| תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
| 15/2/2014 | שרון: מכמורת- נתניה | מים מלוחים | גבה גלי | 0 - 10 מטר | דיג חופי בים - פתיונות (סרף) |
| תפיסות דגים | ||||
|---|---|---|---|---|
| שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
הדו"ח:
שלום לכל החברים.....
זהו דוח ראשון בפורום,אני דייג דיי ותיק וכל יום לומד משהו חדש בזכות שלל הדוחות והמאמרים המקצועיים של העוסקים במלאכה...על כך תודתי הרבה ...
אני דג בכל הסגנונות אך הסגנון המועדף בוס ופילוטה בים גלי עד רוגש כמו היום (שבת) , את ההשראה קיבלת מכל החברים שמחוברים לסגנון הזה ובמיוחד מהמאסטר מאמון שפגשתיהו במכמורת כמה פעמים ואף תרם לי פילוטה ריחנית שאין עליה .....
אחרי נסיונות רבים על הפילוטה האולטימטיבית הגעתי למסקנה שאין כמו הפילוטה של מאמון אבל יש בעיה קטנה !! תהליך ההכנה הארוך והמתיש והמחסור בזמן בגלל סוג העבודה שלי ( מערכת הבריאות התובענית) ....
לכן התחלתי לחפש אלטרנטיבות שיהיו כמה שיותר דומות למקור ויהיו זמינות וקלות להכנה לפני כל יציאה ....
חיפשתי , השתמשתי , התאכזבתי , ובסוף הגעתי למשהו שהתחיל לתת תוצאות בשטח ומאוד דומה לפילוטה המקורית ... (דני תודה רבה) , מדובר באותה עיסה שמקבלים אותה בשלב הסופי אחרי טחינת הסרדינים לפי המדריך באתר , אני מוסיף כמובן חול ים וקמח לפני כל יציאה לקבלת המרקם הסופי .....
עכשיו לדוח עצמו ....
שש וחצי אני בדרך לגבעת אולגה עם חששות שהמקום שורץ בדייגים ...בכל זאת מדובר ביום שבת.... ואכן כך , ים מושלם לסרגוסים אבל השובר הקטן מלא בדייגים והסרבל איננו לסרוק את הריפים והבורות באיזור .....
מחליט לסיוע דרומה לחוף הבית הלא הוא מכמורת כי תנאי הים מעודדים בגלל גובה הגלים והזרמים ... מגיע לשם מתחיל לסרוק כמה נקודות שהעלו סרגוסים בשבע אבל רובם קטנים וחזרו לקרוא לכל המשפחה , לקראת השעה תשע מגיע לנקודה מלאה קצף , זרם חוזר ומחילות ובורות והתוצאות לא איחרו להגיע , סרגוסים בגדלים לא רעים בכלל יוצאים בקצב לא רע בכלל , שמח בחלקי יוצא משם כי הפילוטה נגמרה לה והאישה מנדנדת בטלפון!
הריג בנוי כך ופה ההפתעה כי טרם קראתי על סגנון כזה:
בוס שש מטר , מוביל 0.25 , שתי בניות על חוט 0.20 ושני קרסים סירקל!! כן סירקל !!, מצוף 1.5 גרם....ללא משקולות ...
השיטה עובדת כך זורק אחרי הגל המצוף מתחיל לטייל עם הזרם החוזר , ברגע אחד המצוף נותן צלילה פתאומית אני מגיב ברפיון חוט ומתחילה מלחמה קצרה שבה אני נותן לדג לעשות מה שבא לו ללא שם משיכה ואחרי כמה שניות טובות אני מוצא אותו בריא ושלם .. שיטה מעניינת מאוד הרבה פחות מעייפת משיטת הרגש שגם בה אני משתמש .....