פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג פתיונות מהחוף - מים מלוחים (אחראים: rafi, אבי חכם)
   ריג לחכת זרזור |
עמודים: [1]
|
|
|
| 0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
|
נושא: ריג לחכת זרזור (נקרא 2177 פעמים) |
הדפסה |
|
|
siman1252
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
אז רציתי לדוג חוף עם חכת זרזור כאשר זרקתי ישר נתקע אחרי כמה דקות בריג משקולת וקרס קודם משקולת לאחרי זה קרס אז בגלל זה חשבתי לעשות ריג שונה שהריג הוא קרס מחובר ללואה חוט מוביל ואז רק משקולת בסוף החוט..האם זה יעבוד??
דייג! רק דייג!
|
|
|
|
|
|
Maamoon
|
חבר פורום    
מנותקגיל:
46
במרכז בומבדו
|
|
יש דרך יותר טובה לדעתי תדאג שהטסט של חוטי הקרס יהי פחות מהטסט של החוט מוביל ואז תאבד רק את הקרס Sent from my iPhone using Tapatalk
|
|
-------------------------------
השלך את יהבך לים ודגים יתן לך
|
|
|
|
dovdov
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
אז רציתי לדוג חוף עם חכת זרזור כאשר זרקתי ישר נתקע אחרי כמה דקות בריג משקולת וקרס קודם משקולת לאחרי זה קרס אז בגלל זה חשבתי לעשות ריג שונה שהריג הוא קרס מחובר ללואה חוט מוביל ואז רק משקולת בסוף החוט..האם זה יעבוד??
דייג! רק דייג!
לא מובן בכלל מה אתה שואל וקראתי כמה פעמים, או שתנסח ברור יותר את השאלה או שתשים פסיקים ונקודות איפה שמסתיים משפט. אין ממש קשר לטסטים של החוט בד והריג,אלה רק בין המשקולת לטסט של המקל. בעקרון לא צריך עופרת כבדה על מקל ז׳רזור בשביל לזרוק רחוק. אלה עם יש זרם/סחף חזק ,ואז עדיף לעבור למקל מתאים. וצורת בננית הריג לא אמורה לשנות כלום,אני מעדיף לעבוד על מקל ז׳רזור עם משקולת רצה וקרס 1עם תלאי ארוך יחסית. בהצלחה
|
|
|
|
|
|
שחר נ
|
חבר פורום
מנותקגיל:
46
ההוק4 נו זה היה פעם :)
|
|
עובד כמו דוב . וגם אני לא הצלחתי להבין מה שאלת בעצם. מוסיף לידר רק כי שונא הסתבכות של חוט בד וקרסים . בהצלחה
|
|
"Be who you are and say what you feel, because those who mind don't matter, and those who matter don't mind." Theodor Seuss Geisel
|
|
|
|
siman1252
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
 |
|
|
דייג! רק דייג!
לא מובן בכלל מה אתה שואל וקראתי כמה פעמים, או שתנסח ברור יותר את השאלה או שתשים פסיקים ונקודות איפה שמסתיים משפט. אין ממש קשר לטסטים של החוט בד והריג,אלה רק בין המשקולת לטסט של המקל. בעקרון לא צריך עופרת כבדה על מקל ז׳רזור בשביל לזרוק רחוק. אלה עם יש זרם/סחף חזק ,ואז עדיף לעבור למקל מתאים. וצורת בננית הריג לא אמורה לשנות כלום,אני מעדיף לעבוד על מקל ז׳רזור עם משקולת רצה וקרס 1עם תלאי ארוך יחסית. בהצלחה עובד כמו דוב . וגם אני לא הצלחתי להבין מה שאלת בעצם. מוסיף לידר רק כי שונא הסתבכות של חוט בד וקרסים . בהצלחה
אז כן סליחה..אני פשוט מיהרתי. אני בעצם סיפרתי על כך שבפעם האחרונה שנסעתי לדוג,כאשר דגתי פתיונות בחכת זרזור עם משקולת קטנה של 15 גרם,הריג שלי היה בנוי כך:משקולת----חרוז+קשר+סביבול-----קרס. כאשר השתמשתי בריג הזה,בזריקה הראשונה לאחר המתנה של 10 דקות לדג,ומשיכה הריג נתקע בסלע.הלכה המשקולת הקרס והכל ....בגלל זה רציתי לשאול איזה ריג אחר יתאים או שיטה אחרת . לדעתי אני ישתמש בשיטה של מאמון. דייג! רק דייג!
|
|
|
|
|
|
momi
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
הים של כולם
|
|
 |
|
|
דייג! רק דייג!
