בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  פורומי דיג מקצועיים
| |-+  דיג בז'ירז'ור - מים מלוחים (אחראי: Kobiarava)
| | |-+  ז'רז'ור קלמארי במזרחיות עזות - והאם יש עומק אופטימלי
עמודים: [1] למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: ז'רז'ור קלמארי במזרחיות עזות - והאם יש עומק אופטימלי  (נקרא 1653 פעמים) הדפסה
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

למדנו כבר שז'רז'ור קלמארי - הכי טוב ים שקט וצלול..

במזרחיות יש לרוב כזה ים,
השאלה היא מה קורה במזרחיות מטורפות כמו זו ששורקת כרגע בחוץ:
האם משפיע לרעה או לטובה על התקיפות?!
האם אני חושב נכון שהרוח לא אמורה להפריע בהטלות למערב -
אך בזריקה צפונה או דרומה קשה יהיה לתפקד עם קשת בחוט ו"מלחמת כוחות" מול רוח צד עזה.

מבחינת חיפוש קלמארי,
האם יש עומק מועדף לחפש אותם או עומק שאינם נמצאים,
או שמא הם נמצאים באותן כמויות מ:40ס"מ ועד 3מ' עומק?!

-------------------------------
 IP: [ מחובר ]
רון דדון

Gone fishin...
חבר. ISF.
חבר פורום
*

מנותק מנותק

חוץ מהחוסר נוחות, לא שמתי לב להבדל משמעותי בין ימים עם רוחות לבין לא.
מה שכן, חוסר הנוחות מציק ברמה כזו שממש לא נחמד לז'רז'ר, ועל מנת להרגיש משהו, עדיף להשתמש בדמויים מספר 3.5-4 ומעלה, מה שדורש גם תפעול שונה, כי הם שוקעים מהר מאד.

מבחינת עומקים, קלאמרי, מהניסיון שלי, באיזור הצפון, נפוצים הרבה יותר באיזורים עמוקים מרדודים.

rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

חוץ מהחוסר נוחות, לא שמתי לב להבדל משמעותי בין ימים עם רוחות לבין לא.
מה שכן, חוסר הנוחות מציק ברמה כזו שממש לא נחמד לז'רז'ר, ועל מנת להרגיש משהו, עדיף להשתמש בדמויים מספר 3.5-4 ומעלה, מה שדורש גם תפעול שונה, כי הם שוקעים מהר מאד.

מבחינת עומקים, קלאמרי, מהניסיון שלי, באיזור הצפון, נפוצים הרבה יותר באיזורים עמוקים מרדודים.

כבר עזרת - גודל הדמויים זה על פניו שיקול...

מה זה עמוקים ומה זה רדודים בהקשר לקלמארי?!

עוד דעות וטיפים?!
סקווידוויד

חבר פורום
*

מנותק מנותק

בעניין:
« הגיב #3 ב- : דצמבר 26, 2013, 23:20:50 PM »
לא מסכים איתך רון

גודל הדמוי אינו מדד לקצב השקיעה כי בדמוי גדול יש פיצוי של נפח אוויר כלוא גדול.
עם זאת לדמוי גדול יש חיכוך רב יותר עם המים והוא מותח את החוט ויוצר סידור טוב יותר של החוט על הרולר.
אישית מעדיף לעבוד עם דמוי מס 4 על מקל 10-30. אם אין זמין אז 3.5

לרוב, אני קוצץ את המשקןלת עד שמקבל קצב שקיעה איטי מה שמאפשר גם זרזור במקומות ממש רדודים אבל משתמש בו גם בעמוקים.

אני שונא את הדמויים ששוקעים מהר ומשתמש רק בימים מיוחדים כשהקלמרי בעמוקים על הקרקעית.

אבל מסכים שברוחות זה פשוט מיותר כי אין רגש ולכן כל הפאן יורד.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
REFAEL2813

