אני מסכים עם צור !
זה באמת נראה כמו משהו מוזר עם מיליון תוספת.
המרכיבים שלי לבצק:
התוצאה הסופית=כ-200 גרם בצק.
הכל לפי העיןקמח רגיל.
מים רגילים מהברז.
טונה/סרדינים בקופסא.(רעיון מצוין של יצחק

)
אופן ההכנה:שמים 2 כוסות קמח מלאות בקערה
שופכים כוס מים מלאה מהברז לתוך הקמח.
נותנים לאשתך שתערבב עם כף לא מהר מידי.

הבצק אמור לצאת על גבול הבצק מסטיק לבין הבצק הרגיל.
מוסיפים עוד וקמח ומערבבים.
מוסיפים את השמן של הסרדינים/טונה לתוך הקמח בלי להתקמצן !
מערבבים עוד פעם ושמים בקופסא קטנה והולכים לדוג.
המתכון עובד בעיקר על מים מלוחים.
ניר,
שים לב שמדובר כאן על הכנת בצק שמיועד לקפיץ ולא לקרס בודד.
בצק שמכינים מקמח לבן נטו הופך לגוש הומוגני שאינו מתפרק ולכן לא מתאים כ"כ לקפיץ.
השימוש ברכיבים שונים שחלקם הגדול לא מומס במים או במילים אחרות רכיבים שמעורבבים יחדיו ל
תערובת שמתפוררת ולא לתרכובת שנשארת אחידה,מתאימים יותר לבצק קפיצים קלאסי.
השאלה אם הבצקים שניסיתם תפסו גם קרפיונים אינה רק לגיטימית,היא גם רלוונטית אבל היא אינה השאלה היחידה.
שאלה נוספת היא האם הבצק שניסיתם הביא לתפיסה של דגים אחרים ובעיקר שפמנונים?
זה לא ששפמנונים לא נתפסו על בצק פיתה עם וניל למשל או פיתה עם תירס,אבל על בצק שעורבב עם טונה למשל או אוכל של דגים מבריכות דגים נתפסו יותר מדי שפמנונים לטעמי בכדי שנוכל להגדיר אותם כפיתיון אידיאלי לקרפיונים.
אותה הבעיה תופסת גם לגבי בוייליס.
ישנם בוייליס על בסיס סרטנים או קלאמרי ואפילו בשר מיובש או משומר שמיועדים לקרפיונים גדולים בתקופה שהמים קרים. יש כאלו שאפילו משתמשים בסלאמי או קבנוס...
מניסיוני,השימוש בבוייליס מהסוג הזה (ועל אחת כמה וכמה בקבנוס),מביא 99% שפמנונים בכנרת הקטנה שלנו ששורצת במשופמים האלו...
אם תעשו חתך בוייליס שנמצאים בארסנל הפיתיונות של דייגי הקרפיונים בכנרת תראו שרובם ככולם משתמשים בבוייליס מתוקים כדוגמת בננה,וניל,אננס,תות,סקופקס וכו'...
לא ששפמנונים לא נתפסים על בוייליס תות,אבל הרבה פחות מבוייליס סרטנים...