פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 דוחות דיג
  יומן דו"חות הדיג (אחראים: rafi, shragam)
   בורים בים פלטה |
עמודים: [1] 2
|
|
|
| 0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
|
דו"ח דיג: בורים בים פלטה (נקרא 2927 פעמים) |
הדפסה |
|
|
רובי
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
 |
|
|
| תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: | | 21/2/2014 | צפון: שבי ציון -עכו | מים מלוחים | רגוע ונמוך | 0 - 10 מטר | דיג חופי בים - פתיונות (סרף) |
| תפיסות דגים |
| שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
| 9 | בצק רגיל - | בורי דהבאן (קיפון זהוב) | 7 | לא נשקל |
הדו"ח:שלום לכל החברים, לאחר חודשים רבים ללא ים, מתעורר לבוקר שישי קיצי שכזה, שמש בחוץ ושמיים בהירים ורוח קלה מלטפת חרש. מגיע אל הים ומראה פשוט נהדר, לגונה כחולה וצלולה ,תמונה מרהיבה ביופייה. אולי לא ים אידאלי לדיג אבל בשבילי זה להירגע קודם כל מהשגרה השוחקת והדגים עם יש בכלל זה רק בונוס. הדיג יתבצע ממש קרוב משהו כמו מטר מקצה הריף. הפטנט היה שאני נעמדתי ממש מאחורה משהו כמו 2 3 מטרים על הסלעים מנסה להסתיר את עצמי מהדגים עד כמה שזה נשמע מוזר, פשוט הקפדתי להתמזג עם הסלעים ולא לעורר חשד כל שהוא ולהיות בזווית שהשמש לא תטיל את הצל שלי על המים וכל פעם הייתי משנה כיוון/זווית וזורק לאזור סלעי יחסית פחות צלול עם כי שגם באזור הצלול התרחשו אכילות ויצאו בורים. אבל היה לזה גם מחיר עקב מיקומי הרחק מקצה הריף היו הפרשי גובה של 20 ס"מ לערך משמעותיים ביותר. כל תפיסה הדג היה נחבט בסלע ולפיכך ברחו לי מס' פריטים בגדלים מרשימים, אני מניח משהו באזור החצי קילו ואף יותר מפאת משקלם הגדול הם " התפוצצו" על הסלע "במדרגה" של הפרשי הגובה ובדיוק שרציתי להרימם הם נחבטו בעוצמה רבה ונפלו אל הים. סה"כ הייתה חוויה מאלפת שעתיים של דיג 9:00 -11:00 שמש ,ים, דגים - ורוגע זה מה שחיפשתי וזה מה שקיבלתי. אין על דיג בוס  הציוד שלי: מקל 6 מ' קרבון חוט ראשי 30 שקוף חוט ריג 25 שקוף מצוף קטנטן משקולת פקמן קטנה זוג קרסים קטנות בצק דליל פשוט רובי
|
|
|
|
עריכה אחרונה: פברואר 23, 2014, 08:32:19 AM על ידי רובי
|
|
-------------------------------
מכור לדיג בוס
|
|
|
|
הנצרתי מס 1
|
חבר פורום
מנותקגיל:
61
אלבום תמונות http://www.flickr.com/photos/m_o_38/
|
|
" מנסה להסתיר את עצמי מהדגים עד כמה שזה נשמע מוזר "בכלל לא מוזר וזה אמיתי לגמרי..גם בבוס וגם בג'רג'ור זה משפיע בים שקוף יופי של תפיסות וניקיון ראש  בהצלחה בבאות
|
|
|
|
| IP: [
מחובר ]
|
|
|
|
|
 |
בעניין:
« הגיב #2 ב- : פברואר 22, 2014, 15:20:01 PM » |
|
איפה התבצע הדייג אם אפשר לשאול?
