פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג פתיונות מהחוף - מים מלוחים (אחראים: rafi, אבי חכם)
   חוט עמיד מסלעים??? |
עמודים: [1] 2
|
|
|
| 0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
|
נושא: חוט עמיד מסלעים??? (נקרא 3377 פעמים) |
הדפסה |
|
|
|
שלום חברים.. יש לי שאלה קטנה איזה חוט יותר עמיד מפני סלעים? 100 ליברות מונו או 100 ליברות פלורוקרבון?
או אם יש לכם הצעה אחרת אני ממש יהיה שמח לדעת
|
|
-------------------------------
|
|
|
|
yoelsh
|
חבר פורום
מנותקגיל:
53
החיים הם כמו גלידה, עם לא מנצלים אותם הם נמסים
|
|
למה אתה מייעד אותו ?
מקווה שלא לדייג חופי
|
|
|
|
|
|
|
יקיר זה שאלה מאוד כללית היום ההבדל בין החוטים לא גדול
יש חוטי פלורו שהם יותר ויש כאלה פחות
אתה מתכוון לשוקלידר ?
|
|
|
|
|
|
|
כן הלל הכוונה לשוק לידר ורק לידע הכללי לא מעניין אותי בכלל מהזעזוע של הדג אני ממש שם דגש על הסלעים.. פשוט יש בור שמצאתי ששופע גומברים בניצנים וכל 2-3 זריקות נתפס קרנף ומי שמכיר את הבור הזה מבין על מה מדובר שם וברוב המקרים נקרע החוט מאיזה מדף סלע שם 
|
|
|
|
עריכה אחרונה: אפריל 14, 2014, 15:42:22 PM על ידי AmberJackov
|
|
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
מעולם לא בדקתי זאת אך אינטיאוטיבית ולהתרשמותי - חוטי הפלורו יהיו יותר עמידים בפני סלעים מאשר חוט מונו שאיננו פלורו.. בכל מקרה זה ממש לא רק עניין של מונו או פלורו - עניין של חברה וסוג חוט... הרי לא כל חוטי 0.30 הם באותו חוזק או אותה איכות...
|
|
|
|
|
|
|
יש לך את השוקלידר הקוני של SHIMANO שהוא מעולה שנותן לך גם את השוק והוא עמיד לסלעים כמו חוטי הפלורו .
בחוטי פלורו יש לך את SEGUAR שהוא חוט ללא מתחרים
-היות ונתקלתי בבעיה הזו אני דווקא הייתי עובד עם הפולי ריג שבזמן עבודה מול הדג המשקולת תמצא למעלה
ודבר שני אתה צריך לעבוד באלכסון לבור .
אם אתה עובד על ריג משקולת קבועה למטה תוסיף לה כנפיים של BREAKWAY הם מעלים לך את המשקולת בצורה מיידית .
הלל
|
|
|
|
|
|
רון דדון
|
Gone fishin... חבר. ISF. חבר פורום
מנותקגיל:
40
|
|
100LB זה OVERKILL מטורף לדיג חופי, סלעים או לא סלעים. לא מכיר גומבר, גם קרנפים, שיכול לחוט 0.60 סטנדרטי (שזה במקרה הטוב 50LB וגם זה OVERKILL), מבחינת חוזק. הכוונה שלי שמרגע התפיסה, אפשר פשוט לגרור את הדג החוצה בלי לתת לו אפשרות לזוז.
|
|
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
100LB זה OVERKILL מטורף לדיג חופי, סלעים או לא סלעים. לא מכיר גומבר, גם קרנפים, שיכול לחוט 0.60 סטנדרטי (שזה במקרה הטוב 50LB וגם זה OVERKILL), מבחינת חוזק. הכוונה שלי שמרגע התפיסה, אפשר פשוט לגרור את הדג החוצה בלי לתת לו אפשרות לזוז.
הבעיה של יקיר היא אחרת רון, החשש שלו איננו מהדג הקרנף - אלא מכך שהקרנף ישפשף את החוט על מדרגת הסלע השנון וייקרע... מכאן שאלתו איזה חוט יש לו עמידות מירבית כנגד שפשוף של סלע משונן... אני מניח כי יקיר הולך על חוט 100 ליב' - בגלל הסלע בראש ובראשונה ולא בגלל גומברים...
|
|
|
|
|
|
|
הבעיה של יקיר היא אחרת רון, החשש שלו איננו מהדג הקרנף - אלא מכך שהקרנף ישפשף את החוט על מדרגת הסלע השנון וייקרע... מכאן שאלתו איזה חוט יש לו עמידות מירבית כנגד שפשוף של סלע משונן... אני מניח כי יקיר הולך על חוט 100 ליב' - בגלל הסלע בראש ובראשונה ולא בגלל גומברים... 
