רפי שני הצדדים איבדו שפיות זמנית וזה קרה אחרי הרצח של רבין שגם עליו כאב לי בדיוק כמו על ערפאת ... הזקנים האחראים הלכו ושני הצדדים נכנסו לסחרור , איך יוצאים מזה ? בלהראות שאתה יותר חזק ויותר מעניש ?! גם הצד השני יעשה שרירים ?! ומה הסוף ?! אלימות מזמינה אלימות מתי יגמר? שאלתי את אבי פעם למה רבים וענה :״ בני דודים מתקותתים אחים רבים על ירושות זרים לא רבים ״ תלמד את בילדים שלך להוציא להם עין יבוא מי שיוציא עין לבן שלך חס וחלילה תלמד לסובלנות ושלום תקבל סובלנות ושלום ... כאב הלב על צעיר שנהרג בקלקיליה זה מקרה מאוד מצער וחסר משמעות. כואב הלב על חייל שנהרג באוטובוס בעט שישן .. זה מנוגד לחוקי המגע עם אויב האיסלאמי ... חייל שנהרג בביצוע מעבר לקווים זה דיון אחר... גם כן מתי זה יגמר?
רפי שני הצדדים איבדו שפיות זמנית וזה קרה אחרי הרצח של רבין שגם עליו כאב לי בדיוק כמו על ערפאת ... הזקנים האחראים הלכו ושני הצדדים נכנסו לסחרור , איך יוצאים מזה ? בלהראות שאתה יותר חזק ויותר מעניש ?! גם הצד השני יעשה שרירים ?! ומה הסוף ?! אלימות מזמינה אלימות מתי יגמר? שאלתי את אבי פעם למה רבים וענה :״ בני דודים מתקותתים אחים רבים על ירושות זרים לא רבים ״ תלמד את בילדים שלך להוציא להם עין יבוא מי שיוציא עין לבן שלך חס וחלילה תלמד לסובלנות ושלום תקבל סובלנות ושלום ... כאב הלב על צעיר שנהרג בקלקיליה זה מקרה מאוד מצער וחסר משמעות. כואב הלב על חייל שנהרג באוטובוס בעט שישן .. זה מנוגד לחוקי המגע עם אויב האיסלאמי ... חייל שנהרג בביצוע מעבר לקווים זה דיון אחר... גם כן מתי זה יגמר?
מתי זה יגמר? כשהאלימות שאתה מפעיל, בדיעבד ולא לכתחילה, תכה במרצחים כה חזק ותיצור הרתעה כזו שהם לא יחשבו בכלל להעיז להפעיל עוד אלימות חזרה...
"תלמד את בילדים שלך להוציא להם עין יבוא מי שיוציא עין לבן שלך"
יש לי חידוש בשבילך אדוני, המרצחים שגדלים מגיל אפס על לשנוא אותנו לא יהססו להוציא לך עין בכל הזדמנות שהיא, בהחלט בלי שום צורך שאתה תוציא להם קודם.
נכון, אני מסכים איתך שהם חונכו על זה, והרבה מהם באמת מסכנים שזה הגורל שלהם.
אבל בסופו של יום לא משנה מי חונך ומי הפך עורו באמצע החיים- הם מנסים לפגוע בך עד כדי מוות. לא משנה במי, גברים נשים או ידלים, ולא משנה גם איך בדיוק.
"הבא להורגך השכם להורגו", זה כלל הברזל שהעולם מתנהל על פיו מאז ומתמיד ורק כך אפשר להתמודד עם הרשע, למגר אותו או לפחות לשתק אותו ע"י הרתעה
ויש לנו מספיק כוחות ואמצעים לשתק את המרצחים האלה.. אם באמת אנו רוצים, אפשר לא רק להשמיד את רובם, אלא המיעוט שישאר לשלוט עליו ביד רמה ולא לתת להם הזדמנות בכלל לחשוב להרים את האף. ק"ו להשיג נשק ולהשתמש בו נגדנו. לשלוט על הגבולות ברמה כזו שלא יצליחו לדמיין בכלל נשק בידיים שלהם, ויש לנו את היכולות. זו הרתעה חביבי ותתפלא כמה מאות אלפי "פלסטינאים" ינשקו לנו את הרגלים על זה..
