תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
22/1/2014 | כללי: ים התיכון | מים מלוחים | רגוע ונמוך | 0 - 10 מטר | דיג חופי בים - פתיונות (סרף) |
תפיסות דגים | ||||
---|---|---|---|---|
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
- | גומבר (גומבר טורפני) | 3 |
הדו"ח:
זה התחיל ערב שלפני כשיצאתי עם קמי ביום הולדת
כל כך רצינו לתפוס גומבר כך שכל היום הייתי עסוק במחשבות על הגומבר
המטרה: גומברים
מגיע לחוף מחפש אחר קלמארי לאחר כשעה + עם 2 חתיכות ביד ,הם מצטרפים ל2 החתיכות מערב קודם מתנה מקמי

מגיע למקום מתחיל לפדר עם קציצות פילוטה
פותח 2 חכות וגיסי עם חכה אחת . כל החכות עם קלמרי על הקרסים .
הריגים לערב, ים תיכוני (משקולת רצה על החוט) ,משקולת תחתונה . כמובן כבלים על כל הקרסים , לאחר 10 דקות מתחיל לראות תזוזות ,הקלאץ פתוח לגמרי כך שעם יש דג הרולר מתחיל לשרוק.חצי שעה עברה והגומר הראשון תוקף, אני על כיסא והדג מושך חוט .לאחר שמזהה התעייפות מצד הדג, ניגש לחכה ומוציא אותו ללא שום התנגדות .
לאחר כשעה באותה צורה יוצא השני,מחדש פתיון ולמים לא עובר 3 דקות והפעם פצצה על החכה הדג מתחיל לקחת חוט והרבה מתחיל לעייף אותו, אבל מרגיש שזה כבר משהו אחר מתחיל להביא אותו אליי , מרגיש רפיון מעלה את החוט ומזהה שהכבל התפוצץ באזור של הסביבל .לאחר זריקה חוזרת מחכה 20 דקות והגומבר השלישי מצטרף לחבריו שכבר בשקית .
לאורך כל הלילה חכה אחת עבדה כל שאר החכות שמרו על שקט . מזהה שאצל גיסי את הקלמארי לא בפרזטנציה טובה מכין בניה של שתי קרסים קבועות וליפוף עם חוט אלסטי בצורה עגולה לכל אורך החוט , אחרי הזריקה לא עובר דקה והגומבר תוקף ,גיסי מתחיל לעבוד עם הדג אבל לקראת הסוף נותן כמה קפיצות ומצליח להשתחרר
לאחר זריקה חוזרת עם אותה פרזטנציה,גיסי מצליח להוציא סרגוס מכובד ביותר .
מסקנות :
1- הפרזטנציה חשובה מאוד עם רוצים לקבל תקיפה.
2- התרשלתי בבדיקת הכבל לאחר הוצאת הגומבר השני ושילמתי על כך מיד עם דג הרבה יותר גדול .אני משתמש בכבל ששורפים את הפלסטיק שמסביב לכבל וכך תופסים את הסביבל או הקרס .
הלל