רפי שלום
ראשית גילוי נאות.כפי שכתבתי פה בעבר אני דייג מסחרי חופי
אני עוקב אחרי הפורום הזה הרבה זמן,והתרשמתי שאתה אדם אינטילגנט,איש משפחה ואוהב ים
זו גם ההתרשמות שלי מרוב החברים כאן.
אז למה לעזאזל זה לא מסתדר לי עם המציאות
למה אנחנו הדייגים המסחריים הבעיה כפי שאתם אומרים?
דייגים מסחריים היו פה ויהיו תמיד זו עובדה!
אתם תמיד תהיו פה וגם זה עובדה!
בכל העולם יש מדינות שהשכילו ליצור דיג בר-קימא
לטובת כלל האוכלוסיה הן ספורטיביים והן מסחריים
למה אי אפשר להסתכל על חצי הכוס המלאה ולהגיד תודה רבה לאגף הדייג ולפקיד הדייג הראשי על המהלך האמיץ ולחזק את ידו
שורת המגבלות קרי הוצאת הטרולים וגריטתם לא יעזרו לשיפור המצב?
הוצאת הטרול עליה שגרפה על הסלעים לא תעזור
הגבלות עתידיות על גודל עין ברשת לא תעזור?
הפסקת הדייג ברשתות גריפה ורשתות יד מהחוף(באלפים)לא תעזור?הגבלת דייג בעונת רבייה לא תעזור?
מה שאני מנסה לומר הוא שההגבלות יחולו על כולם!!!
והתאוששות הדגה תהיה עבור כולנו(כשיורד גשם כולם נרטבים)
ומה שנשאר הוא לתת למסחריים להתפרנס בכבוד
לתת לספורטיביים להנות מהים ולקחת כמות דגים לצריכה אישית(כפי שנהוג בעל העולם)ולשחרר את השאר.
החלה"ט לא רואה בעיניים לא אותנו המסחריים ולא אותכם ואתה צודק שהוא ישמע ויגיד את מה שנוח לו ויעשה את מה שנוח לו
אנחנו הדייגים המסחריים ראינו מזמן את הנסיונות שלו להיכנס לשורותינו לרגל לסכסך וליצור תככים פנימיים,אני גאה לומר שדי הצלחנו למנוע זאת.
אפשר להגיע להידברות עם הדייגים המסחריים מכיוון שלשנינו אהבה משותפת,רק שאצלנו היא מהולה בצורך קיומי
על ידי הידברות אפשר להוריד את מחסום השנאה ומאותו רגע אני מבטיח לך שבכל מקום בארץ שיש מסחריים,כגון מעגנות טבעיים,נמלים, יקבלו ספורטיביים בזרועות פתוחות ואף ייתנו טיפים מקומיים איפה אפשר לדוג דג זה או אחר והכל באהבה כי אתם לא תהוו יותר איום והפוך.
יותר לא ייחתכו חוטים של אנשים ממזחים ע"י סירות ,כי קמה ומתהווה לה עמותה מסודרת של דייגי ישראל שתוקיע ותמנע מעשים כאלו.
לגבי "יועצים "שמציעים לכם שיתוף פעולה עם החלה"ט ,אני אישית מכיר כאלו שבצורה שיטתית דגו לוקוסים והרסו ריפים לאורך כל הארץ והיום מסתתרים תחת כובע שונה והרסני אף יותר!

לגבי אוכלוסיית מיעוטים כפי שאדם לא כל כך חכם העלה פה
אני גאה לומר שמארג הדייגים ואני מכיר כל אחד ואחד מנהריה ועד אשקלון דרך אילת וכנרת,האוכלוסיה מכילה נוצרים,מוסלמים,ויהודים שמיום ליום הופכים למשפחה בעלת אהבה ומקצוע משותף
ואני מהצד רואה דברים שמעידים שהשלום כבר כאן רק נפריד את הפוליטיקה מהאנשים ואנחנו נסתדר
אדם חכם אמר:במלחמות תמיד יש מפסידים,מי יותר ומי פחות
האויבים שלנו משותפים,והאהבה שלנו משותפת אז........
מה שנשאר לך לעשות הוא להרים טלפון ליו"ר דייגי ארץ ישראל ולהיפגש ,ואני מבטיח לך שאתה לא תצטער ויודו לך הרבה אנשים טובים משני המחנות במידה ותרצה דבר איתי בפרטי
כך או כך בהצלחה במפגש מחר
שבת שלום וחוטים מתוחים(מול המקלדת כמובן ב-52 הימים הקרובים)

בכבוד רב
אלי חן (דייג מודאג אבל אופטימי)
אלי,
מאוד התרשמתי מהדברים שכתבת....
מצריך תשובה רצינית וכרגע באפס זמן...
התשובה תגיע מחר...
אגב, חשבתי לדבר על עניין זה בכנס ולהקדיש לו כמה דקות - התפרצת לדלת פתוחה

כעת רק אבהיר בקצרה, ככל שתלוי בי ומנקודת הראות שלי:
אין עוינות או אנטגוניזם כלפי הדייגים המסחריים, ממש לא...
מכבד עד מאות את זכותם של הדייגים המסחריים להתפרנס בכבוד...
מכבד כל דייג מסחרי שדג באופן חוקי והגיוני ו"הביא מכה", זו זכותו ופרנסתו - לבריאות..
הסדרה נכונה של הדיג הוא אינטרס משותף לכולם, ספורטיביים ומסחריים -
חקיקה נכונה ואכיפה קשה שתביא לשמירת החוקים, תאפשר לכולם רק יותר... בפרט לעתיד...
על עוד יש מערב פרוע וחלקכם שוחט עם "עין קטנה" - ובידיעה שזו שחיטה מיותרת - לא מקובל,
כפי שלא מקובל דייג ספורטיבי שמז'רז'ר 15 לוקוסונים של 300 גרם...
הבעיה: ברגע שאין דין ואין דיין -
מי מכם שרואה את חבריו שוחטים היכן שאסור ולא צריך, נדחק לאותם מקומות, ואולי בלית ברירה...
יש עוינות עזה כלפי דייג מסחרי כמו מיכאל עם ספינת עליה - שמחרב את הים לכולם ולדורות..
יש עוינות עזה כלפי דייג מסחרי כמו הג'ארפים בקריות - שמשמידים ללא הכרה ובטפשות את העתיד שלהם..
כלפי האחרים אין עוינות, אם כי פה ושם יש תרעומת...
מכיר לא מעט דייגים מסחריים (ממכמורתנים ועד צינצילות ורשתות) - אנשים מצוינים ומכבד אותם מאוד..
אם כי יש בהם וכמו בכל סקטור - חולירות...
מי שעובר על חוטים של ספורטיביים באופן מכוון - הוא חלאה...
מאידך, יש הרבה שמתחשבים ואף יסייעו לכל ספורטיבי בצרה...
זהו כרגע, תגיע למפגש בכייפ,
תופתע ממה שיהיה לי לומר לגבי המסחריים..