מאמין שזה יקרה? לא לא ממש לא.
לא עם שלטון שלא מכיר את הזהות שלו.
עריכה אחרונה: נובמבר 17, 2013, 08:59:45 AM על ידי נחמיאס
רפי שני הצדדים איבדו שפיות זמנית וזה קרה אחרי הרצח של רבין שגם עליו כאב לי בדיוק כמו על ערפאת ... הזקנים האחראים הלכו ושני הצדדים נכנסו לסחרור , איך יוצאים מזה ? בלהראות שאתה יותר חזק ויותר מעניש ?! גם הצד השני יעשה שרירים ?! ומה הסוף ?! אלימות מזמינה אלימות מתי יגמר?
Maamoon,
יש לי בעיה קשה, לא מסוגל להתאפק נוכח עובדות שאינן נכונות:
1. איבדו שפיות זמנית אחרי רצח רבין?! לפני רצח רבין היתה שפיות זמנית?! להזכירך, בשנה שלפני רצח רבין התפוצצו אוטובוסים ברחובות, פיגועי תופת במסעדות ועוד - שלא לדבר על הפיגוע במלון בנתניה בחג הפסח... אזרחי המדינה הפכו להיות מטרה לטרור רצחני... בתקופה שמאז הסכמי אוסלו ועד רצח רבין נהרגו במדינה כתוצאה מפעולות טירור - יותר אזרחים מאשר ב:30 השנים שקדמו להסכמי אוסלו!!!! חלק נכבד מהפיגועים תוכנן ובוצע בידי אי אילו פלגים של הפתאח... אז לזה אתה קורא "שפיות זמנית"?! זה היה מצב של חוסר שפיות מוחלט - לא היה בזה שמץ שפיות, אז איך אפשר לאבד שפיות אם המצב הוא של חוסר שפיות?!!
2. הצדדים נכנסו לסחרור אחרי מותם של רבין וערפאת?!!! טעות קשה: הצדדים היו בסחרור בזמן שרבין וערפאת חיו, כינית אותם הזקנים האחראים- אז בתקופה שהם היו אחראים זה התחיל, עם מאות ואלפי הרוגים אצל כל אחד מהצדדים....
3. לשאלתך בהמשך מאמון, יש לי תשובות, מאוד נחרצות, ואגב אם תרצה אשלח לך סרטון עם שני צדדים - הישראלים אינם חלק בסרטון הזה, רואים שם כיצד לאחר ההפיכה ברצועת עזה - איך אנשי חמאס מעמידים בשורה אנשי פתאח ויורים בהם למוות, ממשיכים לרוקן מחסניות על הגופות תוך שהם צוחקים...
לא אמשיך הלאה משלוש סיבות: א. תגובותיך מאוד לא לעניין, סתם לזרוק משפטים ללא קשר למציאות העובדתית, לא מתאים... תקרא מה כתבתי בסעיפים 1+2 ומבחינה עובדתית זו המציאות, לא קשור לדעות. ב. תגובות מהסוג הזה שמנותקות מהמציאות - גוררות תגובות וזה לא מוביל לשום מקום טוב... ג. בתגובותיך אתה הולך וגורר את הפורום "בכוח" לויכוח פוליטי - ואין לזה מקום!!!! מאז קם הפורום ידענו כולנו לכבד כאן זה את זה, גם זה את חגיו של זה.
את התגובה הקודמת שלך דווקא הבנתי, הבנתי שלא התכוונת לסנגר על הנער הרוצח - אלא הבעת צער על נער שעלה בגורלו לגדול במצוקה ששימשה "חממה" בה גדל להיות רוצח, ואז אתה מגיע עם התגובה המיותרת והמקוממת הזו, בשביל מה?!! לא מתאימה לך האוירה הטובה שיש כאן?! אתה משתוקק להלהיט וליצור ויכוח פוליטי או לאומי?! מציע לך לעצור כאן ויפה שעה קודם - תחסוך אולי גם בצורך לשמוע מה דעתי על ערפאת ומה הייתי עושה אילו נפגשנו לפני מותו...
אנא כבד בקשתי ותכבד רצונם של החברים שאינם מעונינים בדיונים מהסוג הזה - ותעצור כאן... אשמח להמשיך את השיחה במסרים, בטלפון, אצלך בבית או אצלי בבית.