|
|
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
הבעיה של יקיר היא אחרת רון, החשש שלו איננו מהדג הקרנף - אלא מכך שהקרנף ישפשף את החוט על מדרגת הסלע השנון וייקרע... מכאן שאלתו איזה חוט יש לו עמידות מירבית כנגד שפשוף של סלע משונן... אני מניח כי יקיר הולך על חוט 100 ליב' - בגלל הסלע בראש ובראשונה ולא בגלל גומברים...  נו יקיר, מצאת חוט מתאים?! 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
יהושוע{שוקי}פרג
|
חבר פורום
מנותקגיל:
52
שיא אישי? עוד לא שברתי אותו!
|
|
שלום חברים.. יש לי שאלה קטנה איזה חוט יותר עמיד מפני סלעים? 100 ליברות מונו או 100 ליברות פלורוקרבון?
או אם יש לכם הצעה אחרת אני ממש יהיה שמח לדעת
"הגודל לא משנה" אמרו את זה פעם 100 ליברות של חברה x שונה מ100 ליברות של חברה y מה גם ש100 ליברות זה מוגזם ולא רציני בדייג כזה נגד סלעים קשה לי להמליץ על חוט שלא משתפשף בסוף ונקרע הפלורו יותר עמידים ופחות משתפשפים בסלעים ממליץ על פלורו 50 ליברות של yjk אבל שוב עוד לא נתקלתי בחוט שחסין ממש לגומברים הייתי משתמש בכבל ארוך של 1 מטר לפחות
|
|
|
|
עריכה אחרונה: אפריל 27, 2014, 17:53:31 PM על ידי יהושוע{שוקי}פרג
|
|
"למדתי בצבא את יופי החיים את טעמם של המים, שאין להם תחליף ואת כל הפלאים שיכול אדם לעשות אם רק ירצה בכך" 
|
|
| IP: [
מחובר ]
|
|
|
|
רון דדון
|
Gone fishin... חבר. ISF. חבר פורום
מנותקגיל:
40
|
|
 |
|
|
הבעיה של יקיר היא אחרת רון, החשש שלו איננו מהדג הקרנף - אלא מכך שהקרנף ישפשף את החוט על מדרגת הסלע השנון וייקרע... מכאן שאלתו איזה חוט יש לו עמידות מירבית כנגד שפשוף של סלע משונן... אני מניח כי יקיר הולך על חוט 100 ליב' - בגלל הסלע בראש ובראשונה ולא בגלל גומברים...  כנראה שלא הובנתי. זה שהבעיה היא הסלעים ולא הדג, הרי זה ברור, העיקרון שעומד מאחורי התשובה שלי, היא שעם חוט מספיק חזק, לא צריך לתת בכלל לדג חופש, ואז עניין הסלעים לא רלוונטי. לראיה - כולם מדברים על אינטיאסים שקורעים חוטים בסלעים, כל מה שצריך זה חבר פסיכי כמו שיש לי, ששם חוט נילון 0.80 - 0.90 על הרולר, ומרגע שהדג נתפס הוא גורר אותו בכוח. יש מי שרואה את זה ונבהל (וככה גם אני), אבל עובדתית, אינטיאסים של 10-15 ק"ג יצאו מהמים תוך 2-2.5 דקות (וזה כי הוא הקשיב לנו ושיחרר קצת חוט מידי פעם...אחרת זה היה פחות). הכוונה שלי היתה, שחוט בד 40-50 ליברות, יחד עם נילון או פלורו זהה (שזה 0.60 לערך), ומרגע התפיסה פשוט לגרור את הדג, וככה לא לתת לו בכלל הזדמנות להתקרב לסלעים. בכל מקרה, אני מבין שחוט 0.90 פתר את הבעיה 
|
|
|
|
|
|
|
רון אני עדיין לא יודע אם הבעיה נפתרה..  אבל אני אסביר לך מה הולך שם.. ציירתי תמונה בצייר חחחח תלחץ על התמונה 
|
|
|
|
|
|
יהושוע{שוקי}פרג
|
חבר פורום
מנותקגיל:
52
שיא אישי? עוד לא שברתי אותו!
|
|
רון אני עדיין לא יודע אם הבעיה נפתרה..  אבל אני אסביר לך מה הולך שם.. ציירתי תמונה בצייר חחחח תלחץ על התמונה  גדול 
|
"למדתי בצבא את יופי החיים את טעמם של המים, שאין להם תחליף ואת כל הפלאים שיכול אדם לעשות אם רק ירצה בכך" 
|
|
| IP: [
מחובר ]
|
|
|
| 0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
| « הקודם הבא »
|
| הדפסה
|