פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 הוואי הפורום, שמירת הים ודיני דיג
  י.ע.ד- שמירת החי הימי וזכויות הדייגים הספורטיביים (אחראי: rafi)
   מה קורה כשצ'ינצ'ולה עולה על להקת עתריסים, צמוד לחוף |
עמודים: [1]
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: מה קורה כשצ'ינצ'ולה עולה על להקת עתריסים, צמוד לחוף (נקרא 11551 פעמים) |
הדפסה |
|
|
|
ועוד אומרים שאנחנו מביאים דגים מעט כמוהם.. הלוואי עליי כמות כזאת. התותחים כאן מביאים 2 אנטי כאלה בחודש וזה גם בשיא..
|
|
|
|
Maamoon
|
חבר פורום    
מנותקגיל:
46
במרכז בומבדו
|
|
בטונה הגדולה עם דאוו דוט קום בארה״ב יש חוקים ויש מטר על הסיפון ואף אחד לא יוציא טונה שהוא חושב שהיא מתחת למשקל או אורך מסויים , מתי יהיו רגולציות שנאכפות אצלנו? ובגלל האכיפה אנו רואים דגים ענקיים שם , אבל בחפריות שיש בארץ אני בטוח שיזמינו מטר מקולקל שימדוד יותר ארוך מאיי ביי Sent from my iPhone using Tapatalk
|
-------------------------------
השלך את יהבך לים ודגים יתן לך
|
|
|
שחר נ
|
חבר פורום
מנותקגיל:
46
ההוק4 נו זה היה פעם :)
|
|
יש סיכוי לקישור שהוא לא פייסבוקי?
|
"Be who you are and say what you feel, because those who mind don't matter, and those who matter don't mind." Theodor Seuss Geisel
|
|
|
adamfished
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
 |
|
|
אולי זה הולך להפתיע אתכם, אבל מבחינתי אין שום בעיה.
נחמיאס - כמה תיקונים ברשותך, זה קריטי.
מדובר בספינת צ'ינצ'ולה - לא טרול (אשמח אם תשנה את הכותרת).
שיטת הדיג הזו היא הסלקטיבית ביותר. כיום היא מתנהלת כמעט אך ורק בכפוף לטכנולוגיית ג'יפיאס ופיש פיינדר. מגלים להקה ומקיפים. שים לב, כל הפרטים גדולים (אחרי הרבה מחזורי רבייה), ובסך הכול מדובר בכ-20-30 דגים. לפי מיטב ידיעתי, זו גם לא תקופת הרבייה עכשיו, כך שאין סיכון לביצים.
אם דייג מסחרי היה חוזר עם 20-30 פלמידות לבנות של 3 ק"ג - הייתה עם זה בעיה? זה אותו הדבר, פשוט הדגים גדולים יותר.
לדעתי התגובה פה קצת אמוציונאלית - שעות אנחנו יושבים על המזח כדי לזכות באכילה של אחד כזה, ובסוף באים "המסחריים הרעים", ולוקחים להקה.
אז יש לי חדשות, בכל מדינה בה יש אכיפה זה מה שקורה. המסחריים תמיד תופסים יותר מהספורטיבים.
לצערי, ענף הצ'ינצ'ולה הולך ונעלם בארץ, בגלל היעלמות להקות הענק ושיפורים טכנולוגיים בטרולים (רשתות פלאגיות ועוד) - הלוואי ויחזרו צ'ינצ'ולות, מבחינתי, עם הבקרה הנכונה (בעיקר עונות רבייה), הם הכי פחות מזיקים בין המסחריים.
אגב, מאותו צי יפואי יש גם סרטון של צ'ינצ'ולה שמחזירה המון דגים למים מפאת גודלם (לדעתי חזירים של 25-30 ס"מ) והדייגים במפורש אומרים שההחזרה היא כדי שיהיה דור המשך.
|
|
|
|
אליהו בנימין
|
"תן לי דג- ואוכל היום. למד אותי לדוג- ואוכל אותה כל ימי חיי" חבר פורום
מנותקגיל:
39
|
|
 |
|
|
אולי זה הולך להפתיע אתכם, אבל מבחינתי אין שום בעיה.
נחמיאס - כמה תיקונים ברשותך, זה קריטי.
מדובר בספינת צ'ינצ'ולה - לא טרול (אשמח אם תשנה את הכותרת).
שיטת הדיג הזו היא הסלקטיבית ביותר. כיום היא מתנהלת כמעט אך ורק בכפוף לטכנולוגיית ג'יפיאס ופיש פיינדר. מגלים להקה ומקיפים. שים לב, כל הפרטים גדולים (אחרי הרבה מחזורי רבייה), ובסך הכול מדובר בכ-20-30 דגים. לפי מיטב ידיעתי, זו גם לא תקופת הרבייה עכשיו, כך שאין סיכון לביצים.
