פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג במים מתוקים בכל הסגנונות (אחראים: itamar26, shragam)
   סיוע בז'ירז'ור בירדן ובכינרת |
עמודים: [1] 2
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: סיוע בז'ירז'ור בירדן ובכינרת (נקרא 2699 פעמים) |
הדפסה |
|
בני
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
שלום לכולם, אני "דייג" חובב ומאחר ורציתי להתמקצע בזירזור, מיהרתי ורכשתי חכה + רולר, מג'נטלמן אנגלי אותו פגשתי בירדן.
במבט לאחור אני בטוח שהיה עדיף לי לבקש את עזרתכם טרם הקניה, אך את הנעשה אין להשיב.
החכה היא חכת זירזור של שימנו מתוצאת Purist מסוג Greek Critter .
אורך החכה 7 פיט, ובתוספת מוט מאריך אורכה 8 ' פיט.
משקלי זריקה 3-15 גר' ועפ"י דברי אותו ג'נטלמן זו חכת לייט המיועדת גם למים מתוקים וגם למים מלוחים ויש לה טבעות פו'גי + מחזיק לפתיון שנמצא מעל מושב הרולר.
אגב, החכה והרולר ועליו חוט 10 ליב' עלו לי 1,000 ש"ח להכל.
בעניין זה יש לי שלוש שאלות :
היכן ניתן להשיג באזור טבריה דמויים לדייג בז'ירזור בכינרת ? היכן ניתן לקבל הדרכה בזירזור ? האם יש אפשרות להצטרף למזרזרים בירדן בכינרת ? (אני מתגורר בישוב קהילתי סמוך לירדן.)
ולבסוף.... האם לדעתכם העיסקה הוגנת והאם הציוד שווה את ההשקעה ?
האם אפשר לקבל שעור פרטי מגאיצ'וק שאת המאמר שלו קראתי אתמול ופשוט התפעלתי.
בחור מוכשר. כנראה שלא רק בדייג אלא גם בכתיבה.
תודה למשיבים
|
|
|
|
צור.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
052-3770519
|
|
בובות לז'ירזור ניתן לקנות בטבריה אצל יהודה צעצועים לגבי טיב העסקה תן לנו פרוט של הציוד חברה ודגם של המקל והרולר לגבי שיעור אני בטוח שיהיו חברים שישמחו לעזור כשאתה מעוניין לצאת שלך הודעה בפורום בנוסף ישנו בפורום בחור בשם צח ברק שמתכנן סדנה לז'ירז'ור בכינרת ממליץ לך ליצור איתו קשר שאלות נוספות יענו בברכה
|
|
|
|
|
היי אכן יוצאת סדנא בזירזור מתוקים הטלפון שלי 052-8020553 ואגב גם אני משתמש בחכה 3-15 אמנם היא לא אולטרה אבל אפשר לעבוד איתה קצת יותר אגרסיבי בהצלחה:)
|
|
|
|
בני
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
ידידי,
לא ירדתי לסוף דעתך.
האם למרות משקלי הזריקה הגבוהים יחסית ניתן לעבוד עם החכה ואפילו אגרסיבית או שהיא לא מתאימה לדמויים המיועדים לכינרת.
אודה לך אם תבהיר.
אגב, רשמתי לפני את מס' הטלפון שלך . אהיה תלמיד טוב - מבטיח.
תודה.
