| תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
| 21/2/2014 | דרום - אשדוד | מים מלוחים | רגוע ונמוך | 10 - 20 מטר | דיג מסירה- ג'יגינג |
| תפיסות דגים | ||||
|---|---|---|---|---|
| שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
| בוקר | סביקי/צפרינה - | צנינון דו-ימי | 50 | לא נשקל |
| בוקר | ניקל בינוני - 80 גרם | פלמידה לבנה / פלמוד (סקומברן זריז) | 4 | 2.5 |
| בוקר | סביקי/צפרינה - | פלמידה לבנה / פלמוד (סקומברן זריז) | 1 | 0.5 |
הדו"ח:
הפעם יצאנו בצוות אני, אלון, עדי ודודיק (דודיק 5, חבר ותיק). נדב יצא לחופש בצפון ואודי חולה בבית.
המטרה ג'יג לייט בבוקר לחיפוש קצת אינטיאסים ואח"כ ללכת לחפש טרחונים/סקומברי ושות' בסביקי.
יוצאים ב6 בבוקר לחפש קצת אינטיאסים שלא היו, בדרך פוגשים חבר בקיאק שנשברו לו הפדלים/משהו במנגנון ומבקש עזרה כשנחזור בגרירה למרינה.
אני אומר לו שאנחנו קופצים לעוד איזו נקודה ונחזר עוד מעט לעזור לו. לאחר ביקור בנקודה שהיתה ריקה מדגים ושתית תה ציפורן של עדי , אנחנו נערכים לגרירת הקיאק חזרה למרינה ולאחר מכן יציאה לכיוון גזרת הסביקי.
לאחר מסע איטי בסירה של 25 דקות (שהקיאק לא יתהפך), אנחנו נפרדים מהחבר לשלום ונוסעים לחפש דגים.
ישר לאחר הגעה לאיזור וסריקה קצרה, אני מזהה להקות גדולות של דגים

אנחנו ישר מורידים סביקים ומתחילים לנסות לדוג.
השנה, יש תופעה מוזרה שאין אטרף של אכילות בסביקי, הדגים עושים טובה עד שהם נתפסים/תוקפים. צריך להזיז ולשחק עם הסביקי ולשכנע אותם לתקוף.
שנה שעברה, איך שהסביקי היה יורד, ישר תקיפות ויוצאים בשלשות ומעלה.
הדגים שיצאו הם בעיקר הטרחונים עם הזנב הצהוב בגודל של כף יד + ומדי פעם טרחון רגיל באותו גודל.
לאחר כמה שעות, הלהקות התחילו להתפזר ואנחנו עם כמות נחמדה של דגים. אני אומר לאלון שנתחיל לרדת לכיוון החוף לבדוק עוד מקום ואם לא יהיה כלום, אז נסע למרינה.
מגיעים למקום לבדיקה , אני רואה דגים למטה ומורידים סביקי.
איך שהסביקי מגיע למטה (אני עוד בשיחת טלפון עם חבר אחר ששואל מה קורה), אני מרגיש אכילות חזקות והסביקי מתחיל לרוץ עם התנגדות
. אני חושב שיש לי שם טרחון גדול או בייבי אינטיאס.עדי גם תופס משהו משהו ומחזיר רק חוט ללא סביקי ואומר שיש למטה פלמידות
. אני עדיין עם הדג שלי בסביקי ולאחר מאבק קצר ועדין, אני שולף פלמידה של חצי ק"ג שנתפסה בשפה בקרס של הסביקי (איזה מזל).את הסביקי שלי תקפו לפחות 3 פלמידות. חזר חתוך לחצי (הראשונה), אחת תפוסה (השניה), והשוק לידר עבר קילוף כמו קליפת בננה (השלישית).
אני ישר מחליף למקל החדש שלי של הפופינג Black Hole Magic Eye (שמוכן קבוע עם כבל פלדה וניקל 80 גרם למקרה של רתיחות), מוריד את הניקל למטה ומקל ישר נעילה.
האקשן מתחיל וכולנו בטרוף פלמידות. איזה תענוג, המקל החדש עובד נהדר, הציוד קצת כבד (בכל זאת לא מיועד לפלמידות קטנות, אבל זה מה שהיה מוכן ועובד).
יש מלא שחרורים ובריחות של פלמידות.
לאלון ועדי נקרעים ג'יגים, בורחות פלמידות וחגיגה גדולה.
דודיק עוזר לחלץ דגים, מעדכן מה קורה בפיש פיינדר ועושה חיים.
השעה כבה 13:00 וצריך להתחיל לזוז למרינה לצערנו ונקווה לחזור שוב לחגוג שבוע הבא .
סה"כ נתפסו 13 פלמידות במשקלים של 400-900 גרם +- ועוד כ 50 טרחונים שחולקו בין כולם.

השלל שלי 5 פלמידות במשקל כולל של 3 ק"ג ועוד שקית נחמדה של טרחונים.

ציוד
סט ראשון
מקל: של חברת Jigging Master SABER GAME 55B
רולר: Shimano Ultegra 8000 PG
חוט: Power Pro 30 lb.
שוק לידר: YGK 30 lb.
וסביקי שונים
סט שני לפלמידות
מקל: Black Hole Magic Eye 804S
רולר: Shimano BioMaster 8000 HG
חוט: Power Pro 50 lb.
שוק לידר: חוט 0.7
ניקל פשוט (חיקוי של Halco) 80 עם כבל פלדה 90 ליברות. (זה מיועד לכבד ;-))

) וישמשו לסביצ'ה/דג בורגר (נתחוני דג בלחמניה כמו שמכינים המבורגר)

) ודורש שיהיה ציוד מתאים לסיבוב הבא