פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 הוואי הפורום, שמירת הים ודיני דיג
  י.ע.ד- שמירת החי הימי וזכויות הדייגים הספורטיביים (אחראי: rafi)
   תמונות קשות שמצאתי,נגמרו המילים ובא לבכות! |
עמודים: [1]
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: תמונות קשות שמצאתי,נגמרו המילים ובא לבכות! (נקרא 14616 פעמים) |
הדפסה |
|
|
piniab
|
חבר פורום
מנותקגיל:
62
|
|
למה להסתיר את הפנים שלו? אם הוא פירסם בפייסבוק שלו, הוא לא חושש להחשף.
|
-------------------------------
יום רע של דיג הוא טוב יותר מיום מוצלח בעבודה.
|
|
|
gaichuk
|
יעד מצומצם חבר פורום
מנותקגיל:
49
יש אכילות ???
|
|
התמונה האחרונה פשוט צובטת בלב...  לוקוסים, טרולוסים,סרגוסים,פיג'מות, לבטים ומה לא... משהו לא מסתדר לי עם הכמות והמגוון . נראה שהכול יצא ביחד ובאותה המכה אבל זה לא משהו שקורה עם רשת סטנדרטית אחת... 
|
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
|
|
|
|
ניראה לי הוא סוחר , תופס דגים בכמויות ולא חשוב גודל ומישקל ומוכר למסעדות חנויות ועוד...... פשוט זוועה 
|
|
|
|
liron89
|
חבר פורום
מנותקגיל:
36
...
|
|
כותרת עניינית ואמתית.. פשוט לבכות..
הבעיה, שלאף אחד חוץ מקומץ מסוים של דיגים לא אכפת, לא מעניין אותם..
צריך רק להתפלל שעד שמישהו יתעורר שם למעללה ויעשה מהלך, לא יהיה מאוחר מדי..
פשוט עצוב
|
"...Teach a man to fish, and he will fish forever"
|
|
|
Dimsho
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
בדיוק היום שחררתי שלושה לוקוסים בגדלים האלה.
בהחלט תמונה לא נעימה.
|
|
|
|
שי בגדדי
|
ג'ירג'ור בת ימי!!!!! חבר פורום
מנותקגיל:
34
|
|
בהחלט כואב מי שמכיר את נמל יפו יודע שיש עוד המון שם כמו החלאה הזה שלא מתביישים ולא מפחדים מאף אחד
|
|
|
|
סאמח הצפר
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
תסלחו לי אבל לדעתי אנו הולכים בכיוון מוקצן מדי. בגישה שלנו זה לא משרת אף אחד לדעתי ורק יפגע בנו במתן תדמית אנטי דייגים מסחריים נטו-זה לא מה שצריך לעשות בעיניי. אנו הופכים כמו החברה של צער בעלי חיים שיכולים להקצין עד הסוף ולהישמע אבסורדיים בהקשרים מסוימים! לא הייתי רוצה לפגוש בים דייג מסחרי, להסתכל עליו בתור "האויב שמוציא כל דג מהים" והוא יסתכל עלי בתור זה שמגנה אותו וקורא לו "חלאה" ועוד כינויים. ממש זה לא מה שאני רוצה.
אולי פתחנו פה במה להביע דעות אבל זה "חרב פיפות" שצריך להיזהר ממנה ואיך מנהלים אותה
|
בלי להתחיל מדגים קטנים קשה להעריך באמת דגים גדולים
|
|
|
סקווידוויד
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
תסלחו לי אבל לדעתי אנו הולכים בכיוון מוקצן מדי. בגישה שלנו זה לא משרת אף אחד לדעתי ורק יפגע בנו במתן תדמית אנטי דייגים מסחריים נטו-זה לא מה שצריך לעשות בעיניי. אנו הופכים כמו החברה של צער בעלי חיים שיכולים להקצין עד הסוף ולהישמע אבסורדיים בהקשרים מסוימים! לא הייתי רוצה לפגוש בים דייג מסחרי, להסתכל עליו בתור "האויב שמוציא כל דג מהים" והוא יסתכל עלי בתור זה שמגנה אותו וקורא לו "חלאה" ועוד כינויים. ממש זה לא מה שאני רוצה.