|
|
|
|
|
החכה מעולה לעבודה בכנרת ואפשר לעבוד אגרסיבי:) יותר מזה שנה שעברה צחקו עלי כשעבדתי עם חכת לייט 4-28 ורולר 3000 ותתפלא התוצאות היו מצוינות  הסדנה כוללת 2 מפגשים אחד עיוני ואחד מעשי ב10.4 וב12.4 יהיה טירוף;)
|
|
|
|
andreypa
|
אנדרי פרלוב חבר_ISF חבר פורום
מנותקגיל:
40
תמיד זמין 053-6064261
|
|
החכה מעולה לעבודה בכנרת ואפשר לעבוד אגרסיבי:) יותר מזה שנה שעברה צחקו עלי כשעבדתי עם חכת לייט 4-28 ורולר 3000 ותתפלא התוצאות היו מצוינות  הסדנה כוללת 2 מפגשים אחד עיוני ואחד מעשי ב10.4 וב12.4 יהיה טירוף;) אתה עושה סדנא בכנרת ולא מזמין אותי  אני גם רוצה 
|
-------------------------------
|
|
|
בני
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
בובות לז'ירזור ניתן לקנות בטבריה אצל יהודה צעצועים לגבי טיב העסקה תן לנו פרוט של הציוד חברה ודגם של המקל והרולר
זאת החכה ואלה הפרטים הרשומים עליה. החכה תוצרת שימנו , באורך 7 פיט ויש לה גם מוט שמצורף לסט , שניתן לחברו לחכה וכך להאריך את החכה ל 8 פיט. על החכה רשום "פוריסט" ו "גריק קריטר " וכמו כן מצוינים משקלי זריקה 3-15. יש לה ידית שעם יפהיפיה בשחור ובז' החכה קלה , הרולר הוא של חב' Aernos וגודל השפולה 1000 על הרולר חוט בד מחליף צבעים של 10 ליברות. היה איתו עוד בחור ישראלי שהמעיט לדבר אך עשה רושם של מקצוען המבין עניין . לכן, למרות שהעיד על עצמו שאין לו נסיון בירדן או בכנרת וכל נסיונו זה זירזור בים בעבר , קיבלתי את דעתו ושוכנעתי שהמחיר סביר ביותר והעיסקה כדאית ולכן קניתי מהאנגלי את הציוד לפני חזרתו לאנגליה. אגב, כל הציוד במצב חדש חדש ושמור היטב. הבעיה שאין לי כל נסיון ואשמח להצטרף וללמוד . תודה על חוות דעתכם ועל סיוע בעניין.
|
|
|
|
בני
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
החכה מעולה לעבודה בכנרת ואפשר לעבוד אגרסיבי:) יותר מזה שנה שעברה צחקו עלי כשעבדתי עם חכת לייט 4-28 ורולר 3000 ותתפלא התוצאות היו מצוינות  הסדנה כוללת 2 מפגשים אחד עיוני ואחד מעשי ב10.4 וב12.4 יהיה טירוף;) היכן ? היכן? היכן ? - טבריה כנרת ירדן, מה המחיר ?
|
|
|
|
|
מפגש ראשון ברמת ישי בחנות דייג ״חברים על 4״ מפגש שני בכנרת ועלות 150₪ לשני המפגשים ביחד:)
|
|
|
|
andreypa
|
אנדרי פרלוב חבר_ISF חבר פורום
מנותקגיל:
40
תמיד זמין 053-6064261
|
|
 |
|
|
בני מקל מוכר לי היה כזה לחבר טוב שלי לפני שנתיים.  המחיר של המקל הוא סביב ה500 ש"ח חדש והרולר רץ סביב ה600 ש"ח בארץ כך שאם תוספת החוט בד שאין לי מושג של איזה חברה זה, אלה אם כן הוא ציין אותו אבל בוא נגיד שגם החוטים הפשוטים לא נופלים ממחיר של 100 ש"ח אז חסכתה לעצמך איזה 200-300 ש"ח מסט חדש. ואם הסט הזה במצב טוב מה רע  רק הרווחתה  בקשר לים היצרן תכנן אותה למיים מתוקים בזכות האורך שלה 2.10 אבל אם שטיפה טובה לאחר כל יציאה תחזיק גם הרבה זמן בים בלי בעיה. אני אישית חולה על מקלות של 2.40-2.50 במשקלי אולטרה, גם אם זה אומר שאני סובל בירדן ובנחלים כשאני עובד אם מקל כזה ארוך יחסית. אבל חבר שלי היה מגיע למרחקי זריקה יפים מאוד איתה בעבודה אם ניקלים 7-10 גרם והוציא ביניות \ מושטים כמו גדול. גם אני כאשר יוצא לכנרת אם זה מהקיאק או מהחוף יש לי שני מקלות איתי בארסנל מקל אולטרה לייט 0-7 ומקל אולטרה 3-15, ואין שום בעיה לעבודה אם המקל אולטרה 3-15 בכנרת אני אישית ממליץ במקל הזה לא ללכת על הטווח הנמוך שלו אלה להתרכז בניקלים\ציקדות של 7-10 גרם המקל הם יוציאו את המקסימום מהמקל הזה. הביניות הגודלות ביותר שהוצאתי היו על המקל הזה במיוחד בשעות הערב כאשר לפעמים חסר לי טיפה מהמרחק בזריקה היתי מחליף למקל 3-15 עובר לניקלים של 10+ גרם ומרוויח את ה10-15 מטר הקריטיים הללו  יתכן ושבוע הבא אני בכנרת אם לא במהלך חופשת פסח שכבר כמעט בדלת אצלנו אני בטוח מגיע. דבר איתי ואתה מוזמן להצטרף אלינו ליציאה 
|
|
|
|
בני
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
תודה אנדרי,
איזה תשובה מפורטת, מקיפה ויפה.
