פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג פתיונות מהחוף - מים מלוחים (אחראים: rafi, אבי חכם)
   ציוד הדיג |
עמודים: [1] 2
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: ציוד הדיג (נקרא 3411 פעמים) |
הדפסה |
|
פורל הים
|
יום יום בים חבר פורום   
מנותקגיל:
85
יום יום בים מאכיל את הדגים והציפורים
|
|
 |
ציוד הדיג
« ב- : נובמבר 01, 2011, 16:56:58 PM » |
|
היי מאחר ורוב חברי הפורום הם דייגים ותיקים ולכל אחד יש את הציוד הדרוש לו אני מרשה לעצמי לפרט את הציוד בארגז הכלים שלי מעבר לחכות הרולרים והחוט המועדף ראשית כמה קופסאות פלסטיק המיועדות לאיחסון במקרר קופסת פלסטיק לתרופות לשבוע המחולקת לימים ומכאן לציוד עצמו חבילת קרסים מהסוג השמיש ביותר לפי הגודל אשר מוכנסים בקופסת התרופות (למרוח טיפקס ולרשום) סביבלים טבעת עליונה עופרות לפי משקל וצורה בהתאם לצרכים חוטים וכבל פלדה בהתאם לצורך מספריים פלייר שפיץ סכין יכול להיות גם סכין יפנית חבילת סרט בידוד שפורפרת דבק מהיר לדיגי הלילה פנס ראש וסטיק לייט לא לשכוח סמרטוט לניגוב הידים מקווה שעזרתי פורל הים 
|
-------------------------------
הציוד שלי חכת בראוניג רולר גולדן F G 7000
חכת שפיגולה רולר אואזיס 7000
סטנדים בבניה עצמית
חכת אבו גרסיה 7 28
רולר קוונטום (אחרי שיפוץ החלפת מיסב) חכת אבו גארסיה רולר אוקומה V55
ארגז כלים בבניה עצמית
כיסא משודרג לדייג
|
|
IP: [
מחובר ]
|
|
|
momi
|
חבר פורום
מנותקגיל:
54
הים של כולם
|
|
מה עם חוטים חרוזים אולי כסא מתקפל אפשר כפפות למפונקים
|
"לפעמים אתה מוצא את עצמך באמצע שום מקום ולפעמים באמצע שום מקום אתה מוצא את עצמך."
|
|
|
IZHAK
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
לא מתיחסים אליך משמע אתה לא קיים
|
|
מה עם חוטים חרוזים אולי כסא מתקפל אפשר כפפות למפונקים
נכון . ומה אם נישנושים ודברים טובים ואולי  והאם חייב סמרטוט או אפשר להשתמש בדייג אחר הרבה שאלות נשאלות עקב העלאת שירשור זה 
|
אתה ואנחנו ====זה כולם=====נכון?
|
|
|
טל.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
50
לומר לחבר שיושב לידך בדיג : "יש לך סרטן...." ?
|
|
אתה מפנק אותנו במידע חשוב דני.  איזה דברים שאינם שגרתיים אתה לוקח אתך לדיג , או מהדיג ? 
|
|
|
|
momi
|
חבר פורום
מנותקגיל:
54
הים של כולם
|
|
תלוי מי השותפים אז מוסיפים שישיית בירה מספריים חובה לנטרל את כל החוטים שהדייגים משאירים שכחנו ריגים מוכנים לחסוך בזמן מים לשתיה חובה גם בחורף
|
"לפעמים אתה מוצא את עצמך באמצע שום מקום ולפעמים באמצע שום מקום אתה מוצא את עצמך."
|
|
|
סבלי
|
חבר פורום   
מנותקגיל:
63
''בתמונה ניר הבן מנקה את הדגים''
|
|
אני תמיד לוקח כפפות,אולר/מספריים ולפעמים גם סכין פילוט. כפפות=אבו נפחות,קסים גדולים שתקועים איפשהו אולי. אולר/מספריים=לחתוך חוטים,לחתוך קרסים,לפעמים סתם כלי עזר בארגז  סכין פילוט/מקסקסת=לפלט דגים ולהוריד קסקסים.
|
''אפילו אם אתה יודע אלף דברים, אל תתבייש לשאול את זה שיודע דבר אחד''
|
|
|
אביחי
|
ויקום הגזר ויתן מכות רצח לגנן..והגנן מבסוט רצח! חבר פורום
מנותקגיל:
54
ויקום הגזר ויתן מכות רצח לגנן..והגנן מבסוט רצח!