נחמיאס - מבקש כנ"ל גם מעצמי וממך... מי שרצה להתבטא התבטא ושפך כולל שלושתנו, בשביל דיונים פוליטיים ולאומיים יש לנו אלף מקומות במדיה ובטוקבקים, בטלפון ובמפגשים למיניהם...
האם יש לך את הכוח לזה לאורך זמן ? מקצצים לצבא עכשיו מחוסר תקציב אתה יודע? ובנוסף 99% מהאומה האסלאמית כמעט ולא יודעים מה זה ישראל ואיפה פלסטין עסוקים בענתוזים של ננסי עגרם יצאתם מלבנון מה המצב היום שם ? נכנסו בישראל ? הלבנונים שכחו מכם יש להם חיים לחיות ... בשורה תחתונה הפלסטינים לא נצים ולא רוצים להרוג את היהודים די עם הפחד שלכם . עש בעיות נקודתיות או מרחביות שאני חושב שדרך הטיפול בהם זה חינוך נכון של שני הצדדים , כל צד שיטפל בפגר הרע שבו . האם זה יקרה ומתי? אני לא מאמין שזה יקרה , בני אדם דבילים מכדי לחשוב קדימה
היות ונושא זה הוא גם כך רגיש ובמיוחד אחרי מיקרים מקוממים כאלה בהם הזעם והכאב עולים לגבהים. לדעתי עדיף לא להיכנס כאן לשיחות על כך כי מילים כאלה ואחרות עלולות להיתפרש לא ככוונת המשורר. אנא הימנעו מהכנסת נושא זה כי לכולם יש מה לומר במיוחד בנושאים כאלה, טוב לא יצא מזה.
Sent from my GT-I9500 using Tapatalk 2
-------------------------------
תמיד תזכרו... שהדג שיושב אצלכם בצלחת, נמצא שם רק כי הוא פתח את פיו לאכול!!!
רפי, הדיון התחיל נקודתית בהבעת צער על אובדן חיי פרח צעיר ובהתייחסות למעשיו של רוצח שפל. לצערי מהר מאוד מאמון גרר את הדיון לויכוח לאומני תוך שימוש ב"שתילת" מסרים פופוליסטים ותעמולתיים. כפי שאמרת וכפי שנכתב בתגובות אחרות זה לא המקום לתת במה לתעמולה זולה. לעניות דעתי מן הראוי להסיר ולמחוק את המסרים התעמולתיים מפורום זה.
ציטוט
"הפורום הישראלי לדיג ספורטיבי, הוקם במטרה ליצור קהילה איכותית שתהיה בית חם ומהנה לחובבי הדייג הספורטיבי, ובמסגרתה לקדם את הדיג הספורטיבי בישראל (להבדיל מדיג מסחרי), ללמד, להעביר מידע ולשתף, בשאיפה להעשיר את הידע ולתת כלים טובים יותר לכל חובב דייג ספורטיבי על מנת למקסם את ההנאה מהתחביב המשותף."
"אנו פונים אל החברים בכל לשון של בקשה, להקפיד על שימוש בשפה נקיה, ללא גידופים, ללא הערות גזעניות, ללא איומים או התבטאויות שאינן במקומן. מצידנו כמובן שיעשה כל מאמץ להשריש בפורום תרבות דיבור שאינה כוללת אמירות כפי שאוזכרו, וביטוי לכך יינתן בתקנון הפורום. הרי נאמר במקורות כי "דברי חכמים בנחת נשמעים", אז אנא השתדלותכם להביע עמדותיכם בנחת."
כמה שמדגדג לי לענות בפשטות על השטויות האחרונות שכתבת מאמון, אשאיר לרפי את ההחלטה מה הלאה.
