים: [1] למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: מתכונים לטונות שחורות  (נקרא 2434 פעמים) הדפסה
ilan62
חבר פורום
*

מנותק מנותק

גיל: לא זמין

הודעות: 5702

מתכונים לטונות שחורות
« ב- : מאי 25, 2014, 15:21:06 PM »
הרבה אנשים אומרים שהדג הזה לא שווה ויש דייגים שאומרים שעים יודעים לעשות אותו אז יוצא

אחלה דג שבעולם .  יש מצב לתת מתכונים על הדג הזה שאפשר יהיה להינות מימנו ? עכשיו

ממה שהבנתי זה העונה שתופסים אותם ברתיחות ובונה על רפי שיביא לי כמה 
 IP: [ מחובר ]
liron89

חבר פורום
*

מנותק מנותק

גיל: 36

הודעות: 1262

...

בעניין: מתכונים לטונות שחורות
« הגיב #1 ב- : מאי 28, 2014, 10:20:55 AM »
על טעם ועל ריח אין להתווכח! קלישאה אבל נכון

בחריימה של שבת, (הדג של שבת) פשוט טעים!!!

המתכון הוא פשוט לתת לאמא\אישה שתכין אותו בדג של שבת,
או אפילו אתה בעצמך..
כל מתכון מרוקאי טיפוסי עובד..
-------------------------------
"...Teach a man to fish, and he will fish forever"
 IP: [ מחובר ]
אספנות

חבר פורום
****

מנותק מנותק

גיל: לא זמין

הודעות: 296

בעניין: מתכונים לטונות שחורות
« הגיב #2 ב- : מאי 28, 2014, 13:50:36 PM »
בשר פלמידה-יש שיגידו הבשר סולייה,יבש ,וגם ללא טעם מיוחד,---בשבילי מעדן yahoo yahoo yahoo

אני לא אכלן גדול של דגים,למעשה השריטה שלי באכילת דגים ,היא הנושא הטריות ואיזור התפיסה
לעולם אני לא קונה דג מת לאכילה, רק לצורכי פתיון!!
אני קונה רק ה דג חי מושט או קרפיון מחנות דגים לגפילטהפיש

ודגי ים אני לוקח רק ממה שנתפס אצלי, או אצל חבר(ואוסף את הדג מהסירה שלו במרינה!!! מהים ישר למקרר שלי בבית)

נחזור לפלמידה -יצאת פצצה על מחבת בצלייה באותו יום !!!ועם התבלין הסודי של זפרני מהמרינה בעכו 

מה התבלין הסודי-לא יודע  sml_bang;וגם המוכר לא יגיד לי!!!! sml_bang;בדוק!!! mad3;תביא את זפרני ואז נכין לך עצבן עצבן

שניגמר לי התבלין אני פונה לזפרני, יחד הולכים לשוק בעכו לחנות תבלינים ,זפרני אומר תמשיך עוד חמש דקות ברגל-ואז אני חוזר יש שקית מלאה בתבלין שההרכב שלו מעשר תבלינים שונים!!!מהם- לא יודע!!!
משלם וחוזרים למרינה וואלה לא יודע וואלה לא יודע

הפלמידה יוצאת בטעם של בשר מדהים ועסיסי 
המקפיא פנוי לדגים של העונה,
רצוי לפרק את הדג האותו יום ולאכול,וזה נכון לכול הדגים
 IP: [ מחובר ]
אספנות

חבר פורום
****

מנותק מנותק

גיל: לא זמין

הודעות: 296

בעניין: מתכונים לטונות שחורות
« הגיב #3 ב- : מאי 28, 2014, 13:52:16 PM »
 הגזעי
 IP: [ מחובר ]
shragam

הערוץ שלי
מנהל פורום
חבר פורום
*****

מנותק מנותק

גיל: 57

הודעות: 14232

בעניין: מתכונים לטונות שחורות
« הגיב #4 ב- : מאי 29, 2014, 12:17:51 PM »
כל מתכוני הסביצ'ה מתאימים.
-------------------------------

מוזמנים להכנס לערוץ היוטיוב שלי  ולהרשם 

https://www.youtube.com/ShragaMiFishingForTheSoul

 IP: [ מחובר ]
סאמח הצפר

חבר פורום
*

מנותק מנותק

גיל: לא זמין

הודעות: 5983

בעניין: מתכונים לטונות שחורות
« הגיב #5 ב- : מאי 29, 2014, 15:45:44 PM »
החלק שקרוב לשלד הוא שחור יותר ושווה להוריד. כך לפחות אני עושה.
ניסיתי על האש, יצא בסדר, למי שאוהב טונה בשימורים יאהב את זה.

מישהו אמר לי שהדג יוצא מדהים דווקא בעישון!!!!!!!!!!!!!!!!!!!לא ניסיתי אבל ממש רוצה לנסות.

כרגע, כשיתפס אצלי או שמוסר למי שיעריך אותו או שאני מחזיר למים
-------------------------------
בלי להתחיל מדגים קטנים קשה להעריך באמת דגים גדולים
 IP: [ מחובר ]
rafi

מנהל אתר
חבר פורום
*****

מנותק מנותק

גיל: 62

הודעות: 39113

בעניין: מתכונים לטונות שחורות
« הגיב #6 ב- : יוני 18, 2014, 09:44:03 AM »
כל מתכוני הסביצ'ה מתאימים.