|
|
ואני לוקח לדיג את הבן  כול שאר הדברים במזוודה בג'יפ רק המים והנשנושים עלי 
|
|
|
|
wind
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
53
|
|
פורל הרמת פה להנחתה
לדעתי ארגז הדיג הוא הראי של הדייג
הארגז האישי שלי מלא בכל טוב לכל סוג של דייג
ואפילו לחברים שנתקעו בלי ציוד אני אנסה להזכר בכל מה שיש בו
אז ככה : חולץ קרסים, סטיקלייטים, קרסים מוכנות ב6 או 7 מידות שאני קושר, חוטים לקשירה, כבל פלדה, משקולות רגילות וסחף, סיכות סביבלים וחרוזים, מוט להשחלת קרסים בדגים חיים, משקל דיגיטלי, 6 זמזמים לחכות, קופסה עם 10 סוגי קרסים , קרסים 04-09 עם כבל פלדה מוכנות, גליל חוט 0.40 ספר, סכין יפני , מספריים, קאטר, דבק 3 שניות, כמה טבעות חכה ספר, גומיות, חוט סיליקון, סוללות לפנס, משאבת חמצן לדגים קטנים, 2 בובות לקלמרי, 2 ניקלים,
אני מאמין שיש עוד כמה דברים סידור הארגז שלי זה " ריפוי בעיסוק" או הטרפיה שלי
|
|
|
|
רמי עבודת יד
|
רמי עבודת יד חבר פורום    
מנותקגיל:
48
אתם חולמים אני מגשים
|
|
זה מועיל לראות מה יש בסל של השכן חחח .
|
בס"ד מוצעים למכירה . פילוטה מרוקית אמיתי פליי בכול גודל וצבע ציוד דייג משלים לא נותן הצעות מחיר במסרים
מבצע משלוחים דרך דואר ישראל .15 שקל יש אפשרות לאיסוף מיבנה .
רמי 0542424564
|
|
|
פורל הים
|
יום יום בים חבר פורום   
מנותקגיל:
85
יום יום בים מאכיל את הדגים והציפורים
|
|
אתה מפנק אותנו במידע חשוב דני.  איזה דברים שאינם שגרתיים אתה לוקח אתך לדיג , או מהדיג ?  היי בזמנו לקחתי איתי את חפירה מסננת ביתית הייתי חופר ומוציא תולעים אפשר לחפור גם עם כף בנאים במידה ויש תולעים אין פתיון טוב מזה כל סוגי הדגים נתפסים על תולעים זה האוכל הטבעי שלהם פורל הים נ.ב גם אוסף את כדורי הטניס
|
|
עריכה אחרונה: נובמבר 07, 2011, 00:45:21 AM על ידי פורל הים
|
|
הציוד שלי חכת בראוניג רולר גולדן F G 7000
חכת שפיגולה רולר אואזיס 7000
סטנדים בבניה עצמית
חכת אבו גרסיה 7 28
רולר קוונטום (אחרי שיפוץ החלפת מיסב) חכת אבו גארסיה רולר אוקומה V55
ארגז כלים בבניה עצמית
כיסא משודרג לדייג
|
|
מחובר ]
|
|
|
adamfished
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
 |
|
|
אחלה נושא. אצלי זה משתנה כל הזמן, וכמובן בהתאם לסגנון הדיג. תמיד יש את הפחד הזה שנגיע לים עם ציוד פיתיונות לדוגמה, ואז משום מקום יתחילו רדיפות שרק יצעקו ציוד ז'ירז'ור. הפתרון של חיים עם שני ניקלים בארגז לא משנה מה, הוא פתרון טוב לדעתי. ניקל מספיק כבד, במידת הצורך, אפשר גם לקשור ישירות לחכת זריקה סטנדרטית (הרי ככה היינו מז'רז'רים פעם) ולבדוק מה עושה לנו רונדלים מול העיניים. כיוון שאני לא מגיע לים עם רכב, כמות הציוד שלי צריכה להיות מינימום. גם בדיג פתיונות וגם בבולונז אני מסתובב עם הסל קש, כי לרוב אני לא דג פתיונות סטטי, אלא מסתובב עם המקל לאורך החוף ומחפש את הדגים (בתל אביב הם לא קופצים לסל כמו בצפון, צריך לחפש אותם). בז'ירז'ור לוקח רק את הווסט עם שלוש קופסאות לדמויים, קופסה קטנה לסוויבלים ודומיהם, גאנז' תלוי