חבר פורום
**

מנותק מנותק

רפי ושאר חברי הפורום שלום  ,
איך שקראתי את השאלות/דיון באיחור של כמעט כמה חמש שנים שרפי העלה הייתי בטוח שיהיה פה שרשור מהסרטים  מה?, כיון שבנוגע לבחירה של השעות או רוחות ועומק יש הרבה דעות, בקשר לים פלטה הרוב לא יחלקו על זה שבים פלטה הכי טוב כמו שרפי רשם  זקן
לגבי הרוחות הייתי ממליץ על דימויים גדולים 3.5 אני משתמש בשל אימריאל בעיקר כשאני מאותגר זריקות איך שהם עפים עצבן (אפשר לזרוק עם בובות קטנות יותר כשרואים שהקלמארי קרובים/עוקבים ואז גם עם הבובה הקטנה שיהיה איתה זריקות יותר קצרות ופחות מכוונות זה לא כזה יפריע כי למרחק קצר יותר קל לכוון )
הערה: כשהקלמארי עוקבים והחלטתם להחליף בובה כן הייתי ממליץ על בובה יותר איכותית לא רק בגלל זוית וקצב השקיעה אלא בגלל הרעש שנוצר כשהבובה פוגעת במים... עם בובות פשוטות יותר יש רעש  והתגובה יותר חזקה.... לסבידות זה אחלה הרעש הזה מה לעשות סבידה חייה מפגרת  דופק את הראש, אבל שמתי לב שאת הקלמארי זה מבריח... במיוחד את החשדנים
חלק מהבעיה עם הרוחות היא לא רק מרחק זריקה אלא גם החוט שעף ברוח....
בשביל זה אני עוצר את החוט קצת לאחר הזריקה ובעצם בולם את הבובה באויר קצת לפני שהיא נוחתת במים בלי לשחרר יותר מידי חוט שמתעופף לו בלי סיבה
לגבי מצב הים אין ספק ים פלטה זה הים המועדף גם עלי אך גם כשיש גלים ניתן לחפש אותם מהשובר לכיוון החוף ששם הים יחסית רגוע
לגבי העומק אני מעדיף שמהשובר יהיה קצת נמוך 0.5 עד 1.5 מטר ובהמשך יש עומק טוב כך וזאת בגלל צורת העבודה שלי עם הדמויים
צורת עבודה היא כזאת נותן כמה הקפצות חזקות ומהירות שכוללות ממצב של חכה אופקית עם ראש לכיוון הים עד לחכה אנכית ממש כשהראש של החכה לכיוון השמיים לאחר מכן אני מיישר תחכה עם ראש לכיוון המים מחכה עד שהדמוי שוקע... עם חוט בד וגם לפעמים עם חוט נילון ניתן לראות את מצב הדמוי במיים
כשהחוט רפוי הדמוי במצב שקיעה כשהחוט ממש רפוי והקצה של החוט נכנס למים ממש קרוב לקצה של החכה הדמוי סיים את השקיעה שלו וכרגע הוא על הקרקע..... וכשהחוט מתוח זה או שהוא נתקע בסלע מה שכמעט ולא קורה אם עובדים עם הקפצות נכונות או שתפסתם חייזר עם עניים ירוקות וקנה טעון בדיו   ....
לאחר ההקפצות הראשונות אני מוריד חכה ונותן כמה הקפצות מהירות אבל נמוכות ( הראש של החכה כמעט באותו מרחק מהקרקע/סלעים לכל אורך ההקפצות)
ולאט לאט מקטין חוזק ומהירות הקפצות
בכל שלב תמיד לחכות שהדמוי ישקע רוב התקיפות הם בשקיעה שלו ההקפצות הם רק למשוך תעין של הדמוי ואת יצר התקיפה שלו למרות שקרה שגם בהקפצות הם תקפו...  וואלה לא יודע
לגבי שעות עבודה מחצי שעה עד 9 בבוקר יצא לי כך שתמיד אפשר לנסות
לגבי השעות זה מה שיצא לי הייתי שמח לדעת אם מישהו הוציא גם בשעות אחרות
בבוקר לא האמנתי בעבר שיש אבל ראיתי פעם אחת קלמארי שניסה לתפוס לי תפיתיון בחכת חוף הדייג פתיונות (כמובן ששניה אחרי פתחתי חכת זרזור והוא יצא מהמים כמו גדול עם עוד אחד אחריו) ומאז גם הדעה שלי השתנתה
שעה אחרי השקיעה עד 10.5 בערך קצת יותר חלש ממה שראיתי במרכז...
לגבי מיקום אין טעם להתעכב על מיקום אחד.... תנסו כל כמה זריקות ישר כמה שמאלה וכמה ימינה עם כמה דמויים שונים אם לא יצא כדאי להתקדם ולשנות מיקום או שתחכו לאחד שבמקרה הגיע למקום אחרי שעה החלטה שלכם...
עדיין אני בטוח שכמה יחשבו אחרת בכל זאת כל המדריך הזה מהנסיון שלי.....
 לימוד
מי שמתחיל לזרזר ולא הצליח לתפוס שלא יתבאס ... ברגע השסלעייה במזח קרה  קררר אפשר לנסות להביא סבידות וזה הרבה יותר קל... פחות כיף בגלל מחסור בפייט אבל פתיון הרבה יותר טוב לטעמי....
בשר יותר עבה ועמידות יותר זמן במים כשהם שלמות את הקלמארי לוקח לסרטנים כמה דקות להפוך אותם לקלמארי  שתי חלקים... גוף לבד וראש  לבד
לגבי צורת עבודה לסבידות כמה הקפצות נמוכות בהתחלה ולאחר השקיעה של הדמוי גלגול איטי ופה הולכים להם הבובות
לא בריא לחפש סבידות עם ימאשיטה  
נראה לי שכתבתי הרבה   והשרשור קצת ישן אבל אולי זה יעזור למישהו....
  אנחנו מספר 1
אסלן
חבר פורום
*

