בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  הוואי הפורום, שמירת הים ודיני דיג
| |-+  י.ע.ד- שמירת החי הימי וזכויות הדייגים הספורטיביים (אחראי: rafi)
| | |-+  תשובה ל- Maamoon בנוגע לנושא שהעלה בדו"ח של קובי שני - לברקית עם ביצים
עמודים: [1] למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: תשובה ל- Maamoon בנוגע לנושא שהעלה בדו"ח של קובי שני - לברקית עם ביצים  (נקרא 5636 פעמים) הדפסה
adamfished
חבר פורום
*

מנותק מנותק

ציטוט
עוד פעם בתאבון , כל הכבוד על הידע והעקשנות , זה לא מובן מאליו תפיסה כזאת  בכמות כזו מראה על מקצועניות, אבל השאלה לדייג ספורטייבי מנוסה כמוך , לא עדיף שהביצים ישתחררו בים לדור שיבוא? אני בטוח שגם אני הייתי לרוב לוקח את הדג , והשאלה מופנה לעצמי לפני שמופנה אליך ולכל הספורטיביים שמתלוננים על הרפורמה שבדרך ...
סליחה שהשאלה באה על גבך ובדוח שלך , אבל זו שאלה כללית, לא הגיע הזמן שאנו נכתוב את החוקים ונכפה אותן עלינו ?
סתם הרהור

אין דבר בין הרפורמה שבדרך והתנגדותנו הנקודית לסעיפים מסויימים המופיעים בה, לבין תפיסה ולקיחה או אי לקיחה של לברקית, כשם שקובי עשה. אסביר את הדברים בנקודות שלהלן:

1. כדייג ספורטיבי אתה (ואני, אנחנו) אמון על שמירת הים ודיג מקיים בו. השמירה והקיימות נעשים מתוקף שתי מערכות שונות של מרות: א) זו שאתה מטיל על עצמך. למשל, קוד אתי בנוגע ללוקוסים שרובנו הולכים לפיו; ב) זו שמוטלת עליך מגבוה, על ידי גוף כזה או אחר האמון על חקיקת חוקים ותקנות בנוגע לדיג, הן הספורטיבי והן המסחרי. סעיף ב' איננו מתקיים כרגע לא במישור החקיקתי (שיפור התקנה מ-1937 והטענתה בסעיפים חדשים ורלוונטים לימינו) ולא במישור האכיפתי (כפועל יוצא מהחקיקתי) על ידי אכיפת אותם חוקים.

2. אם וכאשר יחוקקו ויאכפו חוקים שעניינם לקיחה או אי לקיחה של דגים מזנים מסוימים בעונות מסוימות של השנה הן על ידי המסחריים והן על ידי הספורטיביים, אני סמוך ובטוח שאין חבר פורום שלא יפעל בכפוף לאותם חוקים. בחזון אחרית הימים הזה, אני גם מתחייב אישית לדאוג לשיחת הבהרה עם עברייני דיג ספורטיבי שעוברים על החוק. דייג ספורטיבי, לדעתי, יכול להפיק את מלוא ההנאה מדג ומתפיסתו גם על ידי שחרורו לחופשי. הייעוד שלנו הוא להנות מדיג, בתור דייגים ספורטיבים, ולכן לקיחת דגים איננה הכרח תמיד.

3. לשם החלת חוקים כאלה ואחרים שעניינם עונות ותקופות רבייה, נדרש מחקר מעמיק על אורחות חייהם של הזנים השונים שברצוננו לציין בחוקים אלה. זנים מקומיים כגון דקריים, לברקים, פארידות ועוד הם זנים שלדעתי (אינני חוקר בתחום הזה) יהיה למחקר קל להתחקות אחרי עונות ההשרצה שלהם. נכון לעכשיו, לפי מיטב ידיעתי, בארץ נעשו ונעשים מחקרים על לוקוסים בלבד וכן על הגירה לאספסיאנית של מינים פולשים. אני מסופק מאוד אם יש מישהו בארץ שיודע להגיד בדיוק מתי היא עונת הרבייה וההשרצה של הלברקים. אנחנו סבורים כאינסטינקט שמדובר בחודשים מאי, יוני ויולי, אך הפלא ופלא, קובי שני תפס לברקית מנופחת (ככל הנראה מביצים). מה זה אומר על הידע שלנו, ויותר מזה, האם פלטפורמה מחקרית מדעית על אודות תקופות הרבייה של אותם דגים תהיה בתשתית חוקים כאלה ואחרים?

אני מעריך את השאלה שלך וחושב שהיא נבונה ונכונה. מתוך כך אני מקווה שבעתיד בבסיסו של כל דייג ספורטיבי תהיה מערכת של חוקים לפיה הוא יפעל, ואז שאלות מן הזן הזה תהיינה פתורות מלכתחילה.

עד אז, התפיסה של קובי ושיקול דעתו כפופים למערכת האישית שהוא מפתח בכפוף לסעיף 1.א. כיוון שמדובר במערכת ערכים מוסרית מיסודו של כל אדם, ורק לאחר מכן הופכת קונצנזוס (ראה לוקוסים קטנים), עלינו רק לקוות שנושא דגים הנושאים ביצים יכנס לסדר היום. עד אז, מעשיו של קובי אינם נוגדים את החוק, אלא רק מערכות אתיות אישיות של פרסונות מסוימות בעולם הדיג הספורטיבי. זאת, כמובן, בניגוד למעשיהם של עברייני דיג שהתיעודים על אודותם הולכים ומתרבים בפורום הזה ממש. כל אדם, כעת, רשאי להחליט במי הוא מעוניין לטפל קודם.

להגיד לך שלא כואב לי הלב על שק ביצים שנאכל במקום להיות מושרץ, לא אגיד. מאידך, לא אבוא בתלונות על אדם שתפס לברקית אחת עם ביצים בבטן, עד אשר הדבר יעוגן בחוק. ובאשר לעניין זה והלוקוסים הקטנים, רק אומר שהלוקוסים הקטנים הם קונצנזוס בקרב דייגים ספורטיבים הכותבים פה, והמודעות (בזכות המחקר, אגב) לכך שהם מין בסכנת הכחדה, מבחינתי, בהחלט מצדיקה את הקונצנזוס הזה.
 IP: [ מחובר ]
Maamoon

חבר פורום

מנותק מנותק

במרכז בומבדו

א. כל קובי רק פתח את החלון לדיון ומעשיו לגיתימיים לגמרי, נוציא את קובי מהדיון כאישיות והדיון כללי
ב. כקיהלה שמושכת המון מגוון אנושי אני חושב שיש לנו תשתית אנושית לגיבוש מחקרים מעמיקים ומידע שעל גביו אפשר להשתית חוקים לוגיים ואיטיים
ג. לעניינו שני מטרות ,להעלות את המודעות לבעייה הנגרמת ולהידרדרות במצב הדגה , וזה לא יעשה לעולם לא בפורום ולא בפייסבוק בלבד, לדעתי יש להקים אתר מיוחד למטרה זו , ולפקוד חופים, ודבר נוסף להתכונן לצרה שבאה עלינו מחוץ

Sent from my iPhone using Tapatalk
-------------------------------
השלך את יהבך לים ודגים יתן לך
 IP: [ מחובר ]
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: [1] למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for