פרסמנו את המתכון בפורום דייג ב-FXP



שם הדג: שפמנון (לא כשר).
מוצרים:
שפמנון מתחת ל5 ק"ג\מעל.
בצל וגזר.
1 ק"ג בקר טחון.
5 פרוסות לחם.
פלפל מלח שום.
אופן הכנה:
לוקח סכין חדה וחזקה, באמצע הראש של השפמנון יש שקע, הסכין נכנס לשם בכוח 3-5 CM, הבחור מת(אולי יפרפר קצת חח), מתכון ראשון:
קציצות לשפמנון מעל 5 ק"ג: חותך לאורך הגב עד הזנב(חתך בעומק 5MM.לאט לאט עם הסכין מפשיט את העור(תופס את העור מושך וחותך, לאט לאט),
חותך את הראש, מוציא את הקישקא, עושה פילה (חותך לאורך עמוד השידרה משני הצדדים-מתקבלות 2 חתיכות ארוכות של בשר נטו),
טוחן את הבחור במטחנה(אני מוסיף לאחד של 5KG :בצל+1KG בקר טחון+5 פרוסות לחם), מטגן, פלפל מלח שום לטיבול.
לקציצות יש טעם של הבקר רק יותר שומנית,כמו כבש(שפמנון הוא מאוד שומני).
מתכון שני
בקדרה משפמנון מתחת ל5 ק"ג: בקדרה מתחת ל5 KG אחרת לא נכנס לקדרה/שומני מידי. מוציא קישקא, חותך ראש, פורס לסטייקים(1CM),
לוקח סיר גדול (ממתכת עבה, או סיר לחץ) מפזר גזר על הקרקעית, ואז 2-3 סטקים, ושוב גזר ושוב סטיקים...1-3 כוסות מים (אתה מוסיף, כמו שמכינים בקר בקדרה).
10 דקות באש גבוהה,ואז 30 דקות באש נמוכה. להוסיף 2 עלי מרווה פלפל מלח לפני הפעלת הגז... טעם ליגה אחרת !
זמן הכנה: 40 דקות.
[/list]