פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 דוחות דיג
  יומן דו"חות הדיג (אחראים: rafi, shragam)
   דג ראשון בז'ירז'ור - ברקודת ענק |
עמודים: [1] 2
|
|
|
| 0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
|
דו"ח דיג: דג ראשון בז'ירז'ור - ברקודת ענק (נקרא 3183 פעמים) |
הדפסה |
|
|
|
 |
|
|
| תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: | | 13/4/2014 | דרום - מפרץ אילת | מים מלוחים | רגוע ונמוך | 0 - 10 מטר | דיג בז'רז'ור מהחוף (מלוחים) |
| תפיסות דגים |
| שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
הדו"ח:לפני הדוח : אני לא אשאיר אותכם במתח - לא העליתי את הדג בסוף . הדוח : ביום חמישי יורד לאילת עם המשפחה ואחרי צהריים כבר על המזח של הרודס , בסביבות השעה 18:00 מתחילות קפיצות מטורפות של דגים ענקיים שלא הצלחתי לזהות , אני רואה דניסים של חצי קילו קופצים באטרף וכמובן אני וכל המזרזרים שם גם באטרף. מתחיל לזרוק לכיוון הרתיחות וכל שנייה יש רתיחה במקום אחר.. אחרי שעתיים של רתיחות ושל זריקות מחליט שמספיק להיום ומתקפל , יום אחרי זה כבר ב 17:00 על המזח קושר את הדמוי . מתחיל לזרוק ומחליט שאני אזרוק בכיוון הכניסה למעגן למי שמכיר .. השעה כבר רבע לשבע ואין עדיין רתיחות אז אמרתי לעצמי שהדגים הענקיים שקפצו אתמול לא פה היום .. שתי זריקות אחרי זה שהדמוי כבר מתחת לרגליים שלי , עולה ברקודת ענק של משהו כמו 6-7 קילו ופשוט לוקחת את הדמוי ומתחילה לשחות לעומק אני בהלם של החיים שלי , בתור אחד שלא הרים אפילו לברק של 100 גרם או בייבי לוקוס בז'רזור מרגיש את הדבר הזה על החכה ולא מאמין .. אני מרגיש את החכה מתכופפת ועוד מעט נוגעת במים , הרולר משמיע צליל שאני מכיר רק מהדוחות וכמוזיקת רקע כל המזרזרים האחרים צועקים : ''תן הוק סט " סגור תקלאצ'" פתח תקלאצ''" ואני מרוב ההלם כמו אידיוט פשוט לא עושה כלום ותוך משהו כמו 10 שניות הדמוי פשוט התנתק והברקודה ברחה... איזה באסה.. מחליט לחזור למלון חצי מבואס חצי מבסוט מהחוויה המטורפת שעברתי .. מצרף תמונות של הדמוי אחרי התקיפה .
|
|
|
|
|
|
שי דביר (שי שם פרטי)
|
אהבת הדיג והרצון לשתף הופכים אותך להיות חבר פורום
מנותקגיל:
58
וכמות ההודעות הזו היא רק ההתחלה...
|
|
חוויה מדהימה, כל הכבוד על ההתמדה... העיקר הרגשת ושמעת... וזה עושה הכל..
חג שמח, ותמשיך לנסות. ״זה יבוא, אתה תראה..״
|
|
-------------------------------
הדג שהצליח לברוח, סך הכל רצה לחיות יותר ממה שאתה רצית להעלות אותו לסירה.
|
|
|
|
shragam
|
הערוץ שלי מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
57
|
|
יופי של חוויה עברת מכל ארוע כזה לומדים ובמקרה שלך, לא משנה מה היית עושה, הדג היה משתחרר בגלל המשולשות החלשות. הדג היה תפוס טוב (מבחינת ההוק סט, אתה יכול להיות רגוע) . בפעם הבאה לחשוב בצורה שקולה ולא להתייחס לקהל.
|
|
|
|
|
|
|
כל הכבוד אחיי עוד יומים אני גם הולך לחגוג שם 
|
|
מקל : shimano nexave 10-30 רולר : daiwa procaster 3000x
|
|
|
|
|
הברקודות באילת זה לא המליטות של הים  אלה חברה על סטרואידים חוייה מדהימה ואני מבין ללבך עברתי חוויה דומה באילת לפני שנים, לא משנה מה היית עושה זה כשל של הציוד ( המשולשות של הדמוי) תהנה מהתמונה שיש לך בראש ומהחוויה של יציאת החוט  יש לך עוד הרבה זמן לחוות עוד דברים רבים 
|
דייג זה קודם כל בשביל הנשמה 
|
|
|
|
|
|
liron89
|
חבר פורום
מנותקגיל:
36
...
|
|
הרגשת דג עוצמתי, הרחת ים, השאר זה בונוס.. פתיחת קרס קלאסית.. נראה לי שאין צורך להמליץ לך להחליף קרסים נכון ?  בהצלחה בהמשך .. נשלח מה iPhone שלי ע"י Tapatalk
|
"...Teach a man to fish, and he will fish forever"
|
|
|
|
(אלון)
|
חבר פורום
מנותקגיל:
56
|
|
נראה לי שאין צורך להמליץ לך להחליף קרסים נכון ?  דווקא כן!!! בהרבה דמויים שקניתי הקרסים היו סתם קרסים חלשות ועל הטבעות אין בכלל מה לדבר תמיד תסמוך על מה שאתה מכיר ותחליף קרסים וטבעות חבל שפספסת דג כזה בגלל הקרסים בכל מקרה נהנת והרגשת מה זה פייט אמיתי של דג גדול בהצלחה בהמשך
|
|
|
|
|
|
liron89
|
חבר פורום
מנותקגיל:
36
...