אם דייג מסחרי היה חוזר עם 20-30 פלמידות לבנות של 3 ק"ג - הייתה עם זה בעיה? זה אותו הדבר, פשוט הדגים גדולים יותר.
לדעתי התגובה פה קצת אמוציונאלית - שעות אנחנו יושבים על המזח כדי לזכות באכילה של אחד כזה, ובסוף באים "המסחריים הרעים", ולוקחים להקה.
אז יש לי חדשות, בכל מדינה בה יש אכיפה זה מה שקורה. המסחריים תמיד תופסים יותר מהספורטיבים.
לצערי, ענף הצ'ינצ'ולה הולך ונעלם בארץ, בגלל היעלמות להקות הענק ושיפורים טכנולוגיים בטרולים (רשתות פלאגיות ועוד) - הלוואי ויחזרו צ'ינצ'ולות, מבחינתי, עם הבקרה הנכונה (בעיקר עונות רבייה), הם הכי פחות מזיקים בין המסחריים.
אגב, מאותו צי יפואי יש גם סרטון של צ'ינצ'ולה שמחזירה המון דגים למים מפאת גודלם (לדעתי חזירים של 25-30 ס"מ) והדייגים במפורש אומרים שההחזרה היא כדי שיהיה דור המשך.
אתה אכן צודק אדם, לכן לא תקפתי אותם באופן אישי (הפעם). אני רק מביע כאב על חוסר התקיפות של האינטיאסים בזמן האחרון וככל הנראה זו הסיבה. גם בשביל זה יש פורום.. יש מי שיבין אותי  ועוד דבר חשוב יוצא מזה- נעץ נוסף על הפיתקון הקטן שלוחש בלוח המודעות שלא אנו הספורטיביים מוציאים כמויות עתק מהמים 
|
|
|
|
אליהו בנימין
|
מנותקגיל:
39
|
|
יש סיכוי לקישור שהוא לא פייסבוקי?
לא מצאתי במקום אחר לצערי, שלחו לי רק בפייסבוק
|
|
|
|
|
חברים צריך לזכור שהים גם פרנסה!!! לא רק ספורט.. זוית הפרנסה שלהם.. ועד שהם מוציאים להקה כזו לא כל יום ולא כל שבוע!! לאנשים אלה יש משפחות בבית והם הולכים לעבודה הזו כמו שכולנו הולכים לעבודה !! כל מה שיצא זה חתיכות גדולות, וגם ספינות אלה לא עובדות בעונת הרביה זה לא טרול..
שיהיה להם לבריאות.
|
|
|
|
|
אני לא רואה כאן מישהו שיצא עליהם, גם אני לא אני רק כתבתי שברפורמה כתוב שאנו (הדייגים הספורטיבים) מוצאים כמעט אותו שלל כמותם, ולפי הסרטון רובנו לא קרובים לאחוז אחד מהם.
|
|
|
|
adamfished
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
אני לא רואה כאן מישהו שיצא עליהם, גם אני לא אני רק כתבתי שברפורמה כתוב שאנו (הדייגים הספורטיבים) מוצאים כמעט אותו שלל כמותם, ולפי הסרטון רובנו לא קרובים לאחוז אחד מהם.
בגדול אני מסכים איתך בקביעה הכללית - ספורטיבים מוציאים פחות ממסחריים. בקטן יותר, הטיעון שלך לא קביל, כי אם אראה לך שני סרטונים, אחד של דייגי ג'יג שהוציאו 15 אינטיאסים (קרה בעבר) וספינת צ'ינצ'ולה שחוזרת בלי דג, האם תחשוב שהספורטיבים מוציאים יותר? יש לעשות מחקר מקיף שבוחן בדיוק כמה כל אחד מוציא, ולא "הערכות" שעל פי רוב הן בסיס ל"עובדות" שמציג התוואי של הרפורמה.
|
|
|
|
אליהו בנימין
|
מנותקגיל:
39
|
|
יש לעשות מחקר מקיף שבוחן בדיוק כמה כל אחד מוציא, ולא "הערכות" שעל פי רוב הן בסיס ל"עובדות" שמציג התוואי של הרפורמה.
נכון מאוד 
|
|
|
|
יהושוע{שוקי}פרג
|
חבר פורום
מנותקגיל:
51
שיא אישי? עוד לא שברתי אותו!
|
|
אין לי בעיה עם בעלי סירות ודייגים שמתפרנסים מהדייג אבל אני כן חושב שיש לפקח על כמות הדגה וגודל מינמלי של דגים שנתפסים חשוב מאוד ליישם חוק שאוסר על דייג רשתות מספר חודשים בשנה על מנת לתת לדגים להתרבות כמו באמריקה ובמקומות מתקדמים אחרים
|
"למדתי בצבא את יופי החיים את טעמם של המים, שאין להם תחליף ואת כל הפלאים שיכול אדם לעשות אם רק ירצה בכך" 
|
|
IP: [
מחובר ]
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|