הכמויות למנת דג, יש להכפיל לפי כמות הדגים
לברק במשקל של 400-500 גרם (מנה אישית)
5 פטריות שמפיניון
שתי פרוסות עגבניה
בצל קטן קצוץ
שן שום קצוצה
שמן זית
חמאה
תבלינים:
מלח
פלפל שחור
כמון
אופן ההכנה:
- לטגן בשמן זית את הבצל. כאשר הבצל מתחיל להזהיב, להוסיף את השום ולערבב.
- להוסיף את הפטריות, הטגן כחצי דקה ולהוסיף כרבע כפית מלח, פלפל שחור (לפי הטעם) ומעט כמון.
- להמשיך לערבב ולטגן עוד כדקה.
- לחמם את התנור ל 220 מעלות.
- להניח את הלברק על נייר כסף, לחרוץ 3 חריצים מכל צד לשמן, להמליח ולפלפל מעט את הדג.
- למלא את בטן הדג בפטריות המטוגנות ואת השאר לפזר מעל הדג.
- לשים שתי חתיכות חמאה על הדג ועליהן את פרוסות העגבניה.
- לשפוך עוד קצת שמן זית ולסגור את הנייר כסף. (שיהיה לדג נעים וחמים בפנים ;-))
- לשים את הדג בתבנית ולהכניס לתנור החם.
- לאחר 5 דקות, יש להוריד את הטמפרטורה ל 180 מעלות למשך 15 דקות.
- לאחר 15 דקות, יש להוציא ולפתוח מעט את נייר הכסף ולראות אם הדג כבר מוכן. במידה ולא, להכניס לעוד 3 דקות בכל פעם עד שמוכן. (בד"כ כשמתחיל להיות ניחוח של דג במטבח, זה אומר שנהיה מוכן).
- בתאבון
