תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
1/12/2013 | כללי: חו"ל | מים מתוקים | רגוע ונמוך | 10 - 20 מטר | דיג במתוקים - ז'רז'ור |
תפיסות דגים | ||||
---|---|---|---|---|
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
הדו"ח:
התחלתי לכתוב דוח על סוגי הדגים שאפשר לתפוס פה בז׳ירז׳ור ופתאום הדוח ניהיה מאוד ארוך אז במקום זה חשבתי אולי אני אתמקד בדג האהוב עלי, ואספר קצת.
הדג הזה שאני אוהבת מאוד הוא הבס יש לנו שני סוגים פה smallmouth bass ו largemouth bass. הם לא דגים מאוד נחשבים, כאן הדגים הנחשבים הם הסלמון והפורל כל דבר אחר נאחס חחח בס הם דג שאמור להמצא במים "חמים" אך הם הצליחו , בגלל אנשים כמובן, לפלוש לגופי מים ״קרים״ ושם הם משתלטים ופוגעים באוכלוסייה של הפורל והסלמון ולכן גם בגלל זה יש להם מוניטין רע.. מסכנים

בכל מקרה בס יש הרבה, והם לא בררנים, מה שאומר שכמעט תמיד אפשר לתפוס אותם,אני נהנית לדוג אותם בגלל האקשן! אפילו בס קטן עושה מהומה .
כמו שציינתי ז׳ירז׳ור זה הדרך הפופולרית לדוג אותם אבל יש גם דרכים אחרות למשל תולעת חייה על קרס, כמה משקולות קטנות ומצוף. זורקים ומשאירים עד שרואים את המצוף יורד מתחת למים ונותנים משיכה. בתחילת דרכי ככה הייתי דגה אבל שמתי לב שהרבה יותר פעמים הדג בולע את הקרס ואז כמובן אחוז ההישרדות שלו יורד וגם לי זה קצת קצת די משעמם

בגלל שהם לא בררנים יש כל מיני פיתיונות ודימויים, דמויים מגומי/פלסטיק הם האהובים עלי, הם באים במאות צורות, גדלים, צבעים, וטעמים

הייתה לי מיני טרגדיה באביב כשהסוג שאני תמיד קונה, דמוי בצורת תולעת בצבע pumpkin chartreuse לא נמצא בחנות! רק לקראת סוף העונה החזירו אותו אז קניתי שלושה חבילות לעתיד.
אפשר לדוג את הדמויים האלה אם או בלי משקולות תלוי כמה רחוק ועמוק מנסים לשים אותם. יש גם כל מיני טכניקות לשים אותם על הקרס תלוי באפקט שמנשים להשיג. למשל בקיץ כשהאגמים מתכסים בצמחי נופר, כדי שהקרס לא תתקע בעלים כל שנייה, אפשר לשים אותה בתוך התולעת כך שהקצה לא מציץ החוצה ואז אין לזה איך להתקע, אז כשמגיעים לעלה התולעת פשוט עוברת עליו, והדגים ממש נמשכים לתזוזה הזאת ואפילו קופצים מחוץ למים כדי לתפוס.
החבר שלי משוגע על דייג כמוני ובאביב וקיץ הוא לימד אותי fly fishing אז התמקדתי יותר בזה מז׳ירז׳ור, אבל איזה כיף אפשר לתפוס בס גם ככה!

מקלקר כדי שיצוף על המים בזמן שהוא זז, ולהפתעתי...או לא...הצלחתי לתפוס כמה בס וזה היה מאוד מרגש

יש כמובן גם דמויים עשויים פלסטיק ומתכת כגון ה rapala למיניהם ויש גם סוג פה שנקרא spinner bait אני לא יודעת אם זה טוב לאיזה סוג דגים שנמצא בארץ אבל זה עובד ממש טוב!
בס אפשר לתפוס מהחוף, רציפים, או סירה.
אני עכשיו אורזת לטיול שלי לארץ, זה נראה כאילו יהיה לי יותר ציוד דייג מבגדים, אבל ככה זה צריך להיות, נכון?!
הנה כמה תמונות עם הסברים:

לתת לכם רעיון כמה סוגים שונים אפשר להשתש כדי לדוג בס

רוב הפעמים אני משתמשת בדמויים שנראים ככה רק בלי המשקולת מקדימה

ככה אני שמה את הקרס

Spinnerbait- משתמשים בכאלה בארץ?

דמויים כאלה מאוד פופולרים. הם צפים ואמורים להזיז אותם ככה שיעשו בועות ורעש על פני המיים, כמו צפרדע.

הFLY המשוגע שהכנתי

והבס שתפסתי איתו

קיץ שעבר קניתי קייאק ואני מאוד שמחה שקניתי. זה לא קייאק שמיועד ספציפית לדייג אבל הוא עובד טוב בשבילי. אני אוהבת שזה מאפשר לי לדוג באיזורים של האגם שאי אפשר להגיע אליהם אם סירת מנוע או מהחוף.
אני רק רוצה להגיד שאני מאוד נהנית לקרוא את הדוחות של כולם ונעזרת בהם ללמוד על הדייג בארץ. אולי יתמזל לי ואני אצליח למצוא דג או שניים. אבל גם אם לא אני בטוחה שזה יהיה מהנה