Sent from my GT-I9295 using Tapatalk
|
|
|
|
|
|
|
 |
בעניין:
« הגיב #3 ב- : פברואר 22, 2014, 15:20:12 PM » |
|
ויופי של תפיסות
Sent from my GT-I9295 using Tapatalk
|
|
|
|
|
|
liron89
|
חבר פורום
מנותקגיל:
36
...
|
|
אחלה תפיסות.. הטורפים היו בתרדמת אבל הבורים חגגו..
|
|
|
|
עריכה אחרונה: פברואר 22, 2014, 18:37:08 PM על ידי liron89
|
|
"...Teach a man to fish, and he will fish forever"
|
|
|
|
|
חייב להסתתר בים שקוף,אחלה בורים יופי של ארוחה סידרת. בתאבון 
|
|
|
|
|
|
רותם.ב
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
אחלה יציאה סידרת לך! ובכלל בים שקוף קשה להרים בורי...
|
|
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
מנה מרשימה של בורים משובחים, בהחלט תוצאה יפה רובי - מה גם שדיג בורי ובמיוחד הגדולים נחשב "אמנות" ומצריך מקצוענות  היו דגים, היו חוויות ודוח מעניין שמעלה כמה שאלות מעניינות... *לגבי ה"הסתתרות", מידע חשוב ומסתבר שיש לזה חיזוק ממביני דבר... מי שלא ידע או לא כל כך היה משוכנע, יפנים לעתיד... *שאלת השאלות: מה עושים כדי שהבורים הגדולים לא ייפלו - וכדי שהלהקה לא תברח?! יש רעיונות?!  *נתת בסיום מידע כמו שצריך, חסרה לי רק הבהרה קטנה: "חוט שקוף" כוונתך פלורוקרבון?! נ.ב. מילוי נתוני היומן חשוב לצורך מאגר מידע. אשמח אם תערוך את הדו"ח ותשלים נתוני הדג והפתיון... למקרה שלא ידעתם, אז למשל יש אופציה של חיפוש לפי סוג דג, חודש, פתיון... אם בפברואר בעוד שנה מישהו ירצה לדעת אם נתפסו בורים - זה יעזור מאוד...
|
|
|
|
|
|
yossid
|
הים הוא המרגוע האמתי שלי חבר פורום
מנותקגיל:
64
דייג חוף ומז'רז'ר
|
|
הדוח יפה והדגים גם כן אבל מהם לעומת ניקוי הראש והתרעננות הנדרשת גם לגוף ובעיקר לנפש.
|
|
תמיד תזכרו... שהדג שיושב אצלכם בצלחת, נמצא שם רק כי הוא פתח את פיו לאכול!!!
|
|
|
|
רובי
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
 |
|
|
מנה מרשימה של בורים משובחים, בהחלט תוצאה יפה רובי - מה גם שדיג בורי ובמיוחד הגדולים נחשב "אמנות" ומצריך מקצוענות  היו דגים, היו חוויות ודוח מעניין שמעלה כמה שאלות מעניינות... *לגבי ה"הסתתרות", מידע חשוב ומסתבר שיש לזה חיזוק ממביני דבר... מי שלא ידע או לא כל כך היה משוכנע, יפנים לעתיד... *שאלת השאלות: מה עושים כדי שהבורים הגדולים לא ייפלו - וכדי שהלהקה לא תברח?! יש רעיונות?!  *נתת בסיום מידע כמו שצריך, חסרה לי רק הבהרה קטנה: "חוט שקוף" כוונתך פלורוקרבון?! נ.