התייחסות שכזו - לא ציפיתי לקבל .
שוב תודה
|
|
|
|
צור.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
052-3770519
|
|
תודה אנדרי,
שוב תודה
תתחיל להתרגל זה היחס פה 
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
ברוך הבא בני....  תודה אנדרי,
שוב תודה
מאנדריי לרוב מקבלים יותר ממה שאפשר לצפות....  האם אפשר לקבל שעור פרטי מגאיצ'וק שאת המאמר שלו קראתי אתמול ופשוט התפעלתי.
גיאצוק לא למכירה ולא להשכרה..... חוצמזה אסור להחמיא לו - זה גורם לו להרגיש לא בנוח....  וברצינות בני, היוזמה שציין צח ברק היא יוזמה עצמאית ולגיטימית... גיאצוק כמו כלל מנהלי הפורום - לעולם לא יתנו "שיעור/סדנא בשכר"... משך הזמן נוצרת לעיתים בפורום הכרות ונוצר קשר אשר בהמשך לו יש מפגשי דיג משותפים - לי לקח שנה לצאת עם גיאצוק....  בכל אופן, בפורום על החוף נפתח דיון - בדיקת התעניינות לגבי פעילויות צפויות של הפורום... במפגשים מסוג זה - ככלל משתפים ומייעצים, גם גיאצוק ואנדריי.... עד שיתקיים מפגש - אתה מוזמן לקרוא וגם לשאול שאלות.... אגב, תרגיש חופשי ובנוח להציג את עצמך - זה אפילו רצוי ומקובל כאן... למשל: גיל, אזור מגורים, סגנונות דיג מועדפים - וכל שתראה לנכון, כראות עיניך כמובן... המשך גלישה מהנה...
|
|
|
|
שי דביר (שי שם פרטי)
|
אהבת הדיג והרצון לשתף הופכים אותך להיות חבר פורום
מנותקגיל:
57
וכמות ההודעות הזו היא רק ההתחלה...
|
|
 |
|
|
שלום לכולם, אני "דייג" חובב ומאחר ורציתי להתמקצע בזירזור, מיהרתי ורכשתי חכה + רולר, מג'נטלמן אנגלי אותו פגשתי בירדן.
במבט לאחור אני בטוח שהיה עדיף לי לבקש את עזרתכם טרם הקניה, אך את הנעשה אין להשיב.
החכה היא חכת זירזור של שימנו מתוצאת Purist מסוג Greek Critter .
אורך החכה 7 פיט, ובתוספת מוט מאריך אורכה 8 ' פיט.
משקלי זריקה 3-15 גר' ועפ"י דברי אותו ג'נטלמן זו חכת לייט המיועדת גם למים מתוקים וגם למים מלוחים ויש לה טבעות פו'גי + מחזיק לפתיון שנמצא מעל מושב הרולר.
אגב, החכה והרולר ועליו חוט 10 ליב' עלו לי 1,000 ש"ח להכל.
בעניין זה יש לי שלוש שאלות :
היכן ניתן להשיג באזור טבריה דמויים לדייג בז'ירזור בכינרת ? היכן ניתן לקבל הדרכה בזירזור ? האם יש אפשרות להצטרף למזרזרים בירדן בכינרת ? (אני מתגורר בישוב קהילתי סמוך לירדן.)
ולבסוף.... האם לדעתכם העיסקה הוגנת והאם הציוד שווה את ההשקעה ?