לא מובן בכלל מה אתה שואל וקראתי כמה פעמים, או שתנסח ברור יותר את השאלה או שתשים פסיקים ונקודות איפה שמסתיים משפט. אין ממש קשר לטסטים של החוט בד והריג,אלה רק בין המשקולת לטסט של המקל. בעקרון לא צריך עופרת כבדה על מקל ז׳רזור בשביל לזרוק רחוק. אלה עם יש זרם/סחף חזק ,ואז עדיף לעבור למקל מתאים. וצורת בננית הריג לא אמורה לשנות כלום,אני מעדיף לעבוד על מקל ז׳רזור עם משקולת רצה וקרס 1עם תלאי ארוך יחסית. בהצלחה עובד כמו דוב . וגם אני לא הצלחתי להבין מה שאלת בעצם. מוסיף לידר רק כי שונא הסתבכות של חוט בד וקרסים . בהצלחה
אז כן סליחה..אני פשוט מיהרתי. אני בעצם סיפרתי על כך שבפעם האחרונה שנסעתי לדוג,כאשר דגתי פתיונות בחכת זרזור עם משקולת קטנה של 15 גרם,הריג שלי היה בנוי כך:משקולת----חרוז+קשר+סביבול-----קרס. כאשר השתמשתי בריג הזה,בזריקה הראשונה לאחר המתנה של 10 דקות לדג,ומשיכה הריג נתקע בסלע.הלכה המשקולת הקרס והכל ....בגלל זה רציתי לשאול איזה ריג אחר יתאים או שיטה אחרת . לדעתי אני ישתמש בשיטה של מאמון. דייג! רק דייג! תכין ריג עם משקולת קטנה לפי משקלי הזריקה של המקל, מהמשקולת תוציא חוט עם קרס וזהו, כנראה שלא היה לך מזל באותה הזריקה, אבל נשמע שהריג שלך סביר בהחלט
|
|
"לפעמים אתה מוצא את עצמך באמצע שום מקום ולפעמים באמצע שום מקום אתה מוצא את עצמך."
|
|
|
|
Maamoon
|
חבר פורום    
מנותקגיל:
46
במרכז בומבדו
|
|
טסט של חוט נמוך יותר על הקרס אחרי הסביבל Sent from my iPhone using Tapatalk
|
|
השלך את יהבך לים ודגים יתן לך
|
|
|
|
IZHAK
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
לא מתיחסים אליך משמע אתה לא קיים
|
|
תסים את הקרס מעל למשקולת
מחוברת לחוט עם טסט נמוך יותר מהראשי
לא הבנתי מדוע דייג חוף עם חכת זרזור
יש סכנה שבעת שנתפסת הקרס בזמן משיכה ישבר המקל והחוט לא יקרע
קנה לך מקל לחופ פשוט וזול הצמד אליו את רולר הזרזור והכל יבוא לטובה
|
|
|
|
עריכה אחרונה: דצמבר 17, 2013, 18:49:10 PM על ידי IZHAK
|
|
אתה ואנחנו ====זה כולם=====נכון?
|
|
|
|
siman1252
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
תסים את הקרס מעל למשקולת
שלום יצחק, לדייג חוף עם חכת זרזוור אני מתכוון לדייג בוא מחזיקים את החכה ביד,קלאץ פתוח,וזריקות של 20-50 מטר,וזה פשוט מהנה להוציא להוציא דגים קצת יותר גדולים מהרגיל(מרחק 50מטר) ולהנות מהפייט.. דייג! רק דייג!
|
|
|
|
|
|
adamfished
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
יכול להיות שנפלת במקום מרובה סלעים. נסה תמיד למצוא את הסלע ולדוג לידו בהתחלה. כפתרון אחרון בדיג מסוג זה, אפשר לזרוק ממש לתוך המסלעה, אבל זה דורש צורת עבודה מאוד רגישה, בלי להזיז את הריג בכלל אחרי שנחת, וגם ככה מאבדים המון.
|
|
|
|
|
|
שחר נ
|
חבר פורום
מנותקגיל:
46
ההוק4 נו זה היה פעם :)
|
|
בכדי לעבוד עם משקולת קטנה בים עובד מקל תמיד ביד! וכל פעם שהים מזיז את הריג לאסוף בעדינות . ככה תמיד יש לך קשר ישיר עם הריג ויודע פחות או יותר מה קורה איתו . הרגשת סלע הקפצה קטנה גילגול שתיים ואתה אחריו לרוב .. אני מנסה תמיד ״לנחות״ מעט אחרי הסלע לא פעם יש שם דג ולעיתים בור עם כמה בהצלחה
|
|
"Be who you are and say what you feel, because those who mind don't matter, and those who matter don't mind." Theodor Seuss Geisel
|
|
|
|
IZHAK
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
לא מתיחסים אליך משמע אתה לא קיים
|
|
תסים את הקרס מעל למשקולת
שלום יצחק, לדייג חוף עם חכת זרזוור אני מתכוון לדייג בוא מחזיקים את החכה ביד,קלאץ פתוח,וזריקות של 20-50 מטר,וזה פשוט מהנה להוציא להוציא דגים קצת יותר גדולים מהרגיל(מרחק 50מטר) ולהנות מהפייט.. דייג! רק דייג! עכשיו ירד לי האסימון אהבתי 
|
|
אתה ואנחנו ====זה כולם=====נכון?
|
|
|
| 0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
| « הקודם הבא »
|
| הדפסה
|