| תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
| 6/4/2014 | צפון: ראש הנקרה-נהריה | מים מלוחים | רגוע ונמוך | 0 - 10 מטר | דיג בז'רז'ור מהחוף (מלוחים) |
| תפיסות דגים | ||||
|---|---|---|---|---|
| שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
| 19:00 | דמוי דג גדול - בובה ורודה לסבידוש 3.5 ג' | קלמארי (דיונון) | 5 | |
| 22:30 | דמוי דג גדול - בובה ורודה לסבידוש 3.5 ג' | קלמארי (דיונון) | 1 | |
| 01:00 | דמוי דג גדול - עדיין אותו הדמוי :) | קלמארי (דיונון) | 3 | סטוק טוב לקיץ!! |
הדו"ח:
הים ירד והשבוע התחיל ואין מנוס מלקבל החלטות קשות.
נוסעים לאכזיב

קצת ענייני לוגיסטיקה וב-6 אני אוסף את צור ואנחנו חותכים את הגליל המערבי לכיוון בצת בכדי להימנע מהפקקים של אחה"צ

נחיתה רכה ב-7 וקצת בבננה ביץ', ים נמוך ורגוע, שמים כחולים עם מריחות של אדום וצפונית מתונה עם תיבול של מערב

למרות שהשעה עדיין מוקדמת ויש אור, אנחנו ניגשים ישירות לקלאמרים ובזריקה הראשונה עולה אצלי קלמארי חביב שנתן ברקס יפה
זריקה נוספת לאותו הכיוון והשני לא מאחר להגיע
צור במקביל ננעל על אחד משלו ואז ההרגשה המסוכנת של מיליון דולר מתגנבת ולשנינו ברור גם בלי להגיד שבשקיעה זה ישתנה ולא לטובה...

וכמו שכתוב בספר, מה שעולה חייב לרדת...

השמש שוקעת והקלמארים מורידים הילוך. במקביל כמה פלונטרים מעצבנים וטלפונים אצל שנינו שמפריעים ומעצבנים אבל בסופו של דבר צור מגרד עוד שני קלאמרים ושלוש סבידות יפות ואני עם קלמארי נוסף ושני תמנונים שלא שמעו שיש עוצר וטיילו על הריף בלי השגחה...

שעה ארוכה של שקט וללא תוצאות ואנחנו מחליטים על נדידה

22:00 אלי אביבי מארח אותנו לשעה ארוכה ללא תוצאות פרט לקלמארי בודד אצלי וצור מציע להתקפל
אין בעיה.
מתקפלים למקום אחר...

התחנה הבאה והאחרונה להערב היא האנדרטה

קצת עומק שוב פעם ומקום שלא יצא לי להיות בו העונה יותר מ-3-4 פעמים ללא הצלחות יתרות...
הירח מתחיל בירידה לקו האופק והעננים שחונקים אותו תורמים לחשיכה שיורדת וצור מקבל את העצירה המיוחלת וקלמארי גדול ויפה עולה לפני המים
בשילוב כוחות עם שתי החכות כי השארנו את רשת ההרמה ברכב, אנחנו מרימים אותו לריף והאופטימיות חוזרת
לאחר זמן קצר גם אצלי עולה קלמארי בגודל דומה אחרי חרישה איטית ומעיקה של הקרקעית

ואז שקט...
הזמן עובר וכבר אחרי 1 ומחליטים על זריקה אחרונה.
ניסיתי למטה, ניסיתי למעלה, ניסיתי עם הארת בובה וניסיתי בלי.
ניסיתי לאט וניסיתי מהר, ניסיתי רצוף וניסית להקפיץ.
וכלום.
מה נשאר?
מסלול דוגמניות...

מדליק את הפנס ראש על עוצמה מירבית ואלומה רחבה כמעט עד הסוף ונותן לבובה שיגור לקיבינימאט

מכוון את האלומה על נקודת הנפילה ומעט לפני , סופר עד 3 ומתחיל לגלגל, במהירות בינונית ובלי משחקים
והברקס מגיע

קלמארי יפיפה נוגח את דרכו החוצה ויוצא בשילוב כוחות עם שתי חכות

ברור לנו שצריך לנסות שוב ובזריקה השנייה עם אותה השיטה מגיעה עצירה נוספת, הוקסט קטן ונגיחה חזקה מהצד השני והוא משתחרר

עוצר לשתי שניות וממשיך בגילגול והראש-רגל תוקף שוב

הפעם אני נותן לו להינעל ואז הוקסט החלטי והוא פותח מבערים ומוציא חוט

החכה מכופפת והרולר הקטנטן גונח אבל סופיקס 0.20 מטה את המאזן ולבסוף הוא מגיע מתחת לרגליים ומתחבר לבובה של צור ויוצא לנשום אויר

נו מה? לא ננסה שוב פעם??
זריקה –שתיים והסיפור חוזר על עצמו עם קלמארי יפיפה נוסף שסוגר את הערב
קיפול זריז ועצירה בסברי לקוראסונים עם שוקולד ואייס קפה לדרך הארוכה הביתה וב-2 וחצי אני מקבל הוקסט מהמיטה ונרדם לפני שהראש נוגע בכרית...

הפריזר מלא ועכשיו אני רגוע

יש פיתיון לטרולוסים של אוגוסט

...רק האינטאסים יסבלו