האם אפשר לקבל שעור פרטי מגאיצ'וק שאת המאמר שלו קראתי אתמול ופשוט התפעלתי.
תודה למשיבים
הי בני, בשבת אנחנו (אני, צור ושתי בנותינו) בכנרת... איפה אתה גר בדיוק? באיזה ישוב? אתה נייד? תרגיש חופשי להצטרף.... מאחר ומדובר באוטו יותר קטן ממיני מינור (יונדאי אטוס) אז השבת לא אוכל לאסוף אותך (צור הולך לסבול מאחורה באוטו, הוא עדיין לא מבין כמה, הבת נוהגת ואני נהג מלוה, וצור יהיה המקלל התורן...) אבל בשבתות אנחנו קבוע בכנרת (אני והבת שלי) כך שנוכל לתאם..
|
הדג שהצליח לברוח, סך הכל רצה לחיות יותר ממה שאתה רצית להעלות אותו לסירה.
|
|
|
בני
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
 |
|
|
הי שי,
קודם כל תודה על ההזמנה.
אומנם בשבת זו לא אוכל עקב התחייבויות קודמות אך אשמח להצטרף בעתיד.
אני גר בכרכום. ישוב קהילתי צמוד לכינרת.
בזמנו התגוררתי באזור תא ושם אף יצא לי להכיר את גאיצ'וק וגם לשמוע על "מעלליו" בדיג של רפי.
יש לי גם חברים מהצפון שמכירים את שניהם ומהם קיבלתי עליהם אינפורמציה סופר חיובית על מקצועיותם בדייג. ועל רפי שהוציא את ידידי מברוך משפטי עם רשות שמורות הטבע.
אני מקווה שאינני מבלבל את היוצרות .
בקיצור, גם הדייג שפגשתי בכינרת שהיה יחד עם הג'נטלמן האנגלי , דיבר על יכולתיו של רפי כדייג במונחים סופרלטיבים ואף ציין כי בזמנו נתן לו במתנה חכת G Loomis לג'יגינג. ??
לא יודע אם זה נכון אך זה מה שהוא אמר . שמו דני ועל פי כמות הדגים וקצב הוצאתם - הוא נראה לי מה זה מקצוען סופר חבל"ז.
זאת למרות שאמר שהוא לא מומחה בדיג בכינרת וכל נסיונו הוא בים התיכון בצפון הארץ.
ניסיתי ליצור עימו קשר כי אני מבקש ללמוד ממנו את רזי הפליי פישינג , סגנון דייג שבמפגש הראשון ראיתי שהוא שולט בו , אך הוא טרם השיב לי .
כנראה שלוקח לו זמן כי גם במפגש הראשון קשה היה להוציא ממנו שלושה משפטים.
"סגור" ו"נעול" הדייג הזה ואולי רפי או גאיצ'וק יודעים מיהו ומדוע.
מכל מקום אני אשמח אם יצור קשר כי הציוד שלו היה ליגה לאומית, תפעול הציוד היה מיקצועי לחלוטין , המעברים מאולטרה לפליי היו מהירים - בתוך המיים וכל זריקה של "זבוב" או אולטרה העלתה דג.
פשוט ללקק את האצבעות ולקנא במקצועיות.
לא רצה להרחיב את הדיבור על עצמו, מיהו ומהיכן, אך מיקצועיותו בדייג ומיקצועיות הג'נטלמן האנגלי הרשימה.
מכאן באה הצעתי לגאיצ'וק , כי הבחור פשוט לא משיב לי.
מחר אהיה באותו מקום בכינרת ואראה אם הוא מגיע לשם . אם כן אנסה לשכנע אותו ללמדני. לא נראה לי שיבקש תשלום על כך ושהוא זקוק לכך אבל אני אציע.
אם אצליח - אדווח לכם.
עד אז אשמח אם רפי או גאיצוק יוכלו לתת לי פרטים כיצד ניתן לאתר אותו וליצור עימו קשר.
אגב, את כל כל הדגים נתן לי ולאישתי מתנה וסירב לקחת כל תשלום.
מדובר היה ב איזה 20 חתיכות .
כנראה אחד מל"ו צדיקים...
כל היודע דבר מתבקש לעדכן אותי - פשוט נגנבתי.
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|
עמודים: [1] 2
|