רפי ושאר חברי הפורום שלום

,
איך שקראתי את השאלות/דיון באיחור של כמעט כמה חמש שנים שרפי העלה הייתי בטוח שיהיה פה שרשור מהסרטים

, כיון שבנוגע לבחירה של השעות או רוחות ועומק יש הרבה דעות, בקשר לים פלטה הרוב לא יחלקו על זה שבים פלטה הכי טוב כמו שרפי רשם

לגבי הרוחות הייתי ממליץ על דימויים גדולים 3.5 אני משתמש בשל אימריאל בעיקר כשאני מאותגר זריקות איך שהם עפים

(אפשר לזרוק עם בובות קטנות יותר כשרואים שהקלמארי קרובים/עוקבים ואז גם עם הבובה הקטנה שיהיה איתה זריקות יותר קצרות ופחות מכוונות זה לא כזה יפריע כי למרחק קצר יותר קל לכוון )
הערה: כשהקלמארי עוקבים והחלטתם להחליף בובה כן הייתי ממליץ על בובה יותר איכותית לא רק בגלל זוית וקצב השקיעה אלא בגלל הרעש שנוצר כשהבובה פוגעת במים... עם בובות פשוטות יותר יש רעש והתגובה יותר חזקה.... לסבידות זה אחלה הרעש הזה מה לעשות סבידה חייה מפגרת

, אבל שמתי לב שאת הקלמארי זה מבריח... במיוחד את החשדנים
חלק מהבעיה עם הרוחות היא לא רק מרחק זריקה אלא גם החוט שעף ברוח....
בשביל זה אני עוצר את החוט קצת לאחר הזריקה ובעצם בולם את הבובה באויר קצת לפני שהיא נוחתת במים בלי לשחרר יותר מידי חוט שמתעופף לו בלי סיבה
לגבי מצב הים אין ספק ים פלטה זה הים המועדף גם עלי אך גם כשיש גלים ניתן לחפש אותם מהשובר לכיוון החוף ששם הים יחסית רגוע
לגבי העומק אני מעדיף שמהשובר יהיה קצת נמוך 0.5 עד 1.5 מטר ובהמשך יש עומק טוב כך וזאת בגלל צורת העבודה שלי עם הדמויים
צורת עבודה היא כזאת נותן כמה הקפצות חזקות ומהירות שכוללות ממצב של חכה אופקית עם ראש לכיוון הים עד לחכה אנכית ממש כשהראש של החכה לכיוון השמיים לאחר מכן אני מיישר תחכה עם ראש לכיוון המים מחכה עד שהדמוי שוקע... עם חוט בד וגם לפעמים עם חוט נילון ניתן לראות את מצב הדמוי במיים
כשהחוט רפוי הדמוי במצב שקיעה כשהחוט ממש רפוי והקצה של החוט נכנס למים ממש קרוב לקצה של החכה הדמוי סיים את השקיעה שלו וכרגע הוא על הקרקע..... וכשהחוט מתוח זה או שהוא נתקע בסלע מה שכמעט ולא קורה אם עובדים עם הקפצות נכונות או שתפסתם חייזר עם עניים ירוקות וקנה טעון בדיו

....
לאחר ההקפצות הראשונות אני מוריד חכה ונותן כמה הקפצות מהירות אבל נמוכות ( הראש של החכה כמעט באותו מרחק מהקרקע/סלעים לכל אורך ההקפצות)
ולאט לאט מקטין חוזק ומהירות הקפצות
בכל שלב תמיד לחכות שהדמוי ישקע רוב התקיפות הם בשקיעה שלו ההקפצות הם רק למשוך תעין של הדמוי ואת יצר התקיפה שלו למרות שקרה שגם בהקפצות הם תקפו...

לגבי שעות עבודה מחצי שעה עד 9 בבוקר יצא לי כך שתמיד אפשר לנסות
לגבי השעות זה מה שיצא לי הייתי שמח לדעת אם מישהו הוציא גם בשעות אחרות
בבוקר לא האמנתי בעבר שיש אבל ראיתי פעם אחת קלמארי שניסה לתפוס לי תפיתיון בחכת חוף הדייג פתיונות (כמובן ששניה אחרי פתחתי חכת זרזור והוא יצא מהמים כמו גדול עם עוד אחד אחריו) ומאז גם הדעה שלי השתנתה
שעה אחרי השקיעה עד 10.5 בערך קצת יותר חלש ממה שראיתי במרכז...
לגבי מיקום אין טעם להתעכב על מיקום אחד.... תנסו כל כמה זריקות ישר כמה שמאלה וכמה ימינה עם כמה דמויים שונים אם לא יצא כדאי להתקדם ולשנות מיקום או שתחכו לאחד שבמקרה הגיע למקום אחרי שעה החלטה שלכם...
עדיין אני בטוח שכמה יחשבו אחרת בכל זאת כל המדריך הזה מהנסיון שלי.....

מי שמתחיל לזרזר ולא הצליח לתפוס שלא יתבאס ... ברגע השסלעייה במזח קרה

אפשר לנסות להביא סבידות וזה הרבה יותר קל... פחות כיף בגלל מחסור בפייט אבל פתיון הרבה יותר טוב לטעמי....
בשר יותר עבה ועמידות יותר זמן במים כשהם שלמות את הקלמארי לוקח לסרטנים כמה דקות להפוך אותם לקלמארי שתי חלקים... גוף לבד וראש לבד
לגבי צורת עבודה לסבידות כמה הקפצות נמוכות בהתחלה ולאחר השקיעה של הדמוי גלגול איטי ופה הולכים להם הבובות
לא בריא לחפש סבידות עם ימאשיטה

נראה לי שכתבתי הרבה

והשרשור קצת ישן אבל אולי זה יעזור למישהו....