אולי פתחנו פה במה להביע דעות אבל זה "חרב פיפות" שצריך להיזהר ממנה ואיך מנהלים אותה
כנראה שבזמן שישנתי דייג מסחרי הפך לא חוקי... אחרת אינני מבין תגובות כמו זו: ניראה לי הוא סוחר , תופס דגים בכמויות ולא חשוב גודל ומישקל ומוכר למסעדות חנויות ועוד...... פשוט זוועה
מה אתם לא יודעים שדגים נתפסים ברשתות? רשת שהורידו לסרגוסים לא תתפוס את שלל הדגים שנתפסו בתמונה? הרי כמו שעלה פה בעבר - אם הדייג תופס גדולים - רוצים לצלוב אותו ואם נתפסים קטנים יותר התגובות זהות. אז תסלחו לי עם תגובות הגועל והזוועה - זה כבר צביע ומגעיל. צודק גיא כשכתב שנראה שמגוון הדגים לא עלה ברשת אחת.
|
|
|
|
אור 007
|
חבר פורום   
מנותקגיל:
26
תן חיוך הכל לטובה :-)
|
|
פשוט זוועה לעיניים 
|
|
|
|
adamfished
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
קשה מאוד לקיים דיג סלקטיבי ברשת זימים (השיטה שבדרך כלל נוהגים בה בחסקה) - לפעמים זה לא תופס כלום, ולפעמים זה מביא מכה של החיים כמו בתמונה השלישית.
חוץ מהלוקוסים שקצת קטנים (ובכל זאת, לא בייבי ממש, אלא בסביבות ה-400 גרם שזה גודל מסחרי) - כל השאר לגיטימי. כשהוא זרק את הרשת הוא לא ידע איזו כמות הוא יוציא.
אתם חושבים שאם יתירו דיג רק בעונות מסוימות אז לא יהיו כאלה רשתות?
אתם חושבים שמישהו שנלחם על פרנסה הביתה היה מתחיל לשחרר בעדינות כל דג מתוך רשת הזימים (בהנחה שהוא חי בכלל)?
תרדו לקרקע בבקשה, שלא נביך את עצמנו בהמשך.
|
|
|
|
הנצרתי מס 1
|
חבר פורום
מנותקגיל:
60
אלבום תמונות http://www.flickr.com/photos/m_o_38/
|
|
קשה מאוד לקיים דיג סלקטיבי ברשת זימים (השיטה שבדרך כלל נוהגים בה בחסקה) - לפעמים זה לא תופס כלום, ולפעמים זה מביא מכה של החיים כמו בתמונה השלישית.
חוץ מהלוקוסים שקצת קטנים (ובכל זאת, לא בייבי ממש, אלא בסביבות ה-400 גרם שזה גודל מסחרי) - כל השאר לגיטימי. כשהוא זרק את הרשת הוא לא ידע איזו כמות הוא יוציא.
אתם חושבים שמישהו שנלחם על פרנסה הביתה היה מתחיל לשחרר בעדינות כל דג מתוך רשת הזימים (בהנחה שהוא חי בכלל)?
 אין יותר מילים
|
|
|
IP: [
מחובר ]
|
|
|
gaichuk
|
יעד מצומצם חבר פורום
מנותקגיל:
49
יש אכילות ???