ב. מילוי נתוני היומן חשוב לצורך מאגר מידע. אשמח אם תערוך את הדו"ח ותשלים נתוני הדג והפתיון... למקרה שלא ידעתם, אז למשל יש אופציה של חיפוש לפי סוג דג, חודש, פתיון... אם בפברואר בעוד שנה מישהו ירצה לדעת אם נתפסו בורים - זה יעזור מאוד... תודה רפי ערכתי את הדו"ח מחדש אתה צודק בנוגע "לאומנות" של סגנון הדיג הזה זה דורש ממך מקצוענות וזה לא מגיע ביום אחד זהו תהליך של שנים של למידה והתבוננות וניסיון שאי אפשר להסביר על הכתוב אלא לצאת לשטח וללמוד. בשבילי דיג בורי זה שלווה ורוגע עד כמה שזה ישמע מוזר אני נכנס למין מדיטציה מתנתק מהעולם ונכנס לריכוז בלתי רגיל -צריך לראות ולחוש זאת כדי להבין. לגבי שאלתך בנוגע לחוט, מצטער על הבורות אין לי מושג מזה פלורוקרבון מדובר על חוט פשוט בצבע שקוף שעלה לי 20 ש"ח אני משתמש איתו כבר קרוב לשנה האמת שנים השתמשתי עם חוט כחול של טרבוקו ולא חשתי כל הבדל בתפיסות פשוט נכנס לי "ג'וק" ועברתי לצבע שקוף לגבי הבורים הגדולים שנפלו לי זהו מכלול של סיבות כאשר הסיבה המרכזית היא רפיון בחוט עקב מיקומי כמו שציינתי בדו"ח. ים נמוך +מיקום הרחק מקצה הריף+הפרשי גובה של הסלע =רפיון חוט ופגיעה ישירה של הדג בסלעים משקל הדג משחק פה תפקיד ככל שהוא יותר גדול כך הפגיעה בסלע יותר קשה ונוצר רפיון בחוט ויש בריחה בים גבוה זה לא היה קורה משום שאתה נמצא על קצה הריף עצמו ואין שום מכשול בדרך שהדג יכול להיתקל בו וליפול רצ"ב בורים גדולים בים גבוה רובי
|
|
מכור לדיג בוס
|
|
|
|
piniab
|
חבר פורום
מנותקגיל:
62
|
|
איזו מקצוענות... שאפו.  נראה לי שארשם לפקולטה למדעי הבורי . 
|
|
יום רע של דיג הוא טוב יותר מיום מוצלח בעבודה.
|
|
|
|
gaichuk
|
יעד מצומצם חבר פורום
מנותקגיל:
50
יש אכילות ???
|
|
אחלה בורים  איפה כול אותם דייגי הבורי כשאני נמצא על הריפים ומחפש אינטיאסים?? אני מוכן לשלם כסף טוב על כזה בורי 
|
|
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
|
|
|
|
dani77
|
חבר פורום
מנותקגיל:
49
|
|
לא קל בכלל לדוג בורי בים כזה כנראה יש לך את זה ובגדול 
|
|
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
 |
|
|
איזו מקצוענות... שאפו.  נראה לי שארשם לפקולטה למדעי הבורי .  מה שכתב פיני  מנה מרשימה של בורים משובחים, בהחלט תוצאה יפה רובי - מה גם שדיג בורי ובמיוחד הגדולים נחשב "אמנות" ומצריך מקצוענות  היו דגים, היו חוויות ודוח מעניין שמעלה כמה שאלות מעניינות... *לגבי ה"הסתתרות", מידע חשוב ומסתבר שיש לזה חיזוק ממביני דבר... מי שלא ידע או לא כל כך היה משוכנע, יפנים לעתיד... *שאלת השאלות: מה עושים כדי שהבורים הגדולים לא ייפלו - וכדי שהלהקה לא תברח?! יש רעיונות?!  *נתת בסיום מידע כמו שצריך, חסרה לי רק הבהרה קטנה: "חוט שקוף" כוונתך פלורוקרבון?! נ.