על הווסט (עדכון לסקוויוויד: טרם ננעץ בדג) ופנס ראש תקוע באחד הכיסים. סיגריות, מפתחות, פלאפון וקצת כסף תלוי על הצוואר בנרתיק אטום. בסל הדיג יש לי קופסת בולונז קטנה עם כמה סוגי קרסים, קצת משקולות, שלושה סוגי חוטים עיקריים ומצופים (כפי שמפורט במאמר) וקופסה עם פיתיון ומגבת. בפיתיונות יש לי תיק מיוחד שהבאתי מאנגליה שנפתח כמו ספר משני הצדדים: צד אחד עם ספוג קשיח לתליית קרסים קשורים ודפדפת ניילון לריגים, וצד שני עם קוסה מחולקת לתאים. התיק גם נכנס לסל בסופו של דבר. בכל מקרה, מגבת, מספריים, פלייאר קטן וציוד אישי - חובה בכל סוג של דיג. כמעט אף פעם לא לוקח בקבוק מים
|
|
|
|
טל.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
50
|
|
מישהו פעם לקח אתו משקפת או בגד ים לדיג ?  תענוג לראות (כשאפשרי כמובן) כיצד מונח הריג בתוך המים , ובאיזה אופן לדוגמה מוצגים הפיתיונות לעיניי הדגים. תנסו. 
|
|
|
|
Gal Levy
|
חבר פורום
מנותקגיל:
28
כשאתה דג אתה מרגיש כמו כריש
|
|
לקחתי גם בגד ים כשאני דג מהחוף אני נכנס כ30 מטר לים ומשם זורק.. וגם משקפת כשאבא שלי דג עם הבוס אני נכנסתי עם שנורקל ומשקפת וראיתי להקה של כ30-40 בורים מנסה לתקוף את הפתיון הבורים נגחו בפיתיון (לדעתי הם ניסו לאכול אותו אבלה הקרס היתה גדולה מידי) זה היה מראה ממש יפה ! 
|
|
|
|
טל.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
50
|
|
לקחתי גם בגד ים כשאני דג מהחוף אני נכנס כ30 מטר לים ומשם זורק.. וגם משקפת כשאבא שלי דג עם הבוס אני נכנסתי עם שנורקל ומשקפת וראיתי להקה של כ30-40 בורים מנסה לתקוף את הפתיון הבורים נגחו בפיתיון (לדעתי הם ניסו לאכול אותו אבלה הקרס היתה גדולה מידי) זה היה מראה ממש יפה !  ככה לומדים הרבה על התנהגות הדגים ! 
|
|
|
|
kobishani
|
המז'רז'רים (כבר לא בע"מ) חבר פורום
מנותקגיל:
61
מה שתשחרר הים יחזיר ובגדול
|
|
טוב חברים זה הולך להיות ארוך!!!! דלי מס 1 חוטים 0.20 לקרסים 0.50 למכונה קרסים מכל הסוגים ריגים מכל מיני גדלים מוכנים מספר סוגי סביבלים משקולות מכל הסוגים כולל משקולות סחף עם ספייקים פעמונים חרוזים מגומי סטיקלייטים פלייר קטר סכין פילוט סכין קירמי סתם עוד סכין גדול ספייר מספריים סטנד למקל (יש לי 7 כאלה) דלי מספר 2 2 מגבות מטבח פשוטות 2 פנסי ראש ספייר בטריות לפנסים רגילות ונטענות איזולירבנד אזיקונים מגדלים שונים עוד סטיקלייטים עוד פעמונים קופסה מלאה בציוד ישן (שיהיה) דמויים לקלמרי 2 משקפות צלילה אופניים ......... לא זה סתם  עוד משקולות מכונה קטנה ספייר דלי מספר 3 דלי ריק לידית קשור 3 מטר מיתר(לשים את הדגים שישמרו טריות) לפני ששם מיים בדלי זה גם פנס עששית נטען דינמו הרשימה עוד ארוכה אבל מי זוכר הכל סביר להניח שישנם דברים שלא אשתמש בהם לעולם אבל שישכבו בדלי מעבר למשקל מה איכפת לי. יללה שבת שלום
|
הציוד שלי: מקל: BLACK קפטצ'ר 4-28 מכונה :Shimano STRADIC 3000FA advance מקל: מיג'ורקראפט קרוסטייג' 7-15 מכונה: שימנו נקסייב 3000
|
|
מחובר ]
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|