הרי איפוק זה כוח אה
הבהרה חשובה, רק למי שלא בטוח- אני לרגע לא מתווכח איתך על משהו אישי. שיהיה ברור שאני מכבד אותך מאוד למרות שאיננו חושבים אותו דבר ואפילו לא קרוב בנושא הזה
עריכה אחרונה: נובמבר 17, 2013, 10:56:18 AM על ידי נחמיאס
התאפקתי והתאפקתי אבל ... נמשיך להתאפק הכאב מובן ... ונקווה שיום אחד זה יפסק
הבעיה היא שלא התאפקת - כפי שעולה משתי התגובות הקודמות שלך, אפילו כאן אתה מצליח לא לדייק בתגובותיך ושוב כותב לא לעניין, מה הקטע שלך?! מכניס שתי תגובות פופוליסטיות ופוליטיות - ואז כותב התאפקתי?!! אלמלא שתי תגובותיך הקודמות - התגובה הזו היתה תגובה נהדרת לסגור את הנושא, חבל מאוד שלא באמת התאפקת.... לצערי, את התגובות המופרכות הללו לא אותיר כפי שהן, אז...
אתה יודע לשלוט על אומה ועל הגבולת שלה זה קיים ונקרא אפרטהייד ... אתה כזה ?
אתה יודע, לפי החוק הבינלאומי וכך לפי החוק שקיים בישראל ובמדינות דמוקרטיות נוספות, אז מחבלים שרוצחים אזרחי מדינתך מותר להוציאם להורג - אתה בעד זה?!
לחלק הראשון של שאלתך אז אני לא יודע את זה - ותשאל מדוע?! כי שוב אתה כותב בלי להבין מה אתה כותב!!!! אפרטהייד זו הפרדה גזעית נקודה - אין לזה שום קשר עם "לשלוט על אומה ועל הגבולות שלה".
לשאלתך, אני בעד אפרטהייד וגזענות כמו שאתה בעד רצח ילדים ופדופיליה - ואם לא הבנת אז אבהיר שלדעתי אינך בעד רצח ילדים ופדופיליה... אני גם לא בעד לשלוט על אומה או אנשים אך אני בהחלט בעד זה שמדינה תבטיח את בטחונם וחייהם של אזרחיה: אם מסירת שטחים למי שמעוניין להשמידך (תקן אותי: זה לא מה שמצהיר החמאס עד היום?! זה לא מה שהצהיר ערפאת בנאומיו ובמקרים מסוימים גם אחרי הסכמי אוסלו?!) - תביא לירי טילים והרג על אזרחיך אז אני בעד שלא לאפשר זאת עד שישתנה המצב. תזכיר לי מה קרה לאחר ההתנתקות ומסירת רצועת עזה?! מישהו מעזה הציע שלום או חדל להצהיר על שאיפתו בהשמדת ישראל?! בתמורה למסירת השטח - קיבלנו טילים על אזרחי המדינה, אילו היינו שולטים ומחזיקים בשטח - לא היו טילים על אזרחי המדינה. אגב, כל מדינה אחרת במקומנו, דוגמת ארה"ב או צרפת או אנגליה, אילו היו במקומנו היו מחריבות מזמן את עזה ומגלות הרבה פחות איפוק, שלא לדבר על רוסיה.... אז שיגידו בחמאס תודה על היותנו מהמדינות היותר הומאניות בעולם....
האם יש לך את הכוח לזה לאורך זמן ? מקצצים לצבא עכשיו מחוסר תקציב אתה יודע? ובנוסף 99% מהאומה האסלאמית כמעט ולא יודעים מה זה ישראל ואיפה פלסטין עסוקים בענתוזים של ננסי עגרם יצאתם מלבנון מה המצב היום שם ? נכנסו בישראל ? הלבנונים שכחו מכם יש להם חיים לחיות ... בשורה תחתונה הפלסטינים לא נצים ולא רוצים להרוג את היהודים די עם הפחד שלכם . עש בעיות נקודתיות או מרחביות שאני חושב שדרך הטיפול בהם זה חינוך נכון של שני הצדדים , כל צד שיטפל בפגר הרע שבו . האם זה יקרה ומתי? אני לא מאמין שזה יקרה , בני אדם דבילים מכדי לחשוב קדימה
תגיד לי אתה אמיתי?! הגעת למדינה לפני שנתיים?! כמה אפשר לכתוב בסתירה מוחלטת למציאות העובדתית?!
