| תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
| 27/12/2013 | מרכז - הרצליה | מים מלוחים | רגוע ונמוך | 30 - 40 מטר | דיג מסירה- ג'יגינג |
| תפיסות דגים | ||||
|---|---|---|---|---|
| שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
| 06:30 | גיג גדול - 180 גר SL | לוקוס לבן (דקר המכמורת) | 1 | 1.5 |
הדו"ח:
אז קצת הקדמה לדוח:
אז לפני חודשיים נחשפתי לסגנון הדייג SLOW-PITCH, חבר בשם סמואל הסב את תשומת לב כמה דייגים
לאתר http://www.anglers-secrets.com/ .
האמת לא נברתי בו הרבה ועזבתי אותו...אבל כמו שאומרים טוב שיש חברים. יום אחד סידס מתקשר אליי ו"מעיר" אותי מהאדישות שלי לגבי השיטה. מפזר בי קצת רעל ומאותו הרגע מחשבות הדייג שלי השתנו ב 180 מעלות ממש כמו בזמנו שגיליתי את סגנון הדייג זירזור מהחוף.
מייד התחלתי לקרוא ולהעמיק לראות סרטונים ולהפנים. מיד ביציאה הראשונה החלטתי שאני מנסה את השיטה אמנם לא עם הציוד הייעודי אבל משהו שהוא קרוב לזה.
מנסה לעבוד באחת משלוש השיטות שהיא סלואו פיץ. וכבר ביציאה הראשונה נעלתי פלמידה שלידי ומולי ישנם דייגי וורטיקל גיג. ההרגשה היתה עילאית - החיבור עם הדג היה פשוט אחר. מיד נדלקתי והתחלתי לחקור את השוק ומצאתי את המקל החדש שלי : TENRYU Horizon SL HSL66B-ML.
עד שהמקל הגיע עוד הספקתי לנעול עוד כמה דגים בשיטה ובעצם רק בשיטה הזו אני עובד מאז.
שהמקל הגיע כמתנת יום הולדת לעצמי ב 1 לדצמבר הים היה גרוע ופחות מתאים לידע שלי לאותו הזמן (חשבתי שלא ניתן לעבוד בשיטה כאשר יש זרם) אז בעצם לא ניסיתי לעבוד יותר מידי.
יציאה הבאה מיד אחרי הסערה כבר קיבלתי ים בהזמנה, יוצא עם ליאור ולחיים שבזכות התפיסות שלהם מאותו היום הזכירו לי שיש עוד שיטה שעובדת בסביבה.
האמת היה קצת מאכזב, הייתי בטוח שאתפוס משהו באותו היום אבל הים כנראה אמר לי שהוא רוצה שאני אזכור ויעריך את הדג שאתפוס בפעם הראשונה במקל החדש.
עד היציאה הבאה כבר למדתי שישנם הבדלים בין הגיגים בשיטה ובעצם השיטה מחולקת ל 3:
Slow-Pitch, Hi-Pitch, and Long Fall Jerks.
היציאה הגיעה, הצוות מחליט על חצי שעה של גיג באור הראשון ומיד מעבר לטרולינג כי זה מה שהולך עכשיו באיזור.
בדיוק לפני הנעת המנוע פוגשים את סמואל השכן שמודיע לי שהוא קיבל גיגים חדשים ונותן לי את אחד הגיגים לנסות.
פותחים בנקודה הראשונה וגורניש מגורניש בנקודה השנייה פוגשים את סמואל שכבר סיים את עבודתו על הנקודה.
מתחילים לעבוד, במהלך ההקפצות אני מקבל טלפון - סידס על הקו, הכי מתאים לסגור מעגל מי שהדליק אותי על השיטה נמצא על הקו ומקבל בשידור חי את התפיסה הראשונה שלי על המקל, לוקוס לבן - יו איזה סיפתח , לא יכולתי לבקש יותר טוב מזה.
אוי כמה שאני מחכה ליציאה הבאה להמשיך להתאמן בשיטה.
נ.ב. להמשך היציאה היו תפיסות בטרולינג שאותן תוכלו לקרוא בדוח הבא...
כרגיל סרטון התפיסה להנאתכם:
הציוד שעבדתי איתו:
Slow Pitch Jigging
Rod: TENRYU Horizon SL HSL66B-ML
Reel: JM PE #2
Line: Super Jig Man X8 PE #1.5
Jig: Seafloor Control Rector 180g
Sea: 30m Deep Israel

)