| תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
| 1/2/2014 | כללי: ים התיכון | מים מלוחים | גלי | 0 - 10 מטר | דיג חופי בים - פתיונות (סרף) |
| תפיסות דגים | ||||
|---|---|---|---|---|
| שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
| 7-9 בערך | דג חי - סרגוס | אינטיאס /שולה / אריצולה (סריול אטלנטי) | 1 | 3-4 בערך קיבל פטור |
| 7-9 בערך | דג חי - דניס | פלמידה לבנה / פלמוד (סקומברן זריז) | 1 | 12.500 |
הדו"ח:
כל השבוע חיפשתי פיתיון לאנטיאסים אבל לא היה זכר לסבידות ולקאלמרים עכירות המים רק גרמה לי להבין את מה שידעתי והרגשתי לאחר 3 ימים רצופים של חיפושים ארוכים חלקם ללא שינה בכל מקום ועל כל סלע ושובר שאני מכיר החלטתי לנסות לתפוס במרינה כמה דגים לפיתיון עייף ואופטימי חמוש בפיתיונות ,תולעים ,וחלת שבת יום שישי 10 בלילה הצלחתי לתפוס 9 סרגוסים 2 דניסים ו-3 בורים שמנמנים שהוכנסו לתוך דלי עם חמצן בשעה 2 לפנות בוקר יצאתי לנקודה שלי במטרה לתפוס אנטיאסים בשעה 5 הורדתי פיתיונות בשעה 7 בבוקר עפה לי המטקה בפעם הראשונה {עם הבורי} אבל משום מה הדג לא נתפס וגם הבורי עדיין נשאר חי מה שהעלה בי את ההשערה שאולי מדובר בדג אנטיאס קטן שלא הצליח להתפס 15 דקות אחרי ושוב אותה מטקה עם אותו בורי כפיתיון עפה שוב וכמו בפעם הראשונה הדג שוב לא נתפס והבורי נשאר חי קצת משונה לי ומוזר חשבתי ולא הצלחתי להבין את מה שאני כבר יודע ואז בערך ב-8 בבוקר זה קרה בפעם השלישית המטקה {עם דניס כפיתיון} עפה ניגשתי אליה בריצה אבל לא זיהיתי כל משיכה או יציאת חוט לאחר מספר שניות שבהם אני עומד ליד המטקה ומנסה להבין מה הסיבות לכל ההתקפות העקרות התחלתי לאסוף חוט ולבדוק מה מצב דג הפיתיון שלי כשאספתי את "הבוש" פתאום הרגשתי משיכה חזקה והתנגדות התחלתי למשוך אבל הדג לא ויתר ונלחם גם הוא לאחר מלחמה קשה והמון מזל כך הסתבר ראיתי את הצללית של הדג לא זה לא היה הדג שקיויתי לתפוס אלא פלמידה שנתפסה על הריג מניילון שהיה מיועד לאנטיאסים{פיתיון על הרצפה ,וללא כבל}לאחר שהרמתי את הדג הבנתי כמה מזל ועד כמה קרוב הדג היה להשתחרר החוט עם הקרס שהיה בתוך הפה של הפלמידה היה משופשף לגמרי וחתוך כמעט לגמרי דקה יותר במים החוט היה כבר נקרע והדג היה משתחרר חצי שעה בערך אחרי שתפסתי את הפלמידה תקף לי אנטיאס את המטקה עם פיתיון הסרגוס אבל בגלל גודלו {3-4 קילו} הקטן שוחרר בחזרה למים {לא לפני שקיבל נשיקה }כדי שיגדל ויבוא גדול יותר בשנה הבאה או עד השבוע דרך אגב רפי הגיע הזמן לרענן את התמונות בדף הראשי בפורום {דוחות נבחרים} ולהכניס כמה חדשות שבוע טוב לכולם

ניתן לראות בתמונה את "השבירה" של חוט הניילון מ"מ לפני קריעה

למול אותן מפלצות דו ספרתיות. 

בהצלחה בבאות