|
|
נראה לי שאין צורך להמליץ לך להחליף קרסים נכון ?  דווקא כן!!! בהרבה דמויים שקניתי הקרסים היו סתם קרסים חלשות ועל הטבעות אין בכלל מה לדבר תמיד תסמוך על מה שאתה מכיר ותחליף קרסים וטבעות חבל שפספסת דג כזה בגלל הקרסים בכל מקרה נהנת והרגשת מה זה פייט אמיתי של דג גדול בהצלחה בהמשך זה היה בציניות ידידי..  אם זה לא היה ברור, תחליף קרסים בהקדם! ברוב הדמויים שאני מזמין אני מקפיד שיהיו קרסיםאיכותיות, במידה ואין, מחליף לקרסים של VMC שמתאימות לגודל הבובה
|
"...Teach a man to fish, and he will fish forever"
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
מחליט לחזור למלון חצי מבואס חצי מבסוט מהחוויה המטורפת שעברתי ..
זו בדיוק התחושה הנכונה, ואגלה לך סוד - חוויתי אותה לא פעם.... לא הייתי מוותר על אף פייט עם דג מטורף שנתן פייט אדיר וברח - יש הרבה סרטים מצוינים ובלתי נשכחים למרות שהסוף היה עצוב/מעיק.... אז יש סיבה להיות "חצי מבסוט" על שזכית לחוויה כזו - גם אם הדג ברח... יש גם סיבה להיות חצי מבואס - מי שלא "מתבאס" מבריחת דג ענק הוא לא דייג ספורטיבי אמיתי...  מהבריחות הללו מפיקים לקחים, משפרים ומשתפרים.... מבחינתי דוח מצוין ומעניין...
|
|
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
מחליט לחזור למלון חצי מבואס חצי מבסוט מהחוויה המטורפת שעברתי ..
זו בדיוק התחושה הנכונה, ואגלה לך סוד - חוויתי אותה לא פעם.... לא הייתי מוותר על אף פייט עם דג מטורף שנתן פייט אדיר וברח - יש הרבה סרטים מצוינים ובלתי נשכחים למרות שהסוף היה עצוב/מעיק.... אז יש סיבה להיות "חצי מבסוט" על שזכית לחוויה כזו - גם אם הדג ברח... יש גם סיבה להיות חצי מבואס - מי שלא "מתבאס" מבריחת דג ענק הוא לא דייג ספורטיבי אמיתי...  מהבריחות הללו מפיקים לקחים, משפרים ומשתפרים.... מבחינתי דוח מצוין ומעניין...
|
|
|
|
|
|
|
בהחלט דוח מצויין  ובקשר לאנשים שצועקים תפתח תסגור "כולם מקצוענים " . מצטרף להמלצה להחליף קרסים אם הן לא איכותיות. למרות שגם האיכותיות מתעקמות מנסיון. אם הדג נעצר ולא הוציא חוט אז ה"תפתח קלאץ' "היה במקום. אם הוא הוציא חוט והתעקמה הקרס נראה שעבדת עם קלאץ' במידה נכונה, ופשוט הקרס לא מספיק איכותית. היה לך אקשן , וזה הרבה יותר טוב מבלי אקשן.  הרבה הצלחה בהמשך 
|
אם תרצו אין זו אגדג 
|
|
|
|
gaichuk
|
יעד מצומצם חבר פורום
מנותקגיל:
50
יש אכילות ???
|
|
אם לא היו מקרים כאלו, לא היה לנו איך ללמוד... חשוב לזכור גם שיש שלבים נוספים אחרי שנעלת את הדג עם דמוי עם קרסים איכותיים: מלחמה מבוקרת. התמודדות עם תנאי השטח. הבאה מתחת לרגליים. ולבסוף גם הרמה של הדג החוצה. ברקודה של 6-7 קילו זה לא צעצוע וצריך ציוד מתאים. גם לתפיסה וגם להוצאה מהמים. אי היערכות מתאימה מראש, עלולה להביא אותך למצב הרבה יותר מתסכל וסביר להניח שגם בלי הדמוי שנשאר תקוע לדג בלוע...
|
|
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
|
|
|
|
MOTI-M
|
איש השנה 2012-2013-2014 מקום שני תחרות דייג חופי - מקום שלישי תחרות הטלה לרחוק לכל שאלה: surf casting 0549259774 חבר פורום
מנותקגיל:
53
|
|
יופי של דוח המלחמה שכולנו רוצים הגיעה אבל זה חלק מהלימוד ,הרבה דגים ברחו לנו אבל כך גם לומדים מה עשיתי לא נכון ואז נשאר לשפר וללמוד והדג עוד יהיה מחוץ למים ,עכשיו אתה גם יודע איך המלחמה של הדג כך אתה יודע מה יהיה פעם הבאה וזה קרוב בהצלחה בהמשך ממני מוטי-מ
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
|
|
|
|
|
|
הנצרתי מס 1
|
חבר פורום
מנותקגיל:
61
אלבום תמונות http://www.flickr.com/photos/m_o_38/
|
|
גם עם המשולשת הזו הדג היה אמור לצאת !! מבחינת להתעסק עם הקלאץ" וזה חשוב מאד לפני שמתחילים לדוג או לזרוק בכלל יש לבדוק את חוזק הקלאץ" ולכוון אותו נכון בזמן תפיסה אין להתעסק עם הקלאץ" כי בשניות הבודדות האלה אפשר להפסיד את הדג בדיקת קלאץ" זה דבר בסיסי וחובה שיש לעשות באופן סדיר כל פעם לפני שמתחילים לדוג !! לא כזה נורא אבל מבאס להפסיד ..תלמד לבאות  בהצלחה בבאות
|
|
|
|
| IP: [
מחובר ]
|
|
|
| 0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
| « הקודם הבא »