ב. מילוי נתוני היומן חשוב לצורך מאגר מידע. אשמח אם תערוך את הדו"ח ותשלים נתוני הדג והפתיון... למקרה שלא ידעתם, אז למשל יש אופציה של חיפוש לפי סוג דג, חודש, פתיון... אם בפברואר בעוד שנה מישהו ירצה לדעת אם נתפסו בורים - זה יעזור מאוד... תודה רפי ערכתי את הדו"ח מחדש אתה צודק בנוגע "לאומנות" של סגנון הדיג הזה זה דורש ממך מקצוענות וזה לא מגיע ביום אחד זהו תהליך של שנים של למידה והתבוננות וניסיון שאי אפשר להסביר על הכתוב אלא לצאת לשטח וללמוד. בשבילי דיג בורי זה שלווה ורוגע עד כמה שזה ישמע מוזר אני נכנס למין מדיטציה מתנתק מהעולם ונכנס לריכוז בלתי רגיל -צריך לראות ולחוש זאת כדי להבין. לגבי שאלתך בנוגע לחוט, מצטער על הבורות אין לי מושג מזה פלורוקרבון מדובר על חוט פשוט בצבע שקוף שעלה לי 20 ש"ח אני משתמש איתו כבר קרוב לשנה האמת שנים השתמשתי עם חוט כחול של טרבוקו ולא חשתי כל הבדל בתפיסות פשוט נכנס לי "ג'וק" ועברתי לצבע שקוף לגבי הבורים הגדולים שנפלו לי זהו מכלול של סיבות כאשר הסיבה המרכזית היא רפיון בחוט עקב מיקומי כמו שציינתי בדו"ח. ים נמוך +מיקום הרחק מקצה הריף+הפרשי גובה של הסלע =רפיון חוט ופגיעה ישירה של הדג בסלעים משקל הדג משחק פה תפקיד ככל שהוא יותר גדול כך הפגיעה בסלע יותר קשה ונוצר רפיון בחוט ויש בריחה בים גבוה זה לא היה קורה משום שאתה נמצא על קצה הריף עצמו ואין שום מכשול בדרך שהדג יכול להיתקל בו וליפול רצ"ב בורים גדולים בים גבוה רובי חן חן על עריכת הדוח והתשובה המפורטת רובי...  כמי ש"חטא" בעבר הרחוק בתפיסת בורי על בוס, כולל בשנים האחרונות במעגן הקישון לצורך פתיון - וגם בשביל הנפש... מבין בדיוק על מה אתה מדבר... ההתרכזות במצוף או על רגש שזה בעצם התבוננות במצוף שבאוויר, לאתר כל ניד קטן- ולהיות דרוך לתת את הנעילה... פלורוקרבון זה חוט שלפי הטענה הוא "בלתי נראה" או "כמעט ולא נראה" במים, לרוב וככלל גם יותר "קשיח" מחוט רגיל... לגבי צמצום הבריחות שזה החלק המעניין, במילים אחרות - בים פלטה כשאתה מסתתר ויש מדרגה, זה בלתי נמנע?! מכאן לשאלה: למה לא להצטייד בסל-רשת עם מוט, וכשיש דג גדול להתקרב אל קצה הריף ולאסוף אותו עם הרשת?! 
|
|
|
|
|
|
רובי
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
 |
|
|
איזו מקצוענות... שאפו.  נראה לי שארשם לפקולטה למדעי הבורי .  מה שכתב פיני  מנה מרשימה של בורים משובחים, בהחלט תוצאה יפה רובי - מה גם שדיג בורי ובמיוחד הגדולים נחשב "אמנות" ומצריך מקצוענות  היו דגים, היו חוויות ודוח מעניין שמעלה כמה שאלות מעניינות... *לגבי ה"הסתתרות", מידע חשוב ומסתבר שיש לזה חיזוק ממביני דבר... מי שלא ידע או לא כל כך היה משוכנע, יפנים לעתיד... *שאלת השאלות: מה עושים כדי שהבורים הגדולים לא ייפלו - וכדי שהלהקה לא תברח?! יש רעיונות?!  *נתת בסיום מידע כמו שצריך, חסרה לי רק הבהרה קטנה: "חוט שקוף" כוונתך פלורוקרבון?! נ.