אחרי שיצאנו מלבנון - אז לפי החלטת אהוד ברק בחודש מאי 2000, היה גם היה ירי לעבר ישראל - אחת למספר חודשים היו התקפות ירי של חיזבאללה, ובמשך התקופה שעד קיץ 2006 נהרגו 6 אזרחים ו–14 חיילי צה"ל. ומלחמת לבנון השנייה החלה לאחר רצח מהמארב של שלושה חיילים שסיירו סיור שגרתי: על אלדד רגב ז"ל ואהוד גולדווסר ז"ל שמעת?! הם היו בסיור ההוא - נחטפו מהג'יפ חיים או מתים וגופותיהם הוחזרו תמורת עוד רוצח נאלח... סמיר קונטר שרצח בדם קר ילדות - שוחרר והתקבל כגיבור, איזה גועל נפש לקדש חלאה כזו לגיבור... כוח החילוץ שניסה לחלץ את אלדד רגב ז"ל ואהוד גולדווסר ז"ל - נתקל במארב מתוכנן.... אתה מבין שזה היה 6 שנים לאחר יציאת צהל מלבנון?!!!
לגבי הפסקה האחרונה, צא מהסרט... ברור שלא כל הפלשתינאים רוצים להרוג יהודים - אך יש לא מעטים שרוצים וגם מארגנים ומבצעים זאת, יש גם לא מעט שמצהירים זאת - אתה רוצה לקבל סרטונים עם תרגום מערבית לערבית?!!! "די עם הפחד" אתה כותב?! די עם השטויות שלך שאתה כותב בקצב... אין שום פחד וזה לא עניין של פחד: זה עניין של התרשמות ושל נקיטת עמדה לאור ההתרשמות, אגב בין הישראלים יש מגוון דעות... בקרב רבים יש חשש סביר והגיוני כי התנתקות ומסירת עוד שטחים תביא לעוד הרג אזרחי המדינה בפעולות טרור וירי טילים - לשם כך די להקשיב להצהרות אנשי החמאס.
אתה מדבר על חינוך, נכון?! על איזה חינוך בדיוק - מהסוג שיש בסרטונים שהציג קאזה?! סרטוני ההסתה נגד ישראל שגם הרשות בראשות עראפת הקרינה לילדי עזה?! החינוך לרקוד ולצהול ברחובות ולפזר סוכריות - כפי שאירע בשטחים לאחר דיווח על עוד "פעולה מוצלחת" בה מחבל מתאבד רצח עוד כמה ילדים ונשים ישראלים?! או אולי החינוך לחגוג ולקבל בתור "גיבורים" מי שרצחו אזרחים יהודים בפיגויע טרור?!!! או אולי החגיגה הנלהבת בשטחים בעקבות פיגועי 11 בספטמבר (ראה בסוף הסרטון הראשון).
או אולי על החינוך הזה - ומעניין מה יש לך לומר על הסרטונים הבאים - פלשתינאים ופלשתינאים... רק שלא תגיד שגם במה שרואים בסרטונים אשמה מדינת ישראל.... קבל ותהנה מהצפייה- רק אל תשכח לספר לנו מי כאן בסרטונים שם ומי צודק: הרוצחים או הנרצחים?!
אכן השרשור הזה התחיל נקודתית בהבעת צער וסתה ב 180 מעלות לכיוון לא רצוי
פנה לכיוון וויכוח בן עשרות שנים וכל העולם מנסה לפתור אותו ועד היום לא מצליח
במאבק הזה אין מנצחים..יש רק מפסידים בשני המחנות ובשניהם אין מלאכים !!
חבל על כל טיפת דם שנשפכת ולא משנה מאיזה צד !!
התקנון של הפורום כל כך ברור ואין מקום להסתה לאלימות או אמירות גזעניות !
אני נועל את השרשור בפני כל תגובה שסותה מהנושא המרכזי ( הבעת צער)ומשאיר
פתוח להבעת כאב או תנחומים ...כל תגובה שתסתה מהנושא המרכזי תיערך או תימחק
ללא התראה !! כמו כן הנושא יעלה בחדר ניהול ושם נשקול למחוק תגובות !!
בנתיים השרשור נעול אך לא נעול להבעת צער וכאב
אופפס
מצטער מאמון (הנצרתי) אחי ושותפי... כתבתי בהמשכים תוך כדי עבודה, סיימתי די מזמן והלכתי לטלפון - חזרתי לחצתי שיגור ולא התעכבתי לקרוא מה התווסף בינתיים....