|
|
זה יותר פשוט ממה שאתה מסוגל לדמיין... תעבוד עם רשת עם חורים גדולים יותר. נקודה. ועדיין, לא נראה לי שכול הכמות הזו נתפסה ברשת זימים סטנדרטית אחת 
|
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
|
|
|
kobi.shalom
|
חבר_ISF חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
באופן אובייקטיבי כדייג ספורטיבי שמשחרר דגים קטנים ומודע למצב הים, התמונות לא נעימות וגורמות לתחושה של אי נוחות. אין כוונה לצאת למלחמה או להשמיץ חלילה את הדייגים המסחריים, זוהי פרנסתם עם נקודה אחת גדולה בסוף.מנגד נשאלת השאלה אם היו מחילים בארץ חוקים כגון עונות דייג, הגבלת כמות,גודל ומשקל דגים, האם עדיין היינו רואים תמונות כאלו? הרי בתמונה השלישית רואים בבירור כמות אדירה של דגים קטנים, בניהם גם הרבה לוקוסים, שהדעה הרווחת שהם בסכנת הכחדה. לא בקיע בחוקים ובחקר יכולות הים להתאושש ונשאלת שאלה אם במדינה בה יש חוקי דייג, מה שרואים בתמונה השלישית זה לגיטימי? בברכת פרנסה טובה ודייג טוב 
|
|
|
|
adamfished
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
 |
|
|
זה יותר פשוט ממה שאתה מסוגל לדמיין... תעבוד עם רשת עם חורים גדולים יותר. נקודה. ועדיין, לא נראה לי שכול הכמות הזו נתפסה ברשת זימים סטנדרטית אחת  גיא, הכיוון טוב לגבי החורים, אבל לא מדויק. אם יגדילו את גודל העין בסגנון זה, אולי לא יתפסו לוקוסים, אבל גם לא יתפסו שם דג חופי (מרמירים, דניסים, סרגוסים, חדדים וכו'). רשתות כאלה בדרך כלל בנויות מכמה "קירות" כשבכול קיר כזה קוטר העין שונה, ככה שתתאפשר תפיסה של מגוון גדלים. אלו רשתות שלא רק מונעות מהדג לעבור ולוכדות אותו בשטח מסוים, אלא ממש לוכדות אותו בפועל, בזימים (כשמה כן היא). הדג עושה ניסיון לעבור את הרשת (לרוב הן נפרסות בלילה), מרגיש משהו זר, עושה תנועת שחייה אחת אחורה כשהזימים נפתחים ואז נתפס (לפעמים גם פשוט נתפס לא בזימים אלא בסנפיר הגב). מכאן שאם פרסת את הרשת לאורך ריף בעומק 15 מטר (בהנחה שזה לגיטימי, מרחק קילומר וחצי מהחוף בערך) וקוטר העין בקיר הראשון שלך הוא X, השני Y והשלישי Z ---> כל מה שהוא בין X ל-Z יתפס. קטן יותר יעבור. הבעיה מתחילה עם ריבוי הזנים על ריף נתון. בורי של 400 גרם הוא בקוטר של לוקוס 300 גרם (והלוקוס עשוי להיתפס יותר בשל מבנה הגוף וריבוי אברים בולטים בניגוד לבורי החלק יותר). יותר מזה, אם לוקוס קטן יותר חש בסכנה ו"פתח מניפות", גם פרטים קטנים יותר מ-300 גרם יתפסו. מה שאני מנסה להגיד פה בעצם זה שגודל מסוים לזן (נגיד בורי 400 גרם) נתפס וזה בסדר, אבל אותו הגודל לזן אחר נתפס וזה בעייתי. זה תמיד יקרה כשמקיימים דיג לא סלקטיבי כמו דיג ברשתות זימים. אגב, רשתות זימים ממוקמות במקום השני מבחינת נזק לים אחרי המכמורות. יש מקומות בעולם שהדיג הזה אסור. וסתם אנקדוטה, ה"הקפות" שהחסקות עושות, לפעמים מול העיניים שלנו, הן הרבה פחות מזיקות מאותה רשת זימים שעומדת לילה על הריף במרחק 1.5 ק"מ מאיתנו. ההקפה היא סלקטיבית - רואים להקה ומקיפים. רשת העמידה תתפוס כל מה שעבר שם באותו לילה וגודלו תואם את העיניים.
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|
עמודים: [1]
|