ב. מילוי נתוני היומן חשוב לצורך מאגר מידע. אשמח אם תערוך את הדו"ח ותשלים נתוני הדג והפתיון... למקרה שלא ידעתם, אז למשל יש אופציה של חיפוש לפי סוג דג, חודש, פתיון... אם בפברואר בעוד שנה מישהו ירצה לדעת אם נתפסו בורים - זה יעזור מאוד... תודה רפי ערכתי את הדו"ח מחדש אתה צודק בנוגע "לאומנות" של סגנון הדיג הזה זה דורש ממך מקצוענות וזה לא מגיע ביום אחד זהו תהליך של שנים של למידה והתבוננות וניסיון שאי אפשר להסביר על הכתוב אלא לצאת לשטח וללמוד. בשבילי דיג בורי זה שלווה ורוגע עד כמה שזה ישמע מוזר אני נכנס למין מדיטציה מתנתק מהעולם ונכנס לריכוז בלתי רגיל -צריך לראות ולחוש זאת כדי להבין. לגבי שאלתך בנוגע לחוט, מצטער על הבורות אין לי מושג מזה פלורוקרבון מדובר על חוט פשוט בצבע שקוף שעלה לי 20 ש"ח אני משתמש איתו כבר קרוב לשנה האמת שנים השתמשתי עם חוט כחול של טרבוקו ולא חשתי כל הבדל בתפיסות פשוט נכנס לי "ג'וק" ועברתי לצבע שקוף לגבי הבורים הגדולים שנפלו לי זהו מכלול של סיבות כאשר הסיבה המרכזית היא רפיון בחוט עקב מיקומי כמו שציינתי בדו"ח. ים נמוך +מיקום הרחק מקצה הריף+הפרשי גובה של הסלע =רפיון חוט ופגיעה ישירה של הדג בסלעים משקל הדג משחק פה תפקיד ככל שהוא יותר גדול כך הפגיעה בסלע יותר קשה ונוצר רפיון בחוט ויש בריחה בים גבוה זה לא היה קורה משום שאתה נמצא על קצה הריף עצמו ואין שום מכשול בדרך שהדג יכול להיתקל בו וליפול רצ"ב בורים גדולים בים גבוה רובי חן חן על עריכת הדוח והתשובה המפורטת רובי...  כמי ש"חטא" בעבר הרחוק בתפיסת בורי על בוס, כולל בשנים האחרונות במעגן הקישון לצורך פתיון - וגם בשביל הנפש... מבין בדיוק על מה אתה מדבר... ההתרכזות במצוף או על רגש שזה בעצם התבוננות במצוף שבאוויר, לאתר כל ניד קטן- ולהיות דרוך לתת את הנעילה... פלורוקרבון זה חוט שלפי הטענה הוא "בלתי נראה" או "כמעט ולא נראה" במים, לרוב וככלל גם יותר "קשיח" מחוט רגיל... לגבי צמצום הבריחות שזה החלק המעניין, במילים אחרות - בים פלטה כשאתה מסתתר ויש מדרגה, זה בלתי נמנע?! מכאן לשאלה: למה לא להצטייד בסל-רשת עם מוט, וכשיש דג גדול להתקרב אל קצה הריף ולאסוף אותו עם הרשת?!  תודה לכל החברים על הפירגון לשאלתך רפי בנוגע לרשת עם מוט מעולם לא השתמשתי בה וזה לא בשבילי. זה מסורבל בעיניי להחזיק ביד אחת מקל וביד השנייה להיות דרוך עם רשת זה פוגע בהנאה לפי דעתי.(גם מסוכן על הסלעים כאשר אתה יכול להתחלק ולא יהיה לך הגנה כאשר אתה עם 2 ידיים שאוחזות במקלות) מה עוד שמעולם לא התיחסתי לכמויות שאני תופס ,דג יותר או פחות זה לא כל כך משנה לי עם דג ברח עצם החוויה בתפיסה ובמלחמה שהדג הזה נותן יוצר אצלי ריגוש עילאי וסיפוק בלתי רגיל. תמיד יש את הפעם הבאה והים לא שוכח לדאוג לך כשצריך.... כך אני מאמין וגם יודע אגב מעולם לא דגתי במרינות/מזחים וכו' -יותר מידי רעש והמולה גם הדגים לא משהו בטעמם אני מחפש את הבורי אך ורק בים הפתוח -זאת ההנאה שלי. שיהיה המשך יום טוב רובי
|
|
מכור לדיג בוס
|
|
|
| 0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
| « הקודם הבא »
|
| הדפסה
|