מנותק מנותק

הזמן הכי טוב לחפש קלמארים זה אחרי גאות שהמים עולים טיפה הקלמארים נכנסים לכיוון נמלים מזחים ממש קרוב לחופים משולבים עם סלעים כמובן הירח משפיע מאוד בירח מלא תפסתי יותר בזמן שפל הם חוזרים לעומק יותר צריך למצוא את הזמן הזה ללכת אחרי הגאות  שהים יורד טיפה  ,  יש תפיסות גם ללא ירח מלא אבל פחות יותר ועדיף בזמנים האלו לשנות נקודות ולזוז כל הזמן בין נקודה לנקודה על מנת להגביר את התוצאות,בימים של ירח מלא היה מקרה שתפסתי ב20 דקות 12 קלמארים וזה אחד הלילות שלא אשכח בחיים הם היו פזורים הלהקות בהמוניהם על פני המים והים היה פלטה ורוח מזרחית קלילה מחזה מטמטם ומשכר חושים לא ראיתי כמות כזאת כל פינה היו מלאים קלמארים ממש חגיגה ,אני אישית מעדיף ירח מלא כי רוב התפיסות שלי היו בירח מלא עם פלטה בלילות של חצי ירח ובכלל כשרים מחפש והולך למקומות מוארים יותר לעלות סיכויים,בובות קטנות לתחילת עונה זה מעולה לקטנטנים יותר אף שדפקו גם על בובות 3.5 אינץ' בגודלם ,כל בובה יש לה שקיעה שונה אני מדבר על יאמשיטה והיא עשוייה לכל מיקום ,בובות ששוקעות יותר מהר וששוקעות לאט למקומות רדודים ועמוקים יש כל מיני סוגים שמותאמים לכל מיקום .
אבי חכם

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

חפשו אותי בגוגל : דיו חכם בע"מ

דיון נחמד מאוד שהוקפץ בזמן  זקן

עונת הקלאמרי נפתחה , אומנם רחוקה מהשיא

אבל פה ושם יש דיווחים על פריטים בודדים.

קלאמרי אני תופס כמעט בכל עומק.

החל מחצי מטר בערך ופעם דגתי אותם ב 25 מטר עומק !!!

בדייג עומק מאוד כיף כי לוקח זמן להוציא אותם מהמים

והם לא ישר צפים על פני המים.

כיום דג באיזורים הרבה יותר רדודים סביב ה 1-3 מטר במזחים וריפים.

מעדיף ימים ללא רוח כלל או רוחות חרישיות בלבד.

דייג מבחינתי זה נטו הנאה. לא אוהב שפריצים של מים ולא רויות

שמפריעות לעבודה , מקפיאות ועושות רעש וכאבי אוזניים.

מעדיף רוחית עם כיוון הזריקה.

בימים בהם הרוח מזרחית בעוצמות חזקות יש פחות אקשן  וואלה לא יודע

לא פעם יצאנו לאינטיאס במזרחיות וניסינו לטרגט קלאמרי בכדי להוציא אותו חי.

היה מאוד קשה למרות שהיינו בשיא העונה.

בימים בהם הרוח יותר נעימה דלפנו אותם בצרורות.

זאת התובנה שלי לעיניין דייג קלאמרי ברוחות חזקות.
יאלללה בשמחות 

וכן , אני "חכם" "יפה" ו "מבריק" ..

ואישתי בחיים לא תירשם לפה  wife
omrii
חבר פורום
**

מנותק מנותק

מהנסיון המועט בקלאמרי 2 עונות וחצי במזרחיות חזקות אין קלאמרי בכלל אבל יש סבידות.
הקלמארי שכן באים במזרחיות כן תקפו אם גררתי את הבובה במקביל לחוף/ מזח.
מעדיף מערבית ממש עדינה וים זז אבל לא עובד.
shragam

הערוץ שלי
מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

עכשיו המזרחיות הן לא הבעיה, הבעיה היא הצפוניות והצפון מערביות שמברברות את הים ודופקות יציאות ערב לחפש פתיון.

מוזמנים להכנס לערוץ היוטיוב שלי  ולהרשם 

https://www.youtube.com/ShragaMiFishingForTheSoul

yoelsh

חבר פורום
*

מנותק מנותק

החיים הם כמו גלידה, עם לא מנצלים אותם הם נמסים

ים של 20 -- 30 סנטים פגז לזרזר אותם

שנה שעברה רוב התפיסות שלי היו ברדוד

צחי.א

חבר פורום
*

מנותק מנותק

לדעתי כל עוד הים עד 60 ס"מ יהיו הזדמנויות טובות להוציא, אני חושב שיש השםעה יותר של כמות אור הירח מאשר גובה הים או עוצמת הרוח, גם במזרחיות ערות לא נתקלתי בהפרעה ועובד עם בובות של 3.0 או 3.5, לגבי עומקים , בד"כ במקום שאני הולך אליו מדובר מחצי מטר עד 4 ונתפסו בכל הסקאלה הזו, לגבי עומקים יותר גדולים לא ניסיתי
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: [1] למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for
XHTML 1.0 תקין! CSS תקין!