תודה תודה על התגובה המהירה.
אני זוכר הייתי רואה את דייגי הפילוטה (לפני 30 שנה ) מבאים את הסרדינים לים מרסקים אותם עם אבן על פלטת עץ מערבבים בחול
ותופסים דגים ( חתיכת נוסטלגיה ) .
זה מה היה ואותה שיטה למדתי אז ..אבל זה קשה להשיג כל הזמן סרדין במיוחד בעונה
גם אותם סרדינים היו עם בשר חי...כאן אותה שיטה אבל הסרדין שמור במלח והבשר מת !!
זה יכול להחזיק המון שנים ללא קירור וממש בחוץ !! כך תמיד יש פיתיון זמין ואפשר להכין כמות
גדולה ( אני מכין לא פחות מ 200 קילו כל שנה ) בלי שיתקלקל
או יסריח !!
מאמון, עוד יחשבו פה שפילוטה זה פיתיון נטול ריח :-)
חברים, מדובר בריח שלא קל לכולם, בטח לא בהתחלה. מומלץ לקיים את הפעילות באוויר הפתוח, אלא אם כן אתם רוצים להסתבך עם האישה

מאמון, איך לדעתך אפשר לטרגט רק את הגדולים (כף יד פלוס)?
בהחלט שיש ריח חזק מאד של סרדינים...
בכלל ואם לא היה ריח כזה מרוכז וחזק הדבר הזה לא היה תופש קשקש !
בקשר לגודל אדם זה עניין של למצוא את הדגים הגדולים שאינם יותר או יותר נדירים
בד"כ חובה לחפש חופים יותר בתולים ..חופים שלא חורשים אותם 24/7 !!
ואם תשאל אז יש כאלה חופים ..במיוחד חופים שאין אליהם גישה קלה ודייגים מתעצלים להגיע
אליהם או שלא מכירים אותם !!
עומק מים לא כל כך משנה ...הסרגוס בתמונה נתפס בעומק מים של לא יותר מ 30 ס"מ
בכלל בסערות ובחורף במיוחד הגדולים יותר מתקרבים לחוף ויש סיכוי יותר גדול לתפוס אותם !!
לפני כ 20 שנים ויותר הרוב המוחלט של הדגים היו דווקא גדולים ואני מתכוון של ממצוע של 300 גר"
שזה גודל יפה מאד וחלקם עברו את החצי קילו ..זה היה נורמלי ביותר והיום הפך לנדיר ביותר !!
קיצר..זה מה יש !!