| תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
| 2/1/2014 | צפון: חוף כרמל- עתלית | מים מלוחים | שקט עד גלי | 20 - 30 מטר | דיג מסירה - טרולינג |
| תפיסות דגים | ||||
|---|---|---|---|---|
| שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
| 14.00 | דג מת - | פלמידה לבנה / פלמוד (סקומברן זריז) | 1 | יפיוף |
הדו"ח:
אחרי יובש של חודשיים ,מוצא חלון הזדמנות וקובע עם אבי אלשייך לבוקר.
מחליטים על יציאה בקטנה ,רק ראפאלות,בלי חי .ככה קצת לנשום ים.מה שיבוא,יבוא...אולי נשלב קצת לייט אם יתאפשר..
יוצאים ב 8 , ים מדהים מקבל את פנינו,פורסים 4 מקלות עם דמויים שונים ומפליגים לכוון עכו
הרבה ציפורים,רתיחות ופעילות בים .אבי ואני התגעגענו לים של החורף

אחרי חצי שעה יציאת חוץ בצד ימין, טונית של קילו עולה והדמוי חוזר למים אחרי 3 דקות עוד יציאה על אותו דמוי(כן בצד ימין...ועוד טונית מצטרפת , כך 5 פעמים רק צד ימין .עד שעה 10 היו כבר 5 טוניות בגדלים של 500 גרם עד 2 ק"ג.מנסים לעבור על הריפים הרדודים אבל אין כלום

בינתיים המזרחית מתחזקת ומתחילה לנדנד אותנו.האופציה של הלייט יורדת מהפרק. מתייעצים,מה עושים

אבי זורק רעיון"מה דעתך נרתום 2 טוניות ונחתוך לכוון ראש כרמל? יאללה,מה יש להפסיד ? מסתובבים ומתחילים לחצות את המפרץ לכוון דרום מערב...
הזמן חולף ואין כל פעילות ואנו מתחילים להשלים עם הרעיון שלא יהיה יותר כלום היום,מרוצים ממנת הים שנשמנו...
לקראת שעה 14 מגיעים לאזור ראש כרמל,הרוח נחלשה והים תענוג.. טלפון מאבוקדו.מעדכן אותו ושואל מה דעתו לעצור ללייט או להמשיך??אבוקדו נחרץ:מה פתאום לייט? תמשיכו כמו שאתם!

אבי אומר שיש סימני דגים בפיש...
אני משתעשע והולך לשים את חגורת הלחימה..תוך כדי אני מביט על המקל בצד שמאל...אני מרגיש שמשהו הולך לקרות... אני לוקח את הפלאפון ומתכוון לצלם את המקל.משתעשע ברעיון שאני אתחיל לצלם ואז תגיע תקיפה בלייב....
אני רואה שיש רק 20% טעינה ומחליט לוותר על הרעיון.מניח את הטלפון על התיק שלי .בזווית העין קולט את המקל
(כן ההוא בצד שמאל) משתחווה ארוכות ומיד יציאת חוט שלא מותירה ספק ...יש מפלץ
תופס את המקל ונותן הוק קטן.אבי כבר לידי ,שואל מה לעשות ? לא יודע ,אני אומר לו.אני באטרף

אבי שולף במהירות את המקלות הנוספים מהמים ואנחנו מתפללים ,רק שלא יתנתק.....
הדג נותן ריצה ועוד אחת ובין לבין אני מצמצם..נשארו עוד 50 מטר ..פתאום אני מרגיש התנתקות

גלגול מהיר ואני שוב מרגיש את המפלץ.הוא עוד איתנו ,כנראה נתן ספרינט לכיווני ..
עוד מספר דקות חולפות ואנו רואים את הצוללת האפורה עולה אלינו.רק שלא יתנתק...
אבי מתקרב עם הגאנץ,הדג נותן את ריצת הסיומת ליד הסירה וחוזר למעלה בהכנעה.מקבל מאבי את הנעיצה ועולה לסיפון. ח ג י ג ה
כמה תמונות,וממשיכים לגרור עוד שעתיים ללא תוצאות.חוזרים לנמל.בדרך שקיעה מדהימה ביופיה.
אבי אומר לי אני חוזר שבשנה שעברה בתקופה הזאת תפסנו פה את הפלמוד של 16 קילו. אני אבדוק בפלאפון אני אומר לו.יש לי התמונה ורשום התאריך..
עוגנים ומנקים את הדג.מחלקים אותו ל 2
בבית אני בודק בפלאפון את התאריך של התפיסה שנה שעברה ...2 ינואר...צמרמורת
תודה לאבוקדו על העצה,כבוד לאבי על הכנת הריג לחי .
להתראות חברים.