אילו היית מעלה זאת לפני שעתיים - לא הייתי כותב את תגובתי...
מבחינת תגובתך כל מילה בסלע, חבל שלא היית כאן אתמול ושלא העלית זאת אתמול, מודה - נסחפתי נוכח ההצהרות המקוממות והנוגדות-מציאות של Maamoon...
מרגע זה הבהרתך מחייבת גם אותי - אם מרגע זה ואילך אם אחרוג מההנחיה שלך אז יש לך הסכמה מראש להסיר גם תגובות שלי....
עריכה אחרונה: נובמבר 17, 2013, 11:24:59 AM על ידי rafi
היות ונושא זה הוא גם כך רגיש ובמיוחד אחרי מיקרים מקוממים כאלה בהם הזעם והכאב עולים לגבהים. לדעתי עדיף לא להיכנס כאן לשיחות על כך כי מילים כאלה ואחרות עלולות להיתפרש לא ככוונת המשורר. אנא הימנעו מהכנסת נושא זה כי לכולם יש מה לומר במיוחד בנושאים כאלה, טוב לא יצא מזה.
רפי, הדיון התחיל נקודתית בהבעת צער על אובדן חיי פרח צעיר ובהתייחסות למעשיו של רוצח שפל. לצערי מהר מאוד מאמון גרר את הדיון לויכוח לאומני תוך שימוש ב"שתילת" מסרים פופוליסטים ותעמולתיים. כפי שאמרת וכפי שנכתב בתגובות אחרות זה לא המקום לתת במה לתעמולה זולה. לעניות דעתי מן הראוי להסיר ולמחוק את המסרים התעמולתיים מפורום זה.
ציטוט
"הפורום הישראלי לדיג ספורטיבי, הוקם במטרה ליצור קהילה איכותית שתהיה בית חם ומהנה לחובבי הדייג הספורטיבי, ובמסגרתה לקדם את הדיג הספורטיבי בישראל (להבדיל מדיג מסחרי), ללמד, להעביר מידע ולשתף, בשאיפה להעשיר את הידע ולתת כלים טובים יותר לכל חובב דייג ספורטיבי על מנת למקסם את ההנאה מהתחביב המשותף."
"אנו פונים אל החברים בכל לשון של בקשה, להקפיד על שימוש בשפה נקיה, ללא גידופים, ללא הערות גזעניות, ללא איומים או התבטאויות שאינן במקומן. מצידנו כמובן שיעשה כל מאמץ להשריש בפורום תרבות דיבור שאינה כוללת אמירות כפי שאוזכרו, וביטוי לכך יינתן בתקנון הפורום. הרי נאמר במקורות כי "דברי חכמים בנחת נשמעים", אז אנא השתדלותכם להביע עמדותיכם בנחת."
סוף ציטוט
צודק לחלוטין פיני... רצוי רק להבהיר לקוראים: כשכתבת מאמון כוונתך ל-Maamoon וממש לא למאמון - הנצרתי...
עם זאת גם כתוב - ציטוט: "ג. הגישה בפורום הזה תהיה ליברלית, תוך מתן עדיפות מירבית לחופש הביטוי וחופש הבעת הדעה של החברים,"
משתדלים ככלל ליצור איזון בין שני ערכים אשר לעיתים מתנגשים, משתדלים....
ניסיתי לבקש מ: Maamoon לעצור, לצערי הוא בחר להמשיך... דבריו נקראו - לא רציתי להסיר וליצור רושם כאילו מצנזרים דווקא אותו, מאידך לא הצלחתי להתאפק והגבתי - לצערי גם מעבר לנדרש נקודתית... מרגע שקראתי מה כתב אפילו לא קראתי מה נכתב הלאה - וקורא רק כעת את דבריך...
בכל אופן, מאמון (הנצרתי) עשה בדיוק מה שצריך וברוח הדברים שאתה ויוסי כתבתם, תגובתו מדברת בעד עצמה - כל מילה במקום, מרגע זה האחריות לשרשור בידיו - הידיים המאוד שקולות ונבונות, כשמאמון על ההגה אנחנו יכולים לישון בשקט - ולפחות על זה יש כאן הסכמה מקיר לקיר