פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג בז'ירז'ור - מים מלוחים (אחראי: Kobiarava)
   הרולר או החוט??? |
עמודים: [1]
|
|
|
| 0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
|
נושא: הרולר או החוט??? (נקרא 1883 פעמים) |
הדפסה |
|
|
piniab
|
חבר פורום
מנותקגיל:
62
|
|
ברשותי רולר Shimano Aernos 4000 חדש. על השפולה מגולגל חוט Sun line super PE. כשאני זורק זריקות מתונות הכל תקין. הבעיה מתרחשת (לא תמיד) בזריקות רחוקות. הבעיה היא: פלונטר בחוט. למישהו יש רעיון איפה הבעיה, בחוט או ברולר.
|
|
-------------------------------
יום רע של דיג הוא טוב יותר מיום מוצלח בעבודה.
|
|
|
|
שי דביר (שי שם פרטי)
|
אהבת הדיג והרצון לשתף הופכים אותך להיות חבר פורום
מנותקגיל:
57
וכמות ההודעות הזו היא רק ההתחלה...
|
|
ברשותי רולר Shimano Aernos 4000 חדש. על השפולה מגולגל חוט Sun line super PE. כשאני זורק זריקות מתונות הכל תקין. הבעיה מתרחשת (לא תמיד) בזריקות רחוקות. הבעיה היא: פלונטר בחוט. למישהו יש רעיון איפה הבעיה, בחוט או ברולר.
פיני, פלונטר שיוצא עם החוט (גוש) או קשרים בהחזרה של החוט? אם יוצא לך גוש של חוט אני מאמין שהרולר לא מסדר את התחלת החוט בצורה טובה. אני מדבר מתוך הגיון טכני נטו, נתקלתי בזה בעבר הרחוק, רק רולר אחד היה עושה לי את זה, החלפת חוט לא פתרה את הבעיה... אבל יש כאן מלא חברים עם נסיון גדול משלי, תיכף יפוצצו בתשובות, דוגמאות וצילומים... 
|
|
הדג שהצליח לברוח, סך הכל רצה לחיות יותר ממה שאתה רצית להעלות אותו לסירה.
|
|
|
|
liron89
|
חבר פורום
מנותקגיל:
36
...
|
|
יכול להיות כמה סיבות נפוצות: 1. רוח חזקה, 2. סידור לא תקין של החוט(קונוס), 3. גלגול חוט רפוי, הטלת דמויים קלים מדי בעוצמה כמו שאתה אומר, 4. התקנת החוט בפעם הראשונה נעשתה בצורה לא תקינה. 5. חוט בד שמחליק על השפולה.
בוא ננסה לצמצם אפשרויות ביחד ..
נשלח מה iPhone שלי ע"י Tapatalk
|
|
|
|
עריכה אחרונה: מאי 10, 2014, 13:45:41 PM על ידי liron89
|
|
"...Teach a man to fish, and he will fish forever"
|
|
|
|
piniab
|
חבר פורום
מנותקגיל:
62
|
|
יכול להיות כמה סיבות נפוצות: 1. רוח חזקה, 2. סידור לא תקין של החוט(קונוס), 3. גלגול חוט רפוי, הטלת דמויים קלים מדי בעוצמה כמו שאתה אומר, 4. התקנת החוט בפעם הראשונה נעשתה בצורה לא תקינה. 5. חוט בד שמחליק על השפולה. בוא ננסה לצמצם אפשרויות ביחד .. ראשית, תודה.  1. הרוח היום לא היתה חזקה 2. החוט נראה מסודר בצורה אחידה וסימטרית על השפולה. 3. אני מטיל בומבט במשקל 40 גר' 4. אתמול הורדתי את החוט מהשפולה, הפכתי צד והחזרתי אותו חזרה לשפולה כשגלגל החוט בתוך דלי מים (החוט עלה על השפולה בצורה יפה ומהודקת) 5. אין לי אינדיקציה אם מחליק או לא. בכל אופן יש כרית חוט ניילון בתחילת השפולה. תודה שוב נשלח מה iPhone שלי ע"י Tapatalk
|
|
|
|
|
|
liron89
|
חבר פורום
מנותקגיל:
36
...
|
|
האם לפני שהורדת את החוט והחלפת צד, זה קרה?
נשלח מה iPhone שלי ע"י Tapatalk
|
"...Teach a man to fish, and he will fish forever"
|
|
|
|
piniab
|
חבר פורום
מנותקגיל:
62
|
|
כן. אני חייב לציין שוב שזה לא קורה בתדירות גבוהה
|
|
|
|
|
|
yossid
|
הים הוא המרגוע האמתי שלי חבר פורום
מנותקגיל:
64
דייג חוף ומז'רז'ר
|
|
פיני תבדוק שהשפולה לא מלאה יתר על המידה. תקפיד שיהיה כמה מ"מ ריקים משפת השפולה.
Sent from my GT-I9500 using Tapatalk 2
|
|
תמיד תזכרו... שהדג שיושב אצלכם בצלחת, נמצא שם רק כי הוא פתח את פיו לאכול!!!
|
|
|
|
|
בהתחלה היו נוצרים לי המון פלונטרים עד ששינתי את צורת ההטלה ומאז לא היה לי פלונטר אחד, אולי זה קשור להטלה
|
|
|
|
|
|
|
טבעות הם פקטור משמעותי בכל מה שנוגע בקשרים כאשר יש רוח
|
|
|
|
|
|
סקווידוויד
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
 |
בעניין:
« הגיב #9 ב- : מאי 10, 2014, 19:52:34 PM » |
|
יש בעיה ברולר. או בהתאמת המקל למשקל הדמוי. מה שאתה מתאר זה סמפטום של סידור חוט לא טוב ולכן יציאת חוט איטית אינה בעייתית אולם יציאת חוט מהירה מושכת כמה כריכות יחד מה שנגמר בפלונטר. אז או שהרולר לא מתאים לחוטי בד. או שאולי מיסב הקשת תקוע או לא מסתובב חלק או שפשוט המקל קשיח מידי לדמוי שלך ואז החוט לא נותר מתוח כל הזמן במהלך הגלגול.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
|
|
|
|
|
|
(אלון)
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
|
|
פיני תבדוק שהשפולה לא מלאה יתר על המידה. תקפיד שיהיה כמה מ"מ ריקים משפת השפולה.
Sent from my GT-I9500 using Tapatalk 2
גם אני בדעה הזאת יש מצב שהשפולה מלאה מידי גם בחוט בד וגם בניילון נפתרה לי הבעיה כשהורדתי קצת חוט
|
|
|
|
|
|
Rem
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
לדעתי ומינסיוני בלבד, רוב הפלונטרים נובעים מבלימה רגעית של החוט בזמן ההטלה והאינרציה של החוט שיצא מהשפולה גורם "לחוט האחורי " לטפס על זה שמלפניו ואז בזמן שחרור הבלימה הרגעית מתרחש פלונטר.
לדעתי אתה צריך לבדוק אם יש לך איזה גורם מפריע בכל המסלול שהחוט עובר אולי איזה "זיז" או שבב על השפולה, כריכה לא מסודרת במקומה או הפרעה כלשהי בטבעות יכול להיות גם האקשן של המקל (גמישות יתר ביחס למשקל הדמוי ולעוצמת האנרגיה שמושקעת בהטלה)
נ.ב המכונה מעולה,לדעתי יודעת לסדר חוט בד נהדר.
|
|
|
|
עריכה אחרונה: מאי 11, 2014, 17:29:22 PM על ידי reuvenm5
|
|
|
|
|
| 0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
| « הקודם הבא »