תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
7/12/2013 | צפון: שבי ציון -עכו | מים מלוחים | גלי | 0 - 10 מטר | דיג חופי בים - פתיונות (סרף) |
תפיסות דגים | ||||
---|---|---|---|---|
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
5:00 | קלמארי - | טרכון ים תיכוני | 1 |
הדו"ח:
שלום חברים,
אחרי יותר משבועיים בלי דייג אני מתקשר למוטי ושואל אם מתאים לו לצאת בסופ"ש. קבענו לחמישי למרות מזג האוויר המטורף אבל בסוף רק הסתדר יום שישי...עדיין מזג אוויר לא ידידותי.
סביבות 21:00 מתחיל להתארגן לצאת חברה שלי קוראת לי "מזוכיסט ומשוגע" 169s;אני די מסכים איתה האמת, קר וגשום אבל לא יעזור כלום אני הולך לדוג!
אוסף את מוטי ומגעים לנקודה פורסים ציוד ומתחילים את הצייד. כמה דייגי בוס, שהוציאו סרגוסים וברקנים, מסתובבים על הסלעים. הים מבורבר עם זרמים חזקים שגורם לנו להתקע בסלעים לא מעט. בשלב מסוים אורי (אופק באתר) מגיע עם חברו ומנסים קצת זרזור לילה ללא הצלחה. היה נחמד להכיר

בסביבות 30 :4 מוטי מחזיר ריג בלי שני קרסים ואני אחריו....זה רק אומר דבר אחד- שהחברים שלנו הגיעו.
ישר מחליף לווייר ומוציא נישנושים לאורחים שלנו. זה הרגיש כמו שניות, השמיים הבהירים הפכו לעננים שחורים והתחיל גשם מטורף

ממישיכים לשבת ברכב ולהסתכל על החכות...כלום. מתחיל מבול מטורף

מחליטים שהגיע הזמן לזרזור בוקר. אני מתחיל לעבוד עם פופר ללא תגובה, עובר לניקל ומשם לציקדה 15 ג צבע כתום זהב. אחרי כמה זריקות מקבל פצצה רצינית וריצות ימינה ושמאלה כמו שרק טרכון יודע. אני מרגיש את הדג מנער את הראש כדי להוציא את הקרס שהוא שוחה במהירות לכל הכיוונים , יש דג לפחות 1.5קג שמוציא חוט בקלות מהרולר 2500 שלי. מתחיל מלחמה,

המשכנו לארח את חברינו ולהתקע בסלעים עד שנמאס לנו לגמרי, התקפלנו ויצאנו הביתה.
כמו תמיד היה אחלה יציאה רק הפעם יצא בונוס קטן

בדרך חזרה טעינו בפניה ומצאנו חוף קטן שבמקום דייגי רשתות (כנראה ללא רישיון ) שמיינו את השלל שלהם במהירות כאשר הם זורקים דגים קטנים מתים למים, היה מחריד לראות ופחדנו לצלם, אבל חברים כל דקה שלא עושים משהו, הים מת לנו מול העניים.
שבוע טוב
אלון