מי שבונה על סביצ'ה שיזכור לבדוק תמיד אם הדג נקי מטפילים-
http://www.israelsportfishing.co.il/index.php?option=com_smf&Itemid=41&topic=16438.0
רצוי כמובן לנקז דם מיד עם התפיסה, לשמור בצידנית עם קרח (גם אם זה חיתוך הדג לחצאים),
ולנקות ולפלט הכי מוקדם שאפשר - אם לא בסירה אז במרינה או מיד כשמגיעים הביתה..
-------------------------------
 IP: [ מחובר ]
rafi

מנהל אתר
חבר פורום
*****

מנותק מנותק

גיל: 62

הודעות: 39113

בעניין: מתכונים לטונות שחורות
« הגיב #7 ב- : יוני 18, 2014, 09:46:27 AM »
בשר פלמידה-יש שיגידו הבשר סולייה,יבש ,וגם ללא טעם מיוחד,---בשבילי מעדן yahoo yahoo yahoo

אני לא אכלן גדול של דגים,למעשה השריטה שלי באכילת דגים ,היא הנושא הטריות ואיזור התפיסה
לעולם אני לא קונה דג מת לאכילה, רק לצורכי פתיון!!
אני קונה רק ה דג חי מושט או קרפיון מחנות דגים לגפילטהפיש

ודגי ים אני לוקח רק ממה שנתפס אצלי, או אצל חבר(ואוסף את הדג מהסירה שלו במרינה!!! מהים ישר למקרר שלי בבית)

נחזור לפלמידה -יצאת פצצה על מחבת בצלייה באותו יום !!!ועם התבלין הסודי של זפרני מהמרינה בעכו 

מה התבלין הסודי-לא יודע  sml_bang;וגם המוכר לא יגיד לי!!!! sml_bang;בדוק!!! mad3;תביא את זפרני ואז נכין לך עצבן עצבן

שניגמר לי התבלין אני פונה לזפרני, יחד הולכים לשוק בעכו לחנות תבלינים ,זפרני אומר תמשיך עוד חמש דקות ברגל-ואז אני חוזר יש שקית מלאה בתבלין שההרכב שלו מעשר תבלינים שונים!!!מהם- לא יודע!!!
משלם וחוזרים למרינה וואלה לא יודע וואלה לא יודע

הפלמידה יוצאת בטעם של בשר מדהים ועסיסי 
המקפיא פנוי לדגים של העונה,
רצוי לפרק את הדג האותו יום ולאכול,וזה נכון לכול הדגים


חייב לאשר כי השמועה על מעדני הטוניות של זעפרני רצה כבר שנים...
כל מי שטעם אמר שליקק את האצבעות... אתה בסדר
בכל אופן הדבר הבסיסי אצלו ככל שידוע לי: לנקות ולפלט איך שמגיעים למרינה ולאכול באותו יום!!!
-------------------------------
 IP: [ מחובר ]
manus

חבר פורום
***

מנותק מנותק

גיל: 37

הודעות: 208

בעניין: מתכונים לטונות שחורות
« הגיב #8 ב- : יולי 30, 2014, 00:21:43 AM »
אנשים לא מעריכים מספיק את הדג הזה דג נהדר!

ניתן לאכול חי - בסושי

מתכון אחר - לחתוך לקוביות יחסית גדולות ולהקפיץ במחבת עם הרבה שום ולהוסיף מיץ לימון - פשוט מעדן..

בכללי, העיקרון עם הדג הזה הוא לא לייבש אותו
 IP: [ מחובר ]
manus

חבר פורום
***

מנותק מנותק

גיל: 37

הודעות: 208

בעניין: מתכונים לטונות שחורות
« הגיב #9 ב- : יולי 30, 2014, 00:25:09 AM »
מצוין גם בתור קבבים, עדיף לקצוץ עם סכין לקוביות דקות ולהוסיף פטרוזיליה,בצל,כוסברה, או כל דבר אחר לפי מתכון של קבבים שאתה אוהב

לצלות על המנגל לט יתר מידי, יוצא עסיסי ואורחים שנתנו להם בכלל לא ידעו שזה דג, חשבו שזה בקר/כבש

טעים מאוד עם טחינה
 IP: [ מחובר ]
ilan62
חבר פורום
*

מנותק מנותק

גיל: לא זמין

הודעות: 5702

בעניין: מתכונים לטונות שחורות
« הגיב #10 ב- : ספטמבר 08, 2014, 08:11:34 AM »
תודה לכולם

על טעם ועל ריח אין להתווכח! קלישאה אבל נכון

בחריימה של שבת, (הדג של שבת) פשוט טעים!!!

המתכון הוא פשוט לתת לאמא\אישה שתכין אותו בדג של שבת,
או אפילו אתה בעצמך..
כל מתכון מרוקאי טיפוסי עובד..

דווקא בחריימה היה ניסיון עים טונה שחורה יצא על הפנים ממש סוליה
חריימה ובישול מרוקאי זה פצצה אבל עים טונה שחורה הדג יצא יבש אש
יש שיטה שלא יצא יבש בחריימה ? לימוד
 IP: [ מחובר ]
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: [1] למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for
XHTML 